Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-8

Išbandžiau va šitą tortą ,,Kavos aromatas". aišku, šiek tiek keičiau: biskvitas Rafaelo, neturėjau aviečių ir jų sirupo (sulaisčiau vandeniu su citrina minimaliai), nebarsčiau šokolado drožlių (vietoj jų dėjau kapučininius saldainius pjaustytus) ir baltojo šokolado nedėjau.
tortas toks senovinis, man trūko šlapumo, bet kvepia kava/kapučino. norėjos dar tokio sluoksnio morenginio-riešutinio, kaip iš ,,Jaunystės" torto.
user posted image
ačiu Pintikei už glajaus receptą. mirksiukas.gif
Atsakyti
na dar vienas naujokes klausimelis blush2.gif

bet kokius pyragus ar biskvitus kepant, baltymus isplaku atskirai ir ant galo atsargiai sudedu i tesla.

o rafaelo bsikvito recepte kitaip. tai kaip daryt? bijau kad neiskils jei neisplaksiu iki standziu putu baltymo, jau ne vienakart yra buve su biskvitais taip g.gif

ar jus darot grynai pgl recepta, t.y. plakat visa kiausini, ar atskiriat ir baltyma isplakat atskirai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mildama @ 2010 11 01, 20:57)
na dar vienas naujokes klausimelis  blush2.gif

bet kokius pyragus ar biskvitus kepant, baltymus isplaku atskirai ir ant galo atsargiai sudedu i tesla.

o rafaelo bsikvito recepte kitaip. tai kaip daryt? bijau kad neiskils jei neisplaksiu iki standziu putu baltymo, jau ne vienakart yra buve su biskvitais taip  g.gif

ar jus darot grynai pgl recepta, t.y. plakat visa kiausini, ar atskiriat ir baltyma isplakat atskirai? g.gif

kepu pagal receptą 4u.gif
manau, kad jei plaki atskirai baltymus, tai nereikia jokių papildomų priedų, o jei baltymų neplaki tada reikia kepimo miltelių arba sodos 4u.gif esmė tame unsure.gif
Atsakyti
Turtingas kavos tortas

Jam pagaminti Jums prireiks Asseni šokoladinio (na man jis skaniausias) biskvito, šokoladinio kremo iš šokoladinio Zebros torto ir karamelinio kavos pertepimo pagal Cipciuką... o dabar detaliau...

biskvitas pagal Asseni
Receptas skirtas 25 cm formai. Produktu kiekis formai 30x30, arba tokio pat dydžio kvadratiniam tortui parašytas skliaustuose...

Sokoladinis biskvitas:
Sviestas kambario temperaturos 120 gr. (180)
Cukrus 200 gr. (300)
Miltai 200 gr (300)
Kiaušiniai 2 (3)
Kakava 40 gr (60)
Kefyras 190 ml (280)
Kepimo milteliai 1,5 a.s. (2,5)
Soda 1 a.s. (1,5)

Sviestą išplakti su cukrumi, įdėti po viena kiaušinį, kiekviena kartą viską gerai išplakti. Sodą, kepimo miltelius, miltus ir kakava persijoti. Į cukraus, kiaušinių masę etapais sudėti miltų, mišinį ir kefyrą, kiekvieną kartą viską gerai išplakti.

Iškepti du biskvitus. Kiekviena biskvitą perpjauti pusiau, gausim 4 biskvitus
Kepti 180 C, 20-30 min.

Aš kepiau 26 skardoje pilną normą, tris biskvitus sudėjau į tortą, vieną pasilikau trupinukams...

Pertepimui naudojau Zebros šokoladinio torto kremą, turėjau namie rikotos sūrio indelį tai ir tą įplakiau, tikrai nepamaišė, bet ir dėti nebūtina...taigi šokoladinis kremas :

Kremui:
450gr grietinėlės
4 šaukštai cukraus
200 g juodo šokolado
tirpios kavos truputį ( aš pagal skonį dėjau)
vanilinio cukraus
graikiškų riešutų (aš visada deduosi kepintus smulkintus migdolus)
Kremui išplakti grietinėlę,šokoladą ištirpinti, ataušinti ir supilt į grietinėlę.Supilti kavą, sudėt riešutus.

Antram kremui naudojau Cipciuko gardųjį karamelinė kremą su kava:
1 indelis Rududu (398 g)
200 g sviesto
nepilna stiklinė kambario temperatūros kavos (nesupyliau daugiau nei pusę stiklinės)
sviestą išplakti iki purumo, palaipsniui po šaukštą įplakti Rududu, galiausiai po šaukštą įsipilti kavos...

torto surinkimas: biskvitą sulaistome kava, užtepame karamelinį kremą, biskvitas, sulaistome kava, šokoladinis riešutinis kremas, biskvitas, sulaistome kava... sulaistymui puikiai tiktų alkoholis, tačiau valgė ir vaikai, tai nepyliau, bet tikrai būtų nepamaišęs šlakelis kavos ar karamelinio likerio, o gal ir amareto... mano skonio receptoriams šis tortas tobulas, padarytas jis penktadienį, tai šiandien buvo nuostabaus skonio ax.gif

user posted image


Papildyta:
Pribrendo matau reikalas įnešti aiškumo į šito torto kremo gaminimą, taigi:

