Įkraunama...
Įkraunama...

Kokia specialybė paklausiausia šiuo metu

QUOTE(studente v @ 2009 03 19, 23:05)

Tik ne i VDU, mergaite schmoll.gif
vargsi veltui...geriau stok i KTU arba VU ekonomiką, tai vargo tiek nematysi  ax.gif

kodėl ne VDU? gal yra tokiu kas ten mokosi ir gali smulkiau paaiškinti mokymosi sąlygas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(//Ieva// @ 2009 03 24, 14:12)
kodėl ne VDU? gal yra tokiu kas ten mokosi ir gali smulkiau paaiškinti mokymosi sąlygas 4u.gif

Va, man taip pat šis klausimas aktualus, tačiau niekas neatsako... g.gif
Atsakyti
Gal kas studijuojat KU reakrecija ir turizma? gal galit parasyt kas per specialybe?ar sunku mokytis? 4u.gif
Atsakyti
Mane kaip ir daugelį žmonių, kamavo klausimas, kur studijuoti... Dabar tenka susidurti su įvairiais žmonėmis, kurie baigė vieną ar kitą universitetą, specialybę, bei su tais, kurie dėsto. Man atrodo, kad šiais laikais kai kurie darbdaviai, ypač tarptautinių įmonių, mieliau renkasi baigusius tarptautinius universitetus, tad jei turi galimybę rinkis studijas pvz. ISM Vadybos ir ekonomikos universitete. Labai nuoširdžiai pasakysiu, kad pati dabar čia mielai studijuočiau, nes patinka tai, jog dėstytojai nėra tik teoretikai, mielai pasidalina praktiniais pavyzdžiais ir pan. (Teko dalyvauti tokiuose mokymuose, tad bendravau su keletu dėstytojų...)
O dar labai įkvepia jų puslapyje esančios sekmesistorijos....
Jei kada dar studijuosiu, tai tikrai čia smile.gif
Atsakyti
Mano patirtis rodo, kad darbdaviams svarbu ką esi baigęs. Pvz. mano draugės darbe nenori priimti žmonių iš kolegijos, kokie jie nuostabūs bebūtų, o jei išgirsta, kad esi baigęs ISM Vadybos ir ekonomikos universitetą - mielai peržiūri CV. Taip pat yra ir su kitų universitetų tam tikrais fakultetais, jei esi vienam fakultete - viena nuomonė, jei mokaisi kitam - visai kita... Aš irgi visad maniau, kad svarbiausia žinios, tačiau praktika rodo, jog ne tik....
Atsakyti
QUOTE(//Ieva// @ 2009 03 24, 14:12)

VDU gerai yra tai, kad tai vienintelė vieta Lietuvoje, kur studijų metais šalia specialybės realiai galima išmokti ne vieną užsienio kalbą, jei tik noro yra. Tai praverčia ne tik specialybėje, bet ir šiaip gyvenime. Aišku, jei tai domina. Dar gerai, kad laisva studijų sistema, gali pirmus du metus šalia specialybės dalykų pasirinkti šiaip sau įdomių dalykų, tokių kaip fotografija, psichologija, menai ar pan. O minusas tas, kad nėra labai stiprūs tikslieji mokslai, ypač informatika schmoll.gif Bet humanitariniai dalykai normaliai pateikiami, iš esmės tai aukštoji mokykla humanitarams, socialiniams mokslams. Dėstytojų ir studentų santykiai dažniausiai labai geri, nėra psichologinio smurto, apie kokius nors kyšius net kalba neina.

Dėl ekonomikos mokslų nežinau g.gif dabar rektorius ekonomistas, tai gal stiprina tą sritį g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rainyte @ 2009 05 11, 16:55)
Mano patirtis rodo, kad darbdaviams svarbu ką esi baigęs. Pvz. mano draugės darbe nenori priimti žmonių iš kolegijos, kokie jie nuostabūs bebūtų, o jei išgirsta, kad esi baigęs ISM Vadybos ir ekonomikos universitetą - mielai peržiūri CV. Taip pat yra ir su kitų universitetų tam tikrais fakultetais, jei esi vienam fakultete - viena nuomonė, jei mokaisi kitam - visai kita... Aš irgi visad maniau, kad svarbiausia žinios, tačiau praktika rodo, jog ne tik....

