QUOTE(akvilyte @ 2010 07 21, 15:23)
klausimas dėl sviestinio kremo
tarkim tortas medutis.. ar bet koks kitas, kur viršutinis sluoksnis tešlinis..

tai ar ant to paskutinio sluoksnio reikia tepti grietinėlę tarkim ar iškart sviestinį kremą?

su šonais tas pats... ar pirma tarpus užpildyt naudojamu kremu ir paskui tept sviestiniu, ar iškart sviestiniu???
QUOTE(karapuzike @ 2010 07 21, 15:33)
ir i ta pacia tema..
jei puosiam beze be dengimo mases ar reikia aptepti torta sviestiniu kremu su trupiniais ir po to vel sviestiniu kremu ar tiesiai ant biskvito ? (Rafaela)
Jau maciau merginu atsakymu, bet pasakysiu kaip darau as.....
Niekad netepu sviestini krema ant sauso laksto
Visu tortu pavirsius sutepu tuo paciu kremu, kuris viduje, ar grietinele, ar varskes, ar sokoladinis, net kartais ploniukas jogurtinio kremo sluoksnis. Tiek sonus taip pat.
Torta dedu i saldytuva, po keliu valandu tas kremas buna susigeres ir tikrai be problemu ji aptepu sviestinio kremo trupinuku misiniu. Labai plonai
Kas del beze. Tai, ziurint koks tortas. Medaus, trapios teslos, net varskes tortus ir sokoladinius netepu sviestiniu kremu

. O jogurtinius aptepu
Papildyta:
QUOTE(uzniukas @ 2010 07 21, 15:41)
viršutinį sluoksnį ir tepi sviestinį ant tešlos, kremo nebereikia

nes neaptepsi gi - voliosis sviestas
o šonus irgi, geriau lygint sviestiniu iš patirties sakau - nes jei pvz pertepimai grietinėlė, ir ji lenda per kraštus paskui labai sunku sviestinį aptept - jis veliasi, nelimpa
QUOTE(*monikute* @ 2010 07 21, 15:51)
Geriau tepti sviestiniu kremu, nes sviesto po to tiesiog jau nebeis užtepti jei prieš tai užtepsi grietinėlę
Tikrai man niekas nesivolioja

, viskas graziai apsitepa ir limpa