QUOTE(Motina @ 2006 01 13, 16:25)
O čia dėl "sukimo kairėn", tai moterytės biskelį susipainiojote tongue.gif Kai ten vyrukai bakterijas visokias nuo vienos kitai nešioja, paprastai susergama tokia liga "bakterine vaginoze".





Va cia tai ir pati moteryte susipainiojai tongue.gif biggrin.gif
Citata is www.vsv.lt

Dažniausia reprodukcinio amžiaus moterų genitalijų infekcija – bakterinė vaginozė (BV). Ji apibudinama kaip polimikrobinės kilmės sindromas, kuriam būdinga sutrikusi makšties mikroekologija. Kitaip tariant, BV atveju makštyje aptinkami tie patys mikroorganizmai kaip ir normos atveju, tačiau jų padaugėja šimtus ir tūkstančius kartų. Laktobacilų BV atvejais makštyje labai nedaug arba iš viso nėra.

Dažniausiai moterys skundžiais pagausėjusiomis balkšvomis išskyromis, nuolat jaučiamu “gendančios žuvies” kvapu, makšties niežėjimu ir deginimu. BV diagnozuojama remiantis moteris nusiskundimais, įvertinant makšties pH, kuri šiais atvejais būna > 4,5, teigiamu “aminų” testu t.y. mėginiu su kalio šarmu, kurį užpylus ant makšties išskyrų jaučiamas “gendančios žuvies kvapas, tiesioginės mikroskopijos metu matomomis indikatorinėmis ląstelėmis. Šios ląstelės – tai makšties epitelio ląstelės aplimusio daugybe “ląstelėmis indikatoriais”. Ląstelės indikatoriai - tai makšties epitelio ląstelės aplipusios daugybe mikroorganizmų (pav. Bakterinė vaginozė) Tai nėra lytiškai plintanti liga, todėl partneris negydomas.[