QUOTE(biti atskrend @ 2010 11 13, 21:14)
Uzdaryt i narva visai dienai ir nakciai? Man gaila ji narve ir keliom valandom palikt, o dabar jau abu su MB dirbam, iseinam8-griztam 6. Tai jis per ta laika nuprotet narve gali. O dar ir nakti reiktu daryt, nes daznai ryte randam suduka suraityta. Sitas varijantas man paciai nepatinka, gal kokiu kitokiu pasiulymu turit?
MB turi lauke marsruta. Nueina iki tam tikro tasko ir grizta. Iseina apie 15min. Nepriklausomai, kada reikalus atlieka jie grizta. Nuejes prie juros ryte paleidzia, kad palakstytu biski, tada vel prisirisa ir vedas namo. Perpiet ir vakare nepaleidzia, nes laiko ner. Zaidimu mazai buna, del to paties. Zaidziam vakare namie ir savaitgali lauke. Na kai kokius skalbinius dziaustau kieme pametau kamuoliuka. Taip mazdaug atrodo visi ritualai, gal is sono kokiu klaidu geriau matosi? Aciu uz visokias nuomones
Del maisto-valgo jis viska. Ir sausa, ir konservus ir dar musu likucius. Ir taip visad, nei sauso nei konservu rusies nekeitem, o prie musu ivairoves jis priprates.
Na, pasakysiu, koks man susidare ispudis.
Suniukas negauna kaip isidukt..

Jam mazai veiklos. Per diena turi but nors vienas pasivaiksciojimas ilgesnis, bent jau 30-45 min. Per kuri reiktu su suniuku paziast - pametyt kamuliuka, pagali, lekste, mokykit triuku, komandu susikaupt... Turbut daugelis man pritarts, kad JPRT turi padukt bent 1-2 valandas per diena. I si laika nereiketu iskaityti ramiu pasivaiksciojimu su pavadeliu. Kitaip suo neisduksta, nepavargsta - vadinasi stresuoja.. Laimingas suo - tik pavarges suo

.
Dar del kakuciu. Suo tustinasi tiek kartu - kiek eda. Vadinasi - jai suo gauna maisto ryte, vakare, per pietus, viena - kita karta nuo stalo, gal dar nakti ka sueda... tai jis tiek kartu ir tustinasi. Be to, neperseniausiai perskaiciau labai neprasta straipsniuka apie suniuku skrandzius, kuriuose trumpai aprasoma suns skrandzio anatomija. Suniuko skrandis normaliai pradeda virskinti maista tik kai prisipildo. Vadinasi, jei suo po mazai uzkandziauja, tas maistas normaliai nesuvirskinamas, todel gali kilti ivairiausiu problemeliu - tokiu kaip skrandzio uzdegimas.
Mano patarimas butu tokis - serkit suniuka tik du kartus per diena, ir tiek, kiek jis nesueda is karto per 15 min - maista padekit kitam serimui - kad suo neuzkandziautu. Taip pat reiketu vengti smulkiu serimu. Aisku, to neimanoma isvegt dresuojant, bet na, kiek imanoma. Pasistenkit nors vakarais suniui skirt kiek daugiau laiko lauke - kad gerai pasilakstytu, na, kiek iseina. Kai isvedate i lauka ir suo reikalus padaro - pagirkit, nors minute paziskit su juo (tam rekomenduciau zaisla i kisene isimest). Manau, po savaiteles jau turetumet pamatyti rezultatus

.
Va, tokie mano butu patarimai is salies. Bet cia labai subjektyvu, perskaiciusi aprasyma, as taip daryciau

.
Dar del narvo tik noriu pridurt, kad jei jis pritakytas suniuko dydziui, suniukas jauciasi jame gerai ir gali tikrai but jame 8 valandas. Beje, suniukas paliktas vienas namie paprastai visa laika pramiega

. Bet ir man paciai nebutu priimtina suniuka palikt visa diena narve...manau ten galeciau be sazines grauzaties ji palikt 4-5 valandom..ir tik tik tuomet, jei jis pries tai gauna labai gera doze pasilakstymu ir pavargsta

.
Na, ir prirasiau

.. Tikiuosiu jusu bedos isispres labai greitai ir neberasit namuose suraitytu siurpriziuku

Jusu suo (tikiu) tikrai labai gudrus ir greitai suvoks kas kame ir ismoks tvarkos, jis dabar tik pasimetes. Beje, sunys stresa ir liudesi neretai isreiskia butent tustindamiesi namuose, dar vienas streso ir pasimetimp pozymis - niokojimas namu - grauzimas, draskymas...