Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba, 9 tema

naitas, jei bus per sunku, gal darysit kaip mes - namu mokymas ir dalis darbo mokykloje su mokytoja, klaseje 4u.gif
Sveikinu, kad pasiseke su mokytoja..tai labai svarbus dalykas tiek jusu, tiek vaiko gyvenime 4u.gif
Nu vyras..vyrai masto leciau lotuliukas.gif
Turiu apskayti, akd man sita tema yra didele paspirtis, nes nu kartaios tirkai norisi pasidziaugti, ar pasiguosti..kai sito padaryti negaliu seimoje...vyras tiesiog dar labiau skaudimnasi, nei as..jis ima pykti, akd akcentuoju vaiko bedas...o cia kazkaip isbalansuotas supratimas 4u.gif aciu Jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2010 09 14, 17:59)
na va.. o trečias mano vaikas - autistas. Turiu jau trišalę sutartį. Pradėjo dirbti su ateinančia pradinukų mokytoja. 

Naitai, norejau jusu paklaust, ar jus turit namu mokyma? klausiu, nes pas mus analogiskos problemos. turim galimybe del sveikatos bukles pirma klase (kitamet) baigt darze, bet... realybe tokia, kad darzo beveik nelankom (del tos pacios sveikatos), tai namu mokymas kaip ir butu iseitis siokia tokia. bet girdejau,kad namu mokymui mokytoja ateina tik keliom valandom per savaite, kad nera norinciu ir pan. g.gif
Atsakyti
nezinau kaip su darzelio paruosiama grupe, bet, mokykloje gauni namu mokyma (ir del sveikatos galimas variantas) tik su gydytoju komisijos sprendimu israsoma pazyma ir tada mokyklojai/mokytojai apmokamos 9 val. per savaite darbo su vaiku.
Darzelinukams, gal priklauso maziau, nei pirmokams, bet valandu, bet neturetu priklaussyi nuo noriu/nenoriu g.gif
Atsakyti
naitas, dėl tos durnos ir baisios diagnozės - mažų mažiausia, ką jūs turėjote padaryti, tai parašyti neilgą skundą Klinikų vadovui (t.y. įvardinti pavardę asmens, kuris taip pasakė), o skundo kopiją nusiųsti LR Sveikatos apsaugos m-jai. Beje, tai vis dar galima padaryti..

Tiesa, mes gyvename Vilniuje, bet Kauno klinikos mums labai padėjo 9-tą mano vaiko gyvenimo parą - aš sąmoningai pasirinkau KMUK, o ne Santariškes. Matyt, viskas vis tik priklauso nuo konkrečių asmenybių.

Dar norėjau paklausti dėl akyčių - kodėl, dėl kokių priežasčių prirašydavo lašiukus būtent nuo alergijos?
Atsakyti
QUOTE(uhu @ 2010 09 14, 22:02)
naitas, dėl tos durnos ir baisios diagnozės - mažų mažiausia, ką jūs turėjote padaryti, tai parašyti neilgą skundą Klinikų vadovui (t.y. įvardinti pavardę asmens, kuris taip pasakė), o skundo kopiją nusiųsti LR Sveikatos apsaugos m-jai. Beje, tai vis dar galima padaryti..

O kam nuo to bus lengviau? blush2.gif
Aparatai klysta ..... o kraujas greičiausiai daromas aparatu, tik va pamačiusi tokį kraują kuris sukelia abejoniu prašyčiau kartoti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kosemalose @ 2010 09 14, 22:32)
Naitai, norejau jusu paklaust, ar jus turit namu mokyma? klausiu, nes pas mus analogiskos problemos. turim galimybe del sveikatos bukles pirma klase (kitamet) baigt darze, bet... realybe tokia, kad darzo beveik nelankom (del tos pacios sveikatos), tai namu mokymas kaip ir butu iseitis siokia tokia. bet girdejau,kad namu mokymui mokytoja ateina tik keliom valandom per savaite, kad nera norinciu ir pan.  g.gif

na nežinau ar tai galima pavadinti namų mokymu. Su gydytojų išvada (neurologo, psichiatro, psichologo, pediatro) reikalingas vaiko sveikatą tausojantis režimas, iš PPT gavau palaiminimą pasirašyti Trišalę sutartį - Mokykla, tėvai, darželis. Popierius tvako mokykla - paruošia sutartį. Ją nuvežiau pasirašyt į darželį.
Taip, mokytoja ateina ant karto 3 pusvalandžiams.
Pradinių klasių mokytojos gal negali rinktis - nori jos ar nenori g.gif . Tiesiog toks yra pradinių klasių mokytojų darbas - juk yra tokių vaikų, ir kasmet bus tik daugiau.
Bent jau kol kas mūsų ateinanti į darželį mokytoja yra TOTALUS GĖRIS. Ji taip ir sako - aš pripratus, ir baikit čia tokius klausimus uždavinėt doh.gif

