Įkraunama...
Įkraunama...

gyd. Vitalija Stasiūnaitienė

QUOTE(rasiulka @ 2010 02 10, 17:14)
idomu: ar yra pas ja gimdziusiu mamyciu, kurioms neskatino gimdymo?  blush2.gif
as irgi patekau nesitarusi, nes is principo nenoriu moketi vokeliu, bet cia ne apie tai... tik atejusi i gimdyma si gydytoja buvo maloni, ispejo, kad gimdymo metu nebus maloni, o po gimdymo ir vel buvo maloni  biggrin.gif  gimdymo metu buvau ir  "paskatinta" , ir ranka "atidarinejama"  doh.gif aisku, mano vaikiukas buvo didelis, tai nz, kaip kiti gydytojai buvo pasielge... po gimdymo guledama galvojau - ar tikrai buvo reikalingas tas skatinimas... bet siaip gydytojai buvau dekinga - pasiliko net pasibaigus pamainai pabaigti priimti gimdymo, neperdave kitai pamainai (nors gal tai buvo motyvas skatint?  g.gif ), israsant namo patare, kaip priziuret save, kad geriau atsistatytu figura... taciau jei dabar reiketu rinktis, tartis del gimdymo ar ne, tai greiciausiai ir vel nesitarciau...

man neskatino, nes per pusvalandi atsidare kaklelis, o saremiu iki 8cm nejutau...bet siaip sakau, konkreti gydytoja, nera miela, bet gimdant to nereikejo bent jau man, bet sakau..man pasiseke, kitai kartu gimdanciai ligononej teko ilgiau pagulet...
p.s as su nieko nesitariau, nes dar neplanavau gimdyt bent pora savaiciu, tai pas ka pakliuvau pas ta!
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
pasiskaičiau čia komentarų...gerai, kad prieš gimdymą neskaičiau apie šią gydytoją doh.gif
Mūsų mažylis panorėjo ateit į pasaulį 2 sav anksčiau termino, todėl teko gimdyt nesitarus, nors šiaip planavau pas gyd Juršėną, buvau pas jį konsultuotis...jis man pasakė, kad kaklelis visai dar nepasiruošęs, kietas, o be to jis pas mane buvo operuotas, tai likęs randas irgi kietas ir netgi gali prireikt CP...tai aš ramiai ir buvau nusiteikus sulaukt termino. Bet praėjus kelioms dienoms po tos konsultacijos netikėtai prasidėjo skausmeliai, kurie vis labiau panėšėjo į sąrėmius... Prasidėjo 13 val...laukiau, skaičiavau, galvojau - taip skauda, nes tas mano kaklelis neatsidarinėja dėl rando doh.gif . Galiausiai skausmas pasidarė labai rimtas ir nusprendžiau važiuot į AK "bent pasitikrint"... Gal prieš 17 val išvažiavom, ten akušerės priimamajam rašė tonus, bet niekas nieko neaiškino...galiausiai atėjo budinti gydytoja apžiūrėt, apžiūrėjo...sako - į gimdyklą blink.gif . Dar nuėjau su MB pakalbėt (nes vyresniąją dukrą buvom kartu pasiėmę, reikėjo ją nuvežt draugams), išlindo akušerė, sako - jūs greit gimdysit blink.gif blink.gif . Tai su MB apie 18 val buvom gimdykloj...aš dar tikėjausi, kad pagimdysiu tik naktį, nes pirmąją gimdžiau labai ilgai...o pasirodo, atsidarymas buvo jau 7 cm blink.gif . , taip kad gyd Juršėnui jau net nebeskambinau...Taigi, 18 val atėjom į gimdyklą, o 19 val jau turėjom sūnelį wub.gif . Gimdymą priėmė tuo metu budėjusi gyd Stasiūnaitienė. Nžn, gal todėl, kad viskas įvyko labai greit, aš nespėjau ja nusivilti. Ji buvo konkreti, konkrečiai sakė, ką turiu daryti...Na, nelepino malonybėmis visokiomis (bet man jų ir nereikėjo), liepė jos klausyti (nes nenorėjau, kad kirptų ir labiausiai bijojau, kad neplyštų gimdos kalelis (kadangi po pirmo gimdymo dėl to turėjau problemų veliau)...Ir ką - klausiau gydytojos, nerėkiau, nors skaudėjo labai, o epidūro niekas nebesiūlė (gal jau ir vėlu buvo)...ir man pavyko pagimdyt be plyšimų ir kirpimų thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Vien todėl buvau labai patenkinta thumbup.gif . Jokių gąsdinimų iš gydytojos pusės nebuvo schmoll.gif , kaip tik vis pagirdavo, kad esu kantri ir gerai laikausi... Taip kad nžn, gal man tiesiog pasisekė g.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(persimonė @ 2010 02 19, 15:32)
Nžn, gal todėl, kad viskas įvyko labai greit, aš nespėjau ja nusivilti. Ji buvo konkreti, konkrečiai sakė, ką turiu daryti...Na, nelepino malonybėmis visokiomis (bet man jų ir nereikėjo), liepė jos klausyti (nes nenorėjau, kad kirptų ir labiausiai bijojau, kad neplyštų gimdos kalelis (kadangi po pirmo gimdymo dėl to turėjau problemų veliau)...Ir ką - klausiau gydytojos, nerėkiau, nors skaudėjo labai, o epidūro niekas nebesiūlė (gal jau ir vėlu buvo)...ir man pavyko pagimdyt be plyšimų ir kirpimų  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif . Vien todėl buvau labai patenkinta  thumbup.gif . Jokių gąsdinimų iš gydytojos pusės nebuvo  schmoll.gif , kaip tik vis pagirdavo, kad esu kantri ir gerai laikausi... Taip kad nžn, gal man tiesiog pasisekė  g.gif  bigsmile.gif

