Įkraunama...
Įkraunama...

Jungtinės Amerikos Valstijos

QUOTE(moodring @ 2007 06 03, 15:52)
mmmm...
o as va dabar internete kaiptik jau susiradau pasiskaiciau kad isskyrus tokiems dalykams kaip viesbuciai/nuomai ir panasiai tai galima ir su visa/electron...

tai dabar net nezinau, bo as ten tai banke siaip ar taip saskaita atsidarysiu, tik va kad man reikia tureti is kur pasiimti babkiu atveju "jeigu ka" iki tol kol atsidarysiu ir siaip...

o tai rimtai siaip is bankomatu su Visa electron nenusiimsiu pinigu ?
Nes kaip supratau tai jei bankomate galima naudotis Visa, tai ir Visa electron tuomet...
??

ne Visa Electron ir Visa kreditine nera tas pats. Esu macius , kad ir restoranai kai kurie priima ir parduotuves retai kuri, bet velgi labai labai mazai.Visa Electron nepriims daugiau nei priims. Daug bankomatu nepriims, reiks ieskot tokiu kurie priims. Juose nusiimineti kainuoja ir siaip o tau dar bus plius tarptautinis mokestis. Nesuprantu kodel nepasiimi paprasciausios kreditines is lietuvishko banko ir vaziuoji ramia dusele??
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2007 06 03, 22:23)
ne Visa Electron ir Visa kreditine nera tas pats. Esu macius , kad ir restoranai kai kurie priima ir parduotuves retai kuri, bet velgi labai labai mazai.Visa Electron nepriims daugiau nei priims. Daug bankomatu nepriims, reiks ieskot tokiu kurie priims. Juose nusiimineti kainuoja ir siaip o tau dar bus plius tarptautinis mokestis. Nesuprantu kodel nepasiimi paprasciausios kreditines is lietuvishko banko ir vaziuoji ramia dusele??

todel, kad esu tik studente ir nezinau ar kreditine kortele man darys, sitais klausimais nelabai ka nusimanau nes europoj naudojaus savo Visa Electron ir niekad problemu neturejau ir net mintis tokia nekilo kad ten neveiks...
ir tik sian man "tokia minti" pazystamas pasake ir va kaip gaunasi. Kai laiko neturi ir ruostis reikia paskutine minute doh.gif
isvaziuoju uz 5 dienu ir nezinau ar padarys per pora dienu ta koretele...
ir dar taip nervuoja kad sian sekmadienis ir tik ryt galesiu kazka doro padaryti, klausimu daugeja, o atsakymu ner kur paklaust iki rytojaus doh.gif doh.gif

Man ir nereikai su ja niekur atsiskaitineti, tik va kad is bankomato "jei ka" butu galima issiimti... Zinau kad Visa ir Visa elektron ne tas pats, viena gi debetine, kita kreditine, tiesiog kaip kad rase bankomatuose uzrasas "Visa" reiskia, kad galima issimti is visu "Visa" seimos korteliu...iskaitant ir visa electron...koks gi darbas tam bankomatui kreditine ar debetine.. g.gif
O jei rimtai is kur zinai kad is automatu su electron neissiimsi? is pazystamu ar savo patirties ar ..?

o siaip aciu uz atsakymus.. 4u.gif ryt sakaiu anksti kelsiuos biggrin.gif

nui va, issiaiskinau viska..
kaip ir tikejausi, pasidaryti kreditine kainuoja nemazai pinigeliu, o siuo metu paildomu islaidu ir taip turiu belenkiek.. verysad.gif
banke sake taip kaip ir sakei (tai labai dekui), bet siaip pridure kad visgi daugumoj aparatu jei ka galesi issimti pinigu, o siaip ar taip kadangi as grynuosius vesiuos ir vietoj vistiek darysiuos koretele,ir man ta koretele tik extra atvejui reikalinga, tai pasikonsultavau dar su keliais zmogiukais, tai ner reikalo darytis cia ta kortele... smile.gif
bet siaip MichGirl laaaaabai dekui uz pagalba 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moodring: 03 birželio 2007 - 22:56
QUOTE(moodring @ 2007 06 04, 10:30)
nui va, issiaiskinau viska..
kaip ir tikejausi, pasidaryti kreditine kainuoja nemazai pinigeliu,  o siuo metu paildomu islaidu ir taip turiu belenkiek.. verysad.gif
banke sake taip kaip ir sakei (tai labai dekui), bet siaip pridure kad visgi daugumoj aparatu jei ka galesi issimti pinigu, o siaip ar taip kadangi as grynuosius vesiuos ir vietoj vistiek darysiuos koretele,ir man ta koretele tik extra atvejui reikalinga, tai pasikonsultavau dar su keliais zmogiukais, tai ner reikalo darytis cia ta kortele...  smile.gif
bet siaip MichGirl laaaaabai dekui uz pagalba  4u.gif  mirksiukas.gif

