Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-8

QUOTE(zuliaska @ 2010 09 06, 09:32)
jo mergos reikia kokio tortos smile.gif tai laukiu ir aš to ferrero roche smile.gif mano gimkė savaitgalį, noriu naujo torto. jau 20 rūšių tikrai išbandžiusi, nebežinau kokį pasirinkti smile.gif)


Ir as laaaabai prisijungiu prie laukianciu. Bandziau ieskoti per google, tai ten tik kazkokia man nesuprantama kalba radau smile.gif Dar laukiam atsiliepimu apie skoni wink.gif
Atsakyti
nu aš tai jau sugalvojau kokies darysiu:) neįprastus tokius, su baley's likerius, ir ten dar kažkokį smile.gif tai geriau 2 mažiukus padarysiu, kad daugiau išragavus bučiau smile.gif)))
Atsakyti
Na, pagaliau surasiau as visa torto kepimo eiga smile.gif
Vakar suvalgem torciuka, tai vos spejau nufotkinti paskutinio gabalelio pjuvi - visai buvau pamirsus apie pjuvio nuotrauka. Torto skonis - fantastiskas!!! Vienas berniukas niekada nevalgo tortu! Jo mama buvo nustebus, kai jis suvalge viena gabaleli ir paprase antro. Taigi, Ferrero Rocher tortas - gal labiau ne vaikams, nors alkoholio kaip ir nera, bet romo esencija priduoda tokio turtingumo ir alkoholio skonio siam tortui.

Ferrero Rocher tortas

Biskvitui reikes:
6 dideliu kiausiniu
276 g. cukraus
276 g. miltu
1 pakelio sokolado milteliu (apie 15-20 g.) arba 2 v. Saukstus kakavos
78 g. aliejaus
Keletos lasu romo esencijos

Biskvita ruosti panasiai kaip ir rafaelo svajones (fantastiskas receptas, aciu autorei 4u.gif ):
kiausinius ir cukru plakti mikseriu apie 5 minutes, palaipsniui plakant supilti alieju ir dar plakti apie minute, ipilti romo esencijos, atsargiai imaisyti persijotu miltu, kepimo milteliu ir sokolado milteliu (kakavos) misini. Tesla padalinti i tris lygias dalis ir kiekviena iskepti atskirai 190 laipsniu kaitrumo orkaiteje – 10-15min. Be abejo, galima iskepti visa biskvita ir veliau ji supjaustyti, bet as kepu butent atskirai kiekviena.

Pertepimams reikes:
Sokoladiniam pertepimui:
100 g. Sokolado,
50g. grietineles,
50g. sviesto,
keletos lasu romo esencijos.

Sokolada istirpinti vandens voneleje ar mikrobangineje, i dar karsta sokolada, nuolat maisant supilti grietinele ir imaisyti sviesta, ilasinti keleta romo esencijos lasu. Palikti austi. Tuo tarpu pasiruosti antra pertepima.

Sokoladines grietineles pertepimui reikes:
50 g. Kartaus juodo sokolado,
250 g. riebios grietineles
Keletos lasu romo esencijos
Sokolada istirpinti mikrobangineje arba karsto vansens voneleje. Grietinele issiplakti iki standumo, pries baigiant plakti plona srovele pilti ATVESUSI, bet ne atsalusi ir ne karsta sokolada dar siek tiek kartu paplakti.

Torto surinkimui reikes: nesmulkintu lazdynu riesutu (as perku be luobeles), sausu vafliu lakstu (apie 4-5) bei skystimelio sulaistymui (laisciau su vandens, cukraus ir romo esancijos sirupu).

Surinkimas – deti pirma sokoladinio biskvito sluoksni, ji sulaistyti (as purskiu purkstuvu – labia tolygiai susilaisto biskvitas ir niekad nebuna perdaug dregnas), uztepti dar siek tiek silta pirmaji sokolado misini, gausiai apiberti lazdyno riesutais (as suberiau apie 200g.), riesutukai turetu buti vienas salia kito – padengti beveik visa torta, tada uzdeti antra biskvita, ji sulaistyti, aptepti grietineles su sokoladu kremu ir gausiai apiberti sausu vafliu trupinukais, deti trecia biskvita.
Veliau aptepti sviesto (sarlot ar sviesto-kondencuoto pieno kremu ir puosti pagal sugebejimus ir pageidavimus). Labiausiai tiktu puosti sokoladu, grietinele, tada nera butina aptepti sviesto kremu.

Pjuvio foto (ne itin kokybiska, nes jau paskutini gabaleli pagavau) ax.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eda.dita: 06 rugsėjo 2010 - 18:54
is ko geriausia padaryti zole ant torto g.gif kad ji gerai laikytusi is grietineles ar is aisingo g.gif ,beze su manim nedraugauja schmoll.gif
Atsakyti
iš grietinėlės, visgi bezė geriausia, na dar šarlot sviestinis kremas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 09 06, 22:04)
iš grietinėlės, visgi bezė geriausia, na dar šarlot sviestinis kremas  4u.gif


gal i greitinele standiklio ideti,kad ji geriau laikytusi g.gif
Atsakyti
QUOTE(eda.dita @ 2010 09 06, 18:49)
Na, pagaliau surasiau as visa torto kepimo eiga  smile.gif
Vakar suvalgem torciuka, tai vos spejau nufotkinti paskutinio gabalelio pjuvi - visai buvau pamirsus apie pjuvio nuotrauka. Torto skonis - fantastiskas!!! Vienas berniukas niekada nevalgo tortu! Jo mama buvo nustebus, kai jis suvalge viena gabaleli ir paprase antro. Taigi, Ferrero Rocher tortas - gal labiau ne vaikams, nors alkoholio kaip ir nera, bet romo esencija priduoda tokio turtingumo ir alkoholio skonio siam tortui.




Manau sita torta pasiliksiu savo gimtadieniui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Solen @ 2010 09 06, 23:07)
gal i greitinele standiklio ideti,kad ji geriau laikytusi g.gif

Didelis indelis grietinėlės, 3 šaukštai cukraus, mažiau nei 0,5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgštelės, 1 pakelis standiklio mirksiukas.gif papuošimui čia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 09 07, 07:59)
Didelis indelis grietinėlės, 3 šaukštai cukraus, mažiau nei 0,5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgštelės, 1 pakelis standiklio  mirksiukas.gif papuošimui čia  4u.gif

ojej kaip saldu bus biggrin.gif
Atsakyti
nė velnio schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 09 07, 09:07)
nė velnio  schmoll.gif

Saldu, saldu tongue.gif As daugiau 2 nepilnu saukstu 1 dideliam indeliui nededu
Atsakyti
Sveikos,

Noreciau paklausti labai durno klausimo blush-anim-cl.gif Kai kepu biskvitus, jie buna vidurys normaliai issikeles, o krastai plonesni. Ir kai tepu, tai tortas gaunasi su nuleistais krastais. Itariu suprantat, ka noriu pasakyti hah.gif Ar pries tepant visa ta plonuma reikia nupjaustyti???
Bet as kepu tik 23 cm formoj, nes didesnes orkaites neturiu. Bus labai mazas, jei dar po 3-4 cm nutrumpinsiu. Ar yra kokiu paslapciu?
Beje, viso biskvito is karto kepti nemoko ir supjaustyti gabaliukais bash.gif 2 kartus kepiau, ir 2 kartus teko suvalgyti kaip pyraga mega_shok.gif
Atsakyti