Įkraunama...
Įkraunama...

taupančiųjų savaitės meniu-5

QUOTE(SilRa @ 2010 11 19, 08:30)
majoneziniai visi padažai klaikiai kaloringi doh.gif apgaudinėju save su "light" majoneziniu padažu, bet skonis ne tas schmoll.gif "Helmansas" man labai skanus, nes jaučiasi kiaušinio skonis, bet kaloringumas toks, kad doh.gif (apie 550kcal).


cia tas skonio reikalas toks individualus blush2.gif man helmans real pats neskaniausias majonezas blush2.gif pats nuostabiausias lietuviskas vilniaus neriebus rolleyes.gif tik deje netenka jo valgyti, na tenka kelias savaites metuose bigsmile.gif biggrin.gif o islandijoj majonezas tikras, t.y. kaip priklauso majonezui nuo senoviniu laiku 82% riebumo cool.gif 730kcal/100g, light 400kcal/100g. light man skanesnis rolleyes.gif ir ta as dar perpus su jogurtu maisau blush2.gif

remolaði irgi yr dvieju rusiu, vienas 550, kitas 340 berods, vaikas megsta ta liesesni, bet jei nebuna kartais nuperku ir riebesni, sueina ir tas ax.gif
Atsakyti
na taip, kiekvienam savas skonis mirksiukas.gif

aš apskritai dabar salotoms nusipirkau kažkokį "Dressingą" su morkom ir paprikom - skanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Donatella @ 2010 11 19, 10:45)
Bulviu pirsteliai su padazu...

kas anys tokie g.gif ir su kokiu padažu? jaučiu dar kitą savaitę sėdėsim ant bulvių, tai reikia idėjų kuo įvairesnių bigsmile.gif

O mano meniu praeitos savaitės tai visiškas bardakas doh.gif buvo užrašyta viena, o praktiškai gavosi kita, visas lapas tiek pribraukytas, kad sunkiai jau kur ir perskaičiau ką mes ten valgėm lotuliukas.gif

PENKTADIENIS

Pusryčiai: Sumuštiniai su sūriu/dešra, kava/arbata
Pietūs: pas anytą
Vakarienė: Plovas, salotos: rauginti agurkai, Diedui darban pasiimti kepiau kiaulienos kumpį gabaliukais su bulvėm virtom

ŠEŠTADIENIS

Pusryčiai: Grūdų košė, sumuštiniai su dešra/sūriu, kava/arbata
Pietūs: Balandėliai (mama į svečius atvažiavo, tai atvežė puodą balandėlių thumbup.gif )
Vakarienė: Balandėliai

SEKMADIENIS

Pusryčiai: omletas, kava/arbata
Pietūs: Kopūstų sriuba, diedui darban kotletai iš anytos
Vakarienė: Balandėliai

PIRMADIENIS

Pusryčiai: grūdų košė su uogiene, kava/arbata
Pietūs: damušėm balandėlius su kotletais
Vakarienė: pribaigėm kopūstų sriubą

ANTRADIENIS

Pusryčiai: Kiaušinienė, kava/arbata
Pietūs: pas anytą
Vakarienė: mėsainiai su arbata

TREČIADIENIS

Pusryčiai: sumuštiniai su dešra/sūriu, kiaušinienė, kava/arbata
Pietūs: Daržovienė, perlinių kruopų sriuba iš kiaulės kojų
Vakarienė: Virtos bulvės, kiaulės kojos iš sriubos, silkė su grybais (kažkaip šūdinai gavosi, tai nelabai ir valgėm, išmetimui rydienai buvo doh.gif )

KETVIRTADIENIS

Pusryčiai: grūdų košė, virti kiaušiniai, kava/arbata
Pietūs: vakarykštė sriuba sugedo, tai šaldytuve buvo tik virtos bulvės, tai su sviestu ir krapais bulbų košę padariau ant smūgio
Vakarienė: Pica

Išlaidos:

Alkoholiniai gėrimai: 17,28
Bakalėja: 14,23
Daržovės: 52,37 (užsipirkom kopūstų 45kg)
Dešros, kumpeliai: 5,93
Duonos gaminiai: 12,62
Kava, arbata: 2,79
Kruopos, miltai, makaronai, cukrus: 10,57
Mėsa: 44,81
Nealkoholiniai gėrimai: 1,29
Pieno prod. ir kiaušiniai: 50,94 (buvo daug pieno, sūrio, sviesto, grietinės)
Pusgaminiai, pirkt.mišrainės, konservai: 5,61
Saldumynai, pakramtymai: 16,17
Grand Total: 235,06
Atsakyti
[quote=MERENGE,2010 11 19, 14:36]
kas anys tokie g.gif ir su kokiu padažu? jaučiu dar kitą savaitę sėdėsim ant bulvių, tai reikia idėjų kuo įvairesnių bigsmile.gif

virtos bulves sumalamos,idedu kiausa,krakmolo,druskos ir padarau tokius pirsciukus, dar galima dziuvesiuose voliot. Kepu orkaitej. O padazas paprasciausias sviestas+grietine biggrin.gif is tos pacios maeses galima daryt rutuliukus ir virti, butu bulviu kukuliukai biggrin.gif reiks pasidaryt,kazkaip uzsiminiau ir uzsimaniau biggrin.gif
Atsakyti
mano savaitės meniu

