Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip praleidome savo dieną šiandien?

QUOTE(Monteverte @ 2020 05 08, 13:42)
Taip kad nėra idealios visuomenės ir nebus. Vienas bijo viruso ar ligos: ir sako skiepykimės, kitas gi bijo skiepo ir nuo jo galimos reakcijos ir sako: nesiskiepykim, bijau. Na ir kuris teisesnis? Jei įteisinti prievartą, tai davai tada visur, kodėl tik skiepuose? smile.gif

Aš nesu už prievartinį skiepijimą, jei jau klausimas taip formuluojamas. Man ok atrodo, jei žmogus sako aš nenoriu skiepytis, nes bijau reakcijos ar manau, kad nereikia ar dar kažkas. Man keista tik, kai tas nenoras yra grindžiamas sąmokslo teorijomis, kurios pateikiamos kaip neabejotina tiesa, kurios neįmanoma patikrinti, nes visi susimokę smile.gif Keista, kai tam tikri tyrimai atmetami vien todėl, kad "nu aš jais netikiu", o "tikiu tuo, kuo tikiu, nes... tai yra tiesa". Tikėjimas yra galingas reikalas. Visos religijos juo grindžiamos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 08 gegužės 2020 - 13:52
Dar karta ikelius nuoroda, kur populiariai, paprastiem zmonem suvokiama kalba paaiskinama, kas yra vakcina, kaip ji gamina ir t.t.

https://www.15min.lt...ia-1028-1307744
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 05 08, 12:30)
nes jūs nežinote kaip jaustumėtės, kiek sveika, energinga ir kitokia būtumėte be skiepų. Tada ir palygintumėte.

O tu zinai? Ir is kur zinai, kad tokia savijauta butent del skiepu?

Bet pati tai juk esi suskiepyta pagal sarasa, ar ne? Labai jau nesveika jautiesi? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke!: 08 gegužės 2020 - 14:54
QUOTE(Monteverte @ 2020 05 08, 14:42)
Taip, todėl kiekvienas sukasi kaip gali. Vienas nuleidžia galvą ir su viskuo sutinka, vykdo viską kas jam nuleista iš kažkur ten "aukščiau", kitas gi mąsto, lygina, renkasi, protestuoja, nes jam atrodo kitaip. Idealių žmonių nėra, visų pirštai į save lenkti smile.gif
Tokios visokios netikėtos epidemijos labai gerai išryškina tokius dalykus. Pvz. pasirodo, kad ir kiek žmonija neva pažengusi ir pasiruošusi - kažkokį virusiuką negali suvalgyti, iš milijonų vaistų ar skiepų niekas netinka ar nežino kas tiktų. Dalis medikų, kurie turėjo pašvęsti savo gyvenimą pacientams, bėga iš pareigų, nes bijo dėl savęs ir savo šeimos ir pan.
Taip kad nėra idealios visuomenės ir nebus. Vienas bijo viruso ar ligos: ir sako skiepykimės, kitas gi bijo skiepo ir nuo jo galimos reakcijos ir sako: nesiskiepykim, bijau. Na ir kuris teisesnis? Jei įteisinti prievartą, tai davai tada visur, kodėl tik skiepuose? smile.gif

Epidemijos išryškina, kad pirštai visų į save lenkti.... 😁😁😁😁 Kokius čia niekus skaitau 😅
Gamta kartu su virusais ir visuomene nepertraukiamai evoliucionuoja, epidemijos yra atsitiktinių įvykių pasekmė, todėl kiekvienam idealiai pasiruošti negali. Todėl epidemiologai stebi, strateguoja, paskui gydo, o paskui visi pamiršta, nuo ko pasveiko ar išliko.
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2020 05 08, 16:44)
Epidemijos išryškina, kad pirštai visų į save lenkti.... 😁😁😁😁 Kokius čia niekus skaitau 😅
Gamta kartu su virusais ir visuomene nepertraukiamai evoliucionuoja, epidemijos yra atsitiktinių įvykių pasekmė, todėl kiekvienam idealiai pasiruošti negali. Todėl epidemiologai stebi, strateguoja, paskui gydo, o paskui visi pamiršta, nuo ko pasveiko ar išliko.

