https://news.tut.by/...ety/696994.htmlBirželio mėn. Jurijus Ivanovičius iš Lida ROVD vadovo pavaduotojo Deniso Avramenkovo gavo nurodymą išsklaidyti taikų piketą Lidoje. Jie ten nuvyko, pasak Makhnacho, taikius žmones - pensininkus, vyrus, moteris, su vaikais ir vežimėlius, kurie nieko blogo nepadarė. Jis atsisakė paklusti savo viršininkų įsakymui, kuris, savo ruožtu, atiteko jam iš Gardino regioninio vykdomojo komiteto vidaus reikalų direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Shastailo.
Priešrinkiminės kampanijos metu prasidėjo tikri vidaus reikalų tarnybų pasirengimai karui prieš savo tautą.
Ideologija buvo tokia: jei dabartinė vyriausybė pralaimi, kiekvienas iš mūsų bus pakabintas ant šakos, esančios keliu. Todėl šią galią reikia saugoti bet kokiomis priemonėmis ir priemonėmis .
Lydoje atsitiko baisių dalykų: žmonių sumušimai ROVD teritorijoje, sumušimai ir kankinimai žaliaviniuose vagonuose, ROVD automobilių plovykloje. Jurijus Ivanovičius sako, kad tai padarė Gardino regiono vykdomojo komiteto OMON pareigūnai ir Lydos ROVD pareigūnai. Tą akimirką jis pats atostogavo - nes net prieš rinkimus suprato, kad negali eiti į darbą.
Lydos rajono vidaus reikalų departamente 13 pareigūnų nesutiko su žmonių sumušimais ir kankinimais ir pakėlę galvą pateikė atsistatydinimo ataskaitas. Jie pasirengę liudyti apie neteisėtų veiksmų Lydos ROVD teritorijoje faktus.
Šis pareiškimas yra kilęs iš manęs asmeniškai, niekas man nemokėjo, kaip dabar madinga sakyti. Tai šauksmas iš širdies. Jūs negalite su tuo susitaikyti. Toks požiūris į savo žmones yra nepriimtinas .
Jo apolitiški draugai ir pažįstami taip pat buvo išvežti iš namų šlepetėse - ir po arešto jie visi buvo mėlyni.
Tarnavau tarnybai 23 geriausius savo gyvenimo metus - ir niekada negalėjau pagalvoti, kad taip pasirodys. Kad pradėsime žiauriai elgtis su savo šalies žmonėmis. Man gėda nešioti antpecius .
Anksčiau interviu vietiniam laikraščiui Jurijus Ivanovičius sakė, kad aš pasirinkau profesiją tarnaudamas armijoje, ir situacija, kai karjeros pradžioje man artimas žmogus tapo nusikaltėlių auka, dar kartą patvirtino: spręsti nusikaltimus, išvalyti blogo miestą. žmonės yra tai, ką noriu padaryti .
Jis ir kai kurie jo kolegos nebenori daugiau dirbti tokioje milicijoje.