Įkraunama...
Įkraunama...

taupančiųjų savaitės meniu-5

QUOTE(hugencija2 @ 2010 10 23, 22:02)

aš ir labai mėgstu pakepint bulves su sumuštu kiaušu.

QUOTE(SilRa @ 2010 10 24, 01:03)
o šituos dalykus pirkot kodėl? kokia nors akcija susigundėt ar bandėt laiko sutaupyt? nepriekaištauju, šiaip klausiu, nes kartais irgi imu ir užkliūnu už kokių nors "miltų ruošinių" ax.gif

Rimi blynais šiaip susigundžiau, buvo stori tipo, nu išėjo stori, bet neskanūs, daugiau nepirksiu. šiaip nusipirkau išmėginimui.
o dėl pyrago, perkam lenkijoj dažnai juos, pigiau išeina, bet be galo skanūs. nepasakytum kad pusgaminis.
Atsakyti
Sveikos,

Štai mūsų šios savaitės meniu. Darbo dienom vyras pusryčių nevalgo, tik kavą geria. Dukra buvo daržely, o aš kavos išgėrus kitą kartą "papusryčiaudavau" jau tik gerokai įdienojus smile.gif
Žuvį ilgokai valgėm, nes pagauta 3kg svorio buvo.

Pirmadienis

Vištiena drebučiuose. Majonezas. Duona
Kijevo kotletas. Bulvių košė. Morkų salotos su majonezu.
Orkaitėj kepta lydeka (vyro sužvejota). Saldžiarūgštės morkos. Ryžiai. Dukrai makaronų sriuba, ryžių košė.Bananai

Antradienis

Kava, kava smile.gif
Bandelės su varške ir su kopūstais (pirktinės)
Agurkinė sriuba. Šalta kepta lydeka su duona ir majonezu.

Trečiadienis

Sumuštiniai su kumpeliu. Agurkas.
Agurkinė sriuba
Makaronų apkepas su faršu ir daržovėm.Šalta kepta lydeka su duona ir majonezu.

Ketvirtadienis

Kava, kava smile.gif
Makaronų apkepas su faršu ir daržovėm.
Žemaičių blynai. Grietinė.

Penktadienis

Penkių grūdų dribsnių košė su razinom ir bananu
Krabų lazdelės su majonezu. Duona.
Žemaičių blynai. Grietinė. Sumuštiniai su kumpeliu.

Šeštadienis

Karšti sumuštiniai
Likučiai
Orkaitėj kepta višta ir bulvės su lupena. Morkų - agurkų salotos.
Dukrai 5 grūdų dribsnių košė

Sekmadienis

Vakarykštė 5 grūdų dribsnių košė, tik dar razinų įdėjau. Vyrui sumuštiniai su kumpeliu ir agurku.
Pabaigėm keptą vištą.
Makaronai su kumpiu ir sūriu

Pirkiniai:

Duonos gaminiai: 10,08 Duona, batonas, bandelės
Paukštiena: 14,42 Višta
Dešros, kumpeliai: 2,99 Kalakutienos kumpelis
Pieno prod. ir kiaušiniai: 14,46 Pienas 1L, grietinė, jogurtas, sviestas, sūris
Bakalėja: 1,19 Krakmolas
Vaisiai: 5,28 Bananai,lukštentos saulėgrąžos
Daržovės: 4,2 Agurkai, morkos
Saldumynai: 6,87 Saldainiai
Kruopos, miltai, makaronai: 5,67 Miltai 1kg, makaronai
Mažosios maistas: 59,97 Mišinys, dvi Hipp arbatos

VISO: 125,13 Lt
Atsakyti
kaip gamini saldžiarūgštes morkas?
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2010 10 24, 20:14)
kaip gamini saldžiarūgštes morkas?

Pavadinau gal mandrai:D Paprastos morkos tarkuotos, vyno acto truputis, aliejaus, druskos, cukraus ir pipirų.
Atsakyti
aisku meniu priklauso nuo kiekvienos seimos iprociu, darbo pobudzio ir t.t., as tarkim jej kokias pcas, ceburekus ir batonus valgusiu tai pro durys netilpsiu, tai stengios ziureti labai kad butu bent siek tiek dietiska biggrin.gif o siaip turint laiko ir megstant gamint tikrai galima pigiai issiverst, ir dar cia vakar vakare susimascius buvau, kad taupimas yra aplamai darbas, kuri reik ismokt, tiek daug pagundu parduotuvese, jau nekalbant apie "pigias" picerijas, nora ka nors "skanaus" nupirkti... kita sav. planuoju letinius valgyt (pridariau daug, uzsaldziau, su varseke, mesa) ir marakornus su farsu, pusryciai visad tie patys, kazkaip nenusibosta, jau kiek metu pusryciai nesikeicia biggrin.gif o vat su vakariene teks improvizuoti
Atsakyti
QUOTE(G.Jurgita @ 2010 10 24, 21:30)
Pavadinau gal mandrai:D Paprastos morkos tarkuotos, vyno acto truputis, aliejaus, druskos, cukraus ir pipirų.

