Įkraunama...
Įkraunama...

Krymas, 4 dalis

Tai va, aš irgi kai paskaičiau apie Krymo pliažus, o ypač - (Южный берег Крыма- ЮБК) pliažus, kjū "švarą", žmonių kiekiį blink.gif ir kt. - supatau, kad ten ieškotis apgyvendinimo nereikia. O ypač, kai tie pliažai oficialiai uždarinėjami, dėl kanalizacijos kiekio kūroje ir kt.
Mes ieškojom kiek įmanoma geresnio varianto pliažo atvžilgiu (kuo platesnis, švaresnis, ne status, kuo mažiau žmonių) ir kiek įmanoma patogesnio turistavimo atvžilgiu (kad nereiktų važiuot 500 km iki lankytinų vietų).

Įmetu palyginimui, kaip atrodo mūsūų pasirinktų taškų pliažai irgi sezono piko metu - aišku ne Neringa, bet šioks toks skirtumas yra.

Va toji skylė netoli Sevastopolio, su šešių km ilgio pliažu:

user posted image

Olenevka
(čia kur šalia tų įspūdingų uolų, beje, ten buvo filmuoajmas "Žmogus - amfibija") :

user posted image
Atsakyti
Nemanykit, kad Liubimovkoj pležas labai švarus ir žmonių mažai ax.gif Mes vieną kartą buvom ten apsistoję 5 dienom (irgi užsisakėm internetu, tai nebuvo kur bėgt) - konkrečiai atsibodo, nors judėjimui į visas puses patogi vieta. Man asmeniškai ten pležas nepatiko, nes aš labiau mėgstu akmenis, bet jūros banguotumas labai patiko. Ir nežinau ką ten veikt su vaikais reiktų...Nors, jei šeimyna mėgsta ramiai prie jūros būt, o ne keliaut ir apžiūrinėt apylinkes - tai vieta jūros atžvilgiu visai nieko, bet vaizdų atžvilgiu tai nelabai...Antrą kartą nakvojom tik vieną naktį ten, nes negavom vietų Balaklavoj...


Atsakyti
Liubimovkoj yra du pliažai, nežinau, kuriame jūs buvote rolleyes.gif Net jei ir daugiau žmonių, tai skirtumas yra, grūstis siauram plotelyje vos ne ant betono, ar gan plačioj erdvėj..


Na, tikiuosi, pakeliaut ir apžiūrėt apylinkes pavyks..Keliai ten prasti, bet 100 km į vieną pusę ir atgal gal kaip nors įveiksime? Atostogų planas tai kaip visada - rytas vaikams prie jūros, vakaras - analogiškai, o diena - pažintinės klajonės. Taigi, rytais ir vakarais turėsim daugiau mažiau pakenčiamą pajūrį, vaikams - aikšteles pažaisti.
Vat tik svarstau dabar apie Tarchankutą, kurį iš miestelių šalia jo rinktis g.gif

Beje, radau, kad netoli Sevastopolio yra Eski-Kermen urvų miestas - gal kas buvote? rašo, kad gražu. O Balaklavoje organizuojamos ekskursijos į tuos povandeninius laivus? Mano devynmečiui būtų oi kaip įdomu smile.gif O delfinariiumas Sevastopolyje vis dar veikia?

Dėl pliažų švaros - taip, Kryme jie visi nešvarūs, palyginus su mūsų tarkime, Neringa ar net Šventąja. O dar rugpjūtį...Bet vis tiek norisi surasti kiek įmanoma geresnį variantą tame kontekste.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 12 kovo 2012 - 10:22
QUOTE(flight @ 2012 03 12, 10:11)
Liubimovkoj yra du pliažai, nežinau, kuriame jūs buvote  rolleyes.gif  Net jei ir daugiau žmonių, tai skirtumas yra, grūstis siauram plotelyje vos ne ant betono, ar gan plačioj erdvėj..
Na, tikiuosi, pakeliaut ir apžiūrėt apylinkes pavyks..Keliai ten prasti, bet 100 km į vieną pusę ir atgal gal kaip nors įveiksime? Atostogų planas tai kaip visada - rytas vaikams prie jūros, vakaras - analogiškai, o diena - pažintinės klajonės. Taigi,  rytais ir vakarais turėsim daugiau mažiau pakenčiamą pajūrį, vaikams - aikšteles pažaisti.
Vat tik svarstau dabar apie Tarchankutą, kurį iš miestelių šalia jo rinktis g.gif

