Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių šėrimas natūraliu maistu (RAW, BARF)

QUOTE(Lilė_supynėse @ 2013 10 03, 04:14)
Tai štai vadinasi jam reikia gabalo mėsos ir viskas tvarkoj bus. Problema tik ta, kad kaip supratau užsipirkai to faršo...

O kai jis baigsis tai drąsiai duok mėsos, visų subproduktų ir tą patį kaulą, aš tą patį vištos sparnelį tik pakapoju į mažesnius gabalėlius ir puiku, suėda tiek kiek jai reikia.

Butinai taip ir darysiu. smile.gif Nes pavyzdziui kalakutienos farso tai isvis nei I burna. Net nepaliete. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kukūška @ 2013 10 03, 17:25)
Butinai taip ir darysiu. smile.gif Nes pavyzdziui kalakutienos farso tai isvis nei I burna. Net nepaliete. g.gif

Mano irgi schmoll.gif nei didžioji katė, nei mažytė katytė - net nežiūri, vakar bandžiau įsiūlyt, tai nei pro kur. Gerai, kad turim ciūciką, kuris nieko nebrokija ir visus kačių išbrokytus delikatesus suėda tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2013 10 04, 09:58)
Mano irgi  schmoll.gif nei didžioji katė, nei mažytė katytė - net nežiūri, vakar bandžiau įsiūlyt, tai nei pro kur. Gerai, kad turim ciūciką, kuris nieko nebrokija ir visus kačių išbrokytus delikatesus suėda  tongue.gif

Tai vat pabandykit ne faršą, o gabalėlį mėsos, bent jau mažiukas truputį pakariavęs su tuo maistu, turėtų ėsti kaip reikalas.
Atsakyti
Sveikos,

Prisijungsiu i jusu gretas.. 4u.gif Tiesa sakant, dar tik planuoju, renku info...

Turiu du kacus, vienas 1, 4m, kitas 5 men. Dar ant sausiako esam, bet cia tik laiko klausimas smile.gif Tik vat nezinau, nuo ko pradet. Jei siandien randu pvz kokia jaucio sirdi, jautienos kepeneliu ir vistienos kakliuku. Tureciau pradzioj kiek laiko pasaldyti susipjausciusi dozemis? Zuvi dar galiu saldyta surasti, bet mesa tai nelabai. Tai jauciu, kad dar kelias dienas turiu sausiaku pamaitinti, kol mano visas mesiukas sals? Kiek laiko saldote?

Ir kaip atitirpdote? kad vandenyje, tai jau skaiciau. Bet ar galiu pvz is vakaro istraukti, o ryte jau duoti pasildzius kiek vandenyje? Ar butina ryte istraukti, atsildyti ir suduoti?

Labai dekinga uz info aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(...Giza... @ 2013 10 29, 18:35)
Sveikos,

Prisijungsiu i jusu gretas..  4u.gif  Tiesa sakant, dar tik planuoju, renku info...

Turiu du kacus, vienas 1, 4m, kitas 5 men.  Dar ant sausiako esam, bet cia tik laiko klausimas smile.gif Tik vat nezinau, nuo ko pradet. Jei siandien randu pvz kokia jaucio sirdi, jautienos kepeneliu ir vistienos kakliuku. Tureciau pradzioj kiek laiko pasaldyti susipjausciusi dozemis? Zuvi dar galiu saldyta surasti, bet mesa tai nelabai. Tai jauciu, kad dar kelias dienas turiu sausiaku pamaitinti, kol mano visas mesiukas sals? Kiek laiko saldote?

Ir kaip atitirpdote? kad vandenyje, tai jau skaiciau. Bet ar galiu pvz is vakaro istraukti, o ryte jau duoti pasildzius kiek vandenyje? Ar butina ryte istraukti, atsildyti ir suduoti?

Labai dekinga uz info  aciuks.gif

Aš asmeniškai, kai nusiperku šviežios mėsos atsidedu tai ir kitai dienai, o kitką užšaldau. Nebūtina pirmiausia šaldyti, o po to atšildyti. Taip ir bakterijų daugiau gaminasi mėsoje mirksiukas.gif

Pirmiausia taip pat pasiūlyčiau pradėti nuo vištienos krūtinėlės. Čia viena švelniausių mėsų ir manau pereinamajam periodui pats tas. O šiaip iš pat pradžių rekomenduočiau kuo įvairesnės mėsos siūlyti, kad paragautų, apsiprastų prie įvairių skonių, nes kai įpras valgyt tam tikrą mėsą, pasidarys labai jau išranki.
Galite ir sparnelį pasiūlyti, jau jūsų kacai dideli šiems kaulams. Pradžioj dar pakapodavom į kelias dalis, dabar jau (4 mėn.) traškina visą taip.

Ai ir dar su ta sušaldyta...kai aš iš vakaro įdedu kitos dienos dozę į plastmasinį indelį ir į šaldytuvą. Ryte jau būna atitirpę ir per dieną sumaitinu. Man atrodo tai mažiausiai pastangų reikalaujantis būdas, nes su mirkimais vandenyje ir panašiais dalykais greitai užsižaisit ir skersai ta RAW mityba gerklės stovės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lilė_supynėse @ 2013 10 30, 10:21)
Aš asmeniškai, kai nusiperku šviežios mėsos atsidedu tai ir kitai dienai, o kitką užšaldau. Nebūtina pirmiausia šaldyti, o po to atšildyti. Taip ir bakterijų daugiau gaminasi mėsoje mirksiukas.gif

Aciukas uz info... 4u.gif Forume apie sfinkus siulo visi mesa saldyti ir net ilgeliau... unsure.gif Tai taip ir padariau. Vakar pripirkau mesos: vistienos krutineles, jaucio kepenu ir kakliuku. Cia pradziai... smile.gif Dar zuvytes paciupsiu ir kitokiu mesiuku, kad butu ivairove, kaip ir sakote...