Teko bendrauti su gydytoju epidemiologu, kursai teige, kad Zeme yra tikrai ne zmoniu planeta, o virusu. Tarkim, siuometu, labai idomu koki siurpriza, virusu pavidale, gali atnesti tirpstantys ledai Antarktidoje, ar kitur... mirksiukas.gif
Atsakyti
o visgi biggrin.gif

"Rekomendacijos, kaip ilsėtis prie vandens telkinių: į paplūdimius – tik su kauke"

Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 05 08, 14:49)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Monteverte" data-cid="72656562" data-time="1588938177"><div><p>Taip, todėl kiekvienas sukasi kaip gali. Vienas nuleidžia galvą ir su viskuo sutinka, vykdo viską kas jam nuleista iš kažkur ten "aukščiau", kitas gi mąsto, lygina, renkasi, protestuoja, nes jam atrodo kitaip. Idealių žmonių nėra, visų pirštai į save lenkti vartotojo įkelta nuotrauka
Tokios visokios netikėtos epidemijos labai gerai išryškina tokius dalykus. Pvz. pasirodo, kad ir kiek žmonija neva pažengusi ir pasiruošusi - kažkokį virusiuką negali suvalgyti, <strong>iš milijonų vaistų ar skiepų niekas netinka ar nežino kas tiktų</strong>. Dalis medikų, kurie turėjo pašvęsti savo gyvenimą pacientams, bėga iš pareigų, nes bijo dėl savęs ir savo šeimos ir pan.
Taip kad nėra idealios visuomenės ir nebus. Vienas bijo viruso ar ligos: ir sako skiepykimės, kitas gi bijo skiepo ir nuo jo galimos reakcijos ir sako: nesiskiepykim, bijau. Na ir kuris teisesnis? Jei įteisinti prievartą, tai davai tada visur, kodėl tik skiepuose? vartotojo įkelta nuotrauka
</p></div></blockquote><p>As ne medike, bet kokie keisti man tokie komentarai. Vakcina juk kuriama konkreciam virusui. Su to viruso dalimi, arba visu virusu, kiek suprantu, susilpnintu. Tam, kad organizmas gaves to viruso maza "doze", sukurtu gynyba.
</p><p>Tai kokiu budu is visu egzistuojanciu skiepu galetu atsirasti toks, kuris tiktu NAUJAM virusui? smile.gif Naujas virusas - nauja vakcina. 
</p><p></p><p>Aisku, teisesnis tas, kuris skiepijasi pagal patikrinta tvarka, naudojant milijonus kartu isbandytas vakcina. Dar tau klausima kelti reikia, teisesnis tas, kuris neskiepija vaiku nuo polio ar tas, kuris skiepija? biggrin.gif
</p>

tai ir aš apie tai. Pasiskiepysim nuo Covid-19, o jis mutuos staiga į Covid-20 ir taip pasaka be galo.
Nuoširdžiai sakau, be jokio melo ar pagražinimų. Mano uošviai eilę metų, ne mažiau kaip 6 iš eilės skiepyjosi nuo gripo ir kiekvienais metais sirgo gripu. Mes su vyru niekada nuo gripo nesiskiepyjome ir nekada juo nesirgome, tik tada, kai jie mus konkrečiai apkrėtė, nes buvome jauni ir kvailoki ir reikėjo mums pas juos nevažiuoti, o važiavome. Atrodė, kad jie pasveikę buvo, bet ne visai matomai, buvo dar viruso nešiotojai.
Po to jie nustojo skiepytis ir nuo to laiko jau kiek metų neserga gripu.

Tai čia apie virusus. Bet kažin dar kaip ten ir su kitomis ligomis. Ar tikrai jau taip skiepai saugo ar daugiau įsitikinimas ir tos visos higienos pagerėjimas pasaulyje?
Atsakyti
Monteverte, aš kiekvienais metais skiepijuos no gripo, nes negaliu sau leisti prabangos voliotis lovoje savaitę. Vienais metais po skiepo sirgau. Simptomatika atitiko gripą. Sirgau apie 24 valandas. Fantastika. Nes po gripo iki kasmetinio skiepijimosi, savaitė būdavo nekokia, tris dienas riogsai lovoj, po to 4 dienas atsistatinėji. Nesi puikios formos. Čia asmeninė patirtis.

Gripo skiepai neapsaugo 100 proc. Dalis suserga, dalis sunkiai, ir netgi yra registruojamos mirtys. Ne nuo komplikacijų, bet nuo gripo. Po skiepų, kurie neapsaugojo. Bet. Tos mirtys sudaro mažą procentą jei lygintume mirtis konkrečiai nuo gripo, ne nuo jo komplikacijų, dėl be galo audringos organizmo reakcijos į virusą. Organizmas pats save pražudo. Gripo skiepas labiau orientuotas į komplikacijų prevenciją, bet tuo pačiu daugelį apsaugo nuo organizmo mirtinos reakcijos. Komplikacijų prevencija paremta laimint laiką. Virusas žiauriai greit dauginasi, pasislėpęs ląstelėse. Imuninei sistemai, nežinančiai jo portreto sunku atpažinti ir gaunam vėlavimà. Po skiepo organizmas greičisu pajungia gynybines schemas ir greičiau prigamina kariuomenę, nukreiptą konkrečiam virusui.
Atsakyti

o visgi biggrin.gif

"Rekomendacijos, kaip ilsėtis prie vandens telkinių: į paplūdimius – tik su kauke"