na nežinau, keista nuomonė tokių darbdavių unsure.gif aš atvirkščiai esu girdėjusi, kad noriau priimami žmonės, kurie baigė kolegijas nei privačius universitetus (kaip žinia ISM ir yra tokia įstaiga)... o bet kokiu atveju daugiausiai viskas priklauso nuo žmogaus gebėjimų ir mokėjimo save pateikti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mecia @ 2009 05 11, 20:10)
na nežinau, keista nuomonė tokių darbdavių unsure.gif aš atvirkščiai esu girdėjusi, kad noriau priimami žmonės, kurie baigė kolegijas nei privačius universitetus (kaip žinia ISM ir yra tokia įstaiga)... o bet kokiu atveju daugiausiai viskas priklauso nuo žmogaus gebėjimų ir mokėjimo save pateikti ax.gif

deja schmoll.gif bent jau Vilniuje situacija kitokia,kiek esu bendravus su zmonemis kurie yra vadovai, visi iki vieno pasake kad ISM studentai labai laukiami,kaip ir universitetu. O is kolegiju studentu imti nenori.... Tai yra suprantama,nes jei ir pati buciau kokia vadove kolegijinius vargu ar imciau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(julya @ 2009 05 11, 18:25)
deja  schmoll.gif  bent jau Vilniuje situacija kitokia,kiek esu bendravus su zmonemis kurie yra vadovai, visi iki vieno pasake kad ISM studentai labai laukiami,kaip ir universitetu. O is kolegiju studentu imti nenori....  Tai yra suprantama,nes jei ir pati buciau kokia vadove kolegijinius vargu ar imciau  schmoll.gif

Dvi mano pažįstamos negavo darbo dėl to, kad turėjo tik kolegijos diplomą. Ir joms buvo pasakyta, kad kolegijos diplomą turėti yra per mažai. O viena draugė buvo priimta į darbą su sąlyga, jog stos į universitetą mokytis neakivaizdžiai (tą pačią specialybę, kurią mokėsi kolegijoje). Mano klasiokė baigė teisę kolegijoje ir kai stojo į išlyginamąsias studijas, buvo priimta tik į antrą kursą (po trijų metų teisės mokslo) smile.gif Manau, tai nemažai ką pasako apie mokslo kokybę ir kiekybę.
Tegul neįsižeidžia tos, kurios mokosi/mokėsi kolegijoje, bet pasiklausius kaip ir kiek žmonės mokosi kolegijose (gal ne visose, bet kalbu apie tai, ką žinau iš pažįstamų žmonių, klasiokų pasakojimų) ir palyginus koks mokslas yra universitete, jei būčiau darbdavė ir turėčiau du skirtingus pretendentus, net nedvejojus priimčiau baigųsį universitetą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamutas @ 2009 05 11, 19:06)
VDU gerai yra tai, kad tai vienintelė vieta Lietuvoje, kur studijų metais šalia specialybės realiai galima išmokti ne vieną užsienio kalbą, jei tik noro yra. Tai praverčia ne tik specialybėje, bet ir šiaip gyvenime. Aišku, jei tai domina. Dar gerai, kad laisva studijų sistema, gali pirmus du metus šalia specialybės dalykų pasirinkti šiaip sau įdomių dalykų, tokių kaip fotografija, psichologija, menai ar pan. O minusas tas, kad nėra labai stiprūs tikslieji mokslai, ypač informatika  schmoll.gif

kodėl vienintelė? VU kaip laisvąjį dalyką galima pasiimt irgi daug ką.. kalbų tame tarpe irgi labai daug.. (nuo tų elementariųjų anglų/ vokiečių ir pan. iki pvz suomių, turkų. aš pvz pasirinkus ispanų).. o dar šiaip krūva dalykų tarp laisvųjų - man žaviausiai kitam semestrui skambėję buvo senasis holivudo kinas, lyčių komunikacija, gotikinė (siaubo) literatūra..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lithium: 11 gegužės 2009 - 22:48
Pas mus irgi galima išmokti papildomai kalbų- lotynų, anglų/vokiečių/prancūzų privalomai; ispanų, italų, švedų, danų ir t.t. pasirinktinai (bet irgi privalomas tas pasirinkimas) biggrin.gif Manau visuose universitetuose panašiai, tik noro mokytis tas kalbas reikia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 11 gegužės 2009 - 22:55
QUOTE(Lithium @ 2009 05 11, 23:47)
kodėl vienintelė? VU kaip laisvąjį dalyką galima pasiimt irgi daug ką.. kalbų tame tarpe irgi labai daug.. (nuo tų elementariųjų anglų/ vokiečių ir pan. iki pvz suomių, turkų. aš pvz pasirinkus ispanų).. o dar šiaip krūva dalykų tarp laisvųjų - man žaviausiai kitam semestrui skambėję buvo senasis holivudo kinas, lyčių komunikacija, gotikinė (siaubo) literatūra..

Jei VDU pasirenki kalbą, jos moko rytais 5 kartus per savaitę po 1 valandą. Intensyvumas didelis, todėl po 2 metų praktiškai jau gali laisvai vartoti tą kalbą. Aišku nuo studento gabumų priklauso. Kiek girdėjau, kitose aukštosiose mokyklose kalbų paskaitos būna 2 kartus savaitėje. Pataisykit, jei klystu g.gif
Atsakyti