Įkraunama...
Įkraunama...

Pirkti ar nepirkti ?!

Labas,

turiu sesę dvyliktokę. gyvena ji su mama ir tėčiu. šeimoj finansinė padėtis nekokia, nelabai yra laisvų pinigų, labai taupoma. mama neleidžia sau nusipirkti "ofisinių" rūbų į darbą, nors nešioja jau pavargusiais drapanėles. mamos darbe sunku - itin sumažinti atlyginimai. sesers tėvas kartais dirba naktim, akd uždirbtų pinigų.

sesė užsiprašė rugsėjo 1 dienos proga, kad mama nupirktų jai naują suknelę g.gif mama pasakė, kad nepirks. bet dėl pirkinio dabar mamą spaudžia jau tėvas ir sesuo.
beje, sesuo namie buityje nepadeda ir telefono pastoviai negirdi- niekad neįmanoma jai prisiskambinti..

PATARKIT PRAŠAU ar pirkt tą suknią, ar nėra ko išlaidauti kai finansinė padėtis nelepina ax.gif ?
Atsakyti
manau didele jau ir turi suprast kad situacija nekokia, as pati 17 m pradejau dirbt ir gyvent atskirai ir zinau kas yra savo uzdirbti pinigeliai beje pinigu mano mama uzdirbdavo uztektinai bet norejau savo nes mano poreikiai irgi buvo neblogi smile.gif manau kiekviena mergina ypac 12toke nori atrodyti gerai. manau suknele nupirkti galima bet pries tai pakalbejus kad ji kels rageli kai mama jai skambina, as ir nekeldavau ragelio kol man mama viena kart atsisedus prie arbatos puodelio nepasake kad ant manes nepyks ir isleis visur jei ji zinos kur esu ir jei pakelsiu rageli kad ji ysitikintu kad man viskas gerai ir nuo tada musu santykiai puikus ir visada "girdedavau" tel kai mama skambino. man atrodo tegu nuperka suknele uz sutarta kaina kuri stipriai nemus per kisene ir pasako kad jei nedarys ko prisizadejo dovanos kaledom negaus o jei viskas bus gerai pazadekit kaledoms jai dovana kuria ji issiriks tik is pradziu susitarkit del dovanos biudzeto kad paskui ji nenusiviltu ir nesakytu kad nepildot pazado 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
jau didelė, kad pati užsidirbtų. aišku, kad nepirkti.
Atsakyti
QUOTE(Priklausoma @ 2010 08 25, 06:39)
jau didelė, kad pati užsidirbtų. aišku, kad nepirkti.

ir as pritariu kad nepirkti,nes ir taip sie metai mus per kisene,simtadienis ,paskutinis skambutis ir isleistuves ,visom siom sventem reikia pasipuosti ,o dar sventimas su klasiokais doh.gif ,juk dabar i mokykla einant reikia uniformu,na nors svarku,tai sijonas ar kelnes nebutinai is firminiu parduotuviu turi buti g.gif
dukra siais metais baige 12 klasiu ,puikiai zinau kiek kainuoja ,nors stebuklu nepirkome ,bet pinigeliu daug isleidome,o dirba pas mus tik tetis,bet dziaugiuosi kad turiu nuostabia dukra ,kuri tai supranta ir nieko prabangaus nereikalauja blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Priklausoma @ 2010 08 25, 07:39)
jau didelė, kad pati užsidirbtų. aišku, kad nepirkti.

Jau per vėlu pačiai eiti ir užsidirbti, rugsėjo 1 ant nosies. *INSOMNIA* labai gražiai nupasakojo kaip galima viską puikiai išspręsti. Taip pat nebūtina pirkti suknios, kurios kaina viršija pajamas. Manau, kad ir už 100Lt galima įsigyti gražią, puošnią suknią, tiesiog reikia pasiieškoti.
Atsakyti
Sakyčiau ožių pacankė prisišveitus... Mamos vietoj pasiūlyčiau jai suknelę iš Humanos - labai gražių galima rasti. Jei netinka - tai jos reikalas.
Atsakyti
QUOTE(Krococo @ 2010 08 25, 17:11)
Mamos vietoj pasiūlyčiau jai suknelę iš Humanos - labai gražių galima rasti. Jei netinka - tai jos reikalas.

dar yra visokie skelbimų portalai (kad ir manodrabužiai ar supermamos forumo skelbimų tema), kur galima gražią ir nebrangiai rast ar išsimainyt (pati neseniai progines sukneles apžiūrinėjau, tai mačiau ir po 20-40lt neblogų suknučių).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Undinencija: 25 rugpjūčio 2010 - 18:10
Suknelę galima ir pasisiųti.
Atsakyti
QUOTE(Gabriete @ 2010 08 25, 22:59)
Suknelę galima ir pasisiųti.

kad siuvėjų paslaugos nepigios..o jei pati neturi tam gebėjimų ir siuvimo mašinos, tai nelabai kas gausis biggrin.gif o audiniai šiaip irgi nepigu g.gif
Atsakyti
jei norejo sukneles galejo per vasara uzsidirbti.neuzsidirbo reiskia ir sukneles nebus.
Atsakyti
manau, galima susitarti nupirkti suknele kiek veliau kaip apdovanojima (pvz uz gera moksla ar pagalba namie), jei tokie pirkiniai siuo metu yra sunkiai ikandami. Merginai bus proga pasitempti.
Atsakyti
Jei situacija seimoje istikruju yra tokia sudetinga, tai ta pana per vasara turejo uzsidirbti ir sau ir dar tevams finansiskai padeti. Sia vasara sezoniniu darbu pasiula buvo tikrai didele. O tam teciui, kuris spaudzia mama del dukros noru pasiulyciau pradziai zmonai grazia suknele padovanot.
Atsakyti