Kiek zinau, siemet net dvi maziuku grupes buvo, tai bent mano matomoj grupej ju nedaug, o aukletojos tikrai geros(mes irgi pas jas pradejom) ir vaikai tikrai mokinami valgyt-nepaliekami verkt prie lekstes. Maistas, tai taip, kartais mazesniems nevalgomas-balta misraine, kopustu troskinys...
dianna, geriau uzrasyk is anksto, gal galesi aukletojas pasirinkt, jei bus dvi grupes
Aš savo mergaitę vedžiau nuo lopšelio grupės. Auklėtojos tikrai geros. Nors, kaip minėjau, man nepatiko maitinimai. Aš visą mėnesį lankiau darželį su vaiku, kol pripratom. Tikrai niekas labai jau nesistengė jų pamaitinti. O pačių mažiausių yra tik viena grupė. Dvi grupės yra 2002 metų gimimo vaikučių. Vienoje iš jų mes ir lankomės.
Diana, geriau pasiskambink ir susitark susitikti su vedėja ar vyr. auklėtoja, nes reikia parašyti prašymą nuo kada nori lankyti ir pan.
Diana, geriau pasiskambink ir susitark susitikti su vedėja ar vyr. auklėtoja, nes reikia parašyti prašymą nuo kada nori lankyti ir pan.
Maniskis lanko si darzeli jau metus. Apie istojimo mokesti esu girdejusi, bet pati nenesiau, susitariau, kad darzeliui zaislu nupirksiu, nors direktore nemaloni, kysio laukia
.
Lopselinuku grupe yra tik viena, bet uztat aukletoja labai faina, visada sypsosi, toks labai siltas zmogus
. As zadu savo jaunesniji vesti, gal dar pataikysiu i jos grupe
.
Vyresneliui su aukletoja nelabai pasiseke
, pastoviai susiraukusi, matosi, kad maniskio nemegsta
, jaunesnioji aukletoja tai labai netgi nebloga
, jeigu paklausi, kaip vaikui sekesi - visada papasakos, ka sis veike, kuo siandien domejosi, zodziu nupasakoja vaika tik is gerosios puses, niekada nieko blogo nepasakys (na zinoma, kai jau prisidirba - tai pasako).
Maitinimas cia gana pakenciamas, bet tikrai niekas nesedi ir nemaitina, o kartais tikrai matosi, kad reikia.

Lopselinuku grupe yra tik viena, bet uztat aukletoja labai faina, visada sypsosi, toks labai siltas zmogus

Vyresneliui su aukletoja nelabai pasiseke

Maitinimas cia gana pakenciamas, bet tikrai niekas nesedi ir nemaitina, o kartais tikrai matosi, kad reikia.
mano dukryte si darzeli lanko antra savaite. nesu tikra, kad noriu ten ja toliau leisti, bet skubotu sprendimu nedarysiu, dar palauksiu. Pirmiausia nepatiko ne aukletojos ar aplinka, bet kad yra pora netramdomu vaikiuku lopselyje, kurie kitus paskriaudzia, maciau, kaip puse grupes nuo ju verkia, nezinau, taip gaila buvo, o tom mergickom sakyk nesakius, neklauso. Bet nuo tokiu mazu skriaudiku, zinoma, ne vienam darzely nesi apsaugotas. Toliau nepatiko maitinimai. Porcijytes pasirode nedidukes, maitinimas 3 kartus, be jokiu priespieciu ar pavakariu, negauna vaisiu, jogurtu sureliu ar pan, kaip girdejau kituose darzeliuose. Na, kartais buna obuoliai atrodo. Del vaikiuku maitinimo tai taip, niekas ju nemaitina, pati maciau. Vaikiukai kaip moka taip patys valgo, aukletoja prieina , ikisa pora sauksteliu i burna, jei kuris nevalgo ir tiek. Po to seimininkele nunesa puspilnes lekstes.
Manoji praeita sav buvo po puse dienos, pasiimdavau po pietu, tai grizus namo dar prase valgyti. nedavalge mazute...
Ai, nezinau, aplinka tai nieko, aukletojos-neperpratau dar ju... Atvaziavau pasiimt, tai su pilnu pilnuteliu pampersu vaiksciojo, o sake keicia, ant puodo sodina, tai kaip per pora val jis pasidare tOOOks pilnas? Zodziu, niansu daug, o kokiu: geru ar blogu-ziuresim...
Manoji praeita sav buvo po puse dienos, pasiimdavau po pietu, tai grizus namo dar prase valgyti. nedavalge mazute...
Ai, nezinau, aplinka tai nieko, aukletojos-neperpratau dar ju... Atvaziavau pasiimt, tai su pilnu pilnuteliu pampersu vaiksciojo, o sake keicia, ant puodo sodina, tai kaip per pora val jis pasidare tOOOks pilnas? Zodziu, niansu daug, o kokiu: geru ar blogu-ziuresim...
Noriu pasakyti, kas mano dukra si darzeli lanke beveik 3 metus. Apie joki startini mokesti negirdejau, tik viena karta mokejau 50 Lt grupes remontui.Apie aukletojas: lopselio aukletoja Maryte - nuostabus zmogus, veliau buvo kita aukletoja, bet ja skustis irgi negaleciau. Del maisto: kadangi dabar dukra kitame darzelyje(pakeitem gyvenama vieta) galiu aplyginti, kad naujame darzelyje maitinimas geresnis. Zilvinelyje, kiek pamenu per sventes is darzelio puses "ant stalo" nieko nebudavo, o naujame gauname
. O siaip ir aplinka visai nebloga, salia miskas... O del direktores, tai tikrai nemaloni moteriske, bent jau is isvaizdos.