mano drauge kai buvo atvaziavus cia su Work & Travel programa, tai pirmom dienom skolinosi is manes, nes su Electron niekur negalejo nei atsiskaityt nei nusiimt pinigu. Kazkuriam banke paaiskino, kad negali jie susirist su lietuvishku banku jei tai electron kortele, jei butu kreditine atseit butu kitas reikalas. Pasiule ieskot Visa Electron priimanciu bankomatu, ir kaip tycia niekur neradom. Paskui jau kai nereikejo esu macius ir tokiu kur priima, bet tuo kartu ji niekaip negalejo nusiimt pinigu buto depositui susimoket. Nezinau ko cia atvaziuoji. Jei dirbti ir is kart po atvykimo pradesi gaut pajamas, tai viskas bus OK, pirmai savaitei grynu atsivesi, o paskui atsidarysi saskaita vietiniam banke ir tiek. Bet jei zadi tik keliaut kelias savaites tai vien su electronu nezinau ar tavo vietoj rizikuociau.
Atsakyti
Taip, pagal work and travel isvaziuoju.
mm.. siaip tai nezinau kiek ta tavo drauge pinigu vezesi kad pirmom dienom skolintis reikejo...as tai siaip ar taip imu gi ne porai dienu ar savaitei pinigu, menesiui kaip minimum tikrai uzteks man sitos sumos... g.gif
Pakalbejau su praejusiais metais buvusiais zmogiukais, tai nei vienas sake nesidare kreditines lietuvoje, brolis irgi nesidare ir vaziavo ir niekas su problemom del to nesusidure...tai net nezinau kaip cia taip...
o del korteles - man jos vienaip ar kitaip vistiek nebutu padare iki isvykimo jei pirmadieni buciau uzsisakiusi, taigi mazas cia skirtumas... biggrin.gif
Ot tie amerikieciai, visas pasaulis naudojasi Visa Electron, o jiems mat negerai... skaiciuoja viska irgi nesisteminiais vienetais ir siaip...niu ziuresim kaip man ten su tokiais nestandartais susigyvens biggrin.gif

Tai va 4u.gif
ok, nebedrumsiu jums sitos temos. Darkart dekui uz pagalba!!
Atsakyti
QUOTE(Laaila @ 2007 05 25, 20:57)
klausiau del to, kad as visai nemoku anglų k. ax.gif kad paskui neklaustų ką as ten nabagėlė aplamai veiksiu? tongue.gif

Labutis,
nusprendziau ir as isitraukti i jusu diskusijas 4u.gif

As kai ejau vizos irgi nemokejau anglu kalbos, bet mes rasem, kad vaziuojam i Florida, o vyras atseit moka siek tiek ir mes vaziuojam ilsetis. Manau kalba nera problema, bet tai buvo seniai pries 7 metus.

Laaila kada einat del vizos? Mes irgi eisim mazyliui daryti, bet kai padarysiu pasa, o per kiek laiko dabar padaro pasus? Galvojam vel pakeliauti, o beto labai jau man patiko Floridoje thumbup.gif Vaikai irgi noretu dar nuvykti pailseti, bet rudeni mokslai prasideda verysad.gif

Mokejimo korteliu mes irgi spec nesidarem, bet yra kur musu Visa electron neprieme. Bet nuvaziave pasidarem ju korteles ir daugiau problemu nebera.
Atsakyti
Radau parašyta, kad atvažiavus į Ameriką, muitinėje, reikia turėti dar ir paso bei vizos kopiją. Ar tikrai reikia pasidaryti tų dokumentų kopijas? gal kas galėtumėye atsakyti. Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Lūgnė @ 2007 06 09, 17:24)
Radau parašyta, kad atvažiavus į Ameriką, muitinėje, reikia turėti dar ir paso bei vizos kopiją. Ar tikrai reikia pasidaryti tų dokumentų kopijas? gal kas galėtumėye atsakyti. Ačiū.

Mes vaziavome praitu metu rudeni tai nieko nereikejo. Jie visus duomenis turi nematau prasmes g.gif
Atsakyti
QUOTE(moodring @ 2007 06 03, 15:55)
O jei rimtai  is kur zinai kad is automatu su electron neissiimsi? is pazystamu ar savo patirties ar ..?