Bet kol dozavau mesa, numeciau maza gabaliuka paragauti kacams. Mazas - piranija, suvalge cypdamas, o vat didelis pauoste (ir tai neilgai) ir nuejo... Jauciu su tuo gali buti problemele mastau.gif Gal koki pusdieni alkanus palaikyti, kad apetitas atsirastu viskam...? ax.gif

Ir jei duosiu ryte vistienos krutineles su kakliukais, tai vakarienei kepenys su kuo? Sako, kad negerai vienam maitinimui mesas maisyti... Gal paimti jaucio sirdi prie kepenu? Man viskas dar taip nauja ir sudetinga. Jau visa savaite skaityneju, info renku. Ir lyg viskas aisku, o kai pradedu galvot, tai milijonas klausimu iskyla... doh.gif

Tikiu, kad greit isivaziuosiu ir viskas atrodys paprasta, bet dabar... mega_shok.gif Bet pradzia dazniausiai buna sunki... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(...Giza... @ 2013 10 30, 18:02)
Aciukas uz info...  4u.gif Forume apie sfinkus siulo visi mesa saldyti ir net ilgeliau...  unsure.gif Tai taip ir padariau. Vakar pripirkau mesos: vistienos krutineles, jaucio kepenu ir kakliuku. Cia pradziai... smile.gif Dar zuvytes paciupsiu ir kitokiu mesiuku, kad butu ivairove, kaip ir sakote...

Bet kol dozavau mesa, numeciau maza gabaliuka paragauti kacams. Mazas - piranija, suvalge cypdamas, o vat didelis pauoste (ir tai neilgai) ir nuejo... Jauciu su tuo gali buti problemele mastau.gif  Gal koki pusdieni alkanus palaikyti, kad apetitas atsirastu viskam...?  ax.gif

Ir jei duosiu ryte vistienos krutineles su kakliukais, tai vakarienei kepenys su kuo? Sako, kad negerai vienam maitinimui mesas maisyti... Gal paimti jaucio sirdi prie kepenu? Man viskas dar taip nauja ir sudetinga. Jau visa savaite skaityneju, info renku. Ir lyg viskas aisku, o kai pradedu galvot, tai milijonas klausimu iskyla...  doh.gif

Tikiu, kad greit isivaziuosiu ir viskas atrodys paprasta, bet dabar... mega_shok.gif  Bet pradzia dazniausiai buna sunki... smile.gif

As tai specialiai nesaldau mesos, nei vienam katinui kol kas nieko blogo del to nenutiko. Kazkur skaiciau, kad saldymas neisnaikina parazitu, jeigu ju mesoj yra...
Atsakyti
mano katytei du metukai,sfinksiuke,ar nieko baisaus,jei ja pamazu pripratinsiu pre RAW maisto?iki siol ji gyveno namuose,kur serdavo sausiuku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulytea* @ 2013 11 15, 22:44)
mano katytei du metukai,sfinksiuke,ar nieko baisaus,jei ja pamazu pripratinsiu pre RAW maisto?iki siol ji gyveno namuose,kur serdavo sausiuku 4u.gif

Aš manau, kad jai kaip tik į nauda bus wink.gif
Tik žinoma, pamažu reikia ir daug kantrybės. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Galvoju pervesti katino mityba nuo sausiako prie RAW - uzknisa kasdien valyti ta smarve... Mano suo, kuris minta RAW ir per diena suryja 1-1,5kg, tokiom juokingom kruvytem tustinasi... blush2.gif O 3kg katinas, valgydamas begrudi sausiaka, bendrom sumoj per diena sukrauna panasia kruvele kaip 60kg suo doh.gif
Kaip apskaiciuojate maisto davinio svori? Ar cia galioja taisykle kaip ir sunims? Seriu suni RAW, tai jis gauna mazdaug 2 proc. savo svorio, apie 1200g per diena. Katineliui 6men, ir sveria jis kokius 3kg, tai kiek reiktu g maisto jam paruosti?
Kaip su tomis dienomis, kai katinas lieka namuose vienas?
Ar reikia pries pradedant maitinti RAW daryti bado dieta, kad sukiltu skrandzio rugstingumas?

Beje, pastebejau, kad kai kurios forumietes subproduktais laiko sirdis, skrandzius. Sie dalykai yra priskiriami prie mesos-raumens. O visiskai juodos ismatos rodo, kad per daug gauna gelezies, t.y. kepenu. Mano sunekas netycia gavo visa kilograma kepenu, tai vaizdelis buvo ne koks... doh.gif
Atsakyti
Sveiki,

o ką daryti, jei maniškis nevalgo nei kepenų, nei žuvies? Kaip suprantu neužtenka tik mėsos.. Valgo vištienos filė, petukus, kulšeles, sparnelius, kakliukus, širdeles, šiek tiek skilvelius, truputį duodu jautienos ir kiaulienos. Bet čia ir viskas..nesugalvoju ką dar duoti, ko reiktų.. g.gif
Atsakyti
Man įdomu ar Lietuvoj kas nors gamina RAW maistą katėms? Pardavimui ta prasme? Nes užsienio saituose tai mačiau ir šaldytų pelių kotletų galima pirkt, o pas mus nerandu g.gif Jūs pirktumėt jau pagamintą RAW maistą?
Atsakyti