Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip praleidome savo dieną šiandien?

QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 02 04, 10:11)
Moteris uzdirba daug,

Mano ex buvo žiauri krizė, valgė tik bulves kažkada. nesugebėjau apsimesti, kad ir aš turiu darytis kaip jis. pagal vedas moteris turi prisitaikyti pagal vyro energiją, tik tada vyras gali(gauna įkvėpimą) daugiau uždirbinėti.
man visad saugu su savo pinigais (nereikia iš kitų prašyti) ir jauti kaifą, kai kitiems gali padėti/ar paskolinti.
gal vedų principas veikia, bet nebandžiau. nepasirodė patrauklus.

bet dabar pamąstymui: negi nurašyti visas skurdžias šeimas? žiūrėk, moteris pagal vyrą prisitaiko, paskui abu išneria iš skurdo. o gal ir murkdosi toliau. kiek šeimų, tiek istorijų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 04 vasario 2021 - 12:18
QUOTE(given444 @ 2021 02 04, 11:54)
Iš_Šviesos, džiaugiuosi dėl jūsų.

bet aš kalbu ne apie konkurenciją (pritemptą).
tai gilesni dalykai. homo sapiens evoliucijoje.
patnai visad gindavo pateles. visomis prasmėmis.
gal kažkada mūsų smegenis iki galo kitaip persiprogramuos,bet evoliuciniu požiūriu per mažai metų pokyčiams.
mes iš šimpanzių, jos klajoja šioje žemėje pora milijonų metų, homo sapiens - 100tūkst. tik. ir per visą laiką, iki pat pramonės revoliucijos vyrai įnirtingai gindavo teritorijas, moterys augindavo viena kitos vaikus, silpnesni vyrai irgi padėdavo moterims, rinkdavo maistą....
gal todėl tas: jei mažiau uždirbu, esu silpnesnis...kažkiek?

Taip tu teisi is gamtos, kuno, prigimties ir kulturiskai susiklosciusiu paprociu pas vyrus 3 esmines roles, kurias jie nori ispildyti lyderis, gynejas, ir "medziotojas"(tas kuris uzdirba), ir poreikiai buti reikalingu, buti laisvu ir pasilikti savimi.
Nes tas, kuris geriausiais medziotojas, aisku ir lyderis ir geriausiasi gynejas, nes jame tos savybes aktyvios, jos pacios vyra dziugina, jis bus gerbiamas ir tarp vyru, ir tai duos jam pasitenkinima savim.
Jei vyras seimoje negali isreiksti tu roliu, ir funkciju, abejoju ar seima bus darni, tvirta, visi bus joje laimingi. Nebent, aisku, pas moteri irgi savi ciudai, tai nebent ten rolem susikeite ir laimingi. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2021 02 04, 12:12)
kam taip varyt ant žmonių? berods 24 proc ar daugiau dirba už minimumą. ne visi gimsta su lygiomis galimybėmis. ar tu už arijų tautą? tuomet ir 65mečiams taikyti privalomą eutanaziją, kuriems pažintinės funckijos nusilpsta.

Nesupranti, kaip pasaulis sudarytas?
Galima buti ziauresniu ar geresniu, bet turi buti progresas, o ne nevykeliu veisimas...
Del zmogaus galimybiu tai nera tokios grieztos priklausomybes.
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2021 02 04, 10:14)
O moterys nesirinktų???? unsure.gif

pati sau atsakei. jei jau moterys rinktųsi, tai juolab vyrai.
bet kitas klausimas: ar tu norėtum už vyrą daugiau uždirbti nuolat?
jei taip gautųsi, tai ok, bet negi specialiai to siektum?

QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 02 04, 10:17)
Del zmogaus galimybiu tai nera tokios grieztos priklausomybes.

galimybės atsiremia į elementarią sveikatą. kitas po 8val darbo eina online mokytis, o kitas turi jėgų tik koldūną įsimest ir tv įsijungti pusiaugulom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 04 vasario 2021 - 12:20
QUOTE(given444 @ 2021 02 04, 12:20)
galimybės atsiremia į elementarią sveikatą. kitas po 8val darbo eina online mokytis, o kitas turi jėgų tik koldūną įsimest ir tv įsijungti pusiaugulom.

As negaliu dirbti 8 val. Kelias val maksimum. So what?
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2021 02 04, 12:02)
Aš pritariu tavo pasvarstymams. ir Iš_Šviesos rašė tą patį. Ir Montekrista. ir Mylimuke.
to complement - pas anglus yra geras žodis. papildymas.
prisidėti kas, kuo gali, ką moka geriausiai, ne vien babkėmis.

