O šiemet aš nežinau kas nutiko - man atrodo sugriežtino nedarbingumo išdavimą ir sloga bei kosulys nelaikomi liga, todėl NEDARBINGUMO TĖVELIAI NEGAUNA. Vaikas turi karščiuoti, kitaip jis neserga. Mano vaikai nekarščiuoja, labai retai, ir anais metais gaudavau nedarbingumą ir slogai/kosuliui esant, šiemet jau nebegausiu. Tai pasakykite mamytės, kur dėti vaiką su kosuliu??? Kol nedirbau, mano vaikai ir nelankė darželio, man jis reikalingas tik todėl, kad dirbu. O kai dirbu, turiu gauti nedarbigumą. Viskas labai paprasta.
Papildyta:
Aš niekada nekaltinau nei kitų tėvų, nei auklėtojų, kad mano vaikai susirgo darželyje. Tai neišvengiama. Su žaliais snargliais nevedžiau, bet buvo atvejų, kad po persirgto viruso išbuvus namuose savaitę, ateidavo dar neišsikosėję. Bet tai ir auklėtoja per susirinkimą sakė, kad supranta, jog kartais vaikai išsikosti per savaitę, dvi ir daugiau ir svarbu nevesti su tempa, svarbu nevesti viruso pradžioj, kol vaikas yra užkrečiamas.
Bet jeigu man gydytoja neduos nedarbingumo, vaikui kostint, tai nesant galimybės palikti vaikus su močiute, aš vesiu į darželį. Į darbą neiti be priežasties negaliu, aišku kartą per mėnesį pasinaudoju tokiu atveju mamadieniu, jeigu ten savaitės pradžia ar pabaiga, bet...
Anais metais, kaip ir minėjau, viskas buvo ok, šiemet nežinau - ieškosiu informacijos, kokiais atvejais privalo duoti nedarbingumą tėvams...gerai, jeigu gydytojai suprantingi, ir į kortelę įrašo, kad vaikas karščiuoja, nors taip ir nėra. Bet irgi - vaiko medicinos istorija klastojama, ar čia normalu?
Žodžiu, išsikalbėjau