Įkraunama...
Įkraunama...

Majonezas

QUOTE(matuke @ 2012 03 29, 21:18)
tai nesukit galvos-pirkit parduotuvej irnesakyk.gif

Kaip nesukti galvos? ir ką man pirkti parduotuvėj? g.gif bigsmile.gif
Atsakyti
bandžiau savaitgalį su sezamų ir garstyčių nerafinuotais aliejais. Aliejaus skonis ne per daugiausiai jautėsi. Bet vat nepavyko paties majonezo gero skonio išgauti. Pradžioj per mažai druskos buvo, įbėriau daugiau - tada jau per sūru. O ir su rūgštele nepavyko - šį kartą pabandžiau ne citrinos sultis pilti, o vyno acto. Va čia galima sakyti sugadinau - acto kvapas specifinis jautėsi. Nors kai įmaišiau į salotas, tai viskas kaip ir gerai. Bet vat ant velykinio kiaušinio tokio majonezo nenorėčiau tepti doh.gif
Ale vis vien tikiuosi, kad kurią nors dieną pavyks pasigaminti naminį skanų majonezą bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuska @ 2012 04 02, 14:41)
bandžiau savaitgalį su sezamų ir garstyčių nerafinuotais aliejais. Aliejaus skonis ne per daugiausiai jautėsi. Bet vat nepavyko paties majonezo gero skonio išgauti. Pradžioj per mažai druskos buvo, įbėriau daugiau - tada jau per sūru. O ir su rūgštele nepavyko - šį kartą pabandžiau ne citrinos sultis pilti, o vyno acto. Va čia galima sakyti sugadinau - acto kvapas specifinis jautėsi. Nors kai įmaišiau į salotas, tai viskas kaip ir gerai. Bet vat ant velykinio kiaušinio tokio majonezo nenorėčiau tepti  doh.gif
Ale vis vien tikiuosi, kad kurią nors dieną pavyks pasigaminti naminį skanų majonezą bigsmile.gif


Pavyks mirksiukas.gif Aš kaip tik noriu vėlykoms naminį pasigaminti.
Atsakyti
Šiandien dariau su kukuruzų aliejum, sakyčiau labiausiai vykęs majonezas.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2012 04 06, 14:12)
Šiandien dariau su kukuruzų aliejum, sakyčiau labiausiai vykęs majonezas.

Papasakokit placiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutta77 @ 2012 04 10, 08:52)
Papasakokit placiau 4u.gif


Mažiausiai jaučiasi aliejaus skonis.
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2012 03 23, 19:06)
siandien isbandziau namini majoneza, kazkada radau kazkokiam rusu saite ir dabar prisiruosiau pati pabandyti.
150 ml. pieno,
300 ml. aliejaus,
2-3 sauksteliai garstyciu,
1-2 saukstai citrinu sulciu ar vyno acto,
0,5 saukstelio druskos.

Piena ir alieju supilti i blenderi ir 5-7 sek. plakti, pasidaro iskarto tirsta mase, po to sudeti kitus priedus ir dar kokias 5 sek. papakti. Viskas  thumbup.gif
user posted image

o kokio riebumo turi buti pienas?ar visai nesvarbu?
Atsakyti
4u.gif ar man tik atrodo, ar tikrai mazai, kas daro majoneza namie g.gif
man irgi nevisad gaunasi, bet labai noreciau ismokti gerai ir skaniai padaryt. tas su pienuku irgi toks idomus,kazin kodel vis nesiryztu pabandyt g.gif mirksiukas.gif ar darete, kas nors daugiau????
Atsakyti
QUOTE(vidal @ 2012 04 11, 17:29)
4u.gif ar man tik atrodo, ar tikrai mazai, kas daro majoneza namie  g.gif
man irgi nevisad gaunasi, bet labai noreciau ismokti gerai ir skaniai padaryt. tas su pienuku irgi toks idomus,kazin kodel vis nesiryztu pabandyt g.gif  mirksiukas.gif ar darete, kas nors  daugiau????


dariau su pienu mirksiukas.gif tik reikejo daugiau rugsties kad sutrauktu i tirsta mase, bet visumoj labai gera alternatyva receptui su kiausiniu thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Jolete @ 2012 04 06, 14:12)
Šiandien dariau su kukuruzų aliejum, sakyčiau labiausiai vykęs majonezas.

o tai gal radot nerafinuota kukuruzu alieju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 04 11, 22:01)
dariau su pienu  mirksiukas.gif  tik reikejo daugiau rugsties kad sutrauktu i tirsta mase, bet visumoj labai gera alternatyva receptui su kiausiniu  thumbup.gif


Reikėjo aliejaus dapilti, jis tirština. kaip pasigaminti majonezą be kiaušinių Iš pradžių įdėjo truputį garstyčių, druskos , pieno ir pylė saulėgrąžų alieju, tiksliau proporcijos- 1dalis pienos, 3 dalys sulėgrąžų aliejaus ir 1dalis alyvuogių aliejaus. Aš pati niekada nepilu alyvuogių aliejaus darau tik iš saulėgrąžų. +pagal skonį citrinų sulčių arba vyno acto. Jei gaunasi per skystas reikia dapilti aliejaus ,jei per tirštas truputį pieno
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amorosa: 11 balandžio 2012 - 22:37
QUOTE(amorosa @ 2012 04 11, 23:31)
Reikėjo aliejaus dapilti, jis tirština. kaip pasigaminti majonezą be kiaušinių Iš pradžių įdėjo truputį garstyčių, druskos , pieno ir pylė saulėgrąžų alieju, tiksliau proporcijos- 1dalis pienos, 3 dalys sulėgrąžų aliejaus ir 1dalis  alyvuogių aliejaus. Aš pati niekada nepilu alyvuogių aliejaus darau tik iš saulėgrąžų. +pagal skonį citrinų sulčių arba vyno acto. Jei gaunasi per skystas reikia dapilti aliejaus ,jei per tirštas truputį pieno


O kokio riebumo piena naudojote?
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 04 11, 23:01)


o tai gal radot nerafinuota kukuruzu alieju  smile.gif


Neradau, pirkau rafinuotą.
Atsakyti