SEKMADIENIS

I. sumuštiniai
II. likęs bulvių plokštainis su grietine
III. makaronų sriubytė, visokie užkandžiai

PIRMADIENIS

I. ryžių košė
II. totoriško frašo kepsniukai, grikiai, marinuoti agurkai
III. obuolių pyragas

ANTRADIENIS

I. batonas su nutela, kava, kiaušinienė mažiukui
II. atkeptas kugelis ir vėdarai ( ba tėvai įdėjo)
III. keptos bulvės kam su grybais, kam su likusiais totoriškais kepsniukais, morkų-kopūstų troškintos salotos (konservuota b mamos), žirneliai vaikam


TREČIADIENIS

I. kvietinių kruopų košė, obuoliia, batonas su nutela
II. šniceliai, virtos bulvės, garnyrui kaip vakar
III. varškės keksas


KETVIRTADIENIS

I. sūreliia, keksas, sumuštiniai su dešra
II. šniceliai, bulvės, garnyras
III. blynai su dešra

PENKTADIENIS

I. dešrelės, keksas, sūrelis su kava
II. burokėlių sriuba
III. pelėsinis sūris, kriaušė
IV. likę blynai, sriuba

ŠEŠTADIENIS

I.kiaušinienė, virti kiaušiniai su majonezu, dar likę blynai, kava
II. burokėlių sriuba
III. saldainiai, kava
IV. tinginys
V. raganos kepsnys, agurkų salotos

maistui išleista: 74.66, iš jų 20 litų vaikui į mokyklą, 14 litų už pieną, už kitus pirkta: majonezas, prieskoniai, batonas, duona, picos padai (šiandien), tomatas, daktariška dešra, dešrelės, 30 kiaušinių, grietinė, pakelis sviesto, neįtraukiu saldumynų, vaisvandenių ir alkoholinių gėrimų. ten būtų dar +30 litų šią savaitę. visai neblogai. naikinam atsargas, jų dar nemažai.
Atsakyti
Labas vakaras,

Kurį laiką jau seku temelę, randu daug šaunių idėjų thumbup.gif kai kurios iš to pačio SM, bet visko perskaityti neįmanoma doh.gif Jei galima, mėginsiu nuo kitos savaitės jungtis su meniu ax.gif Esam trise, mėgstam skaniai pavalgyti, tuo pačiu esam ir išrankūs- iš mėsos dažniausiai valgom tik vištieną ir jautieną (dažniausiai maltą), tai jau labai atsibodo vienodas maistas, nes grįžus po darbo nieko įmantraus jau nebėra laiko gaminti doh.gif Dar valgydavom žuvį, bet kadangi aš, kaip čia kažkas nesenai rašė, truputį nėščia biggrin.gif tai šią savaitę supratau, kad žuvies ir šį nestuke.gif nevalgysiu schmoll.gif Nebent silkę ar kokią lašišą, jei kas nupirks tokią hihihi.gif Į skirtus 200 lt telpam, tačiau norisi išleisti kuo mažiau, juolab, kad maisto kainos smarkiai auga blink.gif

QUOTE(Donatella @ 2010 11 17, 09:09)
Man toks klausimas kilo, gal dar ankstoka, bet kaip zadat taupyt per sventes,m ta prasme sventiniam stalui ? ar netaupysit?  g.gif man dar plius vaiko gimtadienis 
tai jau pradedu mastyt ka butu galima pasiruosti skanaus,sventisko ir tuo paciu nebrangaus 

Mano pagrindinis taupymas pasireikš tame, kad jau greit susidarysiu meniu ir pradėsiu pirkti ilgo galiojimo produktus , pvz konservus, silkę (na, ją dar ne dabar biggrin.gif bet likus kokioms dviem ar pan savaitėms iki Kūčių, kiek pamenu, ji gan ilgai galioja)

QUOTE(G.Jurgita @ 2010 11 17, 10:19)
... Dar žadu šiom dienom kept Kalėdinį džiovintų vaisių pyragą, jį reikia kept prieš pora mėnesių, bet užpernai kepiau prieš mėnesį ir užteko. Tai jau turėsiu vieną saldėsį iš anksto pagamintą.

Ar laistei?
Aš pernai irgi kepiau- teko išmesti, nes sudžiūvo...

