Miselegancija[/color] kiek Jus pirma diena pabuvot grupej?Ir kaip toliau ten viskas vyksta? Man taip baisu, kad negaliu net pagalvot, kaip reiks palikt verkiancia ir iseit.
O mes jau be pampiu senai, tik va nakciai reikia.O kaip darzelyje bus nezinau, turbut is to streso ne karta prisisisios.
[/quote]Na, mes jau lankom savaitę lopšelį, bet iki šiol dar palieku iki pietų, t. y. iki 12.30 val. - pavalgo pietus ir pasiimu namo. Šiandien jau palikau miegoti, tuoj bėgsiu pasiimti po pietų miego, dar vakarienės nevalgys.
O pirmas dvi d. tai buvau ir aš kartu su dukryte grupėje - pirmą dieną nuo 9 val. iki 10.30 val, kol išėjo į lauką, o jau kitą dieną tik gerą pusvalandį, nes buvo kita auklėtoja, dirbanti puse etato. Kaip ir dauguma vaikų, iš karto palikti paverkia, ir mano paverkia, bet auklėtoja paima ant rankų ir nešasi į grupę, bando sudominti žaidimais. Teko pasmalsauti ir pastovėti už durų, pasiklausyti ar ilgai verkia, tai labai greit nusiramindavo ir daugiau nebeverkdavo. Šiaip ji mano didelis mamyčiukas, bet lopšelyje atrodo susitvarko su emocijomis. Svarbiausia ilgai neatsisveikinti, o palikti kad ir verkiančią ir bėgti kuo greičiau namo ir nesiklausyti
Auklėtoja sąžiningai pasako mamoms kas ir kaip - ar ilgai verkė, kaip nusiramino, kaip valgo, ar sėdasi ant puoduko ir t.t. Dabar jau grupėje 11 vaikų, bet atrodo kad susitvarko auklėtojos. Mat yra 4 vaikai, kurie anksčiau lankė lopšelį, tai jie mažiau dėmesio reikalauja. Na, o su kitais kiek ir pati stebėjau, galima susitarti. Yra keleta dienų lankančių vaikų, tai jie dažniau paverkia, pazyzia, o ir kiti tada už kompaniją lūpas patempia

Bet juk visiems būna liūdna, ir suaugusiems, tik mes jau sugebam susitvarkyti su emocijomis.
Iš pirmų lankymo dienų, tai kažkokių "blogumų" iš auklėtojos ar šeimininkės pusės nepastebėjau - visos puikiai sutaria su vaikais, juos nuramina, ir ant rankų paima, pakalbina nuolatos. Kadangi mano dukrytė nelabai moka ar nori su vaikais žaisti, tai vis paskui auklėtoją sekioja

, stebi aplinką ir mokosi suprasti kas aplinkui vyksta.
Ant puoduko sodina nuolatos, vis klausinėja, gal kas nori ant puoduko, yra puoduko ritualai - prieš lauką, prieš valgį, prieš miegą. Ir tuos vaikus, kurie su sauskelnėm dar, irgi sodina ant puoduko. Yra ir klozetas vaikiškas, žemas, bet patys vaikai dar nesugeba ant jo atsisėsti, tai jis naudojamas retai, nes auklėtoja sakė, kad vis tik jai sunku "pakabintą" vaiką laikyti, kai eilėj sysiuko dar stovi kokie du trys. Bet jeigu užsimano vienas ar du, tai ir ant klozeto pasodina.
Papildyta:
Zuikučių grupėje tėvelių susirinkimas bus rugsėjo 23 d., 17 val., va tada ir sužinosim apie visus pirkimus ir pinigų rinkimus.