QUOTE(Alchemie @ 2010 09 14, 22:58)
nezinau kaip su darzelio paruosiama grupe, bet, mokykloje gauni namu mokyma (ir del sveikatos galimas variantas) tik su gydytoju komisijos sprendimu israsoma pazyma ir tada mokyklojai/mokytojai apmokamos 9 val. per savaite darbo su vaiku.
Darzelinukams, gal priklauso maziau, nei pirmokams, bet valandu, bet neturetu priklaussyi nuo noriu/nenoriu g.gif

Noriu- nenoriu demonstruoja mokyklos direktoriai doh.gif Nes visos sąlygos iki sutarties pasirašymo derinamos su mokyklos vadovybe. Ir tik pasirašius sutartį susipažinau su mokytoja.

QUOTE(uhu @ 2010 09 14, 23:02)

Tiesa, mes gyvename Vilniuje, bet Kauno klinikos mums labai padėjo 9-tą mano vaiko gyvenimo parą - aš sąmoningai pasirinkau KMUK, o ne Santariškes. Matyt, viskas vis tik priklauso nuo konkrečių asmenybių.

Dar norėjau paklausti dėl akyčių - kodėl, dėl kokių priežasčių prirašydavo lašiukus būtent nuo alergijos?

Na taip.. parašysiu skundą.. bet kas man iš to unsure.gif ar tas skundas atstatys mano savijautą?

Dėl akių - tai vaiko viena akis paraudonavus būdavo. Nuvesdavau pas savo polikllinikos akių gydytoją - vyrą. Tas iš tolo "apžiūrėdavo" ir sakydavo ALERGIJA. Lašink. Na aš ir lašinu.. tada praeina paraudimas.. po mėnesio ir vėl doh.gif Tada neapsikentus eidavau pas vaiko pediatrę ir prašydavau siuntimo į Akių klinikas. O ten pas Aukštikalnienę papuldavau. doh.gif Ji taip pat - vos ne iš tolo apžiūrėdavo vaiko akis, ir paskirdavo antialerginius lašiukus doh.gif O pasirodo, med kortelėj rašydavo - AKIŲ DUGNAS be pakitimų doh.gif Kai tam išvadas daryt reik dar ir vyzdžius išplėst.. žodžiu, buvo tokios 4 ar 5 konsultacijos per 2,5 metų. O pasirodo, kad vaikui akies operaciją reikėjo daryt vos tik gimusiam, tada dar buvo galima išgelbėt visavertį regėjimą. Dabar gi kokia 20 proc jeigu atstatys, tai ir bus maksimumas.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2010 09 15, 07:30)
na nežinau ar tai galima pavadinti namų mokymu. Su gydytojų išvada (neurologo, psichiatro, psichologo, pediatro) reikalingas vaiko sveikatą tausojantis režimas, iš PPT gavau palaiminimą pasirašyti Trišalę sutartį - Mokykla, tėvai, darželis. Popierius tvako mokykla - paruošia sutartį. Ją nuvežiau pasirašyt į darželį.
Taip, mokytoja ateina ant karto 3 pusvalandžiams.
Pradinių klasių mokytojos gal negali rinktis - nori jos ar nenori g.gif . Tiesiog toks yra pradinių klasių mokytojų darbas - juk yra tokių vaikų, ir kasmet bus tik daugiau.
Bent jau kol kas mūsų ateinanti į darželį mokytoja yra TOTALUS GĖRIS. Ji taip ir sako - aš pripratus, ir baikit čia tokius klausimus uždavinėt  doh.gif
Noriu- nenoriu demonstruoja mokyklos direktoriai  doh.gif Nes visos sąlygos iki sutarties pasirašymo derinamos su mokyklos vadovybe. Ir tik pasirašius sutartį susipažinau su mokytoja.
Na taip.. parašysiu skundą.. bet kas man iš to  unsure.gif ar tas skundas atstatys mano savijautą?

