Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena- 7 dalis

QUOTE(Lutė @ 2010 11 06, 20:03)
aš sveika, kaip Jūs? mirksiukas.gif  4u.gif

kol kas sveika topsecret.gif

QUOTE(Priklausoma @ 2010 11 06, 20:21)
aš neištverdavau. gerdavau naramigą. nebuvo migrenos trečią semestrą nėštumo, rojus....

o man baisu gert. net ir paracetamoli unsure.gif prakenciu. aisku jei butu jau visiskai visiskai tai vaz i priimamaji, kad ka nors darytu unsure.gif
nors man kai buvo nestuke.gif pradzioj baisiai didelis skausmas, daugiadienis, tai kai nuvaz i priimamaji tai siule kad pakenteciau, krauja nuleido, nes norejo paziuret koks jis. ir praejo skaudet blink.gif kita kart ejau tyrimams kraujo priduot su migrena, tai po to vel sumazejo skausmas. matyt reikia skausmo metu nusileidinet krauja lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Priklausoma @ 2010 11 06, 21:21)
aš neištverdavau. gerdavau naramigą. nebuvo migrenos trečią semestrą nėštumo, rojus....

O kaip po nestumo? Kaip per maitinima? Ar buvo pokyciai? Kiek girdejau, kol maitini ir gi geriau buna?
Papildyta:
QUOTE(tiutiute @ 2010 11 06, 23:04)

nors man kai buvo  nestuke.gif pradzioj baisiai didelis skausmas, daugiadienis

O kaip i darba, eidavai?
Atsakyti
QUOTE(**Fėja** @ 2010 11 07, 02:32)
O kaip po nestumo? Kaip per maitinima? Ar buvo pokyciai? Kiek girdejau, kol maitini ir gi geriau buna?
Papildyta:
O kaip i darba, eidavai?

gimė sveikas drūtas vyrukas, o migrena atkeliavo trečioj dienoj.... verysad.gif tai maitindama išgerdavau naramigo, bet parą pieną išpildavau (maitinau nutrauktu pienu), duodavau užšaldytą arba retais atvejais mišinuką....
nebuvo migrenos tik trečiam semestre nėįštumo. įdomu, kodėl.
Atsakyti
QUOTE(**Fėja** @ 2010 11 07, 00:32)
O kaip i darba, eidavai?

as mokausi. tai i paskaitas eidavau. tai kaip zombis prasededavau ir viskas. jei jau visai blogai budavo tai praleisdavau kokia paskaita. bet pavasari daugiausia buvo visokiu atsiskaitymu tai tekdavo ir su migrena atsiskaitineti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2010 11 07, 11:48)
as mokausi. tai i paskaitas eidavau. tai kaip zombis prasededavau ir viskas. jei jau visai blogai budavo tai praleisdavau kokia paskaita. bet pavasari daugiausia buvo visokiu atsiskaitymu tai tekdavo ir su migrena atsiskaitineti  doh.gif

Linksma doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Priklausoma @ 2010 11 07, 10:17)
gimė sveikas drūtas vyrukas, o migrena atkeliavo trečioj dienoj.... verysad.gif tai maitindama išgerdavau naramigo, bet parą pieną išpildavau (maitinau nutrauktu pienu), duodavau užšaldytą arba retais atvejais mišinuką....
nebuvo migrenos tik trečiam semestre nėįštumo. įdomu, kodėl.

O kaip daznai tau buna priepoliai? Na mazdaug kiek kartu per menesi?
Atsakyti
QUOTE(**Fėja** @ 2010 11 07, 00:32)
O kaip i darba, eidavai?

man 3-5 nestuke.gif mėn skaudėjo kasdien, ėjau į darbą nors neatsimenu kaip, o po to pats organizmas priprato, kažkaip stebuklingai, bet burnoje pastoviai analgino skonis (o jo net kvapo pakęst negaliu) tas buvo sunkiau. Man padėdavo vėsuma, balkone su naktinukais pastovėdavau, po šaltu dušu. O gal jums visai kitaip bus g.gif manau čia kiekvienai nuo organizmo priklauso
Atsakyti
QUOTE(**Fėja** @ 2010 11 07, 13:07)
Linksma doh.gif
Papildyta:
O kaip daznai tau buna priepoliai? Na mazdaug kiek kartu per menesi?

kas dvi savaites. kartais rečiau. bet tuomet esu visiškai nedarbinga.
Atsakyti
Laba smile.gif

paskaičiau šią temą, ir manau, turiu ta pačią bėdą, kaip ir jūs. Ankščiau net nepagalvojau apie migreną, nes didelio galvos skausmo priepuolių metu nebuna, ir jis nuo paprasčiausio apap ar ibuprofeno mažiausios dozės praeina.

Tačiau man pasireiškia aura. Būna kad pradeda akyse mirguliuoti, matau tik dali parašyto teksto, apskritai tik dalį vaizdo, ne pilną. Nors tuo metu jaučiuosi pakankamai gerai, nieko neskauda, tik šiaip tokia baimė, nes nemalonūs tokie iš niekur nieko atsiradę potyriai. Po tokių mirgėjimų, kurie tesiasi max 20 min, mažiau gal, ir praeina užsimerkus ramiai pagulėjus, pradeda skaudėt galvą.

Dar būną, kad galvą pradeda skaudėt, kai prieš tai nutirpsta kairė plaštaka, ranka iki alkūnės, kairė lūpos pusė, dantenos kairėj, liežuvis, visi nutirpimai ne vienu metu būna, o paeiliui. Jie irgi per max 20 min praeina, po to skauda galvą. Pastebėjau, kad priepuoliai su nutirpimais dažniau pasitaiko, po nakties, ryte, o su mirgėjimais dienos pabaigoje.

Pradėjau užsirašinet dabar, kada ir kaip buvo užėję, manau reikės kada apsilankyt pas gydytoją. Kol kas delsiu, nes galvos skausmas manęs nekamuoja, lengvai praeina po paprasčiausios tabletės, ar net be jos. O pats blogumas - aura, nuo kurios vaistų kaip supratau nėra.

Kaip Jūs manot, panašu čia į migreną?
Atsakyti
QUOTE(Netain @ 2010 11 08, 11:39)
Laba  smile.gif

paskaičiau šią temą, ir manau, turiu ta pačią bėdą, kaip ir jūs. Ankščiau net nepagalvojau apie migreną, nes didelio galvos skausmo priepuolių metu nebuna, ir jis nuo paprasčiausio apap ar ibuprofeno mažiausios dozės praeina.

Tačiau man pasireiškia aura. Būna kad pradeda akyse mirguliuoti, matau tik dali parašyto teksto, apskritai tik dalį vaizdo, ne pilną. Nors tuo metu jaučiuosi pakankamai gerai, nieko neskauda, tik šiaip tokia baimė, nes nemalonūs tokie iš niekur nieko atsiradę potyriai. Po tokių mirgėjimų, kurie tesiasi max 20 min, mažiau gal, ir praeina užsimerkus ramiai pagulėjus, pradeda skaudėt galvą.

Dar būną, kad galvą pradeda skaudėt, kai prieš tai nutirpsta kairė plaštaka, ranka iki alkūnės, kairė lūpos pusė, dantenos kairėj, liežuvis, visi nutirpimai ne vienu metu būna, o paeiliui. Jie irgi per max 20 min praeina, po to skauda galvą. Pastebėjau, kad priepuoliai su nutirpimais dažniau pasitaiko, po nakties, ryte, o su mirgėjimais dienos pabaigoje.

