norėtum, minijonyte tai tu čia, didelis aš žvėris, net per ekraną kandu

Iš Šviesos, gal tu senai nesinaudojai sveikatos apsauga Lt, žinok viskas pasikeitę. Nedažnai lankausi pas gydytojus, bet kiek lankausi, jokių pretenzijų. Mano ginė, kai gimdžiau prieš 15 metų, kątik iš stažuotės Vokietijoj grįžus buvo, tai jau prieš 15 metų sakė, kad nieko ten geriau nėra nei pas mus, neveltui daug kas grįždavo gimdyti į LT, o dabar dar viskas pagerėję. Dėl šaukšto laikymo nežinau, bet yra daugybė paslaugų, kad palengvinti žmogaus gyvenimą, padėti jam. Giminaitei stomą statė, tai į namus ateidavo, padėdavo, išmokė pakeisti. Iki tas suknistas karantinas viską sušiko, pradedu nusivilt sveikatos apsuga, dabar paslaugą, apart koronos gydymo, sunku gaut, nors nežinau, neprireikė.
Didziausias minusas yra medicinos paslaugu kompensavimas, prieinamumas. Ir sitas nepasikeite. Pasikeiciau tik as, nes pamaciau kaip gali buti kitaip, ir deja Lietuvos nenaudai - geriau. As suprantu, kad mirties atveju visur greiciausiai vienodai gydys, bus gaivinimo aparatas ir bus gydytojas, bet gyvenimo kokybe visgi labai stipriai lemia ar su stuburo isvarza tau duos 4 men (ir augiau, jei tik nori), 3 kartus per savaite seansu pas fizioterapeuta (kaip pas mane), ar kaip LT gausi 8is seansus is viso ir po to vel lauksi du menesius eileje pas gydytoja (su skausmais ir tirpstanciomis galunemis), kad dar uz dvieju menesiu, vel tuos 8is gautum.
As neisivaizduoju kokio velnio, kokiu tikslu reikia grizti gimdyti i LT. Nebent zmogus visiskai atsilikes, nesneka anglu kalba ir bijo, kad gimdymo metu nesusisnekes su gydytojais. Ir tu tikriausiai lygini su salimis, kur blogiau nei LT. Man teko laime gyventi ten, kur sitie klausimai geriau sutvarkyti ir lyginu su tuo, ka as maciau.
As tikrai noreciau, kad kai kurios is cia isvaziuotu, pagyventu kitur, ir tada va pakalbetume.