Įkraunama...
Įkraunama...

taupančiųjų savaitės meniu-5

QUOTE(Sophi @ 2010 08 08, 20:04)
ką už tiek pravalgot?

nesakykit, puikiai ja suprantu...jei seimoj vyras pavalgantis ar vaikas/vaikai paaugliai ir viska nuoa iki z reikia pirkti tai tiek ir iseina.... kazkada eksperimentavom ir dienai maistui skyrem 20lt(dviese su cool.gif..uztenka, bet buna diena kai baigiasis aliejus, cukrus ir t.t tai tada kiek daugiau, nes perkama viskas:)
Atsakyti
QUOTE(Sypsaliukas @ 2010 08 09, 22:58)
nesakykit, puikiai ja suprantu...jei seimoj vyras pavalgantis ar vaikas/vaikai paaugliai ir viska nuoa iki z reikia pirkti tai tiek ir iseina.... kazkada eksperimentavom ir dienai maistui skyrem 20lt(dviese su cool.gif..uztenka, bet buna diena kai baigiasis aliejus, cukrus ir t.t tai tada kiek daugiau, nes perkama viskas:)

drinks_cheers.gif Vaikams augant, suma skiriama maistui tik kyla ir kyla... Ypač mažiukas mūsų mėgėjas pavalgyti lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurencija2 @ 2010 08 01, 00:00)
nu as tiek neisleidziu  ax.gif
pvz planas kt savaitei:

- 7 sureliai dukrai
- uogos ankstyviems pusryciams dukrai (nekainuoja)
- grikiu kruopos pusryciams abiems vaikams (po sauksteli sviesto)
- pietus man su vaikais: darzoviene (nekainuoja) + kotletukai dukrai + jautiena sunui

- velyvai vakarienei abu vaikai valgo avizu/4 grudu koses su uogom

dabar MB pietus:
- pirmadienis ir antradienis: pakepu kauliukus, mesa nukaulinu, imetu i puoda + bulve, morka, kalafijoras, sparagines pupeles (toks stoskinukas 2 pietums)
- treciadienis - 2 slauneles su bulvem ir agurkais bei pomidorais (darzoves nekainuoja)
- ketvirtadienis - pakepti sonkauliukai su bulvem ir salotom
- penktadienis - NEDARAU PIETU  thumbup.gif (MB mietus 10.20Lt)

- sestadieni visi pietum valgom skumbre kepta su bulvem ir darzovem (isskyrus -maziuka)
- sekmadienis - krevetes + ryziai +2 bananai +2 persikai

vakariene:
- pirmadienis - bulviniai blynai (kainuoja tik aliejus, grietine nekainuoja)
- antradienis - virtos bulves su voveruskom, svogunais, spirguciais (niekas nekainuoja, tik elektra)
- treciadienis - saltibarsciai
- ketvirtadienis - virti varsketukai
- penktadienis - picos (tesla darau pati, mesa dazniausiai naudoju nuo nuvirtu kauliuku)
- sestadienis - pikantiskos salotos
- sekmadienis - kepti varsketukai  biggrin.gif

va tokia mano kt sav meniu, dar nebuvau parduotuveje, bet esu isitikunusi, kad isleisiu 50-70Lt

Oje pagarba sugebancioms taip taupyti thumbup.gif

Vedama smalsumo ilindau i sia tema blush2.gif mes i savaite net nezinau kiek isleidziame, vienu zodziu daug, kiekviena diena mazdaug po 50 Lt doh.gif Bet mes gyvenam mieste tad perkam uogas, grietine ir t.t Ir musu seima maza tik dviese, dukryte dar nevalgo kieto maisto rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Linute:) @ 2010 08 10, 17:25)
Oje pagarba sugebancioms taip taupyti thumbup.gif 

Vedama smalsumo ilindau i sia tema blush2.gif  mes i savaite net nezinau kiek isleidziame, vienu zodziu daug, kiekviena diena mazdaug po 50 Lt  doh.gif  Bet mes gyvenam mieste tad perkam uogas, grietine ir t.t Ir musu seima maza tik dviese, dukryte dar nevalgo kieto maisto rolleyes.gif

na jo, as su suneliu gyvendama mietse i diena kartais daugiau negu 50lt ir tai tik sau ir suneliui kuriam tik 9 men ... o i diena 20 lt siais laikais nieko nenuripirksi doro blush2.gif
aisku buvo toks laikas kai tik i diena 2 isleistadvom ir tai kai tik kokios kavos reikdavo ar dar ko ,nes viska is kaimo turedavom
Atsakyti
QUOTE(Laurencija2 @ 2010 08 01, 00:00)
nu as tiek neisleidziu  ax.gif
pvz planas kt savaitei:

