QUOTE(kosemalose @ 2010 09 14, 22:32)
Naitai, norejau jusu paklaust, ar jus turit namu mokyma? klausiu, nes pas mus analogiskos problemos. turim galimybe del sveikatos bukles pirma klase (kitamet) baigt darze, bet... realybe tokia, kad darzo beveik nelankom (del tos pacios sveikatos), tai namu mokymas kaip ir butu iseitis siokia tokia. bet girdejau,kad namu mokymui mokytoja ateina tik keliom valandom per savaite, kad nera norinciu ir pan.
na nežinau ar tai galima pavadinti namų mokymu. Su gydytojų išvada (neurologo, psichiatro, psichologo, pediatro) reikalingas vaiko sveikatą tausojantis režimas, iš PPT gavau palaiminimą pasirašyti Trišalę sutartį - Mokykla, tėvai, darželis. Popierius tvako mokykla - paruošia sutartį. Ją nuvežiau pasirašyt į darželį.
Taip, mokytoja ateina ant karto 3 pusvalandžiams.
Pradinių klasių mokytojos gal negali rinktis - nori jos ar nenori

. Tiesiog toks yra pradinių klasių mokytojų darbas - juk yra tokių vaikų, ir kasmet bus tik daugiau.
Bent jau kol kas mūsų ateinanti į darželį mokytoja yra TOTALUS GĖRIS. Ji taip ir sako - aš pripratus, ir baikit čia tokius klausimus uždavinėt
QUOTE(Alchemie @ 2010 09 14, 22:58)
nezinau kaip su darzelio paruosiama grupe, bet, mokykloje gauni namu mokyma (ir del sveikatos galimas variantas) tik su gydytoju komisijos sprendimu israsoma pazyma ir tada mokyklojai/mokytojai apmokamos 9 val. per savaite darbo su vaiku.
Darzelinukams, gal priklauso maziau, nei pirmokams, bet valandu, bet neturetu priklaussyi nuo noriu/nenoriu
Noriu- nenoriu demonstruoja mokyklos direktoriai

Nes visos sąlygos iki sutarties pasirašymo derinamos su mokyklos vadovybe. Ir tik pasirašius sutartį susipažinau su mokytoja.
QUOTE(uhu @ 2010 09 14, 23:02)
naitas, dėl tos durnos ir baisios diagnozės - mažų mažiausia, ką jūs turėjote padaryti, tai parašyti neilgą skundą Klinikų vadovui (t.y. įvardinti pavardę asmens, kuris taip pasakė), o skundo kopiją nusiųsti LR Sveikatos apsaugos m-jai. Beje, tai vis dar galima padaryti..
Tiesa, mes gyvename Vilniuje, bet Kauno klinikos mums labai padėjo 9-tą mano vaiko gyvenimo parą - aš sąmoningai pasirinkau KMUK, o ne Santariškes. Matyt, viskas vis tik priklauso nuo konkrečių asmenybių.
Dar norėjau paklausti dėl akyčių - kodėl, dėl kokių priežasčių prirašydavo lašiukus būtent nuo alergijos?
Na taip.. parašysiu skundą.. bet kas man iš to

ar tas skundas atstatys mano savijautą?
Dėl akių - tai vaiko viena akis paraudonavus būdavo. Nuvesdavau pas savo polikllinikos akių gydytoją - vyrą. Tas iš tolo "apžiūrėdavo" ir sakydavo ALERGIJA. Lašink. Na aš ir lašinu.. tada praeina paraudimas.. po mėnesio ir vėl

Tada neapsikentus eidavau pas vaiko pediatrę ir prašydavau siuntimo į Akių klinikas. O ten pas Aukštikalnienę papuldavau.

Ji taip pat - vos ne iš tolo apžiūrėdavo vaiko akis, ir paskirdavo antialerginius lašiukus

O pasirodo, med kortelėj rašydavo - AKIŲ DUGNAS be pakitimų

Kai tam išvadas daryt reik dar ir vyzdžius išplėst.. žodžiu, buvo tokios 4 ar 5 konsultacijos per 2,5 metų. O pasirodo, kad vaikui akies operaciją reikėjo daryt vos tik gimusiam, tada dar buvo galima išgelbėt visavertį regėjimą. Dabar gi kokia 20 proc jeigu atstatys, tai ir bus maksimumas.
Iš Lietuvos emigravo jau ir delfinai...