Įkraunama...
Įkraunama...

Ar skauda apžiūrint gimdos kaklelį?

QUOTE(Mazius_ @ 2006 05 08, 20:16)
man skaudėjo visus kartus kai apžiūrinėjo, bet kentėt buvo galima, kai žiūrėjo 7-8cm pamatė, kad kažkas viduje užsilenkę ir neleidžia greičiau atsidaryti tiems likusiems cm + nuleidinėjo vandenis, tai masažavo tą kažką ir gimdos kaklelį - va tada tai skaudėjo. o vyras po visko pasakė - nuo tos akimirkos supratau, kad tau tikrai skauda  blink.gif

Sutinku. Kai ziurejo per gimdyma kiek cm atsidarymas ir masazavo - norejau prakeikti visa pasauli blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazius_ @ 2006 05 08, 21:16)
man skaudėjo visus kartus kai apžiūrinėjo, bet kentėt buvo galima, kai žiūrėjo 7-8cm pamatė, kad kažkas viduje užsilenkę ir neleidžia greičiau atsidaryti tiems likusiems cm + nuleidinėjo vandenis, tai masažavo tą kažką ir gimdos kaklelį - va tada tai skaudėjo. o vyras po visko pasakė - nuo tos akimirkos supratau, kad tau tikrai skauda  blink.gif

Tai čia skauda kai jau prieš pat gimdyma apžiūri, kai ir taip atsidarinėja - skauda, o kai prieš kelias savaites apžiūri, tai visai neskauda, tik reikia atsipalaiduoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2006 05 09, 10:02)
Sutinku. Kai ziurejo per gimdyma kiek cm atsidarymas ir masazavo - norejau prakeikti visa pasauli  blink.gif

Aš vien dėl to džiaugiuosi, kad epidūrą dariausi, tai nors kaklelio apžiūra buvo neskausminga ir galėjo ten masažuoti kiek tik reikėjo thumbup.gif . Nors šiaip sąrėmiai buvo pakenčiami ir manau, kad apskritai būčiau pagimdžiusi be epidūro, be to, man tas epidūras tik pora valandų veikė.. Bet užtat kai kaklelį apžiūrinėjo nereikėjo papildomai kentėti mirksiukas.gif

Atsakyti
Tikra tiesa, kai apžiūrinėja prieš kelias savaites ar dienas, tai visai neskauda. Bet kai apžiūrinėja jau atsidarinėjantį kaklelį, tai žiauriai skauda. Ne ką mažiau skauda nei jau gimdant. Aš tai vienu metu net klykiau kai apžiūrinėjo, kaklelis jau buvo atsidaręs beveik iki galo. Man vyras po gimdymo pasakė, kad aš klykiau tuomet, kai man ten sukišo visa paklodę. Net baisu pasidaro prisiminus. Na bet dėl savo angeliuko nesigaliu, kad teko tiek iškęsti. galutinis rezultatas nugali visą skausmą.
Atsakyti
Man ir kelias dienas pries gimdyma, kai apziurinejo, tai neskaudejo, o per gimdyma is pradziu del epiduros beveik nieko nejauciau, bet artejant pabaigai ir epiduros veikimui, tikrai nesaldu buvo
Atsakyti
man irgi nemalonios tokios proceduros. Isitemdavau kai tikrindavo kakleli. Dar tokia bjauria ginekologe turejau. Kai 2 men po gimdymo nuejau pasitikrinti kaip ten sugijo ir pan. tai kai jau tikrino, kaip visada isitempiau, nes labai skaudejo(kaip visada), tai ta sena tarka kad susuko ant manes:"ko cia draskaisi, kai vaikas lindo dar labiau skaudejo, o kas cia mano du pirstai.......". Jau tada kaip uzsiutau, isejau nieko nepasakius jai. Gal dar nera macius kaip tai atrodo "draskaisi". stupid.gif Bent jau kai kitos tikrino tai tikrai taip nesklaudejo. g.gif
Atsakyti
kai man apziurinejo kakleli paskutines savaites ir pries gimdyma tai tikrai skaudejo,kad veliau net nesileidau apziurima,na o kas liecia gimdyma tai aisku labiau skauda,net ner ko lygint bigsmile.gif
Atsakyti
Noriu ir as pasidalinti savo isgyvenimais... Mano gimdymo eiga buvo nenormali tai kakleli ne tik kad apziuredavo, bet ir mechaniskai plete... Nu tai tikrai ten nepasivaiksciojimas papludimiu... Bet tikrai nera taip kad jau zviegt cypt... Skauda skauda a ku dabar darysi.... biggrin.gif
Atsakyti
man tai nuo tokios apžiūros iki gimdymo (čia, kad patikrintų ir paskatintų) visiškai praėjo noras gimdyti. taip ir pasakiau gydytojai, kad "viskas, negimdysiu, darykit, ką norit". aišku, kad tai buvo vaikiška, na, bet iki šiol manau, kad būčiau normaliai gimdžiusi, jeigu nebūtų tiek išgąsdinę. išgąsdino nerealiai, nes dar pasiteiravo, kaip aš gimdysiu, jei dabar taip skauda. tada ir pasakiau, kad negimdysiu. taip ir buvo. o buvo cezaris...
ir šiaip, moterys-mamos, jūs visos - tikros didvyrės, nes gyvenime joks vyras tiek daug nepasiaukos ir net iki galo nesupras to, ką jūs darote.
Atsakyti
per nestuma kai apziurinejo jokio skausmo nejauciau,bet va kai pries pat gimdyma vis tikrindavo,kiek kaklelis atsidares,tada tikrai skaudejo,aisq iskesti galima. baisiausia buvo kai apziurinejo priespaskutini karta,buvo atsidares per 7 pirstus ir kaip tik tuo metu man saremis prasidejo,o tada tai jau skausmas geras buvo!... doh.gif verysad.gif
Atsakyti
tai ne skausmas o tiesiog nemalonus pojutis

QUOTE(Valery @ 2006 01 24, 14:02)
Man tai skaudejo  blush2.gif Bet as tipo is jautresniu esu, man skauda, kai manikiura daro netgi  blush2.gif
Na bet nerekiau, kai apziurinejo, tik uzsimerkiau ir dantis smarkiai sukandau  mirksiukas.gif
O jau per gimdyma kai patikrindavo, tai isikabinau i lova ir traukiausi, tai daktaras grieztai liepe padet rankas ant krutines  lotuliukas.gif
Siaip tai-kenteti tikrai galima, nera ten nieko nepakeliamo  mirksiukas.gif

Na tau turejo pasakyti kad toks isitempimas tikrai nepades. Reikia stengtis atsipalaiduoti (nors aisku situacija neismaloniuju), padeda gilus iskvepimas.
Atsakyti
kad nemalonu tai teip, kad skauda - nepasakyciau. nesmagu ir tiek. gal kurioms jau ten drastiskai plecia kakleli tai ir skauda, bet kai tik ziuvi atsidaryma ir ilgi - nieko tokio schmoll.gif
Atsakyti