vyras nusipirko jaučio širdies žuvims šerti, bet kažko jos išpuiko ir neėda
pagalvojau, kad galėčiau pati kažką pagamint, bet iškilo klausimas ar ji valgoma, niekad nebandžiau...jei žinote, pasidalinkite patiekaliukais, jei ne, tai atiduosiu draugės šuniukui.
QUOTE(sraige @ 2006 01 12, 20:54)
vyras nusipirko jaučio širdies žuvims šerti, bet kažko jos išpuiko ir neėda
pagalvojau, kad galėčiau pati kažką pagamint, bet iškilo klausimas ar ji valgoma, niekad nebandžiau...jei žinote, pasidalinkite patiekaliukais, jei ne, tai atiduosiu draugės šuniukui.
Mano mama jaučio širdį naudoja įdarui žemaičių blynams bei lietiniams gaminti. Va, paklausiau ir papasakojo. Ji greitpuodyje (kad būtų mažiau garų ji visada verda ten) išverda širdį, prieš tai nupjausčiusi "lajų" kaip ji vadina. Tada sumala širdį, prideda vegetos ir pakeptų svogūnų ir išmaišo. Tai ir visas įdaras. Jei lieka, tai ji užšaldo tą įdarą kameroje ir kitą sykį naudoja po kokios savaitės. Man tai visai skanu ir vyras mėgsta
Pabandyk
aciu, reikes pabandyti.atrodo turetu buti visai nesudetinga ir skanu
QUOTE(sraige @ 2006 01 12, 21:54)
vyras nusipirko jaučio širdies žuvims šerti, bet kažko jos išpuiko ir neėda
pagalvojau, kad galėčiau pati kažką pagamint, bet iškilo klausimas ar ji valgoma, niekad nebandžiau...jei žinote, pasidalinkite patiekaliukais, jei ne, tai atiduosiu draugės šuniukui.
jaucio shirdziai greitpuodis tikrai nemaisho. Shirdi reiketu keleta dienu ishmarinuot i vidu idedi slyvu ar kitokio idaro graziai uzsiuni ir geriausiai greitpuodyje ishverdi. Dar karshta uzslegi ir palaikai kol atves. Kaip shaltas uzkandis labai skanu
aš širdį darau kaip guliašą.Supjaustau kubeliais,bųtinai bent vieną kartą nuverdu.Pakepinu šiek tiek kiaulienos šoninės nelabai riebios,kepinant ant mėsos užberiu miltu,kad apsivoliotų(nuo to padažas būna vientisa be gumuliukų).tada dedu viską į puodą ir tušinu kol širdis pasidarys pakankamai minkšta(nors ji ir būna kietoka).Mano puode nesvyla kai viska su miltais tušinu.Ojeigu puodas toks kad svyla....
.Tada miltus gal reikėtų dėti prieš baigiant gaminti.Bet tada didesnė tikimybė,kad padažas bus nekokybiškas,bent man tai taip būdavo visada
.
ir dar galima širdį tiesiog išvirti,atvėsinti ,supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir patiekti su majonezu.
o dar jeigu į majonezą įpjaustysite česnako,įbersite šiek tiek pipiro ir mėgstamo pomidorų padažo
ir dar galima širdį tiesiog išvirti,atvėsinti ,supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir patiekti su majonezu.
o dar jeigu į majonezą įpjaustysite česnako,įbersite šiek tiek pipiro ir mėgstamo pomidorų padažo
QUOTE(remunėlė @ 2006 02 11, 17:04)
aš širdį darau kaip guliašą.Supjaustau kubeliais,bųtinai bent vieną kartą nuverdu.Pakepinu šiek tiek kiaulienos šoninės nelabai riebios,kepinant ant mėsos užberiu miltu,kad apsivoliotų(nuo to padažas būna vientisa be gumuliukų).tada dedu viską į puodą ir tušinu kol širdis pasidarys pakankamai minkšta(nors ji ir būna kietoka).Mano puode nesvyla kai viska su miltais tušinu.Ojeigu puodas toks kad svyla....
.Tada miltus gal reikėtų dėti prieš baigiant gaminti.Bet tada didesnė tikimybė,kad padažas bus nekokybiškas,bent man tai taip būdavo visada
.
ir dar galima širdį tiesiog išvirti,atvėsinti ,supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir patiekti su majonezu.
o dar jeigu į majonezą įpjaustysite česnako,įbersite šiek tiek pipiro ir mėgstamo pomidorų padažo

ir dar galima širdį tiesiog išvirti,atvėsinti ,supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir patiekti su majonezu.
o dar jeigu į majonezą įpjaustysite česnako,įbersite šiek tiek pipiro ir mėgstamo pomidorų padažo
Aš irgi taip gaminu, o šalta tai nieko nesiskiria nuo liežuvio
Aš iš širdies darau mišrainę. Širdį išverdu. Keptuvėje ant aliejaus pakepinu tarkuotas morkas ir supjaustytą svoguną, ir sumaišau su šiaudeliais supjaustyta širdim. Kas ragauja, galvoja kad grybai
Man skanu ją valgyti kaip liežuvį. Kelias dienas pamarinuoju, išverdu ir šaltą su majonezu valgau. Labai skanu
QUOTE(Sniegas4 @ 2006 01 23, 02:19)
jaucio shirdziai greitpuodis tikrai nemaisho. Shirdi reiketu keleta dienu ishmarinuot i vidu idedi slyvu ar kitokio idaro graziai uzsiuni ir geriausiai greitpuodyje ishverdi. Dar karshta uzslegi ir palaikai kol atves. Kaip shaltas uzkandis labai skanu 
o kike laiko reiketu virti jei ne greitpuodyje?
QUOTE(san @ 2006 04 13, 09:22)
o kike laiko reiketu virti jei ne greitpuodyje?
nu jei ne greitpuodyje tai manau kokias 2-3 val ant silpnos ugnies
Mano firmine misraine:
Isvirti sirdi su prieskoniais. Atvesusia supjaustyti plonais siaudeliais. Pakepinti svoguna aliejuje mazam kieki(sviestas netinka, nes atsales burnoj velsis),marinuota arba rauginta agurka supjaustyti siaudeliais. Viska ismaisyti su majonezu.
Skanaus!
Isvirti sirdi su prieskoniais. Atvesusia supjaustyti plonais siaudeliais. Pakepinti svoguna aliejuje mazam kieki(sviestas netinka, nes atsales burnoj velsis),marinuota arba rauginta agurka supjaustyti siaudeliais. Viska ismaisyti su majonezu.
Skanaus!
Na jau greitpuodyje 2-3 valtai akmenis isvirt galima manau. ar tikrai tiekreikia?









