Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Grethenn @ 2010 08 18, 12:33)
vat ir ne! mistika kazkokia.

na pradėkim svarstymus nuo to, kad "mistika" - ne paaiškinimas. gerai, tarkim užraktas kažkokiu būdu atsidaro tris kartus ( na aš tiksliai nežinau, kaip jie ten veikia, bet tarkim jis kažkaip neužsiviksuoja uždarytas ir lapeliai susiglaudę atšoka atsidarydami, po to vėl užsidaro ir taip tris kartus, kol spyruoklė "neužgesta"). bet tai pasakyk man, kodėl šitie kadrai neperšviesti? nes 3 užrakto atsidarymai turi reikšti trigubą ekspoziciją, t.y. +2 stopai (na gal nevisai vienodi tie "stopai", kas matosi iš nuotraukų, nes kiekvienas dublis yra skirtingas pagal raiškumą, o tai lyg ir patvirtina "spyruoklinę" reiškinio teoriją). bet nelabai pastebimas tas pereksponavimas.

o dar klausimėlis. ten juk yra keli išlaikymai. reiškinys kartojasi su visais išlaikymais? padaryk taip: paimk aparatą be juostelės, atidaryk nugarėlę, šviesk iš kurios nors pusės į objektyvą prožektorium (koncentruota šviesa) o pati žiūrėk per kitą objektyvo pusę. ir pašauduk tuščiai užraktu ant įvairių išlaikymu. jei pamatysi po paspaudimo šviesą daugiau, nei vieną kartą, reiškia tavo liubitelis turi "burst mode" cool.gif tokiu atveju tam tikruose menininkų sluoksniuose jo kaina turi ženkliai pakilti...
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2010 08 19, 10:34)
tokiu atveju tam tikruose menininkų sluoksniuose jo kaina turi ženkliai pakilti...
biggrin.gif jega.
reik padaryt experimenta. nepastebejau kaip del islaikymu, retai juos keiciu.

bet faktas kad net uzdejus kadra ant kadro netycia foto nepersviesta lieka. idomiai taip. rodau pvz.

user posted image

user posted image

user posted image
sitoj matosi pasviesejimas.

atleiskit, kad tersiu eteri sitom nesamonem. ale, kad patys ramus nieko labai nerodot tai galima truputi ax.gif
Atsakyti
na sios tai ryskus dviguba expo. visai kitas siuzetas matosi. g.gif
Atsakyti
grethen, man patinka tavo nesamones smile.gif bigsmile.gif

ziurekit, as turiu klausimeli.. kiek yra normali kaina uz nikon F5? man pasiule uz panasiai 1200lt.. g.gif
Atsakyti
Geras pas tave liubitelius, Grethen. Stebuklingas toks smile.gif Daro keliaguba expozicija neprasaudamas su islaikymais.

Antajo, priklauso nuo busenos. F5 dazniausiai buna mate ir silto, ir salto, nes tai pro kamera. Jei geram stovy, tai 1200 lietuvisku nera brangu. Pas mus tokius parduoda uz 300-600 lt be objektyvo.
Atsakyti
apie dvigubą ekspo mes daug čia diskutavom. tavo pavyzdžiuose 2 foto vienas iš sluoksnių buvo tamsus su šviesiu viduriu, todėl vos įtakojo kitą sluoksnį, pirmoje foto viskas gavosi taip, kaip ir turi būti: ten kur vienam sluoksnyje dangus kitas vos matosi, o kur III-V zonos persiklojo - viskas gerai matosi, abu sluoksniai aiškūs. o vat trečia foto man iš viso 3 sluoksniai vaidenasi. ir dar taip, kad vienas iš tų sluoksnių kiek kitoje juostos vietoje, nei kiti du.

pabandyk eksperimentą kaip aš siūliau. ir tada pasakyk, ar tikrai užraktas atsidaro kelis kartus.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 08 19, 13:41)

Antajo, priklauso nuo busenos. F5 dazniausiai buna mate ir silto, ir salto, nes tai pro kamera. Jei geram stovy, tai 1200 lietuvisku nera brangu. Pas mus tokius parduoda uz 300-600 lt be objektyvo.

sako kad stovis geras, ir cia tik bodis.. as galvoju.. galvoju..
aciu Silwio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2010 08 19, 14:10)
sako kad stovis geras, ir cia tik bodis.. as galvoju.. galvoju..
aciu Silwio  4u.gif

Jei ne paslaptis, kokiu tikslu jis tau?
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2010 08 19, 16:08)
pabandyk eksperimentą kaip aš siūliau. ir tada pasakyk, ar tikrai užraktas atsidaro kelis kartus.
na pameginau, gal kokiu 20kartu su skirtingais islaikymais ir diafragmom. nieko - viskas atrodo tvarkoje, arba mano akis tiesiog nemato smile.gif arba per tuos 20 kartu neatsitiko tas atvejis. taciau man tai netrukdo, tik va speju vyrijai labai smalsu kas ten vyksta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grethenn: 19 rugpjūčio 2010 - 14:57
QUOTE(sillwio @ 2010 08 19, 14:18)
Jei ne paslaptis, kokiu tikslu jis tau?

kokia cia paslaptis..
na turiu pora norinciu,kad pafotkinciau vestuves.. o as noreciau aisku viska i juosta.. (na ir siaip tik juostos neoreicau tike hobiui tiek nea ). nepasitikiu tiek savim, kad viska su manual focus imciau.. (fotkinau kriksynas draugu su Sayonoros minolta ir haseliu, tai normalai ten viskas, bet vestuviu nenoreciau. pLius dar skaitemnos kadru turiu).. tai va kadangi as turiu skaitmena nikon d200 pripratau prie jos labai labai.. man patinka nikon.. pradejau dometis F.. ir kazkaip apsistojau ties F5 nes man jis kazkaip geriausias pasirode.. gal klystu smile.gif jeigu manai kitaip visada prasom mane perkalbet biggrin.gif

tiesa, cia draugu vestuves kad neiko blogi negalvotumei.. uz pinigus dar nepasirasau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo antajo: 19 rugpjūčio 2010 - 16:24
na ką, procentras eilinį kartą kažko pridarė su jb mano juostomis. tingėjau pati ryškint, fiksažas pasibaigęs, tai atidaviau kartu su krūva spalvotų jiems ir dvi jb plačias. ir ką Jūs manot? spėkit, kas netvarkoje? smile.gif
Atsakyti
antajo, viskas aišku smile.gif Šiaip įdomu buvo, kam tau jis, kai turi keletą gerų kametų. Dabar aišku. Vestuvėms gal ir gerai, jei reikia daug. Jei reikia kokybiškai, geriau rankinis fokusas. Nors F5 ir arti tobulumo, bet automatika yra automatika.
Dėl vestuvių, tai aš nieko blogo negalvoju smile.gif Atvirkščiai.
Papildyta:
sayonara, vėl mistiniai taškai?
Atsakyti