- 7 sureliai dukrai
- uogos ankstyviems pusryciams dukrai (nekainuoja)
- grikiu kruopos pusryciams abiems vaikams (po sauksteli sviesto)
- pietus man su vaikais: darzoviene (nekainuoja) + kotletukai dukrai + jautiena sunui

- velyvai vakarienei abu vaikai valgo avizu/4 grudu koses su uogom

dabar MB pietus:
- pirmadienis ir antradienis: pakepu kauliukus, mesa nukaulinu, imetu i puoda + bulve, morka, kalafijoras, sparagines pupeles (toks stoskinukas 2 pietums)
- treciadienis - 2 slauneles su bulvem ir agurkais bei pomidorais (darzoves nekainuoja)
- ketvirtadienis - pakepti sonkauliukai su bulvem ir salotom
- penktadienis - NEDARAU PIETU  thumbup.gif (MB mietus 10.20Lt)

- sestadieni visi pietum valgom skumbre kepta su bulvem ir darzovem (isskyrus -maziuka)
- sekmadienis - krevetes + ryziai +2 bananai +2 persikai

vakariene:
- pirmadienis - bulviniai blynai (kainuoja tik aliejus, grietine nekainuoja)
- antradienis - virtos bulves su voveruskom, svogunais, spirguciais (niekas nekainuoja, tik elektra)
- treciadienis - saltibarsciai
- ketvirtadienis - virti varsketukai
- penktadienis - picos (tesla darau pati, mesa dazniausiai naudoju nuo nuvirtu kauliuku)
- sestadienis - pikantiskos salotos
- sekmadienis - kepti varsketukai  biggrin.gif

va tokia mano kt sav meniu, dar nebuvau parduotuveje, bet esu isitikunusi, kad isleisiu 50-70Lt

thumbup.gif didžiulė pagarba mamytėms, kurios moka taip taupyti, asmeniškai man niekaip neišeina. mėnesiui išleidžiam virš 1000 maistui(gyvenam mieste tai uogas, grybus, darzoves...viską perkam) tokie kaip voveruškos vienam kartui kad sočiai pavalgyt 20 lt reikia, plius garnyras irgi litai. šeimoje mes tryse (dukrytė maža) vyras megėjas pavalgyt, viena karta padariau blynus su varške vakarienei, tai taip pasakė kur kepsnys... blink.gif tai ir sukiuosi aplink puodus, dukrytei gaminu vieną, virui kitą. manau daugiausia išleidžiama tai vaisiams, pienui, varške, sultims kas greitai baigiasi, saldumynams. šiek tiek susitaupo kai žalios mėsos priperki pilną kamerą, kad kuo rečiau tektų eit į parduotuvę.
o kur dar svečiai kai užeina, pavaišint dar reikia. tai vat taip 4u.gif
kas gyvena užmiesty, tam lengviau taupyt, turi daržą, bet darbo žymiai daugiau tada turi
Atsakyti
Pas mane sūnus paauglys, visada alkanas. Bet aš mokausi iš jūsų, rašykit ir toliau, ką gaminat, ką perkat, nes ėmiau kažkaip šiek tiek tobulėt, anksčiau toks dalykas kaip košės, kruopos pas mus buvo tiesiog neįmanomas, o dabar žiūriu, kad net pamėgom, išgyvendinau pusfabrikačius ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Padruske22 @ 2010 08 12, 05:45)
na jo, as su suneliu gyvendama mietse i diena kartais daugiau negu 50lt ir tai tik sau ir suneliui kuriam tik 9 men ... o i diena 20 lt siais laikais nieko nenuripirksi doro  blush2.gif 
aisku buvo toks laikas kai tik i diena 2 isleistadvom ir tai kai tik kokios kavos reikdavo ar dar ko ,nes viska is kaimo turedavom