Beje, radau, kad netoli Sevastopolio yra Eski-Kermen urvų miestas - gal kas buvote? rašo, kad gražu. O Balaklavoje organizuojamos ekskursijos į tuos povandeninius laivus? Mano devynmečiui būtų oi kaip įdomu smile.gif O delfinariiumas Sevastopolyje vis dar veikia?

Dėl pliažų švaros - taip, Kryme jie visi nešvarūs, palyginus su mūsų tarkime, Neringa ar net Šventąja. O dar rugpjūtį...Bet vis tiek norisi surasti kiek įmanoma geresnį variantą tame kontekste.

buvau abiejuos, ir laukiniuos buvau tongue.gif Pležai kaip pležai, bet miestelis man nepatiko visai.

urvų mietas bent 2009 veikė tikrai, bet mes buvom Čufut Kale miete, tai čia nėjom, tais pačiais metais ir povandeniniai laivai ir delfinariumas tikrai veikė 4u.gif

O to nešvarumo baisaus tai aš niekur nepastebėjau, nes pirmą kartą važiuodama galvojau, kad pleže šiukšles apsispardysi ir tik tada atsigulsi - bet taip niekur nebuvo, viskas pakankamai ok, išskyrus Eupatorijos pagrindinį pležą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mucka: 12 kovo 2012 - 11:09
QUOTE(mucka @ 2012 03 12, 12:08)
burvų mietas bent 2009 veikė tikrai, bet mes buvom Čufut Kale miete, tai čia nėjom, tais pačiais metais ir povandeniniai laivai ir delfinariumas tikrai veikė  4u.gif



4u.gif

Miestelis (Liubimovka) - tikrai nieko gero, skaičiau, foto mačiau - kaimas visiškas, nieko gražaus. Na, mes gyvensime poilsio komplekse ant jūros kranto, kaip supratau, ne pačiame miestelyje, o gal jo pakrašty.

Domina reikalai su parkavimu - nuvažiavus kur nors, kad ir į Jaltą ar Gurzufą, ar Bakčisarajų - ar pakanka aikštelių mašinai parkuoti? Jos mokamos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 12 kovo 2012 - 11:15
Teko ilsėtis п.Береговое (г.Феодосия). (Nesumaišyti, nes yra dar vienas Beregovoje).
Jei teks skaityti atsiliepimuose, jog pliažas - kriauklytės, šiukšlės ir skalūnai, siūlyčiau suabejoti, nes buvo švarus smėliukas... Žmonių irgi buvo nedaug, nes pliažas sąlyginai ilgas. Patogus susisiekimas - galima į Koktebelį, Jaltą, Alūštą, Sudaką ir t.t. nuplaukti laivu (tikiuosi reisai išliko - reikėtų pasidometi...) Vaikams daug didesnė atrakcija, nei važiuoti automobiliu.
Atsakyti
Taip, Feodosijoje vieni geriausių pliažų vaikams, bent jau rašo, kad ten, kaip ir Eupatorijoje - smėliukas. Aš irgi svarsčiau kaip variantą, vis tik, pasirodė per toli ekskursijoms - o štai apie plaukimą laivu nepagalvojau. Išties, reikėtų pasidomėti, gal pvz.. plaukia net iš to pačio Sevastopolio - atrakcija ne vien vaikams, o ir suaugusiems - dėkui už idėją 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 12 kovo 2012 - 12:04
Galvoju, o jei dar kokiom dviem dienom pabūti kur nors pvz.., Gurzufe, ar kokiam Mischore? Kur būtų tikrai gražu (kalnai, žaluma ir pan.) , būtų kur pasivaikščioti (parkai etc.)...Kokį miestelį rekomenduotumėt?

