Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (V)

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 09 09, 18:01)
Jei šeimoje santykiai pašliję, tai ir NŠP taikyti kur kas sunkiau: dienos nevaisingos, o vyras geria, dienos jau galimai vaisingos, o jis jau kaip šilkinis, rankas kojas bučiuoja, kad pasikeis - na ir surizikavo moteriškė, gal ir tuos vaisingumo požymius nelabai kruopščiai sekė - na kokia gi motyvaciją, kai galvoje vien mintys apie skyrybas sukasi.
Papildyta:

Tai net apytiksliai negali pasakyti, kiek tų dienų? lotuliukas.gif Gi labai paprastas praktinis klausimas - kiek dienų naudojat NLA, jei mylitės? Į jį atsakymą turėtum žinoti vidury nakties prikelta (tiek perkeltine, tiek tiesiogine prasme).

Galiu. Dvi dienos prieš ovuliaciją, ovuliacijos diena, ir dvi po jos. Naudoju štai šitą puslapį: http://www.nordica.o...posite-440.chtm. Va šitom dienom, jeigu pasitaiko mylėtis, ir naudoju NLA.
Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 09 09, 19:55)
Tai po kokius minimum 5 testus per mėnesį, kai teigei, kad Tavo ciklai labai reguliarūs? bigsmile.gif Nu Tu duodi. doh.gif Niekaip kitaip, kaip paranoja, to ir nepavadinsi.

Dar pagalvojau, o kaip Tau, tokiai nereligingai, visgi papuolė išbandyti NŠP, jei tik šioje temoje atradai, kad jį taiko ne vien "religijos prispausti" žmonės? g.gif

(Jau turbūt gausiu nuo moderatorės per ausį).

Tai 5 minimum, būdavo ir daugiau kur kas. Na, kas dien po vieną. Ciklas reguliarus, būdavo, diena į dieną. Jau dabar, gal su amžiumi, būna diena anksčiau, viena - dviem dienom vėliau. Toks svyravimas. O bandžiau todėl, kad nežinojau gerai, kokius kontraceptikus pasirinkti. Dėl religijos, gi jau rašiau, daugiau nebetaikau jos šiam metodui. Tai buvo gerb. Obelenienės sąlygotas, jeigu nori, refleksas. Čia pamačiau, kad moterys tiesiog nebijo, tiki ir pasitiki šiuo metodu, joms tai veiksminga. Na ir dėkui Dievui smile.gif Na, bandžiau NŠP 3 mėnesius, tai tapau irzlia, pikta, dirglia boba, iš moters nuo nervų nieko neliko. O dabar vėl esu normali, linksma, energinga ir mėgstanti mylėtis ir mylinti bei mylima wub.gif wub.gif wub.gif moteris smile.gif. Ir jums to linkiu.