Aš irgi taip gaminu ir mums laaaabai skanu būna thumbup.gif ir dar kopūsto kartais įtarkuoju wink.gif Paįvairinimui ir pomidorai dar tinka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2010 10 24, 21:18)
aisku meniu priklauso nuo kiekvienos seimos iprociu, darbo pobudzio ir t.t., as tarkim jej kokias pcas, ceburekus ir batonus valgusiu tai pro durys netilpsiu, tai stengios ziureti labai kad butu bent siek tiek dietiska biggrin.gif o siaip turint laiko ir megstant gamint tikrai galima pigiai issiverst, ir dar cia vakar vakare susimascius buvau, kad taupimas yra aplamai darbas, kuri reik ismokt, tiek daug pagundu parduotuvese, jau nekalbant apie "pigias" picerijas, nora ka nors "skanaus" nupirkti... kita sav. planuoju letinius valgyt (pridariau daug, uzsaldziau, su varseke, mesa) ir marakornus su farsu, pusryciai visad tie patys, kazkaip nenusibosta, jau kiek metu pusryciai nesikeicia biggrin.gif o vat su vakariene teks improvizuoti

drinks_cheers.gif skanu man lietiniai.

aš galiu valgyt viską ir nemažai, man svoris reguliuojasi normaliai, kartais priaugu, kartais nukrentu.

vat man ir taupymas yra didis menas

kad ir mandrai, bet tokių morkų dar neesu darius
Atsakyti
Šeštadienį tokias saldžiarūgščias morkas su agurku dariau, neturėjau sezamo sėklų, tai kepintų saulėgrąžų uždėjau ir gavosi labai panašu į kinietiškas salotas.
Aplamai padažą iš aliejaus, vyno ar balzamiko acto (arba citrinos sulčių), druskos, cukraus ir pipirų dedu ant virtų burokėlių, žalių kopūstų, įv.daržovių. Man skanu. Tik kartais tenka paplušėt, kol norimą skonį išgaunu, tai vis ragauju ir dadedu ko trūksta.
Atsakyti
Labas,ar temos taupanciu dienos meniu nebera,ar nerandu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2010 10 24, 10:21)
Rimi blynais šiaip susigundžiau, buvo stori tipo,

noriu išmokti kepti tuos storus mielinius blynus ax.gif ieškosiu recepto ir bandysiu ax.gif
QUOTE(G.Jurgita @ 2010 10 25, 07:31)
Aplamai padažą iš aliejaus, vyno ar balzamiko acto (arba citrinos sulčių), druskos, cukraus ir pipirų dedu ...

dėkui 4u.gif kaip tik nusprendžiau nebepirkti majonezo, ieškoti kokio "lieknesnio" užpilo salotoms ax.gif bandysiu šitą 4u.gif
Atsakyti
PIRMADIENIS
pusryčiai: kopūstų-morkų-kukurūzų salotų likučiai
pietūs: ryžių-krabų salotų likučiai, pyrago likučiai, keptos bulvės su dešrelėm vaikui
vakarienė: vištos krūtinėlės kepsneliai, morkų-česnakų salotos, žirnienės likučiai

ANTRADIENIS
pusryčiai: jogurtas, keptos bulvės su dešrele vaikui
pietūs: ryžių-daržovių mišrainė, ryžių košė su sūriu vaikui
vakarienė: grybai su žvėrienos tušonkės konservais, virtos bulvės

TREČIADIENIS
pusryčiai ir pietūs: svečiuose
vakarienė: naminė pica, naminis česnakinis padažas, naminės mielinės bandelės su obuoliais

KETVIRTADIENIS
pusryčiai: sumuštiniai, picos likučiai
pietūs: jautienos-morkų kotletukai, troškinti su padažu, bulvės
vakarienė: svečiuose

PENKTADIENIS
pusryčiai / pietūs / vakarienė: svečiuose

ŠEŠTADIENIS
pusryčiai: svečiuose
pietūs: vištiena su ryžiais ir daržovėm saldžiai aštriame padaže (kečupas, sojos padažas, grietinė, krienai)
vakarienė: šviežių kopūstų sriuba su virtais kalakuto kaulais, sumuštiniai

SEKMADIENIS
pusryčiai: vakarykštė kopūstienė su mėsa
pietūs: marinuoti kalakuto gabalai, užkepti ant bulvių rankovėje , rauginti agurkai
vakarienė: kas ką rado šaldytuve

Išlaidų negaliu tiksliai nurodyt, bet bus tik apie 20lt (pienas, grietinė, keli sūreliai), nes daug buvom išvykę - kapus lankėm, buvom pas mano ir pas MB tėvus. Pirkinių maistui buvo nedaug, daugiau išleidom lauktuvėm ir benzinui ax.gif

bet parsivežėm vėl daržovių, gavom čielą kalakutą ir žąsį. Krūtinėlės šių "žvėrių" jau sudėtos į šaldiklį, skūrelės suspirgintos, kalakuto "kūnas" jau sukeptas, suvirtas ir kitaip beveik sunaudotas (šiandien tikriausiai pribaigsim), o žąsis šaldiklyje smile.gif dar žvėrienos maltos gavom bigsmile.gif "lafaaa" yahoo.gif
Atsakyti
Labai skanus meniu. Ir dar tos bandelės mielinės wub.gif
Kalakutas, žąsis,žvėriena. Nu šauniai prasisukta thumbup.gif
Atsakyti