Atsakyti
Buvo ir iš Sevastopolio, Odesos, Kijevo, Dnepropetrovsko...
Yra net vienos dienos, kelių ir keliolikos dienų kruizai laivu jūra ir Dnepru. Būna, kad pradžia viename mieste, baigiasi kitame, būna, kad ir kruizo pabaiga tame pačiame mieste (gerai, kai automobilis lieka). Va, kažkas panašaus, galima ir daugiau paieškoti. Plaukėme 10 dienų, bet sutikome kito laivo keleivius, tai jie plaukė tik tris dienas. Mūsų laivas berods buvo šis arba analogiškas. Šiaip įdomus poilsis. Naktį laivas plaukia. Po pusryčių iki atplaukimo į kitą miestą (apie 10-11val.) daug užsiėmimo laive - denyje gultai, baseinėlis, vaikams žaidimų aikštelės. Jei prastas oras (nors mums taip nebuvo), tas pats yra ir patalpoje. Išsilaipinus laukia autobusai ir jei nori galima važiuoti į ekskursijas arba veža į artimiausią paplūdimį (po pusdienį). Iš Sevastopolio vežė į Jaltą ir Bahčisarajų. Pietauti parveža į laivą, arba būna užsakytas restoranas mieste. Pusryčiai ir vakarienė visiems vienoda, o pietūs išsirenkama iš menių. Vakare išplaukus laivui, po vakarienės laive, laisvas laikas - kavinės, restoranai, šokiai, koncertai (su mumis plaukė "Mашына времени") ir t.t. (yra ir parduotuvės, kinoteatras, muzikinis salonas...) Plaukė nemažai žmonių su vaikais. Jei laivas lieka uoste dar vienai dienai ir yra prisišvartavęs šalia kitas laivas, galima eiti į restoraną ar koncertą (papildomai nekainuoja) į kitą laivą. Vieną dieną laivas stovi kažkokioje saloje - ten būna piknikas su šašlykais, koncertu, žaidimais suaugusiems ir vaikams, neblogas paplūdimys...
Gal kada susigundysite ir taip pailsėti... smile.gif
Atsakyti
Gladijau, na ir idėją pamėtėjot bigsmile.gif Susidomėjau visai. Rezervavom būstą devynioms dienoms, likusioms keturioms - kol kas nieko konkretaus nenuspręsta. Paieškojau, plaukia iš Sevastopolio į Odesą, tik kol kas nerandu tokiam trumpam laikui (4 dienoms). O būtų visai įdomu...( dar, aišku, įdomi ir kaina....)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 12 kovo 2012 - 13:49
QUOTE(flight @ 2012 03 11, 21:55)
Na, mano intuicija, o ir kapstymosi  įvairiuose forumuose (ne lietuvių) rezultatai visgi kužda, kad pasirinkta teisingai. Kaip bus iš tiesų - bus matyt.


dar ne vėlu pakeisti. kodel nepasvarscius pvz kad ir del Rybačje (Рыбачье). ilgas, didelis pliažas, ir normalų privatų pensiona matyt butu galima susirasti.
O skylė ji ir yra skylė. nuvažiuosit pažiūrėt i kokia Alupką, aplankysit Voroncovo rūmus, pasėdėsit puikiam parke, pasigrožėsit vaizdais į jūrą, pakvėpuosit tuo svaigiai kvepiančiu parko oru. grįšit i savo Liubimovka, išlipsit iš auto, ikvėpsit dulkių ir tada pagalvosit- koks velnias mus čia nešė... peace smile.gif
Atsakyti
kandžius
supratau, kad buvote Рыбачье. Kokia patirtis? Nes mes kai buvome, tai beveik visą buvimo laiką jūroje buvo "kisielius" nuo medūzų. Kai paklausėme vietinių, atskymas toks švelniai tariant lakoniškas - "aha, pas mus kažkodėl dažniau jos užplaukia nei kitur... g.gif " Nebuvote susidūrę su tokia "problema"..? smile.gif
Ai, dar. Su mažais vaikais gal nelabai ten atsipalaiduosi, nes dugnas gilėja palyginus staigiai...
Atsakyti