Dėl akių - tai vaiko viena  akis paraudonavus būdavo. Nuvesdavau pas savo polikllinikos akių gydytoją - vyrą. Tas iš tolo "apžiūrėdavo" ir sakydavo ALERGIJA. Lašink. Na aš ir lašinu.. tada praeina paraudimas.. po mėnesio ir vėl  doh.gif  Tada neapsikentus eidavau pas vaiko pediatrę ir prašydavau siuntimo į Akių klinikas. O ten pas Aukštikalnienę papuldavau.  doh.gif  Ji taip pat - vos ne iš tolo apžiūrėdavo vaiko akis, ir paskirdavo antialerginius lašiukus  doh.gif  O pasirodo, med kortelėj rašydavo - AKIŲ DUGNAS be pakitimų doh.gif  Kai tam išvadas daryt reik dar ir vyzdžius išplėst.. žodžiu, buvo tokios 4 ar 5 konsultacijos per 2,5 metų. O pasirodo, kad vaikui akies operaciją reikėjo daryt vos tik gimusiam, tada dar buvo galima išgelbėt visavertį regėjimą. Dabar gi kokia 20 proc jeigu atstatys, tai ir bus maksimumas.

Jei mokykla jums priklauso pagal gyvenama vieta direktore negali demonstruoti, nori nenori. pazyma nurodo, kad valstybe apmoka mokytojai 9 val. per savaite individualaus darbo su vaiku pagrindiniu dalyku :matematika, lietuviu pasauoio pazinimas. Del mokytojo parinkimo, taip, cia jau turbut mokykla reguliuoja, nors ir tu gali daryti zygius ir tartis.
Maniskiui irgi yra psichiskai tausojantis rezimas skirtas, bet kadangi jam labai svarbi socializacija, dalis pamoku vyksta klaseje su pedagogo apdejeja, dalis individualiai su mokytoja ar spec. pedagoge. Pirmoje antroje kalseje jis ejo tik po 4 dienas i mokykla, kad butu polsis smegenims ir nervams. Pernai ir siemet jau eina visas dienas po kelias p0amokas.
O vaiku tokiu su spec. poreikiais labai daug verysad.gif
Naitai..del akyciu sunelio...neturiu zodziu, tik palinkejimas, kad butu stebuklas ir regejimas atsistatytu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2010 09 15, 10:40)

ačiū, Alchemie, už supratimą ir užuojautą 4u.gif

žinot, užnešiau į darželį Trišalės sutarties virusą biggrin.gif Turbūt.. Auklėtoja prasitarė, kad viena mama jau pareiškė norą pasinaudoti Trišale sutartimi kitais metais. Matyt, skaito čia mūsų pokalbius biggrin.gif . Maladiec, kad rūpinasi ir domisi.

O vaikų su spec poreikiais vis daugyn ir daugyn doh.gif Tik įdomu, ar čia pagaliau gydytojai nustojo paviršium čiuožt ir rašyt "sveikas", ar tikrai prastai su bendru sveikatos lygiu.
Atsakyti
naitas, daugeja vaiku neisnesiotuku isgyvenimo lygis, pradetu nenaturaliai ir pan. su jais eina sutrikimai, jautrumai ir ligos...ka ten skiepai, papildai, voskie asbestai, plastmases nuodingos ir pan. kas itakoja ir isnesiojima ir vystymasi ir vaiko sveikata gimus...taigi bendra sveikata vaiku blogeja, delto ner kur ciuozti pavirsiumi gydytojams verysad.gif patikek pries kokius jau 6 metu is viso buvo kosmosas pagalba vaikui..dabar tai darosi normau, gal pagaliau priaugsime, kad bent socialiai nebeatrodysime nenormalios, kad vaikams ieskome salygu ir galimybiu mokytis ne ligonineje ar Sveksnoje doh.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2010 09 15, 11:16)

O vaikų su spec poreikiais vis daugyn ir daugyn  doh.gif  Tik įdomu, ar čia pagaliau gydytojai nustojo paviršium čiuožt ir rašyt "sveikas", ar tikrai prastai su bendru sveikatos lygiu.