Na mano dukra pralankė šį darželį galima taip pavadinti 4 metus. Iš tikrųjų pusę to laiko mes prasirgom. Kai atostogos, kai nėra visusų ir visokių šito rajono snargliuotų asocialų- vaikas neserga. Tik išeinam į darželį- pūlingos anginos. Iki darželio tokių bėdų neturėjom. Kas liečia dėl rinkliavų- nedaviau, nors gal kas ir norėjo, tiesiog nėra iš ko duoti ir neduodi. Aš pati pedagogė, ir man nelabai kas tokiais dalykais švaistosi. Vedėja, žmogus supratingas, aišku, gal kaip kiekvienas turi savų niuansų, bet su ja susitarti įmanoma. Tvarkos tarp auklėtojų- tikrai mažai. Per 4 metus 5 kartus pasikeitė auklėtojos. BŪdavo tokių dienų, kai mano dukra pas kai kurias eiti nenorėdavo, bet ką jau darysi. Man kai kurios auklėtojos net labai patiko, kai kurios - kaip visur. Kad šeimininkė viena ant dviejų grupių- tai nėra gerai. Kažkada pamačiau baisiai nešvarias dulkinas užuolaidas, pasisiūliau šeimininkei jas išplauti, tai sako- ką tik užkabintos. Aiškiai matėsi, kad ne pimo šviežumo.
Maistas dukrai visada patikdavo, nors su valgiu pas mus visą laiką blogai, ji valgo valandą. Auklėtoja Vida, geras žmogus, kažkaip tos bėdos lyg ir praplaukdavo. Vėliau, buvo momentas , kai dukra numetė svorį. Būdama 6 metų.........Apie 5 kg. Va ir suprask. Auklėtojos sakydavo,kad valgo. Aš tai tylėdavau, nieko nesakydavau, nes žinau , kad dukra nevalgi. Dar nepatiko auklėtojų požiūris į sergančius vaikus. Kai aiškiai matau snargliuotą, čiaudintį, su temperatūra vaiką, tai sakydavau, ką ir jūs leidžiate jam būti? Atsakymas būdavo- o jei mamytei reikia eiti į darbą?
Na tokių dalykų aš tai nesuprantu, po tokio pasičiaudėjimo dukrai vėl angina, vėl antibiotikai vėl temperatūra 40...........O auksinį stafilokoką taip pat iš Živinėlio parsinešėm.
Kas liečia ugdymo programas- jos puikios, vaikai daug ką išmoksta, labai fainos būdavo šventės, puikai suorganizuotos. Geros buvo paskutiniųju metų priešmokyklinio ugdymo auklėtojos Nijolė ir Genutė, > Dukra jautėsi laiminga. Dar berniukams ten yra fizinio treneris. Geras , paprastas nuoširdus žmogus.
Va tiek prirašiau. Trumpai tariant- tėvams sudarytos visos sąlygos ten vesti savo vaikučius, o kad keičiasi auklėtojos, tik dar labiau parodo, koks menkas yra mūsų valstybės požiūris į tą mažą mūsų visuomenės žmogutį.

Kas liečia ugdymo programas- jos puikios, vaikai daug ką išmoksta, labai fainos būdavo šventės, puikai suorganizuotos. Geros buvo paskutiniųju metų priešmokyklinio ugdymo auklėtojos Nijolė ir Genutė, > Dukra jautėsi laiminga. Dar berniukams ten yra fizinio treneris. Geras , paprastas nuoširdus žmogus.
Va tiek prirašiau. Trumpai tariant- tėvams sudarytos visos sąlygos ten vesti savo vaikučius, o kad keičiasi auklėtojos, tik dar labiau parodo, koks menkas yra mūsų valstybės požiūris į tą mažą mūsų visuomenės žmogutį.

