Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

Prieš pora metų atradau agurkų sūdymą. Galbūt kas nors jau buvo įkėlę receptą, tuomet atsiprašau už pasikartojimą, o jeigu ne, tuomet siūlau išmėginti. Sūdyti agurkėliai būna gana aštrūs, bet nepaprastai skanūs.

Į stiklainį dedame krapų, dedame eilę agurkų statmenai (kodėl - dar nežinau, šiemet paprastai sudėjau, žiemą bus matyti ar yra koks skirtumas), užklojame lapais (po 3 vnt juodų serbentų lapų ir vyšnių lapų, krieno lapas, krapai, česnako 3 skiltelės), vėl eilė agurkų, viršų pridengiame krapais. Įmetam kvapiųjų pipirų 6 vnt.

Išverdame sūrymą: 1,5 l vandens, 90 g druskos (3 v.š.), 1 lauro lapelis.

Užpilame agurkus stiklainiuose verdančiu sūrymu ir užsukame metaliniais dangteliais ir laikome vėsiai.

Iš marinuotų agurkų pripažįstu tik marinuotus su geltonomis slyvaitėmis. Maždaug trečdalį stiklainio pridedame slyvaičių, ant viršaus dedam agurkus, įdedam krapų, juodųjų serbentų ir vyšnių lapų, česnako skiltelę. Šaltam vandeny ištirpiname druską (1 l vandens - 1 v.š. druskos). Užpilam stiklainius, iškaitinam ir užsukam. Jokios rūgšties dėti nereikia - rūgšties bus užtektinai nuo geltonųjų slyvaičių, tik jų nereikia pagailėti.



Atsakyti
As vakavau uzvakar patisonus,vienus ir su agurkais.Dangtelius pirkau naujus uzsukamus.Bet vakar pastebejau,kad kai kuriu stiklainiu skystimelis tokios drumzlinos spalvos.Kas cia galejo atsitikti? g.gif Tipo uzrugo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Samarija @ 2011 08 18, 16:19)
As vakavau uzvakar patisonus,vienus ir su agurkais.Dangtelius pirkau naujus uzsukamus.Bet vakar pastebejau,kad kai kuriu stiklainiu skystimelis tokios drumzlinos spalvos.Kas cia galejo atsitikti? g.gif Tipo uzrugo  g.gif


Man taip pat atsitiko. g.gif
Atsakyti
QUOTE(perkūnija @ 2011 08 18, 18:28)
Man taip pat atsitiko. g.gif

Bet tai nesuprantu,kas atsitiko g.gif Ir kas svarbiausiai ne visi,o tik puse is ju.Sakau,gal dangtelius blogai uzsukau,nu bet pabandziau atsukti,tai net neina doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Samarija @ 2011 08 19, 11:12)
Bet tai nesuprantu,kas atsitiko g.gif Ir kas svarbiausiai ne visi,o tik puse is ju.Sakau,gal dangtelius blogai uzsukau,nu bet pabandziau atsukti,tai net neina  doh.gif

Manieji tai pat ne visi drumzlini, ir su dangteliais viskas gerai. Aš irgi nežinau, kas nutiko, ką ne taip padariau.
Atsakyti
QUOTE(perkūnija @ 2011 08 19, 17:23)
Manieji tai pat ne visi drumzlini,  ir su  dangteliais viskas gerai. Aš  irgi nežinau, kas nutiko, ką ne taip padariau.

Pamegink juos nupilti ir isnaujo uzpilti nauja marinata,kartais padeda-jei nepavieluoji smile.gif
Papildyta:
QUOTE(bumsik @ 2011 08 17, 18:55)
Prieš pora metų atradau agurkų sūdymą. Galbūt kas nors jau buvo įkėlę receptą, tuomet atsiprašau už pasikartojimą, o jeigu ne, tuomet siūlau išmėginti. Sūdyti agurkėliai būna gana aštrūs, bet nepaprastai skanūs.

Į stiklainį dedame krapų, dedame eilę agurkų statmenai (kodėl - dar nežinau, šiemet paprastai sudėjau, žiemą bus matyti ar yra koks skirtumas), užklojame lapais (po 3 vnt juodų serbentų lapų ir vyšnių lapų, krieno lapas, krapai, česnako 3 skiltelės), vėl eilė agurkų, viršų pridengiame krapais. Įmetam kvapiųjų pipirų 6 vnt.

Išverdame sūrymą: 1,5 l vandens, 90 g druskos (3 v.š.), 1 lauro lapelis.

Užpilame agurkus stiklainiuose verdančiu sūrymu ir užsukame metaliniais dangteliais ir laikome vėsiai.

