QUOTE(Laurencija2 @ 2010 08 01, 00:00)
nu as tiek neisleidziu
pvz planas kt savaitei:
- 7 sureliai dukrai
- uogos ankstyviems pusryciams dukrai (nekainuoja)
- grikiu kruopos pusryciams abiems vaikams (po sauksteli sviesto)
- pietus man su vaikais: darzoviene (nekainuoja) + kotletukai dukrai + jautiena sunui
- velyvai vakarienei abu vaikai valgo avizu/4 grudu koses su uogom
dabar MB pietus:
- pirmadienis ir antradienis: pakepu kauliukus, mesa nukaulinu, imetu i puoda + bulve, morka, kalafijoras, sparagines pupeles (toks stoskinukas 2 pietums)
- treciadienis - 2 slauneles su bulvem ir agurkais bei pomidorais (darzoves nekainuoja)
- ketvirtadienis - pakepti sonkauliukai su bulvem ir salotom
- penktadienis - NEDARAU PIETU

(MB mietus 10.20Lt)
-
sestadieni visi pietum valgom skumbre kepta su bulvem ir darzovem (isskyrus -maziuka)
-
sekmadienis - krevetes + ryziai +2 bananai +2 persikai
vakariene:
- pirmadienis - bulviniai blynai (kainuoja tik aliejus, grietine nekainuoja)
- antradienis - virtos bulves su voveruskom, svogunais, spirguciais (niekas nekainuoja, tik elektra)
- treciadienis - saltibarsciai
- ketvirtadienis - virti varsketukai
- penktadienis - picos (tesla darau pati, mesa dazniausiai naudoju nuo nuvirtu kauliuku)
- sestadienis - pikantiskos salotos
- sekmadienis - kepti varsketukai
va tokia mano kt sav meniu, dar nebuvau parduotuveje, bet esu isitikunusi, kad isleisiu 50-70Lt

didžiulė pagarba mamytėms, kurios moka taip taupyti, asmeniškai man niekaip neišeina. mėnesiui išleidžiam virš 1000 maistui(gyvenam mieste tai uogas, grybus, darzoves...viską perkam) tokie kaip voveruškos vienam kartui kad sočiai pavalgyt 20 lt reikia, plius garnyras irgi litai. šeimoje mes tryse (dukrytė maža) vyras megėjas pavalgyt, viena karta padariau blynus su varške vakarienei, tai taip pasakė kur kepsnys...

tai ir sukiuosi aplink puodus, dukrytei gaminu vieną, virui kitą. manau daugiausia išleidžiama tai vaisiams, pienui, varške, sultims kas greitai baigiasi, saldumynams. šiek tiek susitaupo kai žalios mėsos priperki pilną kamerą, kad kuo rečiau tektų eit į parduotuvę.
o kur dar svečiai kai užeina, pavaišint dar reikia. tai vat taip
kas gyvena užmiesty, tam lengviau taupyt, turi daržą, bet darbo žymiai daugiau tada turi