Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba, 9 tema

QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 10 11, 18:26)
Aš neskiepysiu, bet tik kol kas , ir būtent dėl emocinės pusės , ne dėl kitų pasekmių.

Nežinau kiek yra tiesos dėl autizmo, sunku pasakyti, neesu skiepų fanatė, bet skaičiau, kad buvo Amerikoj daryta didžiulė studija (užsakovas, ir atlikėjas ne skiepų kampanija) dėl skiepų ir autizmo sąsajos, ir tai nepasitvirtino. teigiama, kad tai sutapimas.
Nežinau, nei ką begalvoti.

Nu nezinau ir as ka begalvoti. Tikrai, yra tiek daug zinuciu pasakojanciu kaip ju vaikai susirgo autizmu. Tikrai yra tevu sakiusiu, kad diena pries skiepa buvo paskutine kai ju vaikas kalbejo. Nu jeigu sako jog ta diena buvo paskutine, tai koks dar gali buti sutapimas... Nu tai kur gi tie tevai ir kodel jie nepakliuva i tokias studijas. Tiek daug studiju rodo, jog nera jokios sasajos, o internetas mirga nuo tevu nusiskundimu kaip ju vaikai nukentejo nuo skiepu...
Nuo vejaraupiu skiepytis yra visiska nesamone. Kaip ir nuo rotaviruso, kuris irgi aktyviai siulomas vaikams. Kas ant svieto nepasveiksta nuo vejaraupiu ar rotaviruso...Bet as kalbu apie tuos rimtesnius skiepus.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2010 10 12, 00:18)

Mūsų draugams po paskutinio skiepo ( 18 mėn ) buvo stiprus regresas. Ir ne tik kalbos. Iš pradžių bandyta dgn autizmą, bet ta diagnozė nepatvirtinima taip greit, jei ėra sunkus autizmas. Po daugelio daugelio ištyrimų dgn vis gi yra protinis atsilikimas.
Nežinau aš ką bealvot doh.gif
Aišku Rotas tai visiška nesąmonė, kaip ir daugelis kitų vakcinų.
Vėjaraupių v-na skiepijau dukrą nes buvo nesirgusi iki 7 metų, tai prieš mokyklą paskiepijau, ji nesusirgo, o sūnus po vienos dozės ( po jo ligos atėjo atstovė ir bla bla bla...kad vis gi reik dviejų dozių) - sirgo, nelabai sunkiai.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2010 10 11, 18:38)
Nu tai kad sia vasara maniskis sirgo net 6 kartus ir sunkiai... Tai net vasara ne rodiklis.