QUOTE(Donatella @ 2010 11 19, 15:03)
virtos bulves sumalamos,idedu kiausa,krakmolo,druskos ir padarau tokius pirsciukus, dar galima dziuvesiuose voliot. Kepu orkaitej. O padazas paprasciausias sviestas+grietine  biggrin.gif  is tos pacios maeses galima daryt rutuliukus ir virti, butu bulviu kukuliukai  biggrin.gif reiks pasidaryt,kazkaip uzsiminiau ir uzsimaniau  biggrin.gif

koks įdomus receptukas bigsmile.gif būtinai išmėginsiu artimiausiu metu thumbup.gif
Atsakyti
Šios savaitės meniu

PIRMADIENIS
pusryčiai: kava su sūreliais
pietūs: bulvienė su ryžiais, tešloje keptos dešrelės ir krabų lazdelės su duona ir raugintu agurku
vakarienė: keptos bulvės su varške, dešrelės

ANTRADIENIS
pusryčiai: avižinė košė
pietūs: keptuvėje apkepta šoninė lečo daržovių troškinyje
vakarienė: apkepintos virtos bulvės su kečupu jogurtas,

TREČIADIENIS
pusryčiai: karšti sumuštiniai
pietūs: avižinė košė, iš jos likučių iškepti avižiniai blynai
vakarienė: rūgštelėjusi daržovių sriuba, virti žąsies kogalviai su bulvėmis, marinuotais agurkais, blynų likučiai (vaikui), jogurtas

KETVIRTADIENIS (man - obuoliai ir pasukos)
Vyrams-
pusryčiai: pirktinės bandelės su balta kava
pietūs: kepintos bulvės su kogalviais, marinuotais agurkais
vakarienė: kepti kiaušiniai ir dešrelės su svogūnais, marinuoti agurkai

PENKTADIENIS
pusryčiai: kava su sūreliais
pietūs: pirktinė pica, naminis česnakinis padažas
vakarienė: žuvis graikiškai su bulvėmis

ŠEŠTADIENIS
pusryčiai: žuvis graikiškai su duona
pietūs:miškinuko kepsnys su bulvėm ir raugintais agurkais
vakarienė: kalėdiniai meduoliai, sriubos ir žuvies likučiai

SEKMADIENIS
pusryčiai: sumuštiniai su naminiu tepamu sūreliu
pietūs: kugelis su rūkyta vištiena, pievagrybių padažas
vakarienė: naminės mielinės bandelės su obuoliais ir su cinamonu

SAVAITĖS PIRKINIAI 100LT + 50LT UŽ PICĄ cool.gif

MĖSA 2 pak.pieniškų dešrelių, 2 parūkytos dešrelės, 1 parūkytas vištos ketvirtis, 0.5kg kumpelio, 10 kiaušinių, mažas šliusiukas šlapios dešros
ŽUVIS - pakas bukasnukių grenadierių
PIENO PRODUKTAI 6l pieno, 1l pasukų, 4indeliai jogurto, 2 gab. fermentinio sūrio, 12 sūrelių, grietinė, 1pak. varškės
DUONA IR KRUOPOS 1kepalas duonos, sausi pusryčiai, 3 bandelės
VAISIAI IR DARŽOVĖS pievagrybiai, alyvuogės, 1paprika, bulvių patiekalas (liko)
BAKALĖJA kakavos milteliai, vaikiška kakava, šokoladinis glaistas, cukrus, 2 ind. kečupo (akcija 1+1), majonezas
Atsakyti
QUOTE(Milk* @ 2010 11 20, 18:46)
Ar laistei?

Sveika prisijungus smile.gif

Laisčiau panašiai kas savaitę, visai ne sausas gavosi, o toks sakyčiau sodrus biggrin.gif

Fainų meniu pridėjot 4u.gif
SilRa, iš kart pasakok, kas toks miškinuko kepsnys?
Atsakyti
Ne ten pataikiau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Will: 20 lapkričio 2010 - 20:00
QUOTE(G.Jurgita @ 2010 11 20, 19:47)
SilRa, iš kart pasakok, kas toks miškinuko kepsnys?

čia mane įkvėpė kažkurios iš jūsų faršo kavalkas biggrin.gif

paruošiau faršą kaip kotletams, tada suformavau tokį kaip zuikį. Nuluptus 2 pievagrybius supjausčiau ketvirčiai, juos sukišau į zuikio vidų, kad nesimatytų. Tada kitus 3 pievagrybius supjausčiau kiekvieną į 3 dalis taip, kad kiekviename gabaliuke liktų ir kotelis, ir kepurėlė (na, kaip vaikai grybus piešia). Tada tais pievagrybiais "apsodinau" (aplipdžiau) kepsnį iš visų pusių. Įdėjau kepsnį į stiklinį aliejumi pateptą indą. Iš šonų pridėliojau į keturias dalis supjaustytų ir paprieskoniautų bulvių. Kepiau orkaitėje, uždengusi indą. Kai kepsnys iškepė, ištepiau jo viršų tokiu užtepalu - tarkuotas sūris su majonezu ir trintu česnaku. Pakepinau atidengtą grilio režimu, kad apskrustų.

gavosi labai sultingas ir skanus kepsnys. Labai patiko vaikui, ypač kai papasakojau, kad jį labai mėgsta miško nykštukai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2010 11 20, 21:00)
Ne ten pataikiau  4u.gif

taikyk ir čia biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Will @ 2010 11 20, 21:00)
Ne ten pataikiau  4u.gif

taikyk ir čia biggrin.gif
Atsakyti
SilRa, o kaip ruosi zuvi graikiskai?
Atsakyti