Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai- 9 tema

QUOTE(JURAIRMINDE @ 2011 01 14, 11:33)
Kiek  žinau, nuo tuberkuliozės ir nuo hepatito B. Tame ir absurdas, juk hepatitas B narkomanų ir prostitučių liga, tai kam sveikų normalių tėvų  kudikėliui leisti šį virusą  doh.gif  ir nuo tuberkuliozės tas pats...jei kudikis sveikoj aplinkoj, tai kam gi jam kepenis gadint  nuo pirmųjų dienų. Kelios draugės sakė, kad be jų žinios paskiepijo. Na mes su tėčiu būsim budrūs, tegu tik pabando  gun_bandana.gif

Bet va, nueis tavo vaikas jau suaugęs į kirpyklą ar manikiūrą pasidaryt, o prieš tai bus kokia narkomanė buvus wink.gif o įrankiai sutikime retai kada sterilizuojami, o tiesiog nuplaunami kas nepašalina užkrato... aš nieko neperšu, tiesiog žinau ne vieną tokį atvejį, tai tik pastebėjimas mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes. Noriu pasidalinti savo patirtimi apie VGM. 2009m. ten gimdziau savo suneli. siais metais vasara ruosiusi vel ten kelaiuti. Gimdyma prisimenu tik kaip pacia nuostabiausia ivyki. Visa nestuma lankiausi VGM konsultaciniame centre ir mane priziurejo VGN dirbanti gydytoja. Gimdziau 41 savaite. Gimdymas buvo planuotas, nes nebenorejome ilgiau laukti, tai sutarta diena atvykome i ligonine. Nieko nereikejo pirkti, kaip buvo pries tai rasyta. Suleido skatinamuosius. tada reikejo siek tiek pasiskankinti. Bet po keleiu valandu, kai kaklelis atsivere tik 3 cm. o saremiai buvo jau nepakeliami buvo padarytas epiduras. Vaikelis gime rankytemis i prieki, todel reikejo siek tiek kirpti. bet tiesa sakant jokiu skausmu nei kerpant nei siuvant nejutau. Akuseres vardo net ir nezinau. Gulejau paprastoje palatoje. pasitaike , kad buvau viena su mazyliu. Personalas geras, rupestingas. Per visa prieziuros laikotarpi gydytoja visiskai neuzsimine apie gimdymo kaina. tiesa uz lankymasi konsultaciniame centre reikia moketi 42.1 Lt. Bet visa nestuma as buvau puikiai priziurima. daromi visi reikiami tyrimai. Todel ir antro nestumo metu tik ten lankysiuosi.
Papildyta:
Tiesa del skiepu, tai apie kieviena skiepa buvome informuoti. Pasiraseme sutikimus ir be musu zinios nieko nedare.

Atsakyti
QUOTE(besyte @ 2011 01 11, 17:01)
turesiu galvoje si varda, tikiuosi pataisysiu ant jos pamainos bigsmile.gif

Taip ji nuostabi! neprisimenu jos vardo, bet tikrai ji mazute tamsi, tokia apvalute, labai man padejo, kai jau 3 diena neturejau pieno,vaikutis buvo alkanas ir klyke.... o as jau nezinojau ka daryti, tai ji atnese misinuko ir pamaitino ji atsimenu, sunelis tada ismiegojo puse nakties... ji mane nuramino ir paguode, o kai nusiraminau ir pas mane atsirado pienuko ir pamazu visas atsistojo i vezes thumbup.gif kitos sesutes ten irgi neblogos, bet nei viena man nepatare ka daryt, o as zalia negalejau pati susiprasti doh.gif
Atsakyti
Atidžiai perskaičiau visą temą, tikrai ramiau pasidarė, dėkoju visoms pasidalinusioms savo įspūdžiais, nes kai esi visai žalia, tai kyla tokie "durni" klausimai, į kuriuos, deja, jau gimdžiusios seniau ir atsakymo neturi, nes nepamena biggrin.gif

Tik man dar vienas dalykas neaiškus 4u.gif atvažiuoji nubėgus vandenims arba sąrėmiams prasidėjus, reikia persirengt ir pavaikščiot, ant to kamuolio pasedėt, kol atsidarinėja viskas. Tai tuo metu Jūs nuogais užpakaliais viską darėt? blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif viena mamytė rašė, kad buvo su apatiniais ir įklotu... Tai kaip reikia??? nesijuokit labai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(romaievamatilda @ 2011 01 14, 18:26)