maniskis skiepitais visais iskyrus nuo del vejaraupiu neskiepytas ir nesirgo , nors ir darzeli buvo kelis kart karantinas , dar papildomai skiepijau pneumo , bet imunitetas tai baisu , istisai serga , net neisisvaizduoju kaip kitamet reiks eiti i mokykla verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gobsiukas: 12 spalio 2010 - 07:48
Aš tai galvoju stabdyti su tais skiepais... Ir antro visai neskiepysiu - vėliau tik, kai bus didesnis (o ne kūdikėlį). Nors vaikis visai nereagavo į jokius skiepus niekaip - net neverkdavo, bet prisiskaičiau apie galimas pasekmes, apie patį procesą, tai kažkaip imu abejoti, ar mūsų atopinis dermatitas išlindęs tik 2,5 metų nebus susidėjusi skiepų pasekmė... Gal ir negaliu vienareikšmiškai teigti, nes prasidėjo po poros antibiotikų dozių, bet kad skiepai - peilis imunitetui tai pritariu. Nenoriu rizikuot daugiau ir žaisti su vaiko raida. Ir nežaisiu su kitu vaiku. Kažkaip jaučiuosi kalta prieš jį, kad leidau skiepyti...
Atsakyti
Nu tai ne tik uzsienyje, turiu as ir cia viena birzelinuke, kur sunus po skiepu i gilu autizma ipuole verysad.gif butent po MMR, tai savo antro vaiko neskiepyja dabar bent jau iki 3 metu.
As savo mazes irgi neskiepyju, kol kas ji tik sloga sirgo..paskui poliomielita, difterija, tymus manau reiktu, nu stablige yra visiska nesamone skiepyti kudikius, nes nei jie prie statybu zaidzia, nei jie mesle voliojasi doh.gif juolab, kad rimtai susizeidus, vis tiek leidzia stabliges vakcina doh.gif hepatitas irgi lytiniu keliu arba perpylus krauja..tai jei mama ne nesiotoja (tam tyrima dariausi) tai vienos dienos kudikio tikrai nepriklauso skiepyti...zodziu..cia reikia rasti, kur saugumas, kur komercija ir islaviruoti, juk silpnu vaiku, neisnesiotu, niekas neksiepyja, nes jie tiesiog nepakeltu tokio kruvio
Atsakyti
Nezinau ka daryti su savo pupa. doh.gif kad ir ka butu veikusi, kai paklausi, ka siandien veike, atsako "darzelyje", o ka darzelyje veike "sedejau", ir visada jei paklausi ka valge , atsako sriuba. doh.gif Gal is vis jos nebeklausineti verysad.gif
Arba skaitom pasaka "Peliuko vardas buvo Lukas" klausiu "kas toks Lukas" ir ji nesugeba atsakyti.
Kalba tai zymiai pagerejo, jau daugiau zodeliu pasako, stengiasi juos taisiklingai tarti. Tik sakinukus sudelioti dar sunkiai sekasi, bet matosi kad stengiasi.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2010 10 12, 09:22)
juk silpnu vaiku, neisnesiotu, niekas neksiepyja, nes jie tiesiog nepakeltu tokio kruvio

g.gif pries 6 metus tikrai skiepijo. nieks ne neklause, jei nepasirasysi-nepriims i ligonine is gimdymo namu (o buvo butina).
Atsakyti
QUOTE(kosemalose @ 2010 10 12, 16:54)
g.gif pries 6 metus tikrai skiepijo. nieks ne neklause, jei nepasirasysi-nepriims i ligonine is gimdymo namu (o buvo butina).

Dabar silpnos sveikatos neskiepija
Atsakyti
QUOTE(rusneliukas @ 2010 10 12, 17:09)
Dabar silpnos sveikatos neskiepija

Labai jau retas neišnešiotukas išeina iš ligoninės nepaskiepytas .
Atsakyti
blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gobsiukas @ 2010 10 12, 07:46)
maniskis skiepitais visais iskyrus nuo  del vejaraupiu neskiepytas ir nesirgo , nors ir darzeli buvo kelis kart karantinas , dar papildomai skiepijau pneumo , bet imunitetas tai baisu , istisai serga , net neisisvaizduoju kaip kitamet reiks eiti i mokykla verysad.gif

sveika, seniai buvai cia uzejus. Kaip pas jumis su angina? Operavai? Ar pagerejo kas nors? Maniskis tai anginom (piu piu piu) nebebuvo sirges. Nu bet visvien kai imunitetas toks silpnas organizmas pasigauna ligu paciu ivairiausiu.
Maze tai serga lygiai tiek pat kiek didysis ir serga vien todel, kad nuo jo uzsikrecia. Man atrodo, kad jos imunitetas siek tiek geresnis, bet visvien neatsilaiko kai abu tuos pacius zaislus laizo ir vienas ant kito spjaudo doh.gif .
Net nezinau, jauciu nebeskiepysiu savo sunaus. Ir taip vos vos speja su raida, o jeigu naujas stabtelejimas, tai butu be galo skaudu. be abejo butu skaudu jeigu susirgtu hepatitu kokiu nors ar dar kuo, nu bet reikia rintis kur didesne rizika.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2010 10 12, 11:22)
juk silpnu vaiku, neisnesiotu, niekas neksiepyja, nes jie tiesiog nepakeltu tokio kruvio

