Arti, Spaikis niekada is ranku neplestu maisto ar dar ko nors kito. Man rodos, jis gana disciplinuotas (tik neklauso lauke, kai saukiu ateit). Nepridirba skadu kaip maziukas budamas. O sika-myza tai is streso, kad paliekam jauciu
Vakar su MB apturejom toki liudna pokalbi...
MB visai neseniai paliko ijungta filmavimo kamera virtuvej paziuret, ka veikia musu Spaikis, kai musu nera nemie. Dvi valandas be sustojimo filmavo, ir vaizdelis liudnas

Nemiega jis, o visa laika tupi prie duru galvele kraipydamas, tyliai painksdamas. Nueina, atsigeria, kaula pagrauzia minute kita ir vel prie duru laukia. Ir taip iki kol MB grizta pietu o paskui iki kol grizta is darbo. Nu zodziu

Pykstu uz tai, kad MB pasizadejo uzsiimt su juo, o dabar sako, kad dabartiniam musu gyvenimo budui suni turet yra jam kancia. Juk kai jau nusprendi turet ta suni, tai nusprendi ne metams i prieki ir as jam tai kartojau ir tuo metu jis su tuo sutiko. Dabar sako, kad nesuvoke, kiek daug su juo reiks uzsiimt ir kad del to nukentes laiko kiekis praleidziamas su vaiku ir tai pataps kancia, o ne malonumu. Bandziau sneket apie tai, kad ne amziais bus taip kaip dabar, keisis ir gyvenama vieta musu, gales jis pats kada nori i kiema iseit, o gal net tuomet bus galimybe jam draugeli isigyt ir du turet, galu gale vistiek turesim uz keliu metu antra vaikiuka, vel as namie busiu ir galesiu ilgiem pasivaiksciojimam kasdien ji pasiimt. Mano nuomone, gyvenimas keiciasi, o suo prisitaiko. Bet jis taip nemano ir pradejo sneket, kad tokius aktyvesnius sunelius reiktu tik pensininkam arba neturintiem vaiku turet vien del to, kiek laiko jiems reikia, nori ieskot musu Spaikiui nauju seimininku, gyvenanciu kaime ir turinciu daug laiko

esu pasimetus, nes as jo nenoriu niekam atiduot, bet pati negaliu apsiimt su juo kasdien uzsiimt, nes nespeju ir taip visur ir is pat pradziu sutarem, kad tai bus mb darbas ...

baisiai liudna, tikiuos, itikinsiu, kad situacija reikia sprest ne suns atsikratant o po truputi judant link visu gerbuvio. Bet jei jis savo nuomones nepakeis, tai nezinau, kuo viskas baigsis

Dar argumentuoja tuo, kad tik dabar tiek daug isigilino, jog pavirsine nuomone, kad Dzekai yra seimu sunys yra visiskai klaidinga. Nera jis 100% draugiskas musu dukros atzvilgiu. Ikast neisdristu, bet ir nemoka pabegt nuo jos, kartais urzgia. Taip neturetu but, mes irgi nevisad sukontroliuojam ir ja, buna kad uzvaziuoja su kokiu zaislu ir jis vistiek nejuda is vietos. Nesitraukia ir urzgia. Zinau, kad negerai taip.
Parasykit ka nors protingo sia tema. Ar teisingai galvoju, kad sunys prisitaiko? MB pasakoja turejes vaikystej bent kelis sunis, kurie pakeite seimininkus-vienas pas juos atkeliavo, o kitas is ju. Uztai gal jam neatrodo taip baisiai kaip man-uzaugau su vienu suniuku, kuri beprotiskai mylejau ir butu sirdis plysus jei butu reikeje atiduot.
Man tie sikimai-myzimai dabar atrodo kaip pati menkiausia problema.