Įkraunama...
Įkraunama...

Majonezas

QUOTE(rugiagele26 @ 2012 02 24, 19:13)
galima ipilt naturalaus jogurto... bandet kas nors taip? Bet skonis tai toks... na reikia priprast prie naturalumo  lotuliukas.gif


idekit daugiau prieskoniu mirksiukas.gif
pvz cesnako, baziliko
QUOTE(Jolete @ 2012 03 06, 12:05)
Kokį naudojate aliejų majonezui ?

labiau patiko su saulegrazu
Atsakyti
QUOTE(Mamučia @ 2011 08 26, 22:56)
As dru
200 ml alejaus
150 ml pieno
1 saukstelis garsticiu
puse cetrinos
cukrus ,druska,prieskoniai pagal skoni.
viska dedu i blenderio inda,po 7 sekundziu plakimo,su blenderiu,gaunat 500 ml super tirsto mojenezo 4u.gif


aciu aciu aciu!!!! ka tik pasigaminau, LABAI GERAS!!!!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 03 06, 15:33)
saulegrazu


Dariau su saulėgrąžų ir su alyvuogių, ir vieno ir kito aliejaus stipriai jaučiasi skonis. Nelabai tas majonezas patiko su tais skoniais.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2012 03 07, 08:25)
Dariau su saulėgrąžų ir su alyvuogių, ir vieno ir kito aliejaus stipriai jaučiasi skonis. Nelabai tas majonezas patiko su tais skoniais.


as su Naturos dariau, man nesijaucia g.gif
Atsakyti
Aš darau su nerafinuotais aliejais, rafinuotų nevartojam. Gal kas darote su nerafinuotais? ir radote tokį kurias neturi ryškaus kvapo ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolete: 07 kovo 2012 - 09:15
QUOTE(Jolete @ 2012 03 07, 10:14)
Aš darau su nerafinuotais aliejais, rafinuotų nevartojam. Gal kas darote su nerafinuotais? ir radote tokį kurias neturi ryškaus kvapo ?

man tai saulegrazu nerafinuoti visi stipraus kvapo, sakyciau gal vistik alyvuogiu svelnesnis nerafinuotas, gal pabandykit tada su kokiu kukuruzu aliejum g.gif as namie turiu ivairiu riesutu ir seklu alieju, jis svelnaus skonio, tik va nepamenu ar nerafinuotas jis
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2012 03 07, 09:14)
Aš darau su nerafinuotais aliejais, rafinuotų nevartojam. Gal kas darote su nerafinuotais? ir radote tokį kurias neturi ryškaus kvapo ?

bandžiau su saulėgražų nerafinuotu, tai ir man stipriai jaučiasi "sėmkių" skonis. Kai kuriose salotose jis net labai tinka, bet norisi ir labiau neutralaus.
Sakiau gal su kokiu sezamų sėklų pabandyti g.gif jis lyg ir ne tokio aštraus kvapo. Reiks atidžiau išnagrinėti pilstomų aliejų asortimentą.
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2012 03 06, 19:11)
aciu aciu aciu!!!! ka tik pasigaminau, LABAI GERAS!!!!!  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif


bet deja siandien man jis jau nelabai. Rugsteja vis. Konsistensija net pasikeite, vakar buvo toks kreminis grazus, o siandien vos ne koretas daresi...
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 03 07, 15:28)
man tai saulegrazu nerafinuoti visi stipraus kvapo, sakyciau gal vistik alyvuogiu svelnesnis nerafinuotas, gal pabandykit tada su kokiu kukuruzu aliejum  g.gif  as namie turiu ivairiu riesutu ir seklu alieju, jis svelnaus skonio, tik va nepamenu ar nerafinuotas jis


Kukurūzų nerafinuoto nemačiau, reikės paieškoti rimčiau.
QUOTE(Nuska @ 2012 03 07, 17:29)
bandžiau su saulėgražų nerafinuotu, tai ir man stipriai jaučiasi "sėmkių" skonis. Kai kuriose salotose jis net labai tinka, bet norisi ir labiau neutralaus.
Sakiau gal su kokiu sezamų sėklų pabandyti g.gif jis lyg ir ne tokio aštraus kvapo. Reiks atidžiau išnagrinėti pilstomų aliejų asortimentą.

Sezamų turi kažkokį kvapą, bet gal ne toks intensyvus kaip saulėgrąžų ar alyvuogių.
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2012 03 07, 17:57)
bet deja siandien man jis jau nelabai. Rugsteja vis. Konsistensija net pasikeite, vakar buvo toks kreminis grazus, o siandien vos ne koretas daresi...

kaip keistai, man tai nepasirode pasikeites kita diena g.gif gal per siltai buvo?
o suvartoti tai per 3 dienas toki namini rekomenduoja
Atsakyti
Vakar nusipirkau rapsų nerafinuoto, bandysiu gal tiks. O kukurūzų nerafinuoto nebūna.
Atsakyti
Man skaniausias toks 4u.gif

2 (žali) kiaušinio tryniai,100ml aliejaus,1valg.šauk.citrinos sulčių(arba acto),1arbat.šauk. garstyčių, 1arbat.šauk. cukraus(arba medaus), žiubsnelis druskos ir visokių mėgstamų džiovintų žolelių (galima ir be jų) Visi produktai ir plakimo indas turi būti atšaldyti šaldytuve.
Trynius, citrinų sultys, garstyčias, cukrų ir prieskonius suplakti. Toliau plakant plona srovele supilti aliejų ir plakti 2-3 minutes.
Majonezas gaunasi tirštas ir purus ~ 200 gr, jei norite švelnesnio skonio, ir mažesnio kaloringumo, sumaišykite (neplakti !) su natūraliu jogurtu (tinka mažas indelis nat.jog. "Dobilas" )

Majonezą geriausiai suvartoti šviežią, bet galima laikyti ir šaldytuve 2-3 dienas( paskui jis ima išsisluoksniuoti, be to neturi konservantų, todėl galiojimas trumpas)


Atsakyti