jau kaip ir be reikalo rasau, bet tikrai Amerikoje nera Visos Electron schmoll.gif as cia gyvenu jau virs penkiu metu, tai zinau.... bet esu macius pas rusus parduotuvese, kad jomis galima atsiskaityt biggrin.gif o del bankomatu g.gif kazkodel netikiu, kad leistu nusiimti, nors tu banku visokiausiu cia yra, gal ir atsiras vienas, kuris "pripazins" ta Electron 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lūgnė @ 2007 06 09, 10:24)

oi ne tikrai nereikia.
Atsakyti
sveikutes, prisijungiu ir as -prie sios temos. Uz geru dvieju sav ir as skrendu i svajoniu sali Amerika ir populiara Florida. ir pasigirsiu isbusiu 6 sav. tai manu ne mazai pamatysiu. nors tiesa pasakius, ne vien keliauti ir amerika pamatyti vaziuoju. O vaziuoju giminaicius aplankyti.
o del vizu. tai turiu visus nuraminti, paskutiniu laiku ir spaudoje staipsniai pasirodo, ir pati isitikinau, kad vizas gauna daugiau nei 50 proc prasanciuju. pries mus buvo gal kokia 6 zmones, visi labai lebgvai gavo. tik buvo baltarusiai, kazkas su ju pasais negerai buvo tai tik jie negavo. gavo ir mociute, kuri metesi kad neturi litu daug, konsulas net paklause, ar zinot kiek kainuos kelione. zodziu visi gavo ir labai mazai tarde visus, o dok is vis juokingai reikejo. mes ju turejom kiekvienas gal po 30lapu, visas sakaitas, nekilnojamojo turto pazymejimus, deklaracijas, darudimus, giminaiciu dok. ju sastaitas, iskvietimus patvirtintus notaru. Zodziu visko daug, o paeme tik is darbo pazyma, saskaitu israsus ir deklaracijas, visas nieko daugiau nereikejo. Su mumis vaziavo ir gavo viza mano seses uozviene, kuri pencininke ir pinigeliu tikrai daug neturi.
tai tiek mano minciu. laukiu nesulaukiu keliones, nors labai bijau, tai is vis pirma mano kelione ir plius dar skrydis. O kai as esu tokia vemike, labai bijau kad visa kelione sunkiai pernesiu. Del to noriu paklausti, gal kas gali patarti kokius vaistus pirkti nuo ptkinimo, avianplant, manu man gali buti per silpni. nes seses vaikams jie nepadedavo, o as kaip ir jie nepakeliu visokiu aukstyn, zemyn, supimu.
Atsakyti
O kodel i Florida vasara skrendat? Gi sitaip karsta ir tokia nereali dregme. Lietuvos karstis juokas palyginus. As i florida tai tik ziema... teko but pernai liepos men pora dienu gimtadieni, tai tikrai nefaina. Namie sedint ir masinoj aisku yra kondicionieriai, bet kadangi skrendat kaip turistai tai vistiek noresit kazka aplankyt, pamatyt ir t.t. - sunkoka kai toks karstis ir ypac kai tokia dregme. Svarbiausia: nusipirk kuo stipresnio kremo nuo saules. Jei paprastai jo nenaudoji tai negalvok, kad neprireiks, nes saulute oho kaip ten kepina, gali labai smarkiai nudegt. Pirk bent su 45spf, o jei LT rasi tai ir visu 50spf.

Vaistu nuo pykinimo yra. kiek jie padeda nzn, nes kelionese nepykina manes. Taciau nepergyvenk, dideliuose transatlantiniuose lektuvuose tiek to kratymo ar supimo ir tera, greiciausiai nieko net nejusi.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2007 06 10, 21:02)
O kodel i Florida vasara skrendat? Gi sitaip karsta ir tokia nereali dregme. Lietuvos karstis juokas palyginus. As i florida tai tik ziema... teko but pernai liepos men pora dienu gimtadieni, tai tikrai nefaina. Namie sedint ir masinoj aisku yra kondicionieriai, bet kadangi skrendat kaip turistai tai vistiek noresit kazka aplankyt, pamatyt ir t.t. - sunkoka kai toks karstis ir ypac kai tokia dregme. Svarbiausia: nusipirk kuo stipresnio kremo nuo saules. Jei paprastai jo nenaudoji tai negalvok, kad neprireiks, nes saulute oho kaip ten kepina, gali labai smarkiai nudegt. Pirk bent su 45spf, o jei LT rasi tai ir visu 50spf.

Vaistu nuo pykinimo yra. kiek jie padeda nzn, nes kelionese nepykina manes. Taciau nepergyvenk, dideliuose transatlantiniuose lektuvuose tiek to kratymo ar supimo ir tera, greiciausiai nieko net nejusi.

del karscio. tai zinau kad bus be proto karsyta, sese jau perspejo. kaip sakiau pirmoj eilej vaziuojam giminaicius aplankyti, o tik antroj vietoj pamatyti ka. Zinau kad utaganu sezonas jau prasidejo. Bet.... ka jau padaryri. Kitaip, ziema, man neiseina istrukti is Lietuvos. Darbai, mokslai. O ir ten giminaiciai laisvesni vasara, kad galetu daugiau laiko su mumis pabuti. O ka vazinesim i visus is eiles parkus, vandens atrakcionus.
Del kremu zinau, man sese buvo parvezusi is tenai net 60 proc krema, tai is vis neidegi, labai geras. bet tokiu dalykeliu nesivesiu, viska tenai pirksim, arba sese duos.
Aciu uz patarimus.
O del pykinimo, manau man bus oi bus fear.gif bijau.gif
Atsakyti