Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas su negalia (cerebralinis paralyžius)

QUOTE(kregždutė @ 2006 01 20, 14:44)
Jolitanor, šiaip mokyklose turėtų būti autobusiukai, pasidomėk. Mes naudojamės tokia paslauga, nuveža ir parveža kiekvieną dieną.
Mano irgi nekalba, bet ten lavina jį bendauti, jis išmokęs parodyti ko reikia ar nori. Net raides jau pradeda rašyti, ko tikrai galvojau nesugebės. Pedagogai dirba milžinišką darbą ir aš matau pažangą.
Aš dar užvedžiau temą apie botulino injekcijas, ar jums buvo taikytas toks gydymas? Niekas nerašo, nes matyt nėra susidūrę su tuo.


Zinau,kad yra autousiukai.Tik jie pas mus veza visai savaitei.Dziaugiuosi,kad taviskis jau padare tokia pazanga.Pas mus vazinejasi labai puiki mokytoja.Ji kaip tik is tos mokyklos kur tureciau leisti Andriu.Nezinau kodel,bet ji man pritaria,kad ji laikau namie.Saviskio pazanga galiu irgi pasidziaugti.Nors ir milimetriniais zingsniukais, bet zengiame i prieki.Rasyti tai jis tiesiog kategoriskai nenori.Charakteris.Bet pradeda tarti zodzius,tiesa prasmes ju dar nesuvokia, bet smagu.
Apie butolino injekcijas tikrai nieko negaliu pasakyti,nes ju mums nereikejo ir nereikia.Mes vartojame vaistus smegenu veiklai gerinti.
Tiesa sakant, kiek visur pabendrauju su mamom, turinciom tokius vaikus.Mums vartoti vaistus tenka maziausiai.Svarbu manksta raumenu tonusui gerinti ir neleisti sustingti. Tad jau viska esu ismokus ir kiekviena kart nuvaziavus i sanatorija vis mokinuos pagal padaryta pazanga, kaip ji reikia mankstint toliau.

Atsakyti
as tai pat turiu tokiu problemu nors mano mazyliuj tik 6men. jis turi genetine liga verysad.gif kuri deja yra nepagydoma


Sveikos, mamytes
as yrgi labai norečiau pabendrauti su tokas problemas turinčiais tevais, nes manau tai suteikia daugiau jegų ir yra didele paguoda.
Mano antras vaikelis (dabar 1,5m) gime su genetine liga- diastrofine displazija
Jis labai mažiukas, trumpos kojytes ir rankytes, šlevos pėdos ir dar daug visokių bedų su sąnariukais. Nors protiškai matau jis visiškai sveikas. Jeigu kas susidurė su panašia liga, atsilepkit. Labai pergyvenu dėl tolimesnio vaiko vystymosi, nes labai atsilieka fizine raida, butu smagu pabendrauti su patirti turinčiais teveliais. rolleyes.gif
Atsakyti
Gal persikelk temą į svetimo skausmo nebūna? Ten dar viena mama turi temą apie VCP.
Atsakyti
Sveikos....
Mano tema yra skyrelyje "Svetimo skausmo nebūna".
Prašau užeiti. Kalbame apie cerebrinį paralyžių.
Taip pat ten yra tema "Neįgalaus žmogeliuko gyvenimas" - taip pat susireka mamos, auginančios lėliukus su negalia.

O bendrai pasakysiu -

reikia tikėti, nepasiduoti, buti tvirtam - ir MYLĖTI MYLĖTI MYLĖTI.....
Atsakyti
mamytes,
radau puikia knyga internete vaikuciu su negalia prieziurai, butinai perskaitykit, nors deja, ji angliska, bet gal tai ne didele problema siais laikais, ir perduokit panasaus likimo draugams. siulau ja nusikopijuot ir uzsiseivint atskiram diske, nes zinot kaip su tais linkais-cia jie yra, cia jau nera. tikrai nuostabi knyga, skirta kasdieniniam butinam darbui su tokiu zmogeliuku ir jo negalios suvokimui. Esu pati skaudziai patyrus, savo labai artimo zmogaus saskaita, ka tai reiskia nezinojimas ir kokia jo kaina. o vien daktarais pasikliaut neverta, daugelis ju mums neturi laiko...
http://www.dinf.ne.j...01.htm#contents
Atsakyti
del vaiku su negalia. blink.gif Yra Vilniuje toks R. Stainerio gydomosios pedagogikos centras, ir ten priima kaip tik tokius vaikucius( ir su fizine ir su psichine negalia ) 4u.gif Ten konsultuoja ir tevelius,viksta ivairus semenarai tevams ir pedagogams. Ten dirba patyrusi pedagoge ir daug kam jinai tikrai padejo. As pati buvau viename seminare ir buvau tiesiog abstulbinta,nes visiskai naujas poziuris i pedagogika,i vaika ir apskritai, i gyvenima. Suzinau,kad artimiausias seminaras vyks kovo3-4 diena. Tema apie vaiku baimes. As tai is smalsumo pirma karta nujejau i seminara, nes pazistama sake, kad labai idomu. ir man labai patiko, dabar vaiksciuosiu i kiekviena seminara.
Kas susidomejo rasau adresa: Architektu 16 , l/d " Spygliukas" patalpose, 5 grupe. Tel.861720033 Tatjana ( vadove ).
QUOTE(jolitanor @ 2006 01 17, 16:45)
as karta perskaiciau,o paskui ir nusirasiau teksta kuris man sunkiausiom minutem teikia nusiraminima ir paguoda.Dabar ji uzrasysiu ir jums,gal taip pat paguos kaip ir mane.

