Įkraunama...
Įkraunama...

Kremavimas ar šarvojimas?

Apklausa: Kas jums priimtiniau: (122 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(ssiimmaa @ 2010 08 14, 00:19)
jo, nepagalvojau, tamsu gi bus biggrin.gif nesugraibysiu skaiciu biggrin.gif geriau paprasciau!

O gali ir ryšio nebūti bigsmile.gif biggrin.gif

Atsakiau, kad norėčiau būti kremuojama. Nepatinka man kapinės, laidotuvės ir viskas kas su tuo susiję. Tegu pelenus išbarstytų bet kur ir ramu.
Atsakyti
na jei artimieji neuzgyveno sodybos, kur galetu kapstytis, tai lai puosia kapus. be to dazniausiai jei jau ateini tvarkyti kapo tai ir pabuni su velioniu mintimis, pabendrauji, galu gale proga pabuti su savimi. visokiu nukrypimu buna, bet as kol kas dar tebetikiu zmoniu nesavanaudiskumu bent jau sitoj vietoj... man grazu. graziau nei plikos sienos i kurias imurytos urnos. kazkaip silciau... gal dar jauna, praeis  blush2.gif

Tas variantas gerai, kai tie artimieji šalia. Tada kapų priežiūra - kaip savaime suprantamas dalykas, kaip darželio priežiūra. Bet jei giminė išsilaksčiusi jau net ne po Lietuvą, o po platųjį pasaulį, gal tuomet gerai ir ta siena su urna, kur atvykus kartą per metus ar dar rečiau gėlelę palikčiau (ar man paliktų mirksiukas.gif ).
Atsakyti
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 14, 00:20)
O man sirdis plyso, kad netekau artimo. O aplinka pas mane- LIETUVISKA- su giminem, kurios per naktis prie lavono sedi, rauda, taiso lavonui marskinius, apziurineja jam dantis- o mazu kurio truksta? arba, kazin kiek auksiniu jis susidejes buvo?kurie stato milziniskus paminklus- gal kad jau nebeissikapstytu is po zemiu velionis? kurie nukarsto visas namu sienas mirusiuju atvaizdais su juodom juostom ir tarp ju gyvena.. blink.gif  lotuliukas.gif ..ir tt:P uztai mane tas tradicinis ritualas ir atgarso.

Labai keistas Jūsų cinizmas. Apie savo artimuosius šitaip surašyti...

Bet apskritai manau, kad fakto akivaizdoje visa nušvinta kiek kitomis spalvomis. Pamenu, buvau aštuonerių, kai senelis mirė. Šarvojo tada, pagal tų laikų madas, namuose. Dievuliau kaip baisu man buvo! Jau atsisveikinant, prieš uždarant karstą, pamenu, mama neatsitraukdama bučiavo, glostė senelio veidą, plaukus, rankas. Man tada atrodė -- bučiuoja LAVONĄ. O va šiandien jau turiu patirties, kad suprasčiau -- bučiavo TĖVĄ...
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2010 08 14, 00:08)
ir as galvojau, kad musiskos kapinaites kiek per daug ispuostos. kol nepamaciau vienos nuotraukos, is albomo Neregeta Lietuva. ziurejau i ta foto, grazi, idemiai ziurejau, kol sugalvojau kas gi ten. ogi kapines, nuotrauka is virsaus. pasakiskai atrodo. niekur nerasi kazko vienodo, visur ideli tvarka, spalvos, kiekvienas kapelis tobulas. man grazu. dabar kapinese matau ne didelius paminklus, ne kieno kur geliu daugiau uzsodinta, o mylimu zmoniu rupesti, dideli darba..
daug kas taip galvoja, kol netenka is tiesu prie tevu, vyro, neduok Dieve - vaiko karsto stoveti. o jau kai stovi tai ir glosto, ir buciuoja, nes nemato jo kuno. mato JI. artima.
pritariu.
nesupykit, bet net balsu susijuokiau. idomu zodi parinkot.
man siaip butu vienodai kad po kokiu 300 metu is mano kaukoles ka darys o gal atras kokie archeologai ir stovesiu muziejuj smile.gif kokia garbe
ar man vienai atrodo, kad pelenu is savo zidinio irgi nelabai galima kur papuola barstyt 
kilo klausimas - jus vandentiekio vandeni vartojat? koki nors vandeni? neslykstu?