P.S. prieš moderatorę apginsiu aš. Gerb. moderatore, čia pilna taika, prašome mūsų nebausti. Ačiū. 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Myliu tave: 09 rugsėjo 2010 - 20:24
Myliu tave, na, žinot, čia jau aš kažko nebesuprantu. Tai ovuliacijos laiku NLA, o kitu laiku žvakutės ir prezervatyvas? huh.gif
Aš eksperimento dėlei pasiūliau tai jūsų naudojamai skaičiuokei suskaičiuoti man ovuliacijos datas pagal praėjusių ciklų mėnesines. Tai visų pirma ir juokinga, ir graudu, kad reikalaujamas mėnesinių ciklo ilgis. Gerai toms, kurioms jis reguliarus, neįmanoma toms, kurių nereguliarus.
O antra, toji skaičiuoklė visiškai prašovė pro šalį skaičiuodama mano ovuliacijas (na, aš turiu temperatūros matavimus ir matau ovuliacijos apytiksles dienas pagal bazinės temperatūros pakilimą).
Tai jeigu jūs naudojatės šia skaičiuokle vaisingoms dienoms nustatyti, tuome čia jau leisiu sau pasakyti, kad esate be galo DRĄSI moteris. Nu tikrai. Aš taip nedrįsčiau pasikliauti kažkieno sukurta programa, kuri niekaip neatsižvelgia į mano vaisingumo požymius ir įvykius mano gyvenime, o nubrėžia "privalomas" ovuliacijų datas.
Ir dar. jei ciklas reguliarus, tai kam tiek nėštumo testų gadinti? Juk vargu ar testas parodys nėštumą anksčiau kaip po 10 dienų po ovuliacijos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raideles: 09 rugsėjo 2010 - 20:49
QUOTE(Raideles @ 2010 09 09, 21:46)
Myliu tave, na, žinot, čia jau aš kažko nebesuprantu. Tai ovuliacijos laiku NLA, o kitu laiku žvakutės ir prezervatyvas? huh.gif
Aš eksperimento dėlei pasiūliau tai jūsų naudojamai skaičiuokei suskaičiuoti man ovuliacijos datas pagal praėjusių ciklų mėnesines. Tai visų pirma ir juokinga, ir graudu, kad reikalaujamas mėnesinių ciklo ilgis. Gerai toms, kurioms jis reguliarus, neįmanoma toms, kurių nereguliarus.
O antra, toji skaičiuoklė visiškai prašovė pro šalį skaičiuodama mano ovuliacijas (na, aš turiu temperatūros matavimus ir matau ovuliacijos apytiksles dienas pagal bazinės temperatūros pakilimą).
Tai jeigu jūs naudojatės šia skaičiuokle vaisingoms dienoms nustatyti, tuome čia jau leisiu sau pasakyti, kad esate be galo DRĄSI moteris. Nu tikrai. Aš taip nedrįsčiau pasikliauti kažkieno sukurta programa, kuri niekaip neatsižvelgia į mano vaisingumo požymius ir įvykius mano gyvenime, o nubrėžia "privalomas" ovuliacijų datas.
Ir dar. jei ciklas reguliarus, tai kam tiek nėštumo testų gadinti? Juk vargu ar testas parodys nėštumą anksčiau kaip po 10 dienų po ovuliacijos...

Na, šiaip dar jaučiu didesnį karštį tomis dienomis, nors temperatūros nematuoju, esu jai labai jautri. Be to, mano ciklas reguliarus. Gadindavau tuos testus, trim minutėm ramiau būdavo, kai neigiamas. Darydavausi iki susirgdavau mėnesinėm. Už tai ir lioviausi naudoti NŠP. Dabar ramiai jaučiuosi ir tiek.
Papildyta:
Be to, žinau, kad tikrai nenoriu netyčiukų, kad tai būtų tikrai blogai. Bijau to. Na ir saugojuosi kaip man priimtina. Lygiai kaip Jūs darote, kaip priimtina Jums, todėl, kad nebijote, jeigu ir pastosite. Va čia ir esminis skirtumas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Myliu tave @ 2010 09 09, 15:39)
Galbūt dėl bažnyčios esi teisi. Paskaičius šias diskusijas, nebesiesiu šio apsaugos metodo su religija. Beje, dėl žvakelių: kažkodėl visai ne taip jau ir šlapia, normalu. Hmmm  g.gif  Viskas gerai. O dėl tos moters nieko daugiau pasakyti negaliu, ji tik paminėjo (čia, kai kažkada neakivaizdžiai studijavau), kad va atsitiko naudojant šį metodą neplanuotas nėštumas. Ten, kiek pamenu, vyras labai geriantis ir t.t., na ir teko nutraukti nėštumą. Aš irgi tikiuosi, kad apsauga visada suveiks, kokia ji bebūtų, NŠP, spiralė, geriami ar kitokie kontraceptikai.

P.S. Gyveni - mokaisi smile.gif Kaip uždėjai tą geltoną spalvą?

Geltoną spalvą uždedu taip: pažymiu norimą tekstą, tada paspaudžiu rodyklę "dėžutėje" SPALVA ir išsirenku geltoną iš pateikto sąrašo.