                    ypatinga mama

  ar niekada nepagalvojote,kaip isrenkamos neigaliuju vaiku mamos?
    Bandau isivaizduoti Dieva,duodanti nurodymus angelams,besizymintiems pastabas didziuliame zurnale.
      -Armstrongas Betas,sunus.Globejas - sv.Matas
     -Meidzor Filomena,dukte.Globeja sv.Cecilija
      Rudolfas ir Karlas,dvyniai.Globejas...tebus sv.Gerardas.Jis priprates prie nelabai religingu.

     Galiausiai,rodydamas angelui uzrasyta varda,sypteli:
     -Sitai padovanosime neigalu kudiki.
   Nustebes angelas pakelia akis :
    -Kodel jai?Ji atrodo tokia laiminga.
   -Teisingai, - sypsodamasis sako Dievas. - Ar galeciau padovanoti neigalu vaika moteriai, kuri nezino, kas yra dziaugsmas? Butu ziauru.
      -Ar jai pakaks kantrybes? - teiraujasi angelas.
     - Nenoriu,kad butu pernelyg kantri, nes paskes sielograuzoje ir skausme. Kai iveiks pirmaji soka ir nusivylima, ji sugebes atlikti visa,ko reikia.
     - Bet, Viespatie, man regis, toji moteris nera giliai tikinti.
      Dievas ir vel sypsosi:
    - Nesvarbu. Viskas bus gerai. Ta moteris - tobula.Ir apdovanota pakankamu kiekiu egoizmo.
     Angelas lieka be zado:
    - Egoizmo? Ar tai dorybe?
     Dievas linkteli galva:
    - Jei ji nesugebetu ne minutelei atsitraukti nuo savo vaiko, neisgyventu. Taip, tai moteris, kuria palaiminsiu netobulu kudikiu. Ji apie tai nenutuokia, taciau jai bus ko pavydeti.
    Ji niekada nebus tikra, ar teisingai nugirdo istarta zodi. Jai niekada neatrodys, kad zengti zingsni - iprasta ir lengva. Kai vaikas pirma karta istars "mama" , ji suvoks, kad tapo stebuklo liudininke. Kai aklam vaikui bandys nupasakoti medi arba saulelydi, pati reges mano kurinija kaip retas kitas asmuo.
    Jai leisiu aiskiai matyti tai, ka matau as - nezinojima, ziauruma, isankstines nuostatas - ir ismokysiu ja virs viso to pakilti. Ji niekada nesijaus vienisa. Kiekviena jos gyvenimo diena as busiu salia, nes ji be klaidu atliks mano darba taip, lyg pati stovetu prie mano sono.
    - O kuri sventaji paskirsime globeju? - klausia angelas,iskeles rasale pamirkyta plunksna.
              Dievas sypsosi:
        - Pakaks ir veidrodzio.
Erma Bombeck (1927 - 1996) - JAV zurnaliste ir rasytoja, pelniusi populiaruma savo humoristiniais kuriniais. Kai kurie ju kelia juoka pro asaras
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luna: 22 vasario 2006 - 20:50
turint vaikelį su negalia, reikia tiesiog išmokti susigyventi su liga, ir veikti vaiko labui, stengtis daryti kuo įmanoma daugiau tam kad pasiektume gerų rezultatų, vardan vaikelio gerovės wub.gif
Atsakyti
skaitau su asarom akyse...
mano brolis turi sia negalia. taciau jis vaiksto, sneka, viskas gerai, tik slubuoja...buvo ir su rankom blogai, bet daktarai laiku pamate ir isoperavo. o kojos operuotos vaikystej daug daug kartu...
jei negalia - tik fizine, tai galima isgydyt, tiksliau pamazint: rimtas sportas, plaukimas su svino dirzu stiprina labai tiek kojas tiek rankas ir tikrai padeda - tevas kazkada taip isgyde svetima vaika...o savojo pagailejo sad.gif tai ir nepagyde...

labai gerbiu jus, mamytes, kurios nenuleidziate ranku ir auginate isskirtinius angelelius
Atsakyti
turiu ir aš neįgaliuką,gal priimsite?vaikutis su vcp,su širdutės yda,kairės kojos šleivepėdyste ir...
Atsakyti
deja mūsų nepriimat?telieka šypsotis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(virdzinija 7 @ 2007 01 26, 18:52)
deja mūsų nepriimat?telieka šypsotis smile.gif



Tokia temelė yra , kažkur kitur .Nesenai buvau užėjusi 4u.gif .
Atsakyti
is mamu pasisakymu pastebiu, kad vaiku cerebralini paralyziu diagnozuoja 3 men, 6 men ar net veliau. suprantu, jei tai atsiranda po kokios nors ligos. bet jei nuo gimimo, pvz, gimdymo trauma? ar anksciau nediagnozuoja? niekaip nesuprantu.. gal kas zino.. gal galetu paaiskinti
Atsakyti