Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuosti tortus, pyragus ir kitus skanėstus,

QUOTE(EDCKA @ 2010 09 06, 18:47)
O i jusiski negalima deti zeles?Ir dar ar nieko jei gaminsiu su naturaliu medum?

galima mieloji, galima ir labai skanu, va praeitam puslapy pjūvį įmečiau pažiūrėk kaip fainiai atrodo, dėjau konservuotų persikų, trijų rūšių želė gabaliukų tarkuotų, pasaka ne tortas, ir šį kartą dėjau 50x50 grietinėlę su grietine, nors ir su grietine laaaabai skanus tortas, aš jau tris kartus kepiau, visą laiką dedu natūralų medų 450 g miltų.... tik va kiaušinius reikia paplakti iki purumo, tada fantastiškai iškyla gražiai ir daug, aš tą gigantą kur kepiau tai kepiau 28 skardoj man po keturis biskvitus gavosi didelius ir ne per ploniausius, 5 sudėjau į tortą, kitus pasilikau viršunytes trupinukams, čia toks fantastinis receptėlis, kad oj thumbup.gif ir vien su grietine skanu be priedų ir dabar artimiausiu metu kada bandysiu dėti kapotų riešutų, man panašų tortą yra tekę ragauti tai abaldiet kaip skanu buvo, ten buvo naminis iš Kauno, tik nežinau kurios kepėjos buvo mirksiukas.gif tinka ir margarinas ir sviestas thumbup.gif
Atsakyti

na va Olesta jau išsamiai viska paaiškino..... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 09 06, 13:37)
jei dėjai 60 ml vandens, tai pudros dar ten gerokai įsidėsi, bent jau aš jo nemoku pagal proporcijas duotas padaryti, aš dedu tik 40 ml vandens tada gaunasi, matyt mano vanduo per skystas 


Ne vieną, ir ne dvi temas perskaičiusi esu, žinau, kad vanduo tirštas pas Asseni lotuliukas.gif Pyliau aš jo mažiau, bet vis tiek nekas gavosi hihihi.gif Pridėjau aš į tą marmaliuką dar krakmolo, cukraus pudros, gavosi minkomas dalykas thumbup.gif Tik įdėjus dažų paaiškėjo, kad kažkas pas mane neištirpo (gal citrinų rūgštis g.gif Aš išvis ją, ne į vandenį, o į želatiną subėriau apsižiopsojusi doh.gif lotuliukas.gif ). Ir skonis tai man to dalyko šiaip sau ax.gif Bet gal dėl to, kad nežinia kokiom proporcijom padarytas biggrin.gif Gėlytės baisiai trapios, o įsidėjus į burną ištirpsta tiesiog g.gif Tai jau įtariu, ant grietinėlės aš jų niekaip nepasodinsiu, ištirps akyse lotuliukas.gif
Va tokių blusyčių prisidariau hihihi.gif
user posted image

O čia užuomina į rožę doh.gif lotuliukas.gif Kadangi pirmoji gyvenime, tai atleidžiama rolleyes.gif
user posted image

P.S. Supratau, kad ne tik konditerė, bet ir fotografė iš manęs prasta lotuliukas.gif

QUOTE(Olesta @ 2010 09 06, 19:09)
tik va kiaušinius reikia paplakti iki purumo, tada fantastiškai iškyla gražiai ir daug


Gaila, kad ne vakar tai perskaičiau doh.gif Aš paprastai įmaišiau, net neplaktus blush2.gif Aišku, iškilo biskvitas, bet gal ne tiek, kiek aš norėčiau lotuliukas.gif 3 sluoksnius atpjoviau puikiai, o kai reikėjo likusį biskvitą padalinti į 2 dalis, tai jo majo doh.gif 2 sluoksniai sulipdyti pas mane kaip puzlė lotuliukas.gif
Atsakyti
patarimai ateičiai: rožės pornografinę dalį reikia apsukti žiedlapiu, kad viršūnė liktų smaili ir vos vos pravira, nereikia taip atvirai demonstruoti grožybių ax.gif o paskui suki žiedlapį prie žiedlapio tongue.gif pastiliažas buvo padžiūvęs matyt, krašteliai neturi taip nuspuryti sutrūkinėti 4u.gif bet viskas dar ateity thumbup.gif
Atsakyti
Nelabai čia gal į temą, bet keli žmons jau prašė MMG masės recepto, tipo pasidarytų ją ir valgytų biggrin.gif doh.gif Aš kai darau, įlašinu nemažai kvapų, tai tikrai labai skani gaunasi 4u.gif Be to tų kvapų daug ir skirtingų, tai pabandykit 4u.gif