Raidelės, aš supratau, kad Myliu Tave NLA naudoja kartu su prezervatyvais ir žvakutėmis - ji jų neatsisako.
Atsakyti
Tai vat aš ir galvoju, kad jeigu taip bijot netyčiukų, tai iš kur tiek drąsos pasikliauti skaičiuokle....
O nuo kurio momento ciklo eigoje jau pradėdavote galinti NT? Nes aš tai laukdavau bent 10 dienų po ovuliacijos ir tik tada rūpindavausi... O va paskutinį ciklą mėnesinės užklupo netikėtai, vis neturėjau laiko pasižiūrėti į grafikiuką ir pasiskaičiuoti kada gi jos min. ir max turėtų prasidėti...
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 09 09, 22:00)
Geltoną spalvą uždedu taip: pažymiu norimą tekstą, tada paspaudžiu rodyklę "dėžutėje" SPALVA ir išsirenku geltoną iš pateikto sąrašo.

Raidelės, aš supratau, kad Myliu Tave NLA naudoja kartu su prezervatyvais ir žvakutėmis - ji jų neatsisako.

Dėkui už paaiškinimą dėl spalvos. Taip, NLA naudoju su prezervatyvias ir žvakute, ne vieną.
Papildyta:
QUOTE(Raideles @ 2010 09 09, 22:02)
Tai vat aš ir galvoju, kad jeigu taip bijot netyčiukų, tai iš kur tiek drąsos pasikliauti skaičiuokle....
O nuo kurio momento ciklo eigoje jau pradėdavote galinti NT? Nes aš tai laukdavau bent 10 dienų po ovuliacijos ir tik tada rūpindavausi... O va paskutinį ciklą mėnesinės užklupo netikėtai, vis neturėjau laiko pasižiūrėti į grafikiuką ir pasiskaičiuoti kada gi jos min. ir max turėtų prasidėti...

Darydavau 10 dienų po santykių. Ir paskui, iš baimės, kasdien, iki susirgsiu. Dėl skaičiuoklės - dar ir jausdavau, kad turiu temperatūros, atsirasdavo tempimai pilvo apačioje ir pan. Jaučiu tas dienas. Ir naudoju tada žvakelę, prezervatyvą ir NLA.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Myliu tave: 09 rugsėjo 2010 - 21:09
QUOTE(Myliu tave @ 2010 09 09, 21:21)
Galiu. Dvi dienos prieš ovuliaciją, ovuliacijos diena, ir dvi po jos. Naudoju štai šitą puslapį: http://www.nordica.o...posite-440.chtm. Va šitom dienom, jeigu pasitaiko mylėtis, ir naudoju NLA.

O kodėl būtent po 2 dienas? Iki ovuliacijos dar sakykime žvakutės spermatozoidus paveiks taip, kad jie savo maksimalaus laiko neišgyvens, bet po ovuliacijos - pagal NŠP 3 dienos ir ne mažiau dėl galimos antros ovuliacijos per 24 val. po pirmosios. Tavo ciklo ilgis, jei teisingai supratau, svyruoja 3 dienų ribose, tai net darant prielaidą, kad liuteininė fazė visą laiką išlieka vienodos trukmės (kas mažai tikėtina) oi kaip galima prašauti. Na aišku lieka dar dvi priemonės, bet kiekvienos iš jų patikimumas mažesnis už sėkmingai įvaldyto NŠP.
Papildyta:
QUOTE(Myliu tave @ 2010 09 09, 22:06)
Dėl skaičiuoklės - dar ir jausdavau, kad turiu temperatūros, atsirasdavo tempimai pilvo apačioje ir pan. Jaučiu tas dienas. Ir naudoju tada žvakelę, prezervatyvą ir NLA.

Kai jau jauti, kad turi temperatūros, šaukštai gali būti po pietų.
Atsakyti
Myliu tave, Tu geriau prisidėk prie mūsų mirksiukas.gif nes žiūriu, tikrai nesąmonė su ta skaičiuokle. Man atrodo, kad tu kažkaip nekaip buvai apmokyta to NŠP, jei naudojiesi kažkokia skaičiuokle. O šiaip tai, juk antra ciklo fazė 4 DPO vos ne sterili, vienoje NŠP knygoje radau, kad šis būdas rekomenduojamas žmonėms, kurie tarkim dėl ligos negali turėti kūdikio, jei nestuke.gif būtų pavojingas mamytės sveikatai, jeigu gręsia genetinė liga ir jeigu ypač nenorima nestuke.gif ati visiškai saugu. Gal Jums reikėtų pasekti savo BT, gleives ir užfiksavus be abejonės įvykusią ovuliaciją džiaugtis vienas kitu be tos visos amunicijos? Nes kai pagalvoju apie jūsų draugą unsure.gif Kažkaip netikiu, kad jam malonu doh.gif Aš tikrai dėl savo mylimo vyro atsisakyčiau visos tos įrangos, pasilikčiau vieną priemonę.
Atsakyti
QUOTE(Myliu tave @ 2010 09 09, 21:21)
Tai 5 minimum, būdavo ir daugiau kur kas.

"Kur kas daugiau" - iki 7, nes liuteininė fazė trunka iki 16 dienų, o pradėdavai nuo 10 CD, tai nebent po kelis per dieną darydavaisi. (Ir dar testus pirkdavai tikrai ne pigiausius). Na, kaip sakoma, kiekvienas savaip iš proto eina. unsure.gif

Oi, tik dabar pastebėjau, kad 10 dienų po santykių, o ne nuo 10 CD. Tada visai absurdas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 09 rugsėjo 2010 - 21:45
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 09 09, 22:41)
"Kur kas daugiau" - iki 7, nes liuteininė fazė trunka iki 16 dienų, o pradėdavai nuo 10 CD, tai nebent po kelis per dieną darydavaisi. (Ir dar testus pirkdavai tikrai ne pigiausius). Na, kaip sakoma, kiekvienas savaip iš proto eina. unsure.gif

Oi, tik dabar pastebėjau, kad 10 dienų po santykių, o ne nuo 10 CD. Tada visai absurdas.

Yra toks sutrikimas tokofobija - liguista nėštumo ir gimdymo baimė. Iš vis man susidaro toks vaizdas, kad moterys yra taip įbaugintos, kad vos ne vėjeliui pūstelėjus gali neplanuotai tapti nestuke.gif žinoma, jei esi kvailė ir nevartoji hormoninių preparatų. Pavarčius moterims skirtus žurnalus, puikuojasi tokio tipo antraštės ir reklamos, kad KT nevartojanti moteris atsilikusi tundra, nusprendusi visą gyvenimą praleisti tarp sauskelnių ir tyrių virimo. Koks sunkumas ir vargas turėti vaikų! Man atrodo visa tai yra tikrų tikriausia KT gamintojų, bei jų remiamų ginekologų reklama, siekiant pasipelnyti. Aš vienu metu irgi užvaldyta tos baimės, buvau nusprendusi gerti KT ir net pradėjusi doh.gif Viskas baigėsi tuo, kad 5CD man pradėjo tinti koja, paskambinus ginekologei, ji man patarė gerti toliau, bet man sveikas protas sakė, kad man nedera to daryti ir dėl visa ko paskambinau savo šeimos gydytojai, kuri ne juokais išsigando, nes mano pasiplėtusios venos + aš daug sportuoju mano kraujas ir taip tirštesnis + KT tirština kraują, jei būčiau gėrusi toliau galėjo ir nelaimė atsitikti, susidaryti krešulys ir patekti į smegenis, plaučius ar širdį unsure.gif Aš visą tą informaciją buvau susakiusi gydytojai ir ji užtikrino, kad galiu naudoti KT. Joms visai nenaudinga moteris apmokyti NŠP, o gal jos ir pačios bijo nenorėdamos nemalonumų, nes kai ko nors mokai, kaip ir prisiimi atsakomybę už tą žmogų, turi įsitikinti, kad jis suprato informaciją. Ir su NŠP negali žinoti kur įvyko klaida (žino tai tik moteris ir jos partneris, kaip ten buvo iš tiesų) ar tai buvo mokymo klaida, ar nesusivaldymas, ar mažas procentas stebuklo, todėl esant labai nepageidaujamam nėštumui labai galimas variantas, kad bus kaltas kas atseit blogai išmokė, kad būtų galima priimti "teisingą ir protingiausią sprendimą". Mus moteris, laiko visiškomis kvailėmis unsure.gif tesugebančiomis nuryti tabletę arba kantriai pagulėti kol gydytojas įkiš spiralę ir tikrai rezultatas toks, kad apie vaisingumą ne ką nutuokia ne tik jaunos panelės, bet kaip rodo Myliu Tave link menopauzės artėjančios moterys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 10 rugsėjo 2010 - 08:35
QUOTE(Horo @ 2010 09 09, 22:40)
Myliu tave, Tu geriau prisidėk prie mūsų mirksiukas.gif nes žiūriu, tikrai nesąmonė su ta skaičiuokle. Man atrodo, kad tu kažkaip nekaip buvai apmokyta to NŠP, jei naudojiesi kažkokia skaičiuokle. O šiaip tai, juk antra ciklo fazė 4 DPO vos ne sterili, vienoje NŠP knygoje radau, kad šis būdas rekomenduojamas žmonėms, kurie tarkim dėl ligos negali turėti kūdikio, jei  nestuke.gif būtų pavojingas mamytės sveikatai, jeigu gręsia genetinė liga ir jeigu ypač nenorima  nestuke.gif ati visiškai saugu. Gal Jums reikėtų pasekti savo BT, gleives ir užfiksavus be abejonės įvykusią ovuliaciją džiaugtis vienas kitu be tos visos amunicijos? Nes kai pagalvoju apie jūsų draugą unsure.gif Kažkaip netikiu, kad jam malonu doh.gif Aš tikrai dėl savo mylimo vyro atsisakyčiau visos tos įrangos, pasilikčiau vieną priemonę.

