Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip praleidome savo dieną šiandien?

Man prancūzų kalba pati gražiausia wub.gif. Ir patys prancųzai, ypač prancūzaitės pagyvenusios kokiops žavingos wub.gif. Tulikai tai pritariu, kaip sovietijoj.

Man taip pat kalba labai grazi. Kaip ir zmones.   Vyrai irgi stilingi. 

O tulikai ju - bardakas. As tikiuosi dabar muilo turi. Eini i koki bara, tualete nebudavo kaip ranku nusiplaut.  :huh2: 

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 03 25, 22:05)
Prancuzijoje bet kokia saskaita tavo vardu i adresa yra justificatif de domicile - patvirtinimas, kad ten gyveni. smile.gif

Uk taip...

Tai ten nera, kad reikia nueiti i savivaldybe ir deklaruoti vieta???

Vokietijoje tai yra deklaracija, turi turet ar darba, ar mokytis, ar turet pinigu ir draudima. Kitaip nedelkaruoja. Jei per 5 metu paprasai pasalpu (yra isimtys) tai deklaracija panaikina ir tampi turistas
Atsakyti

Uk taip... Tai ten nera, kad reikia nueiti i savivaldybe ir deklaruoti vieta??? Vokietijoje tai yra deklaracija, turi turet ar darba, ar mokytis, ar turet pinigu ir draudima. Kitaip nedelkaruoja. Jei per 5 metu paprasai pasalpu (yra isimtys) tai deklaracija panaikina ir tampi turistas
Ne, nera. Uztenka pvz elektros saskaitos. Arba telefono saskaitos. O sveikatos draudima, bazini (viesa) ir papildoma (privatu) privalo apmoketi darbdavys. Negali rinktis tureti tik bazini. Netekus darbo papildomas draudimas lieka bent jau metus, o gal ir ilgiau, as nezinau. :)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš_Šviesos: 25 kovo 2020 - 22:43
Ei hei
https://m.facebook.c...100004088324249
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 03 25, 22:42)
Ne, nera. Uztenka pvz elektros saskaitos. Arba telefono saskaitos. O sveikatos draudima, bazini (viesa) ir papildoma (privatu) privalo apmoketi darbdavys. Negali rinktis tureti tik bazini. Netekus darbo papildomas draudimas lieka bent jau metus, o gal ir ilgiau, as nezinau. smile.gif

taii ten komunizmas!

Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2020 03 25, 22:48)

Nutylima svarbiausia, kaip visada.
Esminis momentas, tai ne tai ar reikia kazka pasmerkti ar visus gelbet. Visai ne tas pasirinkimas.

Isgelbeti daaug zmoniu bus neimanoma bet kuriuo atveju, o dauguma mirs nes ir taip mirtu neuzilgo.

Tiesiog norima isvengti staigaus piko, kad butu galima daugiau isgelbeti.
O sunaikinti ekonomika taip pat neverta...
Atsakyti

taii ten komunizmas!

Turbut ziurint ideologiskai gana daug socializmo :) 

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 03 25, 21:41)
Siaip Monteverte, nesivartyk dabar. Tu snekejai, kad striuka su sveikatos draudimu. Tai siaip sveikatos draudimas Prancuzijoje yra vienas geriausiu Europoje. Jei turi darba, padengs ne tik dantu skyliu uztaisyma, bet ir didziaja dalimi pvz dantu tiesinima, implantus, karuneles. Gydytojas israso vaistu, pvz paracetamoli - pilnai kompensuojama. smile.gif  As nekalbu apie elementarias paslaugas. Dirbi - privatus draudimas, eisi i privacia ligonine, kur tokios salygos, kad tikrai nera kuo skustis. smile.gif </p><p>Vienintelis sunkumas - sutvarkyti dokumentus, bet jei zmogus dirba, tai padaryti yra privaloma. Negali dirbti be sveikatos draudimo. Tai nelegalu. </p><p></p><p>Tai be USA tas tavo sarasas, kur zmogus alia neturi sveikatos draudimo niekaip ir nepasipilde? Galejai bent pagooglinti. Nu va tai tau.   4u.gif </p>

aš apie kainą kalbėjau, kad striuka išsipirkti. Jei ne taip išsireiškiau, kad nesupratai, tai sorry, nu ne lituanistė aš. Tai gal geriau perklausk neišvedžiojus kitą kartą?
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 03 26, 00:28)
aš apie kainą kalbėjau, kad striuka išsipirkti. Jei ne taip išsireiškiau, kad nesupratai, tai sorry, nu ne lituanistė aš. Tai gal geriau perklausk neišvedžiojus kitą kartą?

