Įkraunama...
Įkraunama...

Kremavimas ar šarvojimas?

Apklausa: Kas jums priimtiniau: (122 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Simense @ 2010 08 14, 12:10)
Vargu ar viską galima vertinti pagal fizinį skonį (turėjau omeny ,,mėsą'').  g.gif

Ziuriu visoj diskusijoj matot tik mesa lotuliukas.gif gal jus alkana? galiu pakviest pietu wink.gif
Beje zodis "neskanu" cia turejo visai kita reiksme smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 14, 11:16)
galiu pakviest pietu wink.gif

Ačiū, nereikia. 4u.gif Jums, kaip suprantu, norisi labiau pabūt vienai.
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 14, 12:13)
Vargu ar viską galima vertinti pagal fizinį skonį (turėjau omeny ,,mėsą'').  g.gif
Papildyta:

Gaila, kad užuojautos žodžiai jums nieko nereiškia.  g.gif Gal tikrai į tokias laidotuves, kur artimųjų bodisi, neverta eiti.  mastau.gif

Uzuojautos zodziai man reiskia labai daug, jei jie nuosirdus, be pagiezos ir juos sako man artimi zmones smile.gif
Artimuju as nesibodziu, o vat giminaiciu- 9 vanduo nuo kisieliaus- tai tikrai smile.gif

Jei norit, kad jus gerbtu- tikrai neverta eiti i bet kokias sventes ar laidotuves, jei jusu ten bodisi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Simense @ 2010 08 14, 12:21)
Ačiū, nereikia.  4u.gif Jums, kaip suprantu, norisi labiau pabūt vienai.

Man labiau norisi pabut su savais, nei su svetimais mirksiukas.gif

Beje, tema visai nusivaziavo jusu deka smile.gif As matau, kad jum verkiant reikia draugijos, kad galetumet pakalbet apie bele ka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 14, 11:16)
Ziuriu visoj diskusijoj matot tik mesa

Kad kažkaip žiaurokai ta ,,mėsa'' nuskambėjo. Ir pakartojot apie ją ne sykį, Nepastebėti to buvo neįmanoma. sad.gif

Gal ir taurūs tie ketinimai su urnomis, bet ne visai tauriai čia nuskambėjo. verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 14, 11:24)
verkiant reikia draugijos, kad galetumet pakalbet apie bele ka smile.gif

Aš tai čia forumas tokiems kaip jūs - neiškantiems draugijos? mirksiukas.gif Tai ko vis dar diskusiją tęsiate, kad taip neįdomu? wink.gif

Lygtais apie urnas ir laidojimą šnekam. mastau.gif Jūs gal ir nebe apie tai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 14, 12:26)
Kad kažkaip žiaurokai ta ,,mėsa'' nuskambėjo. Ir pakartojot apie ją ne sykį, Nepastebėti to buvo neįmanoma. sad.gif

Gal ir taurūs tie ketinimai su urnomis, bet ne visai tauriai čia nuskambėjo.  verysad.gif

Kas jums tauru- man gali pasirodyt beprotiskai slykstu. Taip pat ir atvirksciai. Bet prie jusu poziuro as nekimbu schmoll.gif o jus vat nesusilaiket.. smile.gif man tauri zmogaus siela- o visa kita irnesakyk.gif
Jums- saule, man- nevienalytis karštos plazmos rutulys. Kas kaip nori, tas taip vadina. Savo pavadinimo, ji minedama, as jums nepersu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Simense @ 2010 08 14, 12:30)

Gal ir taurūs tie ketinimai su urnomis, bet ne visai tauriai čia nuskambėjo.  verysad.gif
Papildyta:

Aš tai čia forumas tokiems kaip jūs - neiškantiems draugijos?  mirksiukas.gif Tai ko vis dar diskusiją tęsiate, kad taip neįdomu? wink.gif

Lygtais apie urnas ir laidojimą šnekam.  mastau.gif Jūs gal ir nebe apie tai?  g.gif

Na forume as draugijos neieskau- man jos pakanka ir be forumo smile.gif o cia pamaciau man idomia tema, atsakiau i ta tema, o jus pristojot su savo replikom ir (jusu poziuriu) "praktiskais" patarimais smile.gif kol galu gale nusivaziavot visai.. smile.gif o tesiu- nes tema man idomi, ir butu malonu, jei i tema ir kalbetumet 4u.gif
Atsakyti
tik uz kremavima, kap pudyt save? blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Cia siaip garsus pamastymas skeptikams, kuriems uzkliuvo issakytas mano asmeninis noras (ty. mano atsakymas i TEMA).