Pradėjau užsirašinet dabar, kada ir kaip buvo užėję, manau reikės kada apsilankyt pas gydytoją. Kol kas delsiu, nes galvos skausmas manęs nekamuoja, lengvai praeina po paprasčiausios tabletės, ar net be jos. O pats blogumas - aura, nuo kurios vaistų kaip supratau nėra.

Kaip Jūs manot, panašu čia į migreną?

Juokas juokais, bet konstatuoju tau 100% migrena su aura, aprasei viska taip, kaip prasidejo man. rolleyes.gif Man pradzioje prasidejo nuo to, kad buvo tik aura (tirpimai, mirguliavimas ir t.t.) be galvos skausmo, mediciniskai vadinama ekvivalentine migrena, po keliu tokiu priepuoliu, pradejau justi po viso sito skausma rolleyes.gif Taip ir turiu migrena su aura. Tavo aprasymas labai tinka man, tik man tirpsta desine puse (ranka, zanda ir t.t.) Ir priepuoliai dazniausiai uzeina vakarop, tik pora kartu yra buvo ryte, is po nakties. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(~Sunflowers~ @ 2010 11 08, 12:47)
Juokas juokais, bet konstatuoju tau 100% migrena su aura, aprasei viska taip, kaip prasidejo man. rolleyes.gif  Man pradzioje prasidejo nuo to, kad buvo tik aura (tirpimai, mirguliavimas ir t.t.) be galvos skausmo, mediciniskai vadinama ekvivalentine migrena, po keliu tokiu priepuoliu, pradejau justi po viso sito skausma rolleyes.gif Taip ir turiu migrena su aura. Tavo aprasymas labai tinka man, tik man tirpsta desine puse (ranka, zanda ir t.t.) Ir priepuoliai dazniausiai uzeina vakarop, tik pora kartu yra buvo ryte, is po nakties. rolleyes.gif

Na man priepuoliai užeina kartą į du - tris mėnesius, kartais išvis pusę metų ramu. Prieš du metus darė galvos kompiuterinę tomografiją (dėl kitų priežasčių), jokių pakitimų nerado.

Todėl, matyt, ir delsiu apsilankymą pas gydytoją dėl migrenos. Kažin ar man kuo galėtų gydytojai padėti, nes vaistų paprasčiausių nuo skausmo galiu ir pati vaistinėj įsigyt.

O Jūsų, Sunflowers, kokia patirtis su gydytojais dėl migrenos?
Kaip iškenčiate priepuolius, skaičiau, kažkur, kad geriausia tyliam, ramiam, pravėdintam kambary pagulėt, kol praeina aura? smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, prasau patarkit 4u.gif
Kaip jusm nustate migrena, ar daro specialius tyrimus ar kazka? man beprotiskai skauda galva, kiekviena diena, vaistai apskritai nelabai padeda jokie. Pas gydytojus lankiausia jau nezinau kiek kartu ir nieko neranda!!! Sako sveika, zodziu galva skauda siaip sau doh.gif Tyrimu nedaro jokiu, na isskyrus pernai dare kompiuterine tomografija, tai lyg nieko nerado. Bet zodziu galvoa kaip skaudejo taip skauda. Ar gal koki gydytoja galit patarti gera Kaune.
As taip buvau pamasciusi kad man gal migrena bus, bet gydytojai vis paklausia ar tave pykina - nu sakau ne, tai zodziu tada ne migrena . Jau nebezinau ka daryti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Netain @ 2010 11 08, 12:07)
Prieš du metus darė galvos kompiuterinę tomografiją (dėl kitų priežasčių), jokių pakitimų nerado.

prie migrenos ir nebuna jokiu smegenu pakitimu smile.gif tuo ir ypatinga migrena, kad skauda, o neisku kodel

QUOTE(Jurgitukasz @ 2010 11 08, 12:19)

reikia eit pas neurologus. jie diagnozuoja migrena. atlieka tyrimus, israso vaistus ar paskiria gydyma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tiutiute: 08 lapkričio 2010 - 12:34