Paskaicius jusu atsiliepimus apie si darzeli dabar labai suglumau. Net nezinau ar verta buvo uzrasyti savo dukryte i si darzeli. Dar labai pergyvenu, kad ji labai prie gausos zmoniu nepratusi, gali pradeti verkti bet kada. Idomu kaip tuomet aukletojos pasielgtu?
Vyger, gal gali pasakyti koks tavo leliuko vardas, as labai daznai, beveik kiekviena diena, bunu darzelyje lauke su vaikais. Mat manoji kol visu vaiku neislydi, tai ir pati neina. O tavo lelius, kaip suprantu, maziausiuju grupeje. O mes kartu ir zaidziam. Nors maniske siek tiek vyresne, bet vis tiek bunam kartu. maziukai mano geriausi draugai. Turiu ypac gerus kelis draugus, kurie nuo manes praktiskai nenueina
Gal vienas lelius ir bus tavo

QUOTE(vyger @ 2005 10 11, 12:31)
Paskaicius jusu atsiliepimus apie si darzeli dabar labai suglumau. Net nezinau ar verta buvo uzrasyti savo dukryte i si darzeli. Dar labai pergyvenu, kad ji labai prie gausos zmoniu nepratusi, gali pradeti verkti bet kada. Idomu kaip tuomet aukletojos pasielgtu?
Juokingas tavo klausimas, aišku , kad prieitų ir ramintų, pasiūlytų užsiimti kita veikla.

QUOTE(jurgitytė @ 2005 10 11, 15:03)
Vyger, gal gali pasakyti koks tavo leliuko vardas, as labai daznai, beveik kiekviena diena, bunu darzelyje lauke su vaikais. Mat manoji kol visu vaiku neislydi, tai ir pati neina. O tavo lelius, kaip suprantu, maziausiuju grupeje. O mes kartu ir zaidziam. Nors maniske siek tiek vyresne, bet vis tiek bunam kartu. maziukai mano geriausi draugai. Turiu ypac gerus kelis draugus, kurie nuo manes praktiskai nenueina
Gal vienas lelius ir bus tavo 

Ne, mes dar tik eisim po Naujuju.
QUOTE(sviliukas @ 2005 06 21, 17:22)
Noriu pasakyti, kas mano dukra si darzeli lanke beveik 3 metus. Apie joki startini mokesti negirdejau, tik viena karta mokejau 50 Lt grupes remontui.Apie aukletojas: lopselio aukletoja Maryte - nuostabus zmogus, veliau buvo kita aukletoja, bet ja skustis irgi negaleciau. Del maisto: kadangi dabar dukra kitame darzelyje(pakeitem gyvenama vieta) galiu aplyginti, kad naujame darzelyje maitinimas geresnis. Zilvinelyje, kiek pamenu per sventes is darzelio puses "ant stalo" nieko nebudavo, o naujame gauname
. O siaip ir aplinka visai nebloga, salia miskas... O del direktores, tai tikrai nemaloni moteriske, bent jau is isvaizdos.

Mano dukra lanke taip pat ta darzeli Zilvineli. Startinis mokestis 300 Lt. Vyras nusiderejo iki 150 Lt. Apie aukletoja Maryte esu prastos nuomones, net labai keista kad ji neakivaizdziai studijuoja pedagogika. Pedagoginiu ir psichologiniu ziniu bagazas nulis, o ka jau kalbeti apie jos bendravima su tevais. Mano dukra visa laika yra isranki maistui, bet ne delto kad islepusi. Aukletojos buvo informuotos, taciau po kurio laiko prasidejo Marytes kaltinimai mums, kad mes vaikui neduodame maisto namie, o ir darzeli ji to maisto nevalgo, tai yra absurdas, jei mes namie butume badu marine vaika tai darzelio maista ji valgytu.
Veliau Gerb. Maryte pradejo kaltinti, kodel mes savo dukra atvezame ir pasiimame kartu su vyru gal mes darbu neturime na zinot pakraupau tikrai ant tiek turbut musu dukra nepatiko ar protelis Marytei pasimaises buvo.
Aisku o auksinį stafilokoką taip pat iš Živinėlio parsinešėm.
Vyras buvo nuejes pas vedeja pakalbeti apie Marytes kompetencija dirbti aukletoja. Vyro kompanija buvo paskyrusi labdara Zilvineliui, bet palanke metelius nusprendeme pakeisti darzeli ir pasirinke Staneviciaus Sakaleli neapsirikome.
Na, kad neakivaizdžiai studijuoja, tai nieko čia keisto-dabar reikalaujama aukštojo išsilavinimo, o dalis auklėtojų yra baigę tik pedagogikos mokyklą. Bet dėl to jų patirtis tikrai nėra skurdesnė, nei baigusių universistetą. Jūsų minimos auklėtojos nepažįstu, mes pradėjom pas Violetą. Mūsų pana irgi baisiai nevalgi, bet dėl to jokių problemų su auklėtojom niekad neturėjau-pasakai, kad nekištų jei nevalgo ir viskas. Tik namo einant kišenėj visada kokį valgomą daiktą dėl visa ko nešuos...