Citata is cia: Krematoriumo statybos

"Krematoriume nebus teikiamos šarvojimo ir laidojimo paslaugos. Jame bus įrengtos dvi atsisveikinimo su velioniu prieš palaikų kremavimą salės, pagalbinės patalpos su šaldymo įranga, administracinės ir pagalbinės patalpos, veiks dvi kremavimo linijos. Jos bus gaminamos Vokietijos IFZW kompanijoje."

Taigi, sarvojimo paslaugos neteikiamos. O atsisveikinimas tikrai netruks para, nes norinciu kremuoti palaikus bus daug, o linijos tik dvi smile.gif Tad mano netradicinis zmogaus islydejimas anapilin visiskai imanomas wink.gif

Velgi..jau n- taji karta pasikartosiu- niekam nieko nepersu smile.gif tik garsiai svarstau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 14, 11:42)
Jums- saule, man- nevienalytis karštos plazmos rutulys.

Na tai gal čia nelygiareikšmiai palyginimai su urnomis. Ar saulė ir rutulys tokios jau priešingos sąvokos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 14, 10:39)
mano nuomone- geriau jau saldytuve laikyt, nei parom issistacius graba grozetis aprengtu lavonu. Kaip jau sakiau- man tera mesa- zmogaus jau nera.

Va šita galimybė laikyti mirusįjį šaldytuve man tikrai kelia siaubą (net ir tuo atveju, kai laukiama iš toli grįžtančių artimųjų) - rodos net pasaulio tautosakoj tai pats baisiausias pasmerkimas, nelaidot mirusio (žemė nepriima ir pan. variantai). Tos trys dienos skirtos maldai, palydėjimui, sielos atsiskyrimo palengvinimui, pagarbai kūnui kuris ilgiau ar trumpiau tarnavo sielai, o čia nei pakartas nei paleistas. Nebent, nepripažįstat sielos egzistavimo, tuomet normalu, žmogus numirė, o kūnas, tik bėda, kuria reikia kaip nors patogiai atsikratyt, kad keltų kuo mažiau minčių ir rūpesčių. Vargas tik, kad toks patogus būdas dar neišrastas, nes kremavimas pakankamai varginanti procedūra g.gif . Bet ateity tikėtina atsiras, kas teikia ir tokias paslaugas (jei yra poreikis, atsiras ir paslaugų teikėjas, siūlau verslo planą, dar neatrasti dirvonai mirksiukas.gif ) - pageidaujantiems paims mirusįjį ir utilizuos, nes artimiesiems tai kelia pasibjaurėjimą.
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2010 08 14, 00:05)
Nebalsavau, nes apklausa nesąmoninga, nebent vešit iš morgo tiesiai į krosnį ir į laidojimo (išbarstymo) vietą. Kitu atveju šarvojimas vistiek bus.

sarvojimas neprivalomas,kiek zinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(juddita @ 2010 08 14, 13:02)
sarvojimas neprivalomas,kiek zinau  g.gif

Be abejo nieks už nugaros nestovi ir netikrina, man jau paaiškino, kad iki kremavimo galima laikyt šaldytuve, o po to tiesiai į laidojimo vietą, nors kiek teko susidurt su kremuotų laidotuvėmis, tai arba prieš kremavimą šarvojama arba po kremavimo būdavo atsisveikinimo su mirusiuoju laikas (tie patys papročiai, kaip ir įprastai laidojant).
Atsakyti
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 14, 11:42)
jus pristojot

as jums nepersu

Tai temoje cituoti pasisakymus yra pristojimas? blink.gif Tai kodėl jūs taip aktyviai kreipiate dėmesį mano į mano mintis ir jas cituojate? g.gif Ar čia nėra tas jūsų kritikuotinas ,,pristojimas''? biggrin.gif

Kurgi ne - kas antras jūsų žodis yra ,,šlykštu''. doh.gif
Atsakyti