Prieš keletą metų mano ankčiau gimusią dukrytę, kurios svoris dar po gimdymo nukrito, skiepijo tą pačią dieną nuo hepatito B ir TBC.
O pasirodo, 2003 m. Valstybinė vaistų kontrolė išnagrinėjo tiomersalio vakcinose poveikį, nustatė, kad šiaip tai dozė kūdikiams nėra kenksminga, bet gali pakenkti neišnešiotukams, mažo svorio naujagimiams.

taigi, nieko gero.

O dar buvo vajus 2003 m. dėl to, kad valstybė nupirko tik vienos kompanijos vakcinas nuo hepatito B, o kitai neleido dalyvauti pirkimo konkurse. Tai, lygtais, jei gerai pamenu, teismai vyko. Per TV buvo pareikšta, kad nepatvirtinta ta vakcina, kurios sudėty tiomersalis, nes tokia vakcina galima skiepyti tik kalinius ir karius, o ne naujagimius.

Toliau mano dukrytė skiepyta po mėnesio hepB, vėliau paskiepyta visais DTP<KDS> skiepais. O šituose buvo pilna kokliušo ląstelė. Tokioje vakcinoje kokliušo antigeno kiekis siaubingai viršija būtiną kiekį imunitetui susidaryti ir gali pakenkti smegenims.

Mano vaikas reagavo temperatūra <į vieną riksmu> į visus skiepus, bet aš panaudodavau paracetamolio žvakutes, kad ją sumažinčiau. Jis aišku, mažina temperatūrą ir skausmą, tačiau, kaip parodė paskutiniai tyrimai, paracetamolis po vakcinacijos nulemia tai, kad susidaro nepakankamas imunitetas nuo tų ligų, nuo kurių skiepija. Arba visai nesusidaro.

Po skiepų kūdikis būdavo mieguistas, kūnas suglebęs. Tai irgi reakcija.

Pastebėjau, kad kuo didesnis buvo kūdikio svors, tuo reakcija į skiepą būdavo lengvesnė, bent taip man atrodė.

Mano vaikas skiepytas prastesnėm vakcinom, apie dabartines gali pasakoti tie, kurie skiepijo vėliau, negu aš. Bet pasitikėjimas sumažėjo, o baimė dėl trapaus raidos proceso vis dar neblėsta.

Apie tuos skiepus galima kalbėti be galo.

Jei ieškoma genetinių autizmo ir jo spektro priežasčių, tai net esant tokioms aplinkybėms, yra tkimybė, kad įsikišimas į organizmą, dėl aplinkos įvairaus poveikio <net ir medicininėm priemonėm> gali išprovokuoti kokius nors nepageidaujamus procesus.

Tik žinau, kad reikia vadovautis ir motiniška intuicija, kada ką savo kūdikėliui reikia daryti, kad būtų naudos ir nepadarytum žalos.

Kiekvieno kūdikio imuninė sistema nesusiformavusi, be to, kiekvieno žmogaus organizmas turi individualių ypatumų.

Tad aš esu tvirto nusistatymo, kad motinos turi būti išsmiai informuotos prieš skiepijimą apie galimas komplikacijas, apie kontraindikacijas, apie galimybę sudaryti individualų skiepų planą atsižvelgiant į vaikučio sveikato būklę.
Tai paciento teisė ir gydytojo pareiga.

skruzdėda, aš pasvarsčiau, ar tau leidus skiepyti sūnų KDS iškart po vėjaraupių, susidarė imunitetas tam nuo ko skiepijo g.gif Antikūnių tyrimai parodytų, kaip ten yra iš tikrųjų.
Hep B vakcinos anotacijoje tai tiesiai sakoma, kad vakcinavimo metu esant nenustatytai infekcijai, imunitetas gali nesusidaryti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 12 spalio 2010 - 18:44