Įkraunama...
Įkraunama...

Kokia specialybė paklausiausia šiuo metu

Tai va, jau kai rodos žinai norimą specialybęir stengiesi kuo geriau išlaikyti egzaminus... juos išlaikai kuo puikiausiai ir suvoki,kad galbūt vertėtų stoti į labiau prestižinę... unsure.gif

Žinau,kad skamba gan kvailai, tačiau sėkmė ar ne - egzaminų balai itin aukšti,o tai reiškia,akd į bet kurią norimą specialybę galiu įstoti nemokamai. Iš pradžių galvojau apie VGTU Kūrybines industrijas, tačiau kuo toliau,tuo daugiau išgirstu nuomonių, jog labiau vertėtų rinktis VU ir labiau paklausią, tačiau ne tokią įdomią specialybe. Plius, mane labai domina ERASMUS mainų programa [leidžianti išvykti į užsienį], o VU,be abejo, ebndradarbiauja su 4kart duagiau pasualiniu universitetų.

Tikiuosi išgirsti bent porą argumentuotų nuomonių,nes , patikėkit,esu pasimetus. doh.gif
Atsakyti
nu bet tai kam kurti kaskart po nauja tema.... kas butu jei visos imtume kurti savas temas kas kur nori stoti...
aisku, kad VU yra geriau/sunkiau mokytis, nes tai geriausias Lietuvos universitetas, taciau jei tau patraukliausia spec yra VGTU tai ir rinkis ji. Viskas priklausys kaip tu mokysies, o ne nuo universiteto statuso.
leisk pasidziaugti tavo balais 4u.gif kokie jie?
Atsakyti
Anglų 95, lietuvių 100, o istorijos 88-ir visgi šiuo balu džiaugiuosi labiausiai,nes vis dar esu įsitikinusi,kad mano darbą,ko gero, taisė kokia geros širdies mokytoja iš Švenčionėlių biggrin.gif

Beje, aš kaip tik esu iš daug ko girdėjus,kad VU yra specialybių,kuriose galima beveik nieko neveikt ir mano norima- Verslo informacijos vadyba- viena iš jų. Galiu išduot paslaptį, mokymosi lengvumas man yra pliusas ax.gif
Tuo tarpu VGTU garsėja gan griežtais dėstytojais,kurie reikalauja nemažai. Aišku, nesakau,akd tai yra blogai, tačiau man 12tos klasės streso pakaks dar bent 2 metams į priekį biggrin.gif
Atsakyti
sakai mokymosi lengvumas tau pliusas, tai tada iskyla klausimas tau reikalingos zinios ar diplomas?
Nes, pagal mane, lengva mokytis = jokiu ziniu (tikriausiai)
as tau pasakysiu is savos puses - nors ir turi aukstaji isilavinima, nelabai kam tu reikalingas. Ypac be patirties, ypac bijantis padirbeti.
Rezultatai tai pasaka bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Volucris @ 2009 07 01, 10:23)
Anglų 95, lietuvių 100, o istorijos 88-ir visgi šiuo balu džiaugiuosi labiausiai,nes vis dar esu įsitikinusi,kad mano darbą,ko gero, taisė kokia geros širdies mokytoja iš Švenčionėlių  biggrin.gif

Beje, aš kaip tik esu iš daug ko girdėjus,kad VU yra specialybių,kuriose galima beveik nieko neveikt ir mano norima- Verslo informacijos vadyba- viena iš jų. Galiu išduot paslaptį, mokymosi lengvumas man yra pliusas  ax.gif
Tuo tarpu VGTU garsėja gan griežtais dėstytojais,kurie reikalauja nemažai. Aišku, nesakau,akd tai yra blogai, tačiau man 12tos klasės streso pakaks dar bent 2 metams į priekį biggrin.gif

rekomenduočiau iš vis niekur nestot, nes su tamstos motyvacija, kiti norintys studijuot, per tokius neįstoja doh.gif .
Atsakyti
kas sako, kad vu geriausias universitetas lotuliukas.gif doh.gif kas turi tokia galia??
tai tik serniausias su seniausiais destytojais ir seniausia tvarka universitetas doh.gif
knygu trukumas ir nereikalina itampa.. doh.gif mokytis manau reikia ne pagal universiteta, bet pagal specialybe.
issirink ta kuri tau labiausiai sirdies ir stok. kai pradesi mokytis nerupes ar tos patalpos vu ar vgtu vadinas, rupes zinios, kurias tau pateiks
Atsakyti
Man neatrodo, kad VU yra geriausias universitetas. Rinkis specialybę, kuriai jauti pašaukimą ir neklausyk kitų, kas ką sako. Svarbiausia, kad pabaigus galėtum daryti tai, kas tau patinka ir teikia malonumą.
Atsakyti
Atrask motyvacią(kodėl nori stot ir ko nori iš studijų)...tada bus geriau lengviau apsispręst
Atsakyti
Jei dar kartą stočiau,tai tikrai atsižvelgčiau į mokymosi lengvumą taip pat,nes dažnai ir dienos šviesos nematai doh.gif

Su Erasmus ,tai iš visur išvažiuot gali,o dėl pasirinkimo,tai sunku patart kitam žmogui,tačiau manau ,kad nereikia vaikytis kažkokio VU prestižo,nes jis nevertas tokio vardo doh.gif
Atsakyti
jei ilgai apie tai svajoji manau tai tavo sfera, bet ji dvejoji vadinasi turi geresni varianta. uzduok sau klausima del ko dirbi? pinigai ne viskas musu givenime, isties slidus givenimo tarpsnis. palaikymas tau drinks_cheers.gif
Atsakyti
aciu 4u.gif labai noriu sios profesijos, kad butu zmones laimyngi is manes iseje ir pati noriu savimi pasirupinti, kad graziai atrodyciau ir mazdaug kaip ir kitom panelem atrodit kaip pavizdys biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(linackaxe @ 2009 07 05, 14:10)
aciu 4u.gif  labai noriu sios profesijos, kad butu zmones laimyngi is manes iseje ir pati noriu savimi pasirupinti, kad graziai atrodyciau ir mazdaug kaip ir kitom panelem atrodit kaip pavizdys  biggrin.gif

Manau, kad kosmetologe labai perspektyvi specialybe, o baigti kazka vien tam, kad baigtum ir niekada nedirbtum... na, nzn ar verta. Be to, jei nebaigsi, galesi eiti y kursus gal net per darbo birza, o jei baigsi, tai tik is savo pinigeliu, nes su aukstuoju nesiuncia y kursus darbo birzoje kiek zinau ax.gif be to, kad ir ka nusprestum, sprek pati, tuomet neturesi ka kaltinti mirksiukas.gif
Atsakyti