skaiciau kazkur andekdota: praktiskiausias gyvunas yra kurmis - kai pastimpa nereikia uzkasinet.
butent. tradicija. religija. krikscionybe. krikstytos esat tos, kurios pries tradicines laidotuves? tai kokia cia krikscionybe, cia jau jos iskraipymas. as asmeniskai nieko pries kremavima neturiu, taip kaip ir pries tradicines laidotuves. mano vyras, na sugyventinis, grieztai pasisako pries laidotuves, jam matot baisu. ji sake sudegint. o tada jau ka noriu ta galiu daryt. mano mama irgi pareiske nora, del kremavimo. po to urnas laidociau kaip priklauso. man asmeniskai yra miela, grazu kai yra seimos kapas, gimines kapas. mama nori buti palaidota kur jos tevai. taip ir padarysiu. ne del to, kad esu kazkokia patrakusi krikscione, keliais apie baznycia eidama, o paprasciausiai todel, kad manau, jog kai kur tas tradicijas palikti yra visai verta....

1.O negirdejot, kad pelenai labai vertinga trasa???? blink.gif ir pelenus is zidinio galima naudoti darzu tresimui? as ne sodininke, bet tiek ismanau smile.gif
2. As geriu vandentiekio tiekiama vandeni ir man yra neslykstu- nes kaip jau minejau- KUNO ir to, kas is jo lieka, nesureiksminu smile.gif Nes kazkam slykstu maudytis juroje, kurioje isbarstyti kazkokio zmogaus pelenai- tai ir paklausiau- ar neslykstu vartoti geriama vandeni? 4u.gif
3. As esu krikstyta, na ir ka? smile.gif tai mane ipareigoja kazkaip atitinkamai laidotis ar laidot artimuosius? smile.gif kiekvieno zmogaus valia skirtinga.

As asmeniskai neturiu nieko pries pakasinejima- laidokites kaip kam patinka, jau visa sia tema kartoju ta pati doh.gif smile.gif Kad didesne kremavimo nauda- irodyta senai- bet ir tai neipareigoja jusu keisti tradicijas savo seimoje.
As savo nuomones nepirsau ir nepersu. Taciau kazkas sarkaztiskai pakomentavo mano asmenini isitikinima, o as isdestau savo argumentus, kodel tie isitikinimai yra tokie 4u.gif
Pulti cia ner ko smile.gif
Papildyta:
na jei artimieji neuzgyveno sodybos, kur galetu kapstytis, tai lai puosia kapus. be to dazniausiai jei jau ateini tvarkyti kapo tai ir pabuni su velioniu mintimis, pabendrauji, galu gale proga pabuti su savimi. visokiu nukrypimu buna, bet as kol kas dar tebetikiu zmoniu nesavanaudiskumu bent jau sitoj vietoj... man grazu. graziau nei plikos sienos i kurias imurytos urnos. kazkaip silciau... gal dar jauna, praeis  blush2.gif
Papildyta:

jo, nepagalvojau, tamsu gi bus biggrin.gif nesugraibysiu skaiciu biggrin.gif geriau paprasciau!

As tai su velioniu pabunu mintimis..ta galiu padaryti ir namuose..ir zoliu ravinet nereikia... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Simense @ 2010 08 14, 00:25)
Gaila, kad imama bodėtis forma, neieškant prasmės.  verysad.gif
Papildyta:

Kad ir dabar pasižiūrėkit rusų laidą ,,Očevidnoje, no neverojatnoje''.

Prasme visada yra- nesvarbu, kokia forma ja pateiksi 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(something else @ 2010 08 14, 00:30)

Bet apskritai manau, kad fakto akivaizdoje visa nušvinta kiek kitomis spalvomis. Pamenu, buvau aštuonerių, kai senelis mirė. Šarvojo tada, pagal tų laikų madas, namuose. Dievuliau kaip baisu man buvo! Jau atsisveikinant, prieš uždarant karstą,  pamenu, mama neatsitraukdama bučiavo, glostė senelio veidą, plaukus, rankas. Man tada atrodė -- bučiuoja LAVONĄ. O va šiandien jau turiu patirties, kad suprasčiau -- bučiavo TĖVĄ...

Aaa..tai tik patyre zmones buciuoja lavonus? blink.gif o kokios butent gyvenimiskos patirties cia reikia?.. na as dar jauna, bet patyriau tiek, kiek reta 50mete yra patyrus..ale vat kazko dar nesupranatu smile.gif

Artimieji man tevai, vaikai,broliai, seneliai. Gimines- praktiskai svetimi. Galu gale- artimieji ar ne- toks ju elgesys man NEPRIIMTINAS.

Man lavonas yra nesvaru- jau sakiau. Tas buciavimas glostinejimas- tik dar syki parodo KUNO kulta, kad labiau mylime kuna, nei zmogaus vidu.