Dar dėl MMG laikymo ką aš darau, kad nekietėtų Kai dedu cukraus pudrą, ir jau gaunasi minkoma masė, bet dar cukraus pudros būna toli gražu ne gana, pasilieku kiek reikia tortui tos masės, o kitą dedu į plėvelę ir kuo puikiausiai laikosi. Nes kai laikau su visu cukraus pudros kieku, man ji per kokią savaitę sukietėja ir jau neišeina atgaivint. Gal kam praves šie patarimai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 09 06, 20:41)
patarimai ateičiai: rožės pornografinę dalį

bet viskas dar ateity  thumbup.gif


lotuliukas.gif lotuliukas.gif Kai nulipdžiusi "rožę" n-tąjį kartą nuėjau į viršutinę papuošimų temą, pastebėjau, kad blogai padariau ax.gif Kitą kartą žinosiu, jei tas kitas kartas bus biggrin.gif

Jei kantrybės užteks doh.gif Panašu, kad šitoj srity pas mane jos ne prūdai cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Įdomi @ 2010 09 06, 20:55)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Kai nulipdžiusi "rožę" n-tąjį kartą nuėjau į viršutinę papuošimų temą, pastebėjau, kad blogai padariau ax.gif Kitą kartą žinosiu, jei tas kitas kartas bus biggrin.gif

Jei kantrybės užteks doh.gif Panašu, kad šitoj srity pas mane jos ne prūdai cool.gif

baik baik tik, jau matau, kad virusą nešioji savy, susirgsi tuoj tortų kepimo manija, paminėsi mano žodį, preis kokie metai ar mažiau, raitysi puokštes kaip Cipciukas su Asseni thumbup.gif
Atsakyti
Siandien buvau koledze, tai vedziojo visur, rode kas ten idomesnio. Nuvede i biblioteka, aprode viska ir sako musu destytoja ''O cia va knygos seimininkems apie kepima, maisto ruosima''. Tai ka jus manote, ar man buvo iki mokslu? Visa laika, kol vyko paskaita, as galvojau, kaip po jos eisiu i biblioteka ir prisirinksiu knygu.
Tai va ziurineju knygas ir tortai vieni uz kitus grazesni. Dar neisbandziau pateiktu receptu, bet kai kurie sudomino. Pvz., kazkas klause kaip pasigaminti marcipana namu salygomis. Tai vienoje is knygu rasomas toks receptukas:

Ingridientai:
100 g. manu kruopu (siaip cia UK semolina - siek tiek jos smulkesnes uz tikras musu manu kruopas, gal ir LT yra labai smulkiu manu kruopu ax.gif )
50 g. margarino
migdolu esencijos
2 val. saukstai vandens
100 g. cukraus

Paruosimas: i keptuve ipilti vandeni ir margarina, pakaitinti ant nedideles ugnies. maza srovele supilti manu kruopas nuolat maisant ir pakaitinti apie minute maisant. Suberti cukru, esencija. Atvesinti. Vestant ji standeja, reikia paminkyti, kad visi ingridientai 'susiristu' i visuma. Palikti visiskai atsalti pries naudojima.

Pastabose parasyta, kad norint dengti tortus, reikia iminkyti siek tiek cukraus pudros ir kocioti ant neprilinmpancios lentos, pasibarscius cukraus pudros. Norint pasigaminti standesni marcipana, reikia deti daugiau manu kruopu.
Idomu bus isbandyt kada smile.gif
Jei ka dar idomesnio rasiu, tai isversiu ir imesiu cia. O gal ir kokia idomesne foto nuskenuosiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eda.dita: 06 rugsėjo 2010 - 20:49
QUOTE(Olesta @ 2010 09 06, 20:59)
baik baik tik, jau matau, kad virusą nešioji savy, susirgsi tuoj tortų kepimo manija, paminėsi mano žodį, preis kokie metai ar mažiau, raitysi puokštes kaip Cipciukas su Asseni  thumbup.gif


Aš dabar jau iš piktumo noriu išmokt lotuliukas.gif Rankas tiesiog niežti bigsmile.gif Su masėmis gal ir įmanoma susidraugauti, bet iš kur imti menininko gyslelę tokiems grožiams gaminti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Įdomi @ 2010 09 06, 22:18)
Aš dabar jau iš piktumo noriu išmokt lotuliukas.gif Rankas tiesiog niežti bigsmile.gif Su masėmis gal ir įmanoma susidraugauti, bet iš kur imti menininko gyslelę tokiems grožiams gaminti schmoll.gif

iš didelio noro mieloji mirksiukas.gif iš noro žmogus daug gali ne tik gyslų, tunelio gale šviesą galima norint pamatyti lotuliukas.gif nenukabink tik nosies, žinai kiek Youtubėj vakarų ir naktų praleidau, kol įsikritau kaip kas daroma blush2.gif mirksiukas.gif ojjj, klaiku prisiminti lotuliukas.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti