QUOTE(uarda @ 2020 06 21, 12:50)
Butu geriau, jeigu jusu tevai, mažiau informuoti jusu vaikystėje, tiesiog jusu vaikyste , būtų VAIKYSTE. va čia ir visos jusu bėdos, neapykanta ir t.t.
Jau aš geriau vaikams nupirksiu tortą per gimtadienį, negu skaudinsiu, pasakodama apie žiaurius dalykus.
pažiūrėkit rekomenduojama filma, bus aiskiau.
Papildyta:
Vaikų darželis

O mums buvo įdomu groti, todel as ir mano vaikai lankiau/lanko muzikos mokykla ir tikrai nebuvo laiko ieškoti knygų, apie kurių egzistavimą aš net nezinojau.
TAi va kur suo pakastas. Mano tevam reikejo uzrakinti knygu spinta, nes perdaug informacijos. Ir jei, vaiksyteje sugebejai neapsiriboti kaip tasmta Kiplingo Maugiu, cia jau pagiezingumas garantuotas.
Skaitymas zmogu moko mastyti, neapsiriboti vien knygos turiniu, o geras skaitytojas, sugeba izvelgti ir potekste, autoriaus nesama zinia, ideja. Jus, nepagiezinga nuo vaikystes ponia, sugebejote suvokti ka norejo apsakyti Mauglyje Kiplingas?
Mastanti zmogu, nesvarbu kiek jam metu, nunupirksi nei grybukais, nei krepsiukais. Galimai del to Hitleris degino knygas, o soveitai ivede cenzura... Kad daugiau butu, va tokiu uardu.
Padiskutavusi su urada, suvokiau.
Kad zmogui neputyrusiam skaitymo pazinimo dziaugsmo, tai sunku suvokti.
Cia panasiai, kaip asocialiam girtuokiui aiskinti apie teatro svarba, ar operos grozi...
Nes bus isversta, kad jei nuo mazumes lankaisi teatre, klaausais tarkim "Traviatos", o "Du gaidelius", tampi pagiezingu, perdaug informacijos.
Pasirodo, informacija viso ko blogis, ne ne zmonesdarantys nieksybes ir kvailiai tai toleruojantys, nes negeba suvokti esmes, bijo informacijos.