Papildyta:
tai ir aš apie tai. Pasiskiepysim nuo Covid-19, o jis mutuos staiga į Covid-20 ir taip pasaka be galo.
Nuoširdžiai sakau, be jokio melo ar pagražinimų. Mano uošviai eilę metų, ne mažiau kaip 6 iš eilės skiepyjosi nuo gripo ir kiekvienais metais sirgo gripu. Mes su vyru niekada nuo gripo nesiskiepyjome ir nekada juo nesirgome, tik tada, kai jie mus konkrečiai apkrėtė, nes buvome jauni ir kvailoki ir reikėjo mums pas juos nevažiuoti, o važiavome. Atrodė, kad jie pasveikę buvo, bet ne visai matomai, buvo dar viruso nešiotojai.
Po to jie nustojo skiepytis ir nuo to laiko jau kiek metų neserga gripu.

Tai čia apie virusus. Bet kažin dar kaip ten ir su kitomis ligomis. Ar tikrai jau taip skiepai saugo ar daugiau įsitikinimas ir tos visos higienos pagerėjimas pasaulyje?

Rasyk publikacija. Isivaizduoji, koks atradimas. Sitiek mediku, mokosi 10 m, dirba ir pasirodo nezino, kad ranku plovimas isnaikino polio ar raupus, o ne skiepai. Ir dar, kad pasirodo gripu sergi reciau, jei nesiskiepiji. Durniai tie medikai, ka jie ten ismano. :)

Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2020 05 08, 14:50)
Aš nesu už prievartinį skiepijimą, jei jau klausimas taip formuluojamas. Man ok atrodo, jei žmogus sako aš nenoriu skiepytis, nes bijau reakcijos ar manau, kad nereikia ar dar kažkas. Man keista tik, kai tas nenoras yra grindžiamas sąmokslo teorijomis, kurios pateikiamos kaip neabejotina tiesa, kurios neįmanoma patikrinti, nes visi susimokę smile.gif Keista, kai tam tikri tyrimai atmetami vien todėl, kad "nu aš jais netikiu", o "tikiu tuo, kuo tikiu, nes... tai yra tiesa". Tikėjimas yra galingas reikalas. Visos religijos juo grindžiamos.

Gal pirmą kartą su Jumis nesutiksiu, nes jeigu tokių "apsisprendėlių" yra daug, tai kelia pavojų visiems kitiems, tiek seniai skiepytiems, tiek neskiepytiems dėl kontraindikacijų
Atsakyti
Oi merginos, ka jus su ta "medike" gincijates biggrin.gif beviltiska juk biggrin.gif
Atsakyti
Monteverte, kai tu kada susirgsi gripu su komplikacijomis, tada gal kitaip šnekėsi. Aš irgi nesiskiepidavau nuo gripo, praisrgdavau kartais, nežinau gripu ar šiaip peršalimu maždaug kartą į metus. Bet gal prieš kokius 6 ar 7 metus sirgau taip, kad jau galvojau mirsiu, degtine net visą kūną trynė, nes jokie vaistai temperatūros nenumušė, paskui plaučių uždegimas ir biuletenis dviems mėnesiams. Nuo tada kiekvienais metais skiepijuos. Esu pernai dvi dienas sirgus. Anksčiau ir papildus imunitetui vartodavau, bet vis vien sirgdavau, dabar tik kalio su magniu retkarčiais pavartoju.Jei bus skiepas nuo kovido, tai irgi skiepisiuos, nesvarbu, kad jis gal mutuos. O dabar kai mažai sergančių, net ir nebijau susirgti, gaučiau imunitetą, nes gali būti kad 2 metai užtruks kol skiepas bus sukurtas ir paleistas. Toms šalims kur daug buvo susirgusių, tai tas vadinamas visuomenės imunitetas kai 60 proc perserga bus įgytas, pas mus nei procento nėra persirgusių, tai neaišku kiek dar bus tų bangų.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 05 08, 16:57)
<p>Rasyk publikacija. Isivaizduoji, koks atradimas. Sitiek mediku, mokosi 10 m, dirba ir pasirodo nezino, kad ranku plovimas isnaikino polio ar raupus, o ne skiepai. Ir dar, kad pasirodo gripu sergi reciau, jei nesiskiepiji. Durniai tie medikai, ka jie ten ismano. smile.gif</p>

Aha. Rankas nusiplovei - ir erkinio encefalito nepasigavai. Ar kokliušo su tymais, ar raudonukės su vėjaraupiais negausi ir stabligė tave aplenks ar kokia ten pasiutligė.
Atsakyti