Na nzn, visų mūsų pirkimo įpročiai, gyvenimo būdas skirtingi. Kaip pvz., ginantį 10 Lt žmogui per dieną, parašysiu kiek išleidžiam 2+1 (pradinukas) netaupydami:
30*7 = 210 Lt savaitei (tik maistui):

1 višta, 1 pokas žuvies, 1 kg (įvairios mėsos: kiaulienos mentė, jautiena ar kt.) - 40 - 50 Lt,
600 g varškės, pokas sviesto, 3 L pieno, 1 l jogurto ir pan. - 20 - 25Lt,
Sūris, dešra - 10 -12 Lt,
Kiaušiniai (20 vnt.) - 7 Lt,
Kruopos, makaronai,miltai , 1 kepalas duonos ir pan. - 20 - 25Lt,
Daržovės, vaisiai - 50 - 60 Lt
Dar lieka apie 40- 50 Lt kavai, cukrui, aliejui, padažams, alkoholiui, šokoladui ir kiitems maisto produktams, kurių reikia.

Reikėtų pridurti, kad esam išsigydę nuo pusfabrikačių ir visokių pieniškų desertų. Didijį apsipirkimą darom kartą per savaitę (~150 Lt) ir dar ~50 Lt išleidžiam tam ko pritrūkom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Makarska: 13 rugpjūčio 2010 - 14:00
QUOTE(Makarska @ 2010 08 13, 14:41)
Na nzn, visų mūsų pirkimo įpročiai, gyvenimo būdas skirtingi. Kaip pvz., ginantį 10 Lt žmogui per dieną, parašysiu kiek išleidžiam 2+1 (pradinukas) netaupydami:
30*7 = 210 Lt savaitei (tik maistui):

1 višta, 1 pokas žuvies, 1 kg (įvairios mėsos: kiaulienos mentė, jautiena ar kt.) - 40 - 50 Lt,
600 g varškės, pokas sviesto, 3 L pieno, 1 l jogurto ir pan. - 20 - 25Lt,
Sūris, dešra - 10 -12 Lt,
Kiaušiniai (20 vnt.) - 7 Lt,
Kruopos, makaronai,miltai , 1 kepalas duonos ir pan. - 20 - 25Lt,
Daržovės, vaisiai - 50 - 60 Lt
Dar lieka apie 40- 50 Lt kavai, cukrui, aliejui, padažams, alkoholiui, šokoladui ir kiitems maisto produktams, kurių reikia.
Reikėtų pridurti, kad esam išsigydę nuo pusfabrikačių ir visokių pieniškų desertų. Didijį apsipirkimą darom kartą per savaitę (~150 Lt) ir dar ~50 Lt išleidžiam tam ko pritrūkom.

tai saunu o kai maiskiui vis maza nes apetitu nesiskundiza tai ir jam tu 20 kiauriniu 2kartam tik wub.gif o apie mesa nesneku,megejas jis jos... :)dziugu kad ne visu tokie vyrai kaip mano kuriam reikia pavalgyt wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Padruske22: 13 rugpjūčio 2010 - 15:35
Padariau išvadą, kad mes ėdrūnai doh.gif Nu mums savaitei reikia 12-14 l pieno, tai jau vien pienas apie 35Lt, dar mėsos vienam kartui išeina apie 0,5kg mažiausiai, o mėsišką ką nors darau beveik kasdien. Kruopom mano vyro neužkiši, geriau tada išvis alkanas eina gult doh.gif Tai ir mėsa kiek kainuoja - apie 60Lt. dar kava, aliejus, cukrus, makaronai, kruopos, daržovės, sviestas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(anikute @ 2010 08 17, 16:35)
Padariau išvadą, kad mes ėdrūnai  doh.gif  Nu mums savaitei reikia 12-14 l pieno, tai jau vien pienas apie 35Lt, dar mėsos vienam kartui išeina apie 0,5kg mažiausiai, o mėsišką ką nors darau beveik kasdien. Kruopom mano vyro neužkiši, geriau tada išvis alkanas eina gult  doh.gif Tai ir mėsa kiek kainuoja - apie 60Lt. dar kava, aliejus, cukrus, makaronai, kruopos, daržovės, sviestas  doh.gif

ir mes tad edrus drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Atsakyti
Eij kur pradingo taupuoles? bigsmile.gif
Atsakyti
atostogauja mirksiukas.gif
Atsakyti