šokoladiniam kremui pagaminti mums reikės grietinėlės, gerai ištirpinto ant garų ir gerai atvėsinto šokolado, riešutų, cukraus, sausos tirpios kavos miltelių, trupučio vanilės...
user posted image

grietinėlę išplakame su cukrumi, žiupsneliu citrinos rūgštelės iki standumo...
user posted image

user posted image

į išplaktą grietinėlę, mikseriui veikiant įplakame tirpintą, atvėsusį šokoladą, man jau buvo pradėjęs stingti nuo kraštų...supilsite šiltą arba karštą, turėsite pliurzę...
user posted image

user posted image

user posted image

į šį plakinį beriame kavą (2-3arbatinius šaukštelius), riešutus, baigiant aš pilu apie šaukštą amareto
http://s013.radikal....fa812e21f1c.jpg
http://s017.radikal....b89d16fdc53.jpg
http://s009.radikal....201128da842.jpg
kremas paruoštas...

ruošiame sviestinį karamelinį su kava...
sviestą išplakame iki purumo kol pabąla ir pasidaro purus, pamažu įplakame Rududu, ir galiausiai po šaukštą pilame kambario temperatūros kavą iki pusės stiklinės, aš supilu gal 0,25 stiklinės, nes pasidarau stiprią su cukrumi, atvėsinu ir tada naudoju kremui...
http://i043.radikal....b09e8254233.jpg

http://s43.radikal.r...9abaeed7cbe.jpg
http://s13.radikal.r...e79e5db6704.jpg
kremas paruoštas

torto surinkimas:
biskvitas sulaistomas (kava, kava+amaretas, vyšnių sultys šiuo atveju visus tris sumaišiau į krūvą, buvo labai skanu), užtepamas šokoladiniu kremu
http://s004.radikal....3e16d61b5a4.jpg
http://s56.radikal.r...031e68e9ac0.jpg

uždengiam antru biskvitu, sulaistom, dedam karamelinį kremą, kadangi biskvitas pagal Asseni yra gana trapokas, tam, kad tepant sviestinį kremą nesutrūkinėtų, užsidedu tortinės lanką
http://s017.radikal....6b5d8e13547.jpg

dedame trečią, biskvitą, kartojame šokoladinį kremą, uždengiame paskutiniu biskvitu, sulaistome, išlyginame paviršių, padedame stingti iki puošimo
http://s017.radikal....2cf39dd4c86.jpg

o kai sustings, turėtumėte gauti štai ką
http://s52.radikal.r...a49b6f827eb.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borzika: 14 spalio 2011 - 15:14
kaip skaniai žiūrisi smile.gif įtrauktas į sąrašus-bandysim.man šokoladiniai patys skaniausi
Atsakyti
Na bandyisu ir as wink.gif skamba skaniai!
Atsakyti
QUOTE(Jurginė @ 2010 11 01, 19:29)
Išbandžiau va šitą tortą ,,Kavos aromatas". aišku, šiek tiek keičiau: biskvitas Rafaelo, neturėjau aviečių ir jų sirupo (sulaisčiau vandeniu su citrina minimaliai), nebarsčiau šokolado drožlių (vietoj jų dėjau kapučininius saldainius pjaustytus) ir baltojo šokolado nedėjau.
tortas toks senovinis, man trūko šlapumo, bet kvepia kava/kapučino. norėjos dar tokio sluoksnio morenginio-riešutinio, kaip iš ,,Jaunystės" torto.
user posted image
ačiu Pintikei už glajaus receptą.  mirksiukas.gif

Kokio diametro formoje kepete biskvita?
Atsakyti
thumbup.gif Olesta- bus isbandytas sis torciukas.
Aciu Spygliui uz receptuka su rikota. Geras biskvitukas tikrai ir kremukas thumbup.gif
Atsakyti
Idomus morkų torčiukas http://www.seimoskep...ndex.php?id=319

Ruošiuosi bandyti. Gal kokių patarimų turite? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2010 11 02, 09:44)
Kokio diametro formoje kepete biskvita?

24. biskvitas iš torto ,,Rafaello". ax.gif
Atsakyti
gal esat kepusios šitą Sonatinos morenginį tortą ? Galvojau jį kept uošvio gimtadieniui, truputį bijau dėl morengų kepimo. Įdomu, jei kepėt ar pavyko iš pirmo karto?

O dabar Olestos pamačiau turtingą kavos tortą, kurį jinai įvertino tobulai tai dabar jau nežinau - gal jį bandyt?... g.gif atrodo, nesudėtingai padaromas... Olesta, o čia tiktų riešutai? neperskaičiau iki galo recepto, jau matau, kad yra riešutų doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cosette: 02 lapkričio 2010 - 17:41
QUOTE(Cosette @ 2010 11 02, 17:37)
gal esat kepusios šitą Sonatinos morenginį tortą ? Galvojau jį kept uošvio gimtadieniui, truputį bijau dėl morengų kepimo. Įdomu, jei kepėt ar pavyko iš pirmo karto?


aš kepiau, bet daugiau nebekepsiu schmoll.gif nesigavo mano tie morengai doh.gif skonis nuo to nenukentėjo, bet vargo ziauriai daug, o rezultatas nesigavo toks, kokio norejau verysad.gif
Atsakyti