Įkraunama...
Įkraunama...

taupančiųjų savaitės meniu-5

QUOTE(MERENGE @ 2010 11 03, 15:17)
Labai paprastai, supjaustau kieulieną juostelėmis pavolioju kiaušinyje, tada krakmole, tada pakepu įkaitintam aliejuje kol gražiai apskrunda ir pasidaro tokia traški ir tada padažiuką prie šios mėsytės. Dažniausiai pirktinis būna, tas su daržovėmis, o kartais ir pagaminu pati iš ananasų sulčių, citrinos, imbiero ir kečupo dar medaus kartais dedu

oho bigsmile.gif pabandysiu bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos,

Paskaitinejau - labai gera tema, kiek pamirstu paprastuciu nebrangiu patiekaliuku prisiminiau thumbup.gif

O as galiu surasyt mano bendrus principus. Visada labai stengiuosi per savaite isleist iki 200 lt, bet cia ne tik maistas - viskas...

Musu seima 5 asmenu. Mergaite eina i darzeli, as su dviem berniukais (1,5 metuku) namie. Detaliai cia nevardinsiu, bet pagrindinius principus.

Pusryciam vaikai valgo koses, savaitgaliais kai valgom visi dazniausiai varsketukai, kartais kiausiniene, daznai blynai, ir laaabai retai - karsti sumustiniai.

Pietus valgo tik berniukai, nes visi kiti darbe arbe darzely, as "prisitrinu" prie berniuku - dazniausiai sriuba, kartais makaronai.

Vakarienes - stengiuosi gaminti dviems dienoms. Tarkim sriubos didelis katilas (as jas verdu dazniausiai su daug visko, tai antro po sriubos nebevalgom), dedu sonkauliuku, frikadeliu arba visai pigiausiai - vistos nugareles buna (vos kelis litukus kainuoja). Kitoms dviems dienoms kazka labiau mesisko - kotletuku arba troskinio, plovo, arba kazka panasaus - labai megstu gamint is farso. Mums dviems dienoms farso reikia 1,5 kg, vistik trys vyrai seimoj. Lieka penktadienis - darau varsketukus, blynukus, makaronus ar kazka kita nebrangaus.

Savaitgaliais stengiames valgyt pas senelius arba sveciuose lotuliukas.gif Su tais sveciais aisku taupyt nesigauna, nes vistiek reiki kazka nestis. Bet jei bunam namie - gaminames kazka greito, bet tikrai retai namie savaitgaliais valgom...

Siaip mesa stengiuosi pirkt turguj, darzoves taip pat, tikrai pigiau gaunasi. Visa kita parduotuvese - nepatingiu pasiziuret kur kokios nuolaidos. Stengiuosi nepripirkt vaikam visokiu niekuciu (labai kerta per kisene sureliai ,varskytes, jogurtukai). Jogurto perkam viena didele pakuote, pigiau nei dau maziuku. Neperkam desreliu ir jokiu mesyciu sumustiniams (stengiames ju nevalgyt, nes nuo batono labai pucia pilvukus vaikam). Duona kepam patys, pyragus taip pat. Paskutiniu metu net ir saldainiu patys pasidarom. Aisku iprociai tures keistis, kai mamyte prades dirbti blush2.gif

Siaip jau kai labai netelpam i biudzeta - prisimenam senus gerus blynus arba bulviu plokstaini. Dar labai gelbsti mano iprotis karts nuo karto padaryti dideles koldunu atsargas (naminiu) ir sudeti i saldikli.

Atsakyti
laumi, šauniai sukatės. mano tikslas ir buvo 200 savaitei, niekaip neišsipaišom doh.gif bet reikia.junkis su meniu.
mes kitoj temukėj + dar bendrai taupom 4u.gif
Atsakyti
Sira ta sriuba pati paprasciausia-isverdi tris grudus su tarkuota morka, dedu sviesto, kartais mesos, kartais farso, na ka turiu ir ant galo supilu rugstynes, priduoda gera skony, ir dar jei turiu dedu varskes surio gabaliuku, labai skanu. thumbup.gif
naujai prisijungusioms 4u.gif
laumi kaip gamini saldainius bigsmile.gif as gaminu is grietines ir cukraus, aarba nesaldinto pieno ir cukraus, labai noriu morku saldainiu ismokti daryti ir marmeladinius. rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Įkišu nosį trumpam rolleyes.gif
Po 4u.gif naujokėm ir varau nagus lakuot ir į lovą, nes esu nusikalus. O ką gaminti jau galva neišneša, nes namie kasdien situacija blogėja doh.gif meta iš darbo verysad:
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2010 11 03, 22:56)
Sveikos 4u.gif
Po  4u.gif naujokėm ir varau nagus lakuot ir į lovą, nes esu nusikalus. O ką gaminti jau galva neišneša, nes namie kasdien situacija blogėja doh.gif  meta iš darbo verysad:

nu ale nieko ir nebeisgirsi gero doh.gif pas mus panasu,.....kiek zinau kitur irgi.
verysad.gif
Atsakyti
Bjaurybe, laikykis 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Laumi, aciu uz puikius patarimus 4u.gif visoms bus lengviau taupyti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2010 11 03, 21:56)
Sveikos 4u.gif
Po  4u.gif naujokėm ir varau nagus lakuot ir į lovą, nes esu nusikalus. O ką gaminti jau galva neišneša, nes namie kasdien situacija blogėja doh.gif  meta iš darbo verysad:

daug 4u.gif 4u.gif eina š...viskas bijau net pagalvot ką reiktų daryt. dabar jau sėdim su 30 litų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2010 11 03, 20:56)
Sveikos 4u.gif

Kaip negerai verysad.gif
Atsakyti
sveikos taupukes smile.gif

daznai paskaitineju jusu tema, pasisemiu ideju. Dabar jau susiemiau i rankas ir stengiuos labai taupyti, nes ner kitos iseities doh.gif
rytoj pateiksiu savo savaites meniu, bet kiek jau paskaiciavau tai isleidau tikrai nedaug,bet ir gaminau daug,atrodo visa savaite virtuvej pragyvenau lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
šiandien namie vėl badas biggrin.gif aš geriu kefyrą, tai vyrai turės vakarykšte žuvimi, blynų likučiais ir dešrelėm pasitenkinti tongue.gif

QUOTE(hugencija2 @ 2010 11 03, 18:46)
Sira ta sriuba pati paprasciausia-isverdi tris grudus su tarkuota morka, dedu sviesto, kartais mesos, kartais farso, na ka turiu ir ant galo supilu rugstynes, priduoda  gera skony, ir dar jei turiu dedu varskes surio gabaliuku, labai skanu.

pirmą kartą apie tokią sriubą girdžiu bigsmile.gif

mano tai rūgštynių sriuba pati paprasčiausia - bulvės+rūgštynės.

Bjaurybe, unsure.gif laikykis už ko gali unsure.gif mes gi moterys, mes viską ištversim console.gif
Atsakyti
QUOTE(Donatella @ 2010 11 04, 10:06)
sveikos taupukes  smile.gif

daznai paskaitineju jusu tema, pasisemiu ideju. Dabar jau susiemiau i rankas ir stengiuos labai taupyti, nes ner kitos iseities  doh.gif
rytoj pateiksiu savo savaites meniu, bet kiek jau paskaiciavau tai isleidau tikrai nedaug,bet ir gaminau daug,atrodo visa savaite virtuvej pragyvenau  lotuliukas.gif  doh.gif

lauksim meniu, sveika prisijungus 4u.gif
Atsakyti