Iš marinuotų agurkų pripažįstu tik marinuotus su geltonomis slyvaitėmis. Maždaug trečdalį stiklainio pridedame slyvaičių, ant viršaus dedam agurkus, įdedam krapų, juodųjų serbentų ir vyšnių lapų, česnako skiltelę. Šaltam vandeny ištirpiname druską (1 l vandens - 1 v.š. druskos). Užpilam stiklainius, iškaitinam ir užsukam. Jokios rūgšties dėti nereikia - rūgšties bus užtektinai nuo geltonųjų slyvaičių, tik jų nereikia pagailėti.

O cia ant 1,5l vandens,NEPERDAUG ,3v.,s. druskos g.gif
Atsakyti
QUOTE(bru @ 2011 08 20, 09:25)
Pamegink juos  nupilti ir isnaujo uzpilti nauja marinata,kartais padeda-jei nepavieluoji smile.gif
Papildyta:

O cia ant 1,5l vandens,NEPERDAUG ,3v.,s. druskos g.gif


žinau, kad keistai atrodo, bet tiek ir reikia. Tiesa, šaukštai nevienodi, todėl geriau atsverti 90 g, jei yra galimybė, nes pas mane vis gaudavosi kiekvieno sūdymo vis kitoks sūrumas, nesupratau kodėl taip skiriasi, kol susiprotėjau, kad turiu 3 skirtingus šaukštus ir jų kaušeliai nevienodi.
Atsakyti
QUOTE(bumsik @ 2011 08 20, 23:20)
žinau, kad keistai atrodo, bet tiek ir reikia. Tiesa, šaukštai nevienodi, todėl geriau atsverti 90 g, jei yra galimybė, nes pas mane vis gaudavosi kiekvieno sūdymo vis kitoks sūrumas, nesupratau kodėl taip skiriasi, kol susiprotėjau, kad turiu 3 skirtingus šaukštus ir jų kaušeliai nevienodi.


Optimaliausias variantas 1 litras/1 šaukštas druskos. Kam taip smarkiai sūdyti ir taip sūrų gyvenimą.
Atsakyti
mergickos, o kodel agurkau sumarinuoti susirauksleja:dedu skintus ta pacia diena,vienus nuplikinu karstu vandeniu ir palaikau apie 15 min.,kitus uzpilu i stilaini,laikau 15 min.vel uzverdu-uzpilu,na,nevisi,bet yra tokiu stiklainiu,kuriuose agurkai susiraukslije-susitrauke?kame saknys?
Atsakyti
QUOTE(petrovna @ 2011 08 21, 13:16)
mergickos, o kodel agurkau sumarinuoti susirauksleja:dedu skintus ta pacia diena,vienus nuplikinu karstu vandeniu ir palaikau apie 15 min.,kitus uzpilu i stilaini,laikau 15 min.vel uzverdu-uzpilu,na,nevisi,bet yra tokiu stiklainiu,kuriuose agurkai susiraukslije-susitrauke?kame saknys?

Kad ir tą pačią dieną nuskinti agurkai, kad ir kaip konservuotume, visada susiraukšlėja. Bet jei , prieš konservuojant, palaikyti šaltame vandenyje bent 2-3val (aš laikau apie 6, o kartais ir parą), tai rezultatas visai kitoks. Čia mano pastebėjimas ir paaiškinti, kodėl taip yra nelabai galiu, nors turiu keletą spėjimų.
Atsakyti
QUOTE(AusrinesMama @ 2011 08 21, 11:52)
Optimaliausias variantas 1 litras/1 šaukštas druskos. Kam taip smarkiai sūdyti ir taip sūrų gyvenimą.


lotuliukas.gif

1 l vandens/1 šaukštas druskos yra marinavimui arba raugimui, bent jau aš taip visada darau, o čia parašiau SŪDYMO receptą, užtat ir druskos kiekis skiriasi. Be to, visada galima pamėginti ir su mažesniu druskos kiekiu, čia jau kiekvienam pagal skonį mirksiukas.gif
Atsakyti
Vyras parnešė tokį gana keistą agurkų receptą. Skonio dar nežinau, bet jam labai skanu buvo, kai pažįstamas pavaišino.

2 kg agurkų supjaustyti ketvirčiais, užpilti 2 šaukštais druskos ir palaikyti 2 val.
Marinatas:
250 ml aliejaus
250 ml acto
25 šaukštai cukraus (tikrai tiek pagal receptą)
30g čili miltelių.

Aš dar į marinatą supyliau atsiradusias agurkų sultis. Marinatą užvirinti ir užpilti agurkus.
Padariau ir aš tokių agurkų, bet labai kreivai į juos žiūriu, nes marinatas man tikrai keistas. Gal kuri esate dariusi?
Atsakyti