Šiandien perskaičiau straipsnį "Mažylio" žurnale, tai likau šokiruota... Aprašomos trys realios situacijos. Moterys vykdė individualią veiklą ne pilnus metus: viena pasibaigus vaiko priežiūros atostogoms, kita pasibaigus dekretui (į VPA nėjo), trečia kelis mėnesius VPA metu. Rezultate, nepriklausomai nuo to, kada buvo gautos pajamos, Sodra jas padalino ant visų metų. Tarkim mama gavo pajamų lapkričio ir gruodžio mėn, kai VPA jau buvo pasibaigusios, o Sodra jas padalino ant 12 mėnesių ir gavosi, kad mamytė turėjo pajamų visus metus, todėl turi grąžinti pašalpos "permoką"

Nei vienu atveju Sodra nesigilino į dokumentus, įrodančius, kad pajamos buvo gautos ne "atostogų" metu. Pasirodo, yra kažkokios Sodros taisyklės, leidžiančios taip priskirti pajamas. Šiuo metu kilę ginčai jau yra pasiekę teismus.
Taigi nusiteikiau, kad ir manęs laukia bylinėjimasis su Sodra, kadangi mano situacija identiška: sausio-vasario mėn dar vykdžiau veiklą, o nuo kovo išėjau į dekretą. Veiklos nenutraukiau, nes man Sodroj pasakė, kad nereikia (aišku teisme tai nebus argumentas), be to, nemačiau tam reikalo, nes žinojau, kad pajamų negausiu ir perskaičiau krūvą teisės aktų, kuriuose neradau užuominų, kad būtų tam būtinybė. Akivaizdu, kad tų "mistinių" Sodros taisyklių man nepasitaikė užtikti.
Jei kam aktualu, brūkštelkit į AŽ, galėsiu persiųsti skenuotą straipsnį.