Įkraunama...
Įkraunama...

Statau namą savo rankomis

QUOTE(arkava @ 2011 10 27, 06:48)
Tai cia kaip suprantu 3 eiles HAUS pamatiniu bloku - jie uzsipils betonu, apsisiltins ir uzsipils zemem (bus pamatas). ar ne?  smile.gif
Toliau jau sienos... drinks_cheers.gif

ir as taip supratau, bet apsiltinimas bus TIK iki zemes g.gif o kaip salcio tiltas blink.gif
pas mus 40cm virs zemes pamatas, ir po zeme 60cm apsiltintas. ir tai galvojome ar ne per mazai ax.gif bet kadangi dar grindys bus apsiltintos tai gal nieko tokio g.gif
Atsakyti
QUOTE(virgaaaaa @ 2011 10 26, 20:13)
blokeliu tik trys eilės (75cm) ir "stažkė" apie 10cm.žemėje "padas" 40cm. po padu 40cm plauto žvyro.o kiek apšiltintas tiek man užteks. 60 bėginiu metru

thumbup.gif arti chalturos

Tai cia apie koki pamata is blokeliu kazkas kalbejo uz 5K Lt, jei dabar kaip is atsakymo supratau nera ten jokiu blokeliu.

Kas per padas? Is ko tas padas?

Del apsiltinimo ypac teisingas atsakymas. Arba nafig is viso jo reikia, anksciau juk zmones statydavo ....... thumbup.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(*Vilma* @ 2011 10 27, 07:10)
ir as taip supratau, bet apsiltinimas bus TIK iki zemes g.gif o kaip salcio tiltas blink.gif
pas mus 40cm virs zemes pamatas, ir po zeme 60cm apsiltintas. ir tai galvojome ar ne per mazai ax.gif bet kadangi dar grindys bus apsiltintos tai gal nieko tokio g.gif

Na 1 metras apsiltinimui pamato yra beveik standartas mirksiukas.gif
Atsakyti
ko tu biese putojies? jei kažkas neaišku perklausk.skaitik atydžiai ka parašiau.negi dėl to kad neprisikabintum turiu aprašyt viska iki milimetro? o šalašas nebus prastenis nei tavo.Jo paskirtis bus gyventi jame.tai aš jame ir gyvensiu,juk ne tau statau.kas liečia apšiltinima.visas tas muras apsipils smėliu.virš žemės išlys tik 10cm.polistirolis 50cm,tad žemėje dar 40cm liks.ar užtenka ar reikia daugiau? čia aš jau turiu savo,prekibininku nesuformuota nuomone.apie mūra.padas.iškasus griovi pripilta ir suplautas žvyro (plauto).tada piltas betonas 40cm i gyli,suarmuotas armatūra.kas virš griovio,kad nereiketu žaisti su klojiniais,sudėta 3 eilės haus blokeliu (75cm).viduj sudėta armatūra ir visa tai užpilta betonu.poto viršus išlygintas betonu (stiažkė).tai man sukainavo 5000lt.apšiltinimas (kurio man užtenka) apie 300lt.dabar užpilinėju gruntu ir smėliu.smėlio 2 mašinos (po 12tonu) 360lt.dar smėlio iš ankščiau turėjau.gruntas vidaus užpilimui,apie 50lt už mašina (12tonu).kiek supilsiu nežinau,gal 10
Atsakyti
QUOTE(virgaaaaa @ 2011 10 27, 19:39)
ko tu biese putojies? jei kažkas neaišku perklausk.skaitik atydžiai ka parašiau.negi dėl to kad neprisikabintum turiu aprašyt viska iki milimetro? o šalašas nebus prastenis nei tavo.Jo paskirtis bus gyventi jame.tai aš jame ir gyvensiu,juk ne tau statau.kas liečia apšiltinima.visas tas muras apsipils smėliu.virš žemės išlys tik 10cm.polistirolis 50cm,tad žemėje dar 40cm liks.ar užtenka ar reikia daugiau? čia aš jau turiu savo,prekibininku nesuformuota nuomone.apie mūra.padas.iškasus griovi pripilta ir suplautas žvyro (plauto).tada piltas betonas 40cm i gyli,suarmuotas armatūra.kas virš griovio,kad nereiketu žaisti su klojiniais,sudėta 3 eilės haus blokeliu (75cm).viduj sudėta armatūra ir visa tai užpilta betonu.poto viršus išlygintas betonu (stiažkė).tai man sukainavo 5000lt.apšiltinimas (kurio man užtenka) apie 300lt.dabar užpilinėju gruntu ir smėliu.smėlio 2 mašinos (po 12tonu) 360lt.dar smėlio iš ankščiau turėjau.gruntas vidaus užpilimui,apie 50lt už mašina (12tonu).kiek supilsiu nežinau,gal 10

doh.gif
Atsakyti
QUOTE(virgaaaaa @ 2011 10 27, 19:39)

Atsakyti
virgaaaaa.. Ba negaliu nutyleti kai zmones nesamonem uzsiima.. Bet-busu teise rinktis. kaip suprantu projekte ant konstrukcines dalies -pofig lotuliukas.gif

Sekmes statybose smile.gif
Atsakyti
ačiu
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 10 27, 20:33)
virgaaaaa.. Ba negaliu nutyleti kai zmones nesamonem uzsiima.. Bet-busu teise rinktis. kaip suprantu projekte ant konstrukcines dalies -pofig  lotuliukas.gif

Sekmes statybose smile.gif

Nieko, vaikeli, tu nerauki apie tas statybas! Juk VISI lietuviai supranta apie krepsini ir moka statyti namus! Ant pakilimo visi state kuo kruciau ( bet ir kokybe buvo), nes babkes bankai dykai dalino, o dabar madinga kuo pigiau. Ir pofig ta kokybe, kad tik butu namas ir pigesnis, nei kaimyno! doh.gif
Atsakyti
žmonės,jus padarot išvadas net nežinodami visos situacijos.net nepaklausėt kas bus statoma,kaip bus statoma,iš ko bus statoma........
Atsakyti
galvoju apie silumos izoliacija, namas is akyto betono blokeliu (30cm), stogas slaitinis skardinis ventiliuojamas,galvoju sienom det 10cm putplasti ir stogui 20cm vatos.

primestas silumos perdavimo koeficientas sienai - 0,19, pagal STR - 0,21
stogui - 0,165, pagal STR - 0,17

kaip ir mazesni uz str reglamentuotus, ar verta dar mazint, bet klausimas iki kokios optimalios ribos vertinant funkcionalum/kaina?
Atsakyti
QUOTE(gatito @ 2011 10 30, 00:41)
galvoju apie silumos izoliacija, namas is akyto betono blokeliu (30cm), stogas slaitinis skardinis ventiliuojamas,galvoju sienom det 10cm putplasti ir stogui 20cm vatos.

primestas silumos perdavimo koeficientas sienai - 0,19, pagal STR - 0,21
stogui - 0,165, pagal STR - 0,17

kaip ir mazesni uz str reglamentuotus, ar verta dar mazint, bet klausimas iki kokios optimalios ribos vertinant funkcionalum/kaina?

O kodel norite dar mazinti?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 10 30, 08:15)
O kodel norite dar mazinti?

nenori mazu saskaitu uz sildyma turetu.
Tuo labiau, kad is to ka surase, tai ten maziau nei minimumas, ypac stogu. O sienos tai su "suldancius" blokeliu varzos siulyciau neariai smarkiai nevertiti, nes tai burbulas, akiu duminas.
Atsakyti