Taigi tu antra karta neaiskini,liepi patiems susiprast.
Bet dabar taip graziai ciulbi, nes Is Sviesos visiskai teisi, neturi ka daugiau pasakyti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 03 25, 22:48)

teisingai dėdė kalba. Krizė Europoje prasidėjo jau su tais nelemtais pabėgėliais
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2020 03 25, 23:34)
Taigi tu antra karta neaiskini,liepi patiems susiprast.
Bet dabar taip graziai ciulbi, nes Is Sviesos visiskai teisi, neturi ka daugiau pasakyti. smile.gif

oi, nekalbėk, tokiai cambalai aš ir 100 kartų aiškinau turbūt, nu nuostabus aš žmogus, kas pasiginčytų? wub.gif
Atsakyti

Tai klausiau tris kartus. :D Ir iki siol neatsakei. Esi girdejusi, apie USA, bet konkreciai gi irgi nezinai. :)

Kur? Konkreciai salis ir kaip ten striuka. :)

Apie USA visi zino, bet tu sakei "daug kur" su draudimais striuka. Tai va kur tas daug? Ir kaip striuka, papasakok prasau. :)

As vis dar laukiu saraso saliu, kur striuka su draudimu. Ir informacijos, kaip konkreciai striuka.

Buduliu gyvenimo, ju baudu, as tikrai nezinau. Ir niekur neteigiau zinanti. Tu va, kaip suprantu sveikatos draudimo eksperte tarptautiniu mastu, tai laukiu kol pasidalinsi.

O jei rimtai - leptelejai nesamone, tik niekaip negali pripazinti. :)

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 03 26, 00:39)
Tai klausiau tris kartus. biggrin.gif Ir iki siol neatsakei. Esi girdejusi, apie USA, bet konkreciai gi irgi nezinai. smile.gif

biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 03 25, 21:23)
Man jie nepanasus i emigrantus, nes :</p><p>1. Raso, kad keliavo</p><p>2. Grizo is Prancuzijos. Prancuzijoje labai sunku isitvirtinti, issinuomoti buta, gauti sveikatos draudima, susitvarkyti bet kokius dokumentus realiai ir t.t. be kalbos ir nuolatinio, gero darbo. Buto nuomai reikalingas pastovus darbas, 3is kartus uz nuoma didesnis atlyginimas, daznai - laidavimas. Ir to gali neuztekti. Greiciausiai ten ne emigrantai, o laikinai vaziuojantys uzdarbiauti su nuolatine gyvenamaja vieta Lietuvoje. smile.gif 

I Prancuzija gi nuolat vazineja masinu perpardavinetojai...O lietuviu tikrai ten , manau mazai emigruoja. Nei ekonomine padetis ten gera, nei aplinka draugiska emigrantam, o ir kalba mazai kas moka. Zinau nemazai prancuzu emigravusiu i Airija biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2020 03 25, 21:26)
Nebijau ant savo vyro nueit. O tu neeini, nes tavo vyrelis girtauja ir pube karstytem mirko.
Debile esi 4u.gif .

Tai sakai kaifa jauti, kai tave nx siuntineje kas? O be pasiuntimo nerastum savo vyro? lotuliukas.gif
Tu gal ismok lietuviskai rasyti, o nelabai eina suprasti, ka cia sumalei... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 03 25, 21:41)
Tai be USA tas tavo sarasas, kur zmogus alia neturi sveikatos draudimo niekaip ir nepasipilde?

Tu mano zinute jau pamirsai? Airijoje ir Uk labai retas kas is lietuviu turi privatu sveikatos draudima. Kai kurie darbai siulo ji , bet retai ir geriausi.
Kitu Es saliu nezinau. Vokietijoje pazystami lyg nesiskundzia sveikatos sist paslaugom.
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2020 03 25, 21:51)
Man prancūzų kalba pati gražiausia wub.gif . Ir patys prancųzai, ypač prancūzaitės pagyvenusios kokiops žavingos wub.gif . Tulikai tai pritariu, kaip sovietijoj.

Vieni is labiausiai pasikelusiu zmoniu, cia man taip prancuze drauge sake ( most arrogant ) smile.gif o siaip tikrai pas juos daug ka toks pasikelimas , neaisku nuo ko , toks posh stiliukas biggrin.gif Bet kai susipazysti artimiau viskas normaliai.
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 03 25, 22:06)
O tulikai ju - bardakas. As tikiuosi dabar muilo turi. Eini i koki bara, tualete nebudavo kaip ranku nusiplaut.  huh.gif </p>

Bet tai ziurekit, Prancuzijoj bardakas, siukslynai, Ispanijoje irgi baisu, cigonynas, siukslynai, nesu buvusi Italijoj, bet gal panasiai? Gal del to ten ir siaucia tos ligos, del higienos trukumo. Vokietijoje viskas visur blizga, i tualetus patenki kaip i kosmine stoti, gal del to ten ir maziau tu sunkiu atveju? unsure.gif
Lietuvoje zmones irgi megsta tvarka, panasus mes labiau i vokiecius, o ir kraujo nemazai maisyto su vokieciais biggrin.gif , gal ir Lietuvoje nepaplis tiek?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 26 kovo 2020 - 01:12