Man viskas praejo beveik identiskai - patiko jos konkretumas, paskatinimas reikiamu momentu - niekas neplyso ir nieko nekirpo. Viskas praejo greitai ir sklandziai, del to ir be epiduro. Greiciausiai siai gydytojai nepatinka, kai gimdyves rekia rolleyes.gif nes ir mane gyre, kad kantri esu, nors, aisku, skaudejo. Gal taip pat sklandziai buciau pagimdziusi ir su kita gydytoja, bet ir siai neturejau jokiu priekaistu.
Atsakyti
QUOTE(rasiulka @ 2010 04 22, 14:35)
smagu, kad jums taip sklandziai viskas praejo  thumbup.gif
asmeniskai mane stebina ne gydytojos bendravimo budas - mano gimdymo tai neitakojo...  ax.gif  bet daznai jos taikomas gimdymo skatinimas ir kaklelio atidarinejimas ranka...  doh.gif  vat sitie dalykai kelia klausima: ar ir kiti gydytojai jos vietoje darytu ta pati?.. g.gif

mane irgi skatino, tik kad ne jos tai sprendimas buvo (tuo metu buvo kitos gydytojos pamaina), beje, ir kakleli atidarinejo ranka. O kokie minusai sio metodo? nes mano atveju tai pasiteisino..
Atsakyti
QUOTE(Lilka @ 2010 04 24, 16:35)
mane irgi skatino, tik kad ne jos tai sprendimas buvo (tuo metu buvo kitos gydytojos pamaina), beje, ir kakleli atidarinejo ranka. O kokie minusai sio metodo? nes mano atveju tai pasiteisino..