Mano asmenine nuomone 4u.gif

O rasau is patirties, is to, ka maciau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MamyteSaulyte: 13 rugpjūčio 2010 - 23:53
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 13, 23:41)
1Prasme visada yra- nesvarbu, kokia forma ja pateiksi 4u.gif

Prasmė išreiškiama tam tikra forma. Nebūtina ieškoti kitų prasmių, norint paneigti esamą.
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 14, 00:21)
Supratau. Jums.  cool.gif

O as jums nurodinejau kam kas skirta?
Papildyta:
QUOTE(something else @ 2010 08 14, 00:30)

Bet apskritai manau, kad fakto akivaizdoje visa nušvinta kiek kitomis spalvomis. Pamenu, buvau aštuonerių, kai senelis mirė. Šarvojo tada, pagal tų laikų madas, namuose. Dievuliau kaip baisu man buvo! Jau atsisveikinant, prieš uždarant karstą,  pamenu, mama neatsitraukdama bučiavo, glostė senelio veidą, plaukus, rankas. Man tada atrodė -- bučiuoja LAVONĄ. O va šiandien jau turiu patirties, kad suprasčiau -- bučiavo TĖVĄ...

O jusu nepykina dirbtinumas.Kai susivelka laidotuvesna tie,kas velioni 2 kart gyva mate.Kai artimieji viska daro taip,kad ka zmones pasakys...,o ne taip kaip norejo velionis.Palaidojau kelis savo draugus ir zinau,kad jie buvo palaidoti ne taip kaip norejo jie,o taip kaip norejo ju gimine ir visagalis "ka zmones pasakys"...
Atsakyti
QUOTE(kyste1 @ 2010 08 14, 00:07)
gal siek tiek nukrypsiu nuo diskusijos bet noriu paaiskinti kodel kremavima pasirinkau: ziauriai bijau, kad mane palaidos o as atsibusiu. kazkada jaunysteje prigasdino, jog kartais zmogus uzmiega litargo miegu, ji/ja palaidoja, o pokiek kaiko zmogus atsigauna karste... tai va... gal veikiska bet ziauriai bijau. plius labai man smirda sarvojimo sales - tos geles ir visa kita... nenoreciau nieko panasaus sau...

aš lygiai to pačio bijau, kad mane kaip sakoma gyva palaidos.
Mano nuomonė dar tokia, kad kremavimas išgelbsti artimuosius nuo rūpesčiu, nes žmonės neturi tiek laiko lakstyti į kapus, gėlytes sodinti, ravėti, laistyti ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 14, 00:48)
Tas buciavimas glostinejimas- tik dar syki parodo KUNO kulta,...

O gal meilę? Artumą? Gėlą? Ilgesį?
Ar manote, kad tokia minėtų jausmų išraiška rodo žmogų pažengus ne toliau nei kirminą? : )
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2010 08 13, 23:56)

Atrodo, nepajutot. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 14, 00:49)
Prasmė išreiškiama tam tikra forma. Nebūtina ieškoti kitų prasmių, norint paneigti esamą.

As ir neneigiu esamos prasmes smile.gif ir ieskau tos tam tikros formos, tai prasmei isreiksti, jei ta forma neatitinka jusj isitikinimu- tai jau ne mano beda smile.gif Jusu prasmes isreiskimo forma man nepriimtina- as jusu isitikinimu ir neketinu keisti smile.gif Svarbu as ir mano tevai rasim savo forma wink.gif
Papildyta:
QUOTE(due drops @ 2010 08 14, 00:56)
Papildyta:

O jusu nepykina dirbtinumas.Kai susivelka laidotuvesna tie,kas velioni 2 kart gyva mate.Kai artimieji viska daro taip,kad ka zmones pasakys...,o ne taip kaip norejo velionis.Palaidojau kelis savo draugus ir zinau,kad jie buvo palaidoti ne taip kaip norejo jie,o taip kaip norejo ju gimine ir visagalis "ka zmones pasakys"...

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2010 08 14, 00:56)

Tiesa sakant, nesu patyrusi to dirbtinumo.
Gal neatidžiai žiūrėjau...
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 08 14, 00:57)
O gal meilę? Artumą? Gėlą? Ilgesį?
Ar manote, kad tokia minėtų jausmų išraiška rodo žmogų pažengus ne toliau nei kirminą? : )

Tai galima tokiu atveju ir pasimylet su velioniu pries dangti uzvoziant- juk meiles israiska..artumo..ilgesio.. g.gif o ka? bet ne- cia jau net nukrypimas skaitosi smile.gif man asmeniskai slykstus abu varrantai smile.gif mano meile ir ilgesys sirdyje ir mintyse smile.gif
Atsakyti