Įkraunama...
Įkraunama...

Kremavimas ar šarvojimas?

Apklausa: Kas jums priimtiniau: (122 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Moonte @ 2010 08 13, 20:18)
Nesenai teko dalyvauti panasiose apiegose, su jachta isplaukem i jura, ispylem pelenus, nuleidom vainikus. Nemanau, kad tai gali tersti jura, "produktas" gi naturalus.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 08 13, 19:26)
O jei galvoti logiskai, ko planetoje zeme yra daugiau...

Pelenai, kaip minejau yra naturalus produktas, kuris greitai isisavina gamtos. O kauliukai, zemeje dula ne viena simta metu... Kas labiau tersia zeme? KIek metu praejo po Napoleono karo? Dabar renkam jo kariu kaulus ir sortiruojam, ar tai zmogiska?

Vertinant, kiek būtų ne tik pelenų, bet ir vainikų jūroje... Nenorėčiau ja plaukioti. rolleyes.gif

O tai kodėl reikia juos ,,sortiruoti''? Nemanau, kad mano artimųjų kaulelius kas kada sortiruos. Po šimto metų gal tų kapinių jau nebus, o tik aptverta nuo karvučių pieva. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 13, 19:26)

Jus vienintele teisi sioje temoje, kaip ir visur, kur pasirodote ... Zmones normaliai diskutuoja, bet ne, butinai reikia visus is eiles suvarineti, kol tema istustes ir neliks savo nuomone norinciu pareiksti smile.gif

As noreciau buti kremuota. Kad ir mirus, bet kad sudulejes grabas uzgriutu mano kaulelius, nenoreciau schmoll.gif Na ir kirmelaites ar panasus padareliai. Gyva nelabai megstu, tai ir mirusi kazi ar pamilsiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 13, 19:25)
Na ziurint kas kaip organizuoja..tarkim as asmeniskai nematau reikalo kviest visa gimine i krematoriuma- tik patys artimiausi zmones..vaikai, tevai, jei yra. O visi kiti lai atvaziuoja i pelenu barstyma, urnos kasima, ar urnos padejima i "sekcija" ar i koki kitoki ten rituala..kas kaip prigalvos.

Yra mintis. mastau.gif Bet, manau, kad daug kas norės ir pabudėti prie mirusiojo kūno, kol ta siela dar taip lengvai nuo jo neatsiskiria. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 13, 20:30)
Vertinant, kiek būtų ne tik pelenų, bet ir vainikų jūroje... Nenorėčiau ja plaukioti.  rolleyes.gif

O tai kodėl reikia juos ,,sortiruoti''? Nemanau, kad mano artimųjų kaulelius kas kada sortiruos. Po šimto metų gal tų kapinių jau nebus, o tik aptverta nuo karvučių pieva.  g.gif

Vainikai irgi yra naturalus produkas, nesintetika gi, gyvos geles. Jus norite pasakyti, kad atsiras tiek norinciu... Va mano mama nori i sodyba mirksiukas.gif

Del to, kad laidojame i zeme, niekas neatsisako valgyti maista ant jos uzauginta. Visur yra sava veita ir laikas.

As kalbu, kad Napoleno kariu kaulus sortiruoja, kiek didiku kapu isplestu, ar pasiturinciu zmoniu ir t.t. Visada buvo ir bus marodieriai. O kaip pelenines is tikru kaukuoliu. Kas duos garantijas, kad is jusu kaukuoles po kokiu ten 300 metu nepadarys pelenines, taures ir t.t...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 13 rugpjūčio 2010 - 19:36
QUOTE(Moonte @ 2010 08 13, 20:26)
O jei galvoti logiskai, ko planetoje Zeme yra daugiau... Vandens ar zemes?

Pelenai, kaip minejau yra naturalus produktas, kuris greitai isisavinamas gamtos. O kauliukai, zemeje dula ne viena simta metu... Kas labiau tersia zeme? Ovz. Kiek metu praejo po Napoleono karo? Dabar renkam jo kariu kaulus ir sortiruojam, ar tai zmogiska?