pirmiausia tai kam papildoma intervencija, jei galima gimdyti naturaliai... man toks ispudis, kad skatinimas gydytojai padeda greiciau "nusikratyti" darbo... biggrin.gif tikrai yra atveju, kur butina skatinti, bet gi ne kas antra?.. g.gif
o antra, tai pats baisiausias dalykas, kuri pamenu is gimdymo - jos liepimas saremiu metu riestis poza, kuria as net neissilanksciau (ta poza tik istumimui puikiai tiko rolleyes.gif ) ir kaklelio atidarinejimas ranka... visa kita, palyginus su situo - atrodo smulkmena... ax.gif
bet velgi kartojuosi, kad negaliu gydytojos peikti, nes gal tikrai tai buvo reikalinga toje situacijoje... 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, busimos mamytes. Tiesiog negaliu nepakomentuoti sitos gydytojos.
Pries gimdyma pasiskaiciau apie visas gydytojas. Apie Stasiunaitiene net pasizymejau, kad geriau pas ja nepapult. Net nakti nescia budama susapnavau kosmara, kad pas ja gimdau ir turejau bemiege nakti...ir ka jus galvojat, man is tikruju teko gimdyti pas ja. sad.gif Buvau susitarusi visai pas kita gydytoja. Pas kuria lankiausi visa nestuma ir pas kuria gimdziau savo pirmagimi. Deja mano antrasis vaikutis nusprende ateiti anksciau visa savaite. Mano gydytoja negalejo atvykt sekmadieni, o tuo metu buvo Stasiunaitienes budejimas. Buvau pasirengusi sumoketi ir i kasa, ir gydytojai...bet maniske patikino, kad ji gera ir kad tarciausi su ja. As ir susitariau.
taip ir prasidejo mano istorija....
Akusere palydejo mane pirmiausia apziurai ir perspejo, kad ji megsta labai nuodugniai apziureti. Nieko tuo metu nepagalvojau blogo...kaip gi cia gali taip nuodugniai apziureti. Vyksta apziura, o ji ciut ne ranka iki alkunes sukisusi makaluoja. Skausmas nerealus. Zliumbiu....nors patikekit, esu skausmui tikrai labai kantri. Einam i gimdykla, o as ir nurimt negaliu...gal dar jaudulys prisidejo, nezinau. O gydytoja man grieztai - baik zliumbt!
Vyksta pasiruosimas gimdymui. Ji man pasakoja kas ir kaip, kad vaiko galvute aukstai, nuleidineja vandenis...ir viskas daroma toks jausmas, kad kuo skaudziau. Juk zinau is pirmo gimdymo koks tai jausmas ir tikrai turiu su kuo palygimti. Galiausiai prasideda "ekzekucijos" (ji pati visa tai taip ivardino), kuomet saremio metu ji su ranka prapletineji gimdos kakleli. Skausmas nerealus...as kenciu. O ji - pasakyk kai skaudes, tuomet suleisiu nuskausminamuju...nors ne, as pati pasakysiu, kada tau skaudes ir nuskausminsiu - bet as siaip nemegstu suleisti nuskausminamuju, nes tai suletina procesa. Na na...galvoju, kas cia do bajeriai... Ir dar paklause, kada nori pagimdyti? Siandien, ar ryt...mat iki vidurnakcio liko keturios su puse valandos. Vyksta jos ekzekucijos reguliariai - kai tik saremis, taip ji ir makaluoja. Po kiek laiko dziugauja, kad jau 5 cm atsivere ir salia priduria, bet tai ne tavo nuopelnas. Kankina ji mane su tom ekzekucijom ir vis zvilgcioja i laikrodi, ar spes ji mane dar siandien patvarkyt...Deja nespejo...pagimdziau 21 min po vidurnakcio.
Prideciau as dar cia daugiau blogu komentaru jos atzvilgiu, bet tiek jau to...Dukryte gime sveika ir gavo 10 balu. As pati jauciausi isniekinta ir issunkta. Jei po pirmo gimdymo sakiau, kad galeciau gimdyt ir gimdyt, tai po sito kosmarisko gimdymo daugiau gimdyt nebenoriu.
Po gimdymo, kadangi kaip ir susitareme su ja vyras dave atlygi. Tuomet atejo su manim maloniai pasisnekuciuot. As jai tieisia sviesiai isreziau, kad gimdymas buvo zymiai sunkesnis nei pirmasis...o ji mane bande paguosti, kad sunkiai pagimdytas vaikas bus dar labiau mylimas. Na ka as zinau...jei meile vaikui tuo pamatuojama????
Patarimas butu vienas, jei nenorite prisiminti savo stebuklelio atejimo i pasauli kaip didziausio kosmaro, nepagailekit pinigeliu ir susitarkit su jums patinkanciu gydytoju. Isvengsit nepageidaujamo streso!
Atsakyti
Sveikos, mamytes 4u.gif As irgi savo antrojo sunelio gimima prisimenu, kaip didziausia kosmara unsure.gif Nes butent gimdziau pas ja doh.gif