Bet išlieka bet.
Pasąmonėj mes vis dar labai priklausomi nuo evoliucijos.
O dabar, kas vyksta: tai sėkmingesni (ir ne visai) vyrų bandymai prisitaikyti prie naujų laikų, kai moterys staiga įgavo galios uždirbti pinigus, o vyrai negali taip paprastai susijungti su (savo?) prigimtimi - visaip kitaip kurti namų jaukumą, pvz "to bond with their offspring" taip gerai, kaip moterys.
Ir visgi, gretutinai, pasąmonėj vyrai nori būti the best/the powerful ones.
užtikrinti tvirtovės saugumą ir taškas. kadangi nereikia gintis nuo tigrų, pinigai tampa pagrindine gynyba.
ir vyrai, žinoma, prisitaiko. prie maženio atlyginimo, prie savo negalios.
bet jei galėtų rinktis, jie rinktųsi DIDESNIUS pinigus (šalia kitokio visokio prisidėjimo).  ir negalios neturėjimą.
čia tikrai very sure.

tikrai siais laikasi daug pasimetusiu zmoniu, nes pirma mazai darniu seimu, karas is vis isnaikines buvo daug ir vyru, mamos augino vyrus, nebemate to vyriskumo pavyzdzio, o i rmoterys tapo su kiausiais diedukais, nes to reikejo, is vidaus noras yra, o kaip ji reiksti nebemoka daug kas, nei moteriskumo, nei vyriskumo, nei vyro ir zmonos roliu, tampa partneriai...o paskui eina pas medikus gydytis ivairiu problemu, ikrenta i depresijas , priklausomybes ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 04 vasario 2021 - 12:22
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 02 04, 09:59)

Kas pasigauna maisto, tam aisku kita verte. Skrandis ta psufleruos

Skrandis veikia pagal dar paprastesnį principą. Jis labai priklausomas nuo atiduodamos energijos. pažiūrėk, kiek ilsisi tigras virškindamas gazelę. guli ir guli žolėje. o dar jo žarnynas perpus trumpesnis, greičiau viskas pasišalina. žmogus turi tiek resursų ilsėtis? ar išvaiksčioti kalorijas kaip miklus protėvis?
no.
todėl ir užverčia kojas greičiau. (šalia visų kitų stresų.)
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2021 02 04, 12:54)
mes iš šimpanzių, jos klajoja šioje žemėje pora milijonų metų, homo sapiens - 100tūkst. tik. ir per visą laiką, iki pat pramonės revoliucijos vyrai įnirtingai gindavo teritorijas, moterys augindavo viena kitos vaikus, silpnesni vyrai irgi padėdavo moterims, rinkdavo maistą....

Hmmm, šitajį, o kaip matriarchatas? Pvz., kol barbarai achajai į Graikiją neatsikraustė?
Atsakyti

Aš pritariu tavo pasvarstymams. ir Iš_Šviesos rašė tą patį. Ir Montekrista. ir Mylimuke.
to complement - pas anglus yra geras žodis. papildymas.
prisidėti kas, kuo gali, ką moka geriausiai, ne vien babkėmis.

Bet išlieka bet.
Pasąmonėj mes vis dar labai priklausomi nuo evoliucijos.
O dabar, kas vyksta: tai sėkmingesni (ir ne visai) vyrų bandymai prisitaikyti prie naujų laikų, kai moterys staiga įgavo galios uždirbti pinigus, o vyrai negali taip paprastai susijungti su (savo?) prigimtimi - visaip kitaip kurti namų jaukumą, pvz "to bond with their offspring" taip gerai, kaip moterys.
Ir visgi, gretutinai, pasąmonėj vyrai nori būti the best/the powerful ones.
užtikrinti tvirtovės saugumą ir taškas. kadangi nereikia gintis nuo tigrų, pinigai tampa pagrindine gynyba.
ir vyrai, žinoma, prisitaiko. prie maženio atlyginimo, prie savo negalios.
bet jei galėtų rinktis, jie rinktųsi DIDESNIUS pinigus (šalia kitokio visokio prisidėjimo). ir negalios neturėjimą.
čia tikrai very sure.

Moterys irgi rinktusi didesni atlyginima. As galvos neguldyciau del sito, bet esu skaicius, kad medziokle nebuvo pagrindinis maisto saltinis. Mes ne vilkai meseedziai. Rankiojimas buvo pagrindas. Plius moterys irgi medziodavo.

