QUOTE(Mimmi @ 2010 10 19, 14:52)
O mes gyvenam gydymo istaigų maratonu. Dar liko paskutinis 30dienų sanatorijos etapas. Man jau atrodė, kad mums gerėja, bet ortopedas nuleido ant žemės. Liga tik labiau progresuoja, judesiai labai riboti, raumenys silpni. Pernai stipresnės buvom. Prasideda pėdučių problemos, kauliukai sukasi, pėdutės atrodo kaip sulaužytos, gali reikt specialios avalinės. O dar su savo vaikų daktare susiriejau. Mat pagal naujus įstatymus, važiuojant į sanatoriją, reikia kad už pirmą dieną biuletenį išrašytų poliklinika, o sanatorija tęsia. Nu mano ta lakudra, nieko nežinau, važiuokit į sanatoriją, ten jums išrašys. Vėl skambinuosi su sanatorija, tipo, jei atvažiuosiu be biuletenio, tai man jo niekas neišrašys, nes Sodra anuliuoja tokius biuletenius. Nu tai sukėliau ant kojų pusę poliklinikos valdžios
. O jau penktadienis, po pietų. Pirmadienį ryte turim būti Utenoje, o mano doktorka tik po pietų dirba. Nu tai susisiekiau su kažkokiu glavnu načalniku, tas liepė pirmadienį 7ryte eit į tą ir tą kabinetą. Ši problema kažkaip bus sprendžiama. O aš visą savaitgalį kaip ant adatų, jei man neduos biuletenio, tai man šakės, darbe atostogų tikrai negausiu. O vakar ryte jau manęs laukia, kita daktarė išrašė biuletenį, maniškė gavo papeikimą už pareigų neatlikimą. Nebežinau kaip man čia bus su ja. Nu nori su plyta į dantis nors tu ką
. Mat mes per dažnai po sanatorijas važinėjam, ir jai daug popierių rašyt reikia. Ai, pakariausiu aš dar su ja.

nu zalia ruta jum visai nelinksmos dienos

Papildyta:
QUOTE(Medute28 @ 2010 10 19, 21:08)
Manau, kad iš viso įstatymas neturėtų būti interpretuojamas kiekvienam skirtingai, turėtų būti paaiškinimas ne trim pavyzdžiais, kam taikoma slauga o kam ne, o konkretizuoti kiekvienos ligos eigą, atvejį smulkiau, kad visiems būtų aišku, o dabar vienam duoda kitam ne, tačiau, kuom vaikas kitoks, jei iki 5 m jis buvo kateterizuojamas ar taikomos kitos spec. priemonės,o jam suėjus 6 metams jis staiga jau patampa kitoks? kaip suprasti tą sistemą? manau yra aiškus apibrėžimas kas yra slauga ir kas yra priežiūra, ja ir reikia vadovautis. Ir iš viso, kaip gali nuspręsti vienas žmogus (kalbant apie Vln) ar mano vaikui reikia slaugos ar priežiūros užteks, nelabai atsižvelgiantis į išvadas padarytas krūvos medikų. Kuris net neskaito tų išvadų o klausinėja tėvų ir su savotiška pagieža ar piktdžiuga, čia jau kaip kam pasiseks, ima išvedžioti apie įstatymų taikymus, o vat tiem, kurie sveiki ir turi tą bilietėlį tik todėl, kad gautų pinigėlius ir nereikėtų plėšytis darbe, be jokių problemų po šiai dienai gauna neįgalumą (nekalbu apie slaugą ar priežiūrą, kalbu bendrai ).
va cia tai teisinga susakyta,bet kodel nemasto taip protingai tie kurie kuria ten tuos nesuvokiamus istatymus....................