Atvykau i gimdykla iskart pareiske man, zinok gimdymas yra laaabai skausmingas dalykas, o as sakau zinau jau atra gimdysiu tongue.gif Bet pirmojo gimimas rojus buvo bigsmile.gif Supratau, ka ji turejo omeny tai sakydama doh.gif Tada man prakirpo vandenis, vandenu buvo begalo daug pas mane ir girdziu kalbasi su akusere: tiek vandenu arba vaikelis apsigimes arba infekcija kokia papuolus arba labai didelis bus... o as nuo stalo rekiu: sakau didelis zinau, kad bus, aisku joms nusispjaut i mano tokius zodzius doh.gif O man panika didziausia... jegos dingo pamazu...tas atidarinejimas lygiai toks pats su ranka skausmas nerealus, kaip tik saremiai taip jinai ten makaluoja o pries pat gimdyma riete i ta pati kamuoli kur pakvepuot nei oro ikvepti nebegali...man baisu buvo ir meldziau D kad tik sveikas butu, as tokia isgazdinta buvau po gimdymo drebejau dar ilgai, o ji vis sake nuo gimdymo as taip drebu... su pirmuoju taip nebuvo tikrai...dar i palata nuveze o as vis drebejau... zodziu po tokio gimdymo praejo noras dar kadanors gimdyti... toks jausmas, kad ji nekencia gimdyviu, jaucia panieka ir t.t. aisku susimokejom, po to labai gera buvo bet visa gimdyma baisu, ne zmogus, o ragana kazkokia, sitaip pasakyti, motinai girdint dar nezinant kad vaikas apsigimes bus, zinokit nera nieko baisiau... ir ka mano sunelis gime 4300g ir dabar jau mums 2.5menesiuko augam storejam ir viska uzsimirsom ir sveiki mes visiskai esame mirksiukas.gif Bet tiesiog norejau pasisakyti, kad kitoms taip nepasikartotu mirksiukas.gif
Atsakyti
Ooooo...žiūriu Stasiūnaitienė vėl pirmose vietose iš kito galo. Užjaučiu mamytes...Tikrai 100% tikros situacijos, nes D mano, kaip viskas patirta ir pažįstama. Aš vis pagalvodavau, gal susivaideno, kad ji tyčia darydavo tas savo vadinamas ekzekucijas, kad tik skausmingiau būtų, atrodo mogaujasi tuo, bet va jau neviena apie tai buvo užsiminusi. Negaliu lyginti su antru gimdymu (tipo jie ir taip lengvesni būna), kurio apžiųros ir visa kita pas kitą gydytoja buvo kaip diena ir naktis, tačiau vat mamytė gimdžiusi antrą kartą pas šią veterinorę ( atsiprašau šios specialybės atstovų), kaip supratau, savo pirmą sunkų gimdymą jau palygino su antruoju kaip nebesunkų. O tas padėtis tai taip pat laaaaabai mėgsta pritaikyti. Na, čia negaliu ginčytis, nes neturiu apie tai informacijos, bet patirtis: galima vietoj atsijungti, nes jei pati neišsirieti, išriečia ir liepia išlaukti ne vieną sąrėmį. Kam taip darė? Faina, ane bigsmile.gif mega_shok.gif
Ir nereikia įtikinėti,ir kažkaip netaip jaustis, jog riedėjo ašaros, teko blaškytis, saukti...tai NORMALU. Kažkur buvau skaičius, jog mamos buvo nepatenkintos, nustebusios, net piktos, kad už sienos gimdančioji baisiai šaukė. Jei visos būtume klonuotos, gal ir galėtume lyginti, kuri čia kietesne ir ne žliumbike, rėksnė...Kadangi ne klonai esame, NEDERA pagal save lyginti ir"nurašyti" kitas. Į tai ypač turėtų atsižvelgti ši gydytoja, bet...
Atsakyti
gimdziau pas sia gydytoja ir esu labai patenkinta. Jei budama smulkaus sudejimo sugebejau naturaliai be epiduro, be plysimu, be kirpimu pagimdyti 4 kg vaika, tai manau, kad parodo gydytojos profesionaluma.
Atsakyti
Beje,
si gydytoja skaito, ka apie ja raso forume rolleyes.gif pati man sake per gimdyma - "girdetum, ka apie mane kalba internete"... gerai, kad nebuvau skaiciusi blink.gif Taciau po gimdymo tiek gydytoja, tiek akusere likau patenkinta blush2.gif
Atsakyti
skaitau g.gif ir nesuprantu vieno, kam tokiai gydytojai kai kurios is jusu dar primokejote? nepykite, bet tai kvailyste, tai gal nebuvo ji tokia jau ji ir bloga unsure.gif
Mano gimdyme dalyvavo daug gydytoju, buvo ir ji - prisimenu, kad ji manes klausinejo kelinta mano rankos ismiera lotuliukas.gif ir ji svarste gal kokias 3 valandas, ar verta man daryti cezari del 2cm, ar ne, tai jos nurodimas buvo gimdom su 8 cm + arkliskos dozes skatinamuju doh.gif
Nedaviau nei cento, vien uz tai kad ne ji uz mane gimde, o as pati tongue.gif
Atsakyti
g.gif Nežinau kas dėl jos profesionalumo, gal ji ir yra krūta , bet jos elgesys su gimdyvėm tai atsiprašau, viskuom kaltinti būsimą mamą, kelinta gimdai, neatsidaro kaklelis, skatinamiejo neveikia, bla bla bla ir t.t. teisingai pasakytą jei tave nervina darbas, vadinas reikia ji pakeisti
Papildyta:
QUOTE(valerija90 @ 2010 05 06, 18:08)
Mane uzmigde,bet tik po to kai mazyli isstumiau aciu D be repliu...O MB sedejo salia ir meldesi,kad viskas butu tvarkoj,nes praradau daug kraujo,nors neplysau verysad.gif

Gerai kad viskas gerai baigėsi
Atsakyti