Galu gale, as tai matau, kad LT vyrai tikisi, jog moterys dirbtu. Nenori vieni seimos islaikyti. Tai jei jau pagal evoliucine psichologija mes tik vaikais turetumeme rupintis, bet va is musu tikisi pajamu, gal tada ir patys per savo instinktus pereina ir nelenktyniauja su zmona del algos.

Dabar taip gaunasi, kad tu mieloji dirbk, uzdirbk, bet ne perdaug, kad as vistiek vyru pasijusciau. :)

Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 02 04, 10:22)
As negaliu dirbti 8 val. Kelias val maksimum. So what?

aš irgi.
kalba eina apie elementarią darbo dieną, kurią nudirba tarnautojai. darbininkai firmose aria ir 12-14val.
postuose buvo komentarai: kas trukdo diplomus susiveikti, mokytis?
kada?
para turi 24val. dar reikia pasimylėti, su vaikais pažaisti, pailsėti. draugus aplankyti.
žmogus labai ribotas. ypač, virs 40, visų organai nebe geležiniai. ir protas, mąstymo, įsiminimo funkcijos.

QUOTE(Iš_Šviesos @ 2021 02 04, 10:24)
esu skaicius, kad medziokle nebuvo pagrindinis maisto saltinis. Mes ne vilkai meseedziai. Rankiojimas buvo pagrindas. Plius moterys irgi medziodavo.

aš tą pat skaičiau. neprieštarauju. moterys medžiodavo tik gal ne mamutus. rankiojimas, taip.
užtat ir sakau, kad 80-90proc mes buvome plant based.

dėl visa kita... būtum vyras, kitaip čia rašytum.
man geriau su mano pinigais. dideli dar geriau.
tai tuo labiau jei būčiau vyras.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 04 vasario 2021 - 12:28
QUOTE(Aimejaa @ 2021 02 04, 12:05)
Ne iš nuotraukų, o iš tavo paklodžių SM. Jau išsipasakojusi viską esi. Ir apie vyrą rašei, kad be išsilavinimo. Ir aš nematau tame nieko blogo. Bet nereikia meluoti.
Tai aš teisi, kad nedirbai Airijoje iki neštumo ir neturėjai stažo?  4u.gif

Tai kam kisai nuotraukas?logika kur? bigsmile.gif o kur melavau? mano vyro issilavinimas, darbas, tikrai ne jusu reikalas ir tiek , as apie ji nesneku mirksiukas.gif

Na ne neteisi, jau gi sakiau kelis kartu, tu niekaip nesurpanti, ir ka as buciau veikusi Airijoje, jei nedirbusi ir kaip gyvenusi, nelegaliai tipo? biggrin.gif na jei paklausi dar 3 k tikrai nuo to nei mano atsakymai, nei mano realybe nesikeis. Na bet fantazuokis, kaip tau patogiau, bele padeda zema saviverte apsidengti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2021 02 04, 12:16)
Mano ex buvo žiauri krizė, valgė tik bulves kažkada. nesugebėjau apsimesti, kad ir aš turiu darytis kaip jis. pagal vedas moteris turi prisitaikyti pagal vyro energiją, tik tada vyras gali(gauna įkvėpimą) daugiau uždirbinėti.
man visad saugu su savo pinigais (nereikia iš kitų prašyti) ir jauti kaifą, kai kitiems gali padėti/ar paskolinti.
gal vedų principas veikia, bet nebandžiau. nepasirodė patrauklus.
bet dabar pamąstymui: negi nurašyti visas skurdžias šeimas? žiūrėk, moteris pagal vyrą prisitaiko, paskui abu išneria iš skurdo. o gal ir murkdosi toliau. kiek šeimų, tiek istorijų.

labai keista vedu nterpretacija is kur cia? blink.gif
Pirmiausiai vyra reikia issirinkti tinkama, kuris jau uzdirba pakankamai, nereiks kazkur ten prisitaikineti ir skrude gyventi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 04 vasario 2021 - 12:36
QUOTE(given444 @ 2021 02 04, 12:20)

ne tai keli klausimą, aš visada norėčiau uždirbti daugiau ir man dzin, kiek vyras uždirba, šeima bendra. Jei uždirbsiu štuke daugiau nei dabar-valio, šeimai nuot o tik geriau. Jei jis uždirbs daugiau tiek-valio irgi.
Atsakyti