Nea, neprisidėsiu. Tada visai susisukčiau iš nervų, būčiau gyvas nervų kamuolys. O juk prezervatyvus naudoja daugybė vyrų, ir nieko. Viskas čia gerai.
Papildyta:
QUOTE(Horo @ 2010 09 10, 09:28)
Mus moteris, laiko visiškomis kvailėmis unsure.gif tesugebančiomis nuryti tabletę arba kantriai pagulėti kol gydytojas įkiš spiralę ir tikrai rezultatas toks, kad apie vaisingumą ne ką nutuokia ne tik jaunos panelės, bet kaip rodo Myliu Tave link menopauzės artėjančios moterys.

Nutuokiam gal pakankamai, kad saugotis. Tik va, apsaugos būdus pasirenkame pagal save. Nebenoriu būti toks nervų kamuolys ir po porą šimtų kas mėnesį išmesti NT. Gana. Dabar ramu. O ir brangiausiasis nesiskundžia, juk viso labo jam tik gumukas tenka, o tos žvakės jis net nepastebi, kada ji atsiduria ten, kur jai reikia smile.gif.

Papildyta:
Beje, iki menopauzės man dar labai toli, gaila, bet tai tiesa. Pasvajoju, kad būtų greičiau ir nereikėtų tų apsaugų ir pergyvenimų smile.gif. Tiesa, gero ryto visoms. 4u.gif
Atsakyti
Ačiū 4u.gif
Myliu Tave, nutuokti, kad reikia saugotis yra per mažai protingai moteriai, nes dar reikia elgtis adekvačiai blush2.gif Ką pamanytum karštą vasaros dieną pamačius moterį su: skėčiu, botais, žiemine kepure, pirštinėm, apsauga nuo uodų, maudymosi kostiumėliu ir kailiniais? Ir tai, kad Tu sakeisi naudojusi NŠP nėra tiesa, nes jei jau pasitiki ta skaičiuokle, reikia nebūti turėjus reikalų su NŠP, kad tikėtum skaičiuoklėm ir dar tokiom nesąmoningom doh.gif Kažkas jus labai netikusiai mokė NŠP. Tai visas mokslas mirksiukas.gif ir visai nebūtina atsisakyti kitų kontracepcijos priemonių, jei baisu. Galima iš lėto protingai įsidrąsinti, o nuo savęs pažinimo niekas nenumirė ir nenukvailėjo mirksiukas.gif . Man atrodo, kad pas Tave yra kita bėda ir NŠP niekuo dėtas čia, nes kitaip čia nerašytumėte. Čia tik mano nuomonė, bet man atrodo, kad Jūs turite paranojišką nesveiką baimę pastoti. Tik tiek. Arba net tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 10 rugsėjo 2010 - 12:14