QUOTE(ssiimmaa @ 2010 08 14, 00:08)
ir as galvojau, kad musiskos kapinaites kiek per daug ispuostos. kol nepamaciau vienos nuotraukos, is albomo Neregeta Lietuva. ziurejau i ta foto, grazi, idemiai ziurejau, kol sugalvojau kas gi ten. ogi kapines, nuotrauka is virsaus. pasakiskai atrodo. niekur nerasi kazko vienodo, visur ideli tvarka, spalvos, kiekvienas kapelis tobulas. man grazu. dabar kapinese matau ne didelius paminklus, ne kieno kur geliu daugiau uzsodinta, o mylimu zmoniu rupesti, dideli darba..
daug kas taip galvoja, kol netenka is tiesu prie tevu, vyro, neduok Dieve - vaiko karsto stoveti. o jau kai stovi tai ir glosto, ir buciuoja, nes nemato jo kuno. mato JI. artima.
pritariu.
nesupykit, bet net balsu susijuokiau. idomu zodi parinkot.
man siaip butu vienodai kad po kokiu 300 metu is mano kaukoles ka darys o gal atras kokie archeologai ir stovesiu muziejuj

kokia garbe
ar man vienai atrodo, kad pelenu is savo zidinio irgi nelabai galima kur papuola barstyt
kilo klausimas - jus vandentiekio vandeni vartojat? koki nors vandeni? neslykstu?
skaiciau kazkur andekdota: praktiskiausias gyvunas yra kurmis - kai pastimpa nereikia uzkasinet.
butent. tradicija. religija. krikscionybe.
krikstytos esat tos, kurios pries tradicines laidotuves? tai kokia cia krikscionybe, cia jau jos iskraipymas. as asmeniskai nieko pries kremavima neturiu, taip kaip ir pries tradicines laidotuves. mano vyras, na sugyventinis, grieztai pasisako pries laidotuves, jam matot baisu. ji sake sudegint. o tada jau ka noriu ta galiu daryt. mano mama irgi pareiske nora, del kremavimo. po to urnas laidociau kaip priklauso. man asmeniskai yra miela, grazu kai yra seimos kapas, gimines kapas. mama nori buti palaidota kur jos tevai. taip ir padarysiu. ne del to, kad esu kazkokia patrakusi krikscione, keliais apie baznycia eidama, o paprasciausiai todel, kad manau, jog kai kur tas tradicijas palikti yra visai verta....
1.O negirdejot, kad pelenai labai vertinga trasa????

ir pelenus is zidinio galima naudoti darzu tresimui? as ne sodininke, bet tiek ismanau

2. As geriu vandentiekio tiekiama vandeni ir man yra neslykstu- nes kaip jau minejau- KUNO ir to, kas is jo lieka, nesureiksminu

Nes kazkam slykstu maudytis juroje, kurioje isbarstyti kazkokio zmogaus pelenai- tai ir paklausiau- ar neslykstu vartoti geriama vandeni?
3. As esu krikstyta, na ir ka?

tai mane ipareigoja kazkaip atitinkamai laidotis ar laidot artimuosius?

kiekvieno zmogaus valia skirtinga.
As asmeniskai neturiu nieko pries pakasinejima- laidokites kaip kam patinka, jau visa sia tema kartoju ta pati

Kad didesne kremavimo nauda- irodyta senai-
bet ir tai neipareigoja jusu keisti tradicijas savo seimoje.
As savo nuomones nepirsau ir nepersu. Taciau kazkas sarkaztiskai pakomentavo mano asmenini isitikinima, o as isdestau savo argumentus, kodel tie isitikinimai yra tokie
Pulti cia ner ko
Papildyta:
QUOTE(ssiimmaa @ 2010 08 14, 00:19)
na jei artimieji neuzgyveno sodybos, kur galetu kapstytis, tai lai puosia kapus. be to dazniausiai jei jau ateini tvarkyti kapo tai ir pabuni su velioniu mintimis, pabendrauji, galu gale proga pabuti su savimi. visokiu nukrypimu buna, bet as kol kas dar tebetikiu zmoniu nesavanaudiskumu bent jau sitoj vietoj... man grazu. graziau nei plikos sienos i kurias imurytos urnos. kazkaip silciau... gal dar jauna, praeis
Papildyta:
jo, nepagalvojau, tamsu gi bus

nesugraibysiu skaiciu

geriau paprasciau!
As tai su velioniu pabunu mintimis..ta galiu padaryti ir namuose..ir zoliu ravinet nereikia...
Papildyta:
QUOTE(Simense @ 2010 08 14, 00:25)
Gaila, kad imama bodėtis forma, neieškant prasmės.
Papildyta:
Kad ir dabar pasižiūrėkit rusų laidą ,,Očevidnoje, no neverojatnoje''.
Prasme visada yra- nesvarbu, kokia forma ja pateiksi
Papildyta:
QUOTE(something else @ 2010 08 14, 00:30)
Labai keistas Jūsų cinizmas. Apie savo
artimuosius šitaip surašyti...
Bet apskritai manau, kad fakto akivaizdoje visa nušvinta kiek kitomis spalvomis. Pamenu, buvau aštuonerių, kai senelis mirė. Šarvojo tada, pagal tų laikų madas, namuose. Dievuliau kaip baisu man buvo! Jau atsisveikinant, prieš uždarant karstą, pamenu, mama neatsitraukdama bučiavo, glostė senelio veidą, plaukus, rankas. Man tada atrodė -- bučiuoja LAVONĄ. O va šiandien jau turiu patirties, kad suprasčiau -- bučiavo TĖVĄ...
Aaa..tai tik patyre zmones buciuoja lavonus?

o kokios butent gyvenimiskos patirties cia reikia?.. na as dar jauna, bet patyriau tiek, kiek reta 50mete yra patyrus..ale vat kazko dar nesupranatu
Artimieji man tevai, vaikai,broliai, seneliai. Gimines- praktiskai svetimi. Galu gale- artimieji ar ne- toks ju elgesys man NEPRIIMTINAS.
Man lavonas yra nesvaru- jau sakiau. Tas buciavimas glostinejimas- tik dar syki parodo KUNO kulta, kad labiau mylime kuna, nei zmogaus vidu.
Mano asmenine nuomone
O rasau is patirties, is to, ka maciau.