Dar reikia nepamirsti, kad tai kas lieka is kuno teka i gruntinius vandenis, kuri vartojame. Db vandenvietes toli nuo kapu. Taciau negali zinot is kur vanduo renkasi, is kur suteka. Taip, jis svarus pagal visus reikalavimus, na bet visvien...jei kazkam baisu, kad i kiema atskris koks neaiskios kilmes pelenas, tai kaip su vandeniu tada? o galu gale- kiek yra senu kapavieciu, kuriu mes nezinom- pro jas prabeges vandenelis jau n metu slugso po zeme- mes ji pumpuojam ir geriam smile.gif tai taip iseina- nezinai ir galva neskauda smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Simense @ 2010 08 13, 20:26)
Tai kad didmiesčiuose tų daugiabučių ne taip jau maža.  g.gif O tas protas dažnai dirba ne žmogaus naudai (kad ir dėl kuo didesnio paminklo). Taigi ir čia turi būti paskirta vieta. Kažin ar būtų malonu, kad visus mūsų pelenus piltų vienus ant kito? mastau.gif

Jei isties- man asmeniskai vienodai butu- mano pelenai maisysis su zemem, vandeniu ar kitais pelenais.... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2010 08 13, 19:33)
Jus vienintele teisi sioje temoje

Mes čia gražiai sau diskutuojame. Smagu, ka jūs man tiek daug reikšmės suteikiate, bet nebūtina. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 13, 20:30)
Vertinant, kiek būtų ne tik pelenų, bet ir vainikų jūroje... Nenorėčiau ja plaukioti.  rolleyes.gif

O tai kodėl reikia juos ,,sortiruoti''? Nemanau, kad mano artimųjų kaulelius kas kada sortiruos. Po šimto metų gal tų kapinių jau nebus, o tik aptverta nuo karvučių pieva.  g.gif

Na nereikia daryti kulto ir is tu vainiku..kazkas ta daro, kazkas gali nedaryti tiesiog ir viskas smile.gif o galu gale geriau geles vandeny,nei nafta ir bambaliai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 08 13, 19:33)
Kas duos garantijas, kad is jusu kaukuoles po kokiu ten 300 metu nepadarys pelenines, taures ir t.t...

Jei kam dar bus taip naudinga, maloniai prašom, kad tik kam ištroškusiam pasitarnautų. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 13, 19:38)
Na nereikia daryti kulto ir is tu vainiku..kazkas ta daro, kazkas gali nedaryti tiesiog ir viskas smile.gif o galu gale geriau geles vandeny,nei nafta ir bambaliai smile.gif

Prie tų vainikų bus ir tie bambaliai. Deja... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 13, 20:33)
Yra mintis.  mastau.gif Bet, manau, kad daug kas norės ir pabudėti prie mirusiojo kūno, kol ta siela dar taip lengvai nuo jo neatsiskiria.  g.gif

O kas yra tie "daug kas"? na cia velgi- asmeninis poziuris. Man savi yra tevai, broliai seserys, vaikai, vyras, seneliai. Viskas. O vis sitie "ka gimines pagalvos? ka gimines pasakys? kaip gimines ivertins?"..na man asmeniskai vienodai. Jie gimines, ne seima. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 13, 19:36)
Jei isties- man asmeniskai vienodai butu- mano pelenai maisysis su zemem, vandeniu ar kitais pelenais.... ax.gif

Mirusiajam tai gal ir tas pats (juk žinom posakį ,,po manęs, kad ir tvanas'' mirksiukas.gif ). Bet va gyviesiems plaukikams, valgytojams, vaikščiotojams... mastau.gif
Papildyta:
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 13, 19:41)
O kas yra tie "daug kas"? na cia velgi- asmeninis poziuris. Man savi yra tevai, broliai seserys, vaikai, vyras, seneliai. Viskas. O vis sitie "ka gimines pagalvos? ka gimines pasakys? kaip gimines ivertins?"..na man asmeniskai vienodai. Jie gimines, ne seima.  ax.gif

Linkiu sėkmės. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 13, 20:39)
Jei kam dar bus taip naudinga, maloniai prašom, kad tik kam ištroškusiam pasitarnautų.  ax.gif
Papildyta:

Prie tų vainikų bus ir tie bambaliai. Deja...  verysad.gif

o kur atsiduria vainikai kapinese, kai nuvysta? ne prie bambaliu? smile.gif man tie vainikai, juostos su sirdi verniaciais uzrasai (ir butinai parasyta nuo ko doh.gif lotuliukas.gif ),atvaizdas su juoda juosta, rozancius i sventojo paveikslas..ir apskritai nukrypsiu i religija- kryziai, mergeliu statulos, ir tt..visa tai man kvepia stabmeldyste. Nenoriu nieko izeisti gink Dieve..bet atrodo, kad tai tokie reiksmingi atributai, be ko neimanomas bendravimas su Dievu, tikejimas ir tam tikros apeigos, tame tarpe ir laidotuves. Kas tas vainikas? Geles...tiesiog geles... 4u.gif
Atsakyti