QUOTE(Alchemie @ 2010 10 12, 11:22)
juk silpnu vaiku, neisnesiotu, niekas neksiepyja, nes jie tiesiog nepakeltu tokio kruvio
Prieš keletą metų mano ankčiau gimusią dukrytę, kurios svoris dar po gimdymo nukrito, skiepijo tą pačią dieną nuo hepatito B ir TBC.
O pasirodo, 2003 m. Valstybinė vaistų kontrolė išnagrinėjo tiomersalio vakcinose poveikį, nustatė, kad šiaip tai dozė kūdikiams nėra kenksminga, bet gali pakenkti neišnešiotukams, mažo svorio naujagimiams.
taigi, nieko gero.
O dar buvo vajus 2003 m. dėl to, kad valstybė nupirko tik vienos kompanijos vakcinas nuo hepatito B, o kitai neleido dalyvauti pirkimo konkurse. Tai, lygtais, jei gerai pamenu, teismai vyko. Per TV buvo pareikšta, kad nepatvirtinta ta vakcina, kurios sudėty tiomersalis, nes tokia vakcina galima skiepyti tik kalinius ir karius, o ne naujagimius.
Toliau mano dukrytė skiepyta po mėnesio hepB, vėliau paskiepyta visais DTP<KDS> skiepais. O šituose buvo pilna kokliušo ląstelė. Tokioje vakcinoje kokliušo antigeno kiekis siaubingai viršija būtiną kiekį imunitetui susidaryti ir gali pakenkti smegenims.
Mano vaikas reagavo temperatūra <į vieną riksmu> į visus skiepus, bet aš panaudodavau paracetamolio žvakutes, kad ją sumažinčiau. Jis aišku, mažina temperatūrą ir skausmą, tačiau, kaip parodė paskutiniai tyrimai, paracetamolis po vakcinacijos nulemia tai, kad susidaro nepakankamas imunitetas nuo tų ligų, nuo kurių skiepija. Arba visai nesusidaro.
Po skiepų kūdikis būdavo mieguistas, kūnas suglebęs. Tai irgi reakcija.
Pastebėjau, kad kuo didesnis buvo kūdikio svors, tuo reakcija į skiepą būdavo lengvesnė, bent taip man atrodė.
Mano vaikas skiepytas prastesnėm vakcinom, apie dabartines gali pasakoti tie, kurie skiepijo vėliau, negu aš. Bet pasitikėjimas sumažėjo, o baimė dėl trapaus raidos proceso vis dar neblėsta.
Apie tuos skiepus galima kalbėti be galo.
Jei ieškoma genetinių autizmo ir jo spektro priežasčių, tai net esant tokioms aplinkybėms, yra tkimybė, kad įsikišimas į organizmą, dėl aplinkos įvairaus poveikio <net ir medicininėm priemonėm> gali išprovokuoti kokius nors nepageidaujamus procesus.
Tik žinau, kad reikia vadovautis ir motiniška intuicija, kada ką savo kūdikėliui reikia daryti, kad būtų naudos ir nepadarytum žalos.
Kiekvieno kūdikio imuninė sistema nesusiformavusi, be to, kiekvieno žmogaus organizmas turi individualių ypatumų.
Tad aš esu tvirto nusistatymo, kad motinos turi būti išsmiai informuotos prieš skiepijimą apie galimas komplikacijas, apie kontraindikacijas, apie galimybę sudaryti individualų skiepų planą atsižvelgiant į vaikučio sveikato būklę.
Tai paciento teisė ir gydytojo pareiga.
skruzdėda, aš pasvarsčiau, ar tau leidus skiepyti sūnų KDS iškart po vėjaraupių, susidarė imunitetas tam nuo ko skiepijo

Antikūnių tyrimai parodytų, kaip ten yra iš tikrųjų.
Hep B vakcinos anotacijoje tai tiesiai sakoma, kad vakcinavimo metu esant nenustatytai infekcijai, imunitetas gali nesusidaryti.