Man skaniausias toks
2 (žali) kiaušinio tryniai,100ml aliejaus,1valg.šauk.citrinos sulčių(arba acto),1arbat.šauk. garstyčių, 1arbat.šauk. cukraus(arba medaus), žiubsnelis druskos ir visokių mėgstamų džiovintų žolelių (galima ir be jų) Visi produktai ir plakimo indas turi būti atšaldyti šaldytuve.
Trynius, citrinų sultys, garstyčias, cukrų ir prieskonius suplakti. Toliau plakant plona srovele supilti aliejų ir plakti 2-3 minutes.
Majonezas gaunasi tirštas ir purus ~ 200 gr, jei norite švelnesnio skonio, ir mažesnio kaloringumo, sumaišykite (neplakti !) su natūraliu jogurtu (tinka mažas indelis nat.jog. "Dobilas" )
Majonezą geriausiai suvartoti šviežią, bet galima laikyti ir šaldytuve 2-3 dienas( paskui jis ima išsisluoksniuoti, be to neturi konservantų, todėl galiojimas trumpas)