Tik man dar vienas dalykas neaiškus 4u.gif  atvažiuoji nubėgus vandenims arba sąrėmiams prasidėjus, reikia persirengt ir pavaikščiot, ant to kamuolio pasedėt, kol atsidarinėja viskas. Tai tuo metu Jūs nuogais užpakaliais viską darėt? blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  viena mamytė rašė, kad buvo su apatiniais ir įklotu... Tai kaip reikia??? nesijuokit labai blush2.gif

Jei vandenys nenubege, galima be ikloto. Bet jei nubege ar nuleisti ir dar varva, aisku kad patogiau bus su iklotu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(romaievamatilda @ 2011 01 14, 18:26)
Atidžiai perskaičiau visą temą, tikrai ramiau pasidarė, dėkoju visoms pasidalinusioms savo įspūdžiais, nes kai esi visai žalia, tai kyla tokie "durni" klausimai, į kuriuos, deja, jau gimdžiusios seniau ir atsakymo neturi, nes nepamena biggrin.gif 

Tik man dar vienas dalykas neaiškus 4u.gif  atvažiuoji nubėgus vandenims arba sąrėmiams prasidėjus, reikia persirengt ir pavaikščiot, ant to kamuolio pasedėt, kol atsidarinėja viskas. Tai tuo metu Jūs nuogais užpakaliais viską darėt? blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  viena mamytė rašė, kad buvo su apatiniais ir įklotu... Tai kaip reikia??? nesijuokit labai blush2.gif

Man tai vandenis gimdykloje nuleido. As turejau toki iklota/paketa dideli toki. vaistinese vnt. parduoda. Gal keleta lt kainuoja. man labai pagelbejo ir po gimdymo kai kraujavau, nes paprasti paketai tai baverciai. Kol vaiksciojau ir sedinejau ant kamuolio, buvau su iklotu. Kai jau reikejo tik guleti, tai be.
Atsakyti
Sveikutes,
Turiu klausimuka, ar VGN'e jei pati gimdai ar ligonine duoda savo naktinius gimdymo metu, ar reikia savus turet? Nes RK tai duoda, o vat kaip cia tai nzn g.gif
Atsakyti
QUOTE(fedoska @ 2011 01 14, 19:38)
Jei vandenys nenubege, galima be ikloto. Bet jei nubege ar nuleisti ir dar varva, aisku kad patogiau bus su iklotu  smile.gif

QUOTE(giedretit @ 2011 01 14, 20:03)
Man tai vandenis gimdykloje nuleido. As turejau toki iklota/paketa dideli toki. vaistinese vnt. parduoda. Gal keleta lt kainuoja. man labai pagelbejo ir po gimdymo kai kraujavau, nes paprasti paketai tai baverciai. Kol vaiksciojau ir sedinejau ant kamuolio, buvau su iklotu. Kai jau reikejo tik guleti, tai be.

Aišku ax.gif aha, jau buvau vaistinėj, apsižiūrėjau ir įklotus, ir kelnaites specialias po gimdymo.

Atsakyti
QUOTE(KRIAUKLELE @ 2011 01 14, 19:52)
Sveikutes,
Turiu klausimuka, ar VGN'e jei pati gimdai ar ligonine duoda savo naktinius gimdymo metu, ar reikia savus turet? Nes RK tai duoda, o vat kaip cia tai nzn g.gif

O temuke bent kiek skaitete? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(chile0 @ 2011 01 14, 20:00)
O temuke bent kiek skaitete?  blush2.gif

Ne pirma doena kazkiek prabegom skaiciau, bet cia skirtingai raso blush2.gif
Atsakyti
Kiek pastebejau raso visos ta pati, nes yra ta pati tvarka. smile.gif
Siaip duotu jeigu neturetumete, bet paklausia ar turite savo. Man buvo maloniau su savo tai is anksto buvau pasirupinus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(chile0 @ 2011 01 14, 20:05)
Kiek pastebejau raso visos ta pati, nes yra ta pati tvarka. smile.gif
Siaip duotu jeigu neturetumete, bet paklausia ar turite savo. Man buvo maloniau su savo tai is anksto buvau pasirupinus  mirksiukas.gif

Aciukas. Matot du kartus gimdziau RK, tai man sake, apsivilkti savo, o paskiau gimdykloje dave valdiskus, nes gimdymo metu gali issikruvinti. O as tokiu spec kaip ir neturiu, tik maitinimui esu nusipirkus. Sikart galvoju vgne gimdyt, RK viskas patiko, isskyrus, kad problema kur auto statyt, o cia nera problemos, vietu yra.
Tikrai mamytes nepykit del tokio mano klausimo blush2.gif
Atsakyti