Įkraunama...
Įkraunama...

Kalijos (IV dalis)

Būsiu turbūt perlaisčius kaliją verysad.gif Nors vandens padėkle nepalikdavau, bet gal biškiuką persistengiau belaistydama. Kalija baltažiedė - augino lapus ir dar porą vaikučių, o dabar pradėjo geltonuot - vienas lapas didžiosios visas geltonas (ne pakraščiai apdžiūvę, o pats lapas ir lapkotis pakeitė spalvą), o dabar ir iš mažylių žiūriu vienas gelsta... Iš pradžių buvo mintis, kad gal jai pritrūko ko, bet pažėjau kad žemė drėgnoka doh.gif Nu kol persiorientuoju į tą žiemos laikotarpį, kad laistyt gerokai mažiau bereikia - vis nupūdau ką nors iš tos meilės angel_sadangel.gif
Kaži ką daryt dabar, ar traukt jas iš vazono, ar palaukt? jei nelaistysiu dabar - ar bepadės ką? Kiti du lapai dideli ir vienas besiskleidžiantis kol kas žali...
Atsakyti
Šiuo metu kalijos pereina į ramybės periodą. Kai nugels lapai, nuskinsit ir su vazonu galėsit padėti kažkur virtuvės spintelėje ar išnešit į rūsį. Lieti jau nebereikia. Pavasarį pajus pati ir nubus, išleisdama daigelį. Tada perkelsit ant palangės, pagirdysit, pakalbinsit ir ji vėl augs.
Aš gelsvažiedes Elioto kalijas kasmet auginu lauke. Praeitą šeštadienį iškasėm, nors lapai dar negeltonavo. Iškasę palikom dėžėje, kad nukristų lapai. Tada sudėsim į dėžę ir parvešim namo. Laikysim kambaryje arba išnešim į rūsį. Kai pakankamai atšils lauke ir prasidės pavasario darbai (tai bus gegužės mėnesį), vešim į sodą ir vėl sodinsime į lauką.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2011 10 13, 18:11)
Šiuo metu kalijos pereina į ramybės periodą. Kai nugels lapai, nuskinsit ir su vazonu galėsit padėti kažkur virtuvės spintelėje ar išnešit į rūsį. Lieti jau nebereikia. Pavasarį pajus pati ir nubus, išleisdama daigelį. Tada perkelsit ant palangės, pagirdysit, pakalbinsit ir ji vėl augs.
Aš gelsvažiedes Elioto kalijas kasmet auginu lauke. Praeitą šeštadienį iškasėm, nors lapai dar negeltonavo. Iškasę palikom dėžėje, kad nukristų lapai. Tada sudėsim į dėžę ir parvešim namo. Laikysim kambaryje arba išnešim į rūsį. Kai pakankamai atšils lauke ir prasidės pavasario darbai (tai bus gegužės mėnesį), vešim į sodą ir vėl sodinsime į lauką.

Tai taip, su spalvotom aš irgi taip darau - auga lauke, o dabar jau iškastos ir džiūsta gumbeliai...
Bet čia etiopinė kalija, kurios kaip tik turėtų būt augimo laikas.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2011 10 13, 19:06)
Tai taip, su spalvotom aš irgi taip darau - auga lauke, o dabar jau iškastos ir džiūsta gumbeliai...
Bet čia etiopinė kalija, kurios kaip tik turėtų būt augimo laikas....  g.gif

Aš tai tikrai raučiau iš vazono ir apžiūrėčiau šaknis, nes nupjausčius supuvusias dalis, pabarsčius medžio anglimi, augaliuką dar galima išgelbėti rolleyes.gif
Atsakyti
Turiu gelsvai žydinčią kaliją. Nupirkta laabai gražiai žydėjo. Namie tų žiedukų mažėjo mažėjo, lapai vis gelsta vienas po kito... Įtariu, kad perlaisčiau ją... Bet kaip tą ribą žinot, kad tos drėgmės nebūtų nei per daug, nei per mažai? Ar tas ramybės periodas būna joms ir kambary augant? Ar jos dabar turi numest lapus, nes gelsta viens po kito?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmastan: 18 spalio 2011 - 17:28
Pas mane gelsvos jau be lapų.Tokios bus iki pavasario.Tada, po ramybės periodo, jos vėl pradės leisti lapelius. Neperlaistėt, joms tiesiog atėjo metas džiovinti lapus.
Atsakyti
Tai dabar jau nebelaistyt jų visai? Laukt, kol nugels visi lapai ir padėt kur ramiai žiemot? Tiktų balkonas? Ten šalta žiemą bus tikrai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmastan: 18 spalio 2011 - 18:45
QUOTE(irmastan @ 2011 10 18, 20:44)
Tai dabar jau nebelaistyt jų visai? Laukt, kol nugels visi lapai ir padėt kur ramiai žiemot? Tiktų balkonas? Ten šalta žiemą bus tikrai...

Jei balkone būna minusinė temperatūra - tai netinka, nes sušals. Geriau laikykit kambary, sausai
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2011 10 19, 08:20)
Jei balkone būna minusinė temperatūra - tai netinka, nes sušals. Geriau laikykit kambary, sausai

"Migdysiu" savo kaliją tada žiemos miegelio rolleyes.gif

Ačiū už patarimus, mergytės mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes . Dovanojau mamai grazia kalija balksva su ruzavu krasteliu tas buvo geguzes men . Dabar jos padetis yra tokia ; yra vienas ziedelis t.y. zydi bet pradejo geltonuoti lapai . Turbut ruosiasi ziemos miegui . Ar galima su visu ziedu lapus nupjauti ar tegul nelaistant pati nudziuva . Labai aciu uz informacija
Atsakyti
Tinkami abu variantai. Kuris jums labiau prie širdies, taip ir pasielkit.
Atsakyti
Gal tada isnesti ja i balkona nes stiklintas ar kur kitur padeti . O tuos gumbelius taip ir palikti vazone su zememis
Atsakyti