Oi kaip daugėja verysad.gif
Atsakyti
Sveikos mergaitės,
Skaitau sąžiningai jau antrą temą „vaikas nekalba“. Noriu tik pastebėjimą. Tik nesenai sužinojau kad dalis čia bendraujančių mamų vaikų turi negalias (tik nenoriu nieko įžeisti). Automatiškai duodamos drąsiai patarimus mamoms kurių vaikai dar pvz 3 metukų neturi turtingo žodyno, arba nesako kai kurių garsų ar panašiai (o juk aš ieškodama tokios temos ir įsivaizdavau kad čia kalbės būtent tokios mamos) išdalies jas ir klaidinate. Suprantu kad jūs kalbate iš skaudžios patirties. Maniškis kalba mažokai nors logopedai dar nemato problemų, bet daugiau jokių kitų nei elgesio nei panašiai problemų neturi-normalus bendraujantis vaikas, nei elgesio nei ko panašaus sutrikimų nėra. O vis skaitydama šią temą ieškodavau panašumų su jūsų vaikais ir tuo pačių gąsdindama save- kad ui oi kaip viskas gali būt (ir galbūt jau ir bus ir jau net yra) baisu (nes tik vat dabar parašėt kad jūs turit negalias). Ir tikiu kad daug tokių mamų kaip aš.....Tai ką noriu pasakyt- iš esmės jūs klaidinate tas mamas kurių vaikai neturi dianozių gant drąsiai rasdamos panašumų su jūsų vaikiukais, kurie turi kažkokių kitų bėdelių, arba tiksliau juk būtent kad dėl tų kitų diagnozių ir kalba jūsų vaikai mažai. Na gal nemoku išsireikšt- bet gal būtent nelabai tinkamoje forumo vietoje ir jūsų diskusijos... Čia jau kažkur prie ligų, negalių ir pan. turėtų būt. Dar kartą noriu atsiprašyt nes žinau kad užvirs jūsų diskusija, bet teisingai viena mama rašė- nenustatinėkim diagnozių...arba nepritaikykim iš savo skaudžių asmeninių patirčių,....
Visoms mamytėms ir jų vaikiukams dideliausios sveikatos ir ramybės 4u.gif
Atsakyti
supa, maniskis kalbejo ir kalba labai daug, klausimas kaip kalba. Gydytojai ir darzelis irgi nemate reikalo man apsakyti, akd gal reiktu logopedo, as pati pirma vaika augindama naiviai tikejausi, akd cia normalu jog nedrina linksniu, giminiu, skaiciaus ir pan. neigalumo laimei maniskis neturi, bet darbo su logopede reikejo nuo 3 metu, o neuo 5 kai jau gavome PPT isvadas
taigi, bent jau mano ir daugelio cia mamyiu patarimai buna, kad jei vaiko zodynas iki 3 metu yra skurdus (butnet luzis pagal logopedu nuorodas vyksta nuo 2.5 iki 3 metu, kai zodynas isauga nuo 1000 zodziu iki 3000) NUEITI PAS LOGOPEDA, kad paziuretu, pasiklabetu, jei yra numanomu bedu pradetu dirbti, o ne lauktu, kol vaikas niekur nesidejes ims kalbeti doh.gif
garsu netarimas nera tokia didele beda, del kurios butu neigalumas ar namu mokymas.
O elgesio ir emocines bedos prasideda kai vaikui reikia socializuotis, o jo kalba neleidzia jam susinseketi su vaikais, dalyvauti gyvenime, delto labai svarbu sekti, kaip kalba vystosi. Buna tiesiog neispletotas zodynas, buna, kalbos raidos neisvystymas..taip, kad tokiu dalyku mes nediagnozuojame.
O del garsu tarimo - kartais uztenka ir nemokamu logopedo pamoku poliklinikoje, kartais islgesnio darbo, bet irgi svarbu, ypac, jei vaikas juos keicia, netarai, ens paskui rasyti mokykloje bus sunku ir kruva klaidu 4u.gif (tam tikrias atvejais yra fiziologinis sveplavimas, netarims garsu ir tada normalu laukti, kol vaikas paaugs) 4u.gif
Atsakyti