Įkraunama...
Įkraunama...

Londono įdomybės! 4

QUOTE(Astra777 @ 2011 09 30, 11:42)
O čia žinokit tikrai ne dėl pinigų taupymo toks pasirinkimas buvo schmoll.gif

na, cia as ne jums konkreciai taikiau tiesiog siaip pasidalinau nuomone smile.gif

QUOTE(Astra777 @ 2011 09 30, 11:42)
Be to, Grinvičiuje taip pat graži panorama atsiskleidžia...gali dar ir per teleskopą pažiūrėti įmetus ten kažkiek pinigėlių rolleyes.gif 
Tarp kitko sutinku...bent mano lankymosi metu bilietai į visus objektus tikrai buvo brangūs, na dar tuo metu svaro kursas buvo ne 4 Lt., o 6 lt. biggrin.gif

Taip, grinvice grazi panorama, vaizdai i Canary Wharf wub.gif

Beje gal kam bus naudinga: Monumente uzlipus irgi yra teleskopas kur galima apziurineti panorama.

Pries metus kai lankiausi Grinvico observatorijoje dar nereikejo moketi uz iejima, kad galetum pastoveti ant nulinio meridijano linijos, o dabar jau uz tai ima 10 svaru mokesti doh.gif tikra nera uz ka tiek moket schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Mademoisellee @ 2011 09 30, 12:19)
na, cia as ne jums konkreciai taikiau tiesiog siaip pasidalinau nuomone  smile.gif

Pries metus kai lankiausi Grinvico observatorijoje dar nereikejo moketi uz iejima, kad galetum pastoveti ant nulinio meridijano linijos, o dabar jau uz tai ima 10 svaru mokesti  doh.gif  tikra nera uz ka tiek moket  schmoll.gif

Viskas gerai 4u.gif

O čia tai nustebinote su tokiu mokesčiu-10 svarų doh.gif -už ką???-na aš ten pastovėjau tiek kiek truko mano "fotosesija" blush2.gif , o po to kitus užleidau, šiokia tokia eilutė buvo, bet visi pasitaikė supratingi, kantrūs ir mandagūs wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Astra777 @ 2011 09 30, 12:28)
O čia tai nustebinote su tokiu mokesčiu-10 svarų doh.gif -už ką???-na aš ten pastovėjau tiek kiek truko mano "fotosesija" blush2.gif , o po to kitus užleidau, šiokia tokia eilutė buvo, bet visi pasitaikė supratingi, kantrūs ir mandagūs wub.gif

tai va, kad nera uz ka tiek moketi, tikrai schmoll.gif bet zmones moka, uz tvoros vaiksciojanciu nemazai buvo biggrin.gif
Atsakyti
tarp kitko, norintiems pataupyti įėjimams į lankytinas mokamas vietas ir vykstantiems į Londoną traukiniu - yra galimybė. Traukinių stotyse arba turistų informacijos centruose yra tokios knygutės-lankstinukai " 2 for 1 by train" ar pan. ten yra sąrašiukas lankytinų vietų, gale - kuponai. užsipildai, kasoje tik prieš nosį pamosuoji bilietu traukinio ir gauni 2 bilietus už 1 kainą smile.gif aš taip nuėjau į Tower of London - dviese už 19,80 svaro smile.gif

kiek mačiau, yra toks pats lankstinukas ir autobusams.
Atsakyti
QUOTE(Mademoisellee @ 2011 09 30, 11:19)
Pries metus kai lankiausi Grinvico observatorijoje dar nereikejo moketi uz iejima, kad galetum pastoveti ant nulinio meridijano linijos, o dabar jau uz tai ima 10 svaru mokesti  doh.gif  tikra nera uz ka tiek moket  schmoll.gif

Geras blink.gif mes prieš metus buvom, tai dar nemokamai stovėjom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rimkka @ 2011 09 30, 14:45)
tarp kitko, norintiems pataupyti įėjimams į lankytinas mokamas vietas ir vykstantiems į Londoną traukiniu - yra galimybė. Traukinių stotyse arba turistų informacijos centruose yra tokios knygutės-lankstinukai " 2 for 1 by train" ar pan. ten yra sąrašiukas lankytinų vietų, gale - kuponai. užsipildai, kasoje tik prieš nosį pamosuoji bilietu traukinio ir gauni 2 bilietus už 1 kainą smile.gif aš taip nuėjau į Tower of London - dviese už 19,80 svaro smile.gif

kiek mačiau, yra toks pats lankstinukas ir autobusams.

O kazin kaip pigiau gautusi... Ar su tokiu bilietu aplankyti madame tussauds, pozemius, aki ir akvariuma, ar tiesiog nusipirkti top 4 attractions of london..?
Atsakyti
QUOTE(Piktukė @ 2011 10 04, 21:17)
O kazin kaip pigiau gautusi... Ar su tokiu bilietu aplankyti madame tussauds, pozemius, aki ir akvariuma, ar tiesiog nusipirkti top 4 attractions of london..?

tai skaičiuokit smile.gif internete visos kainos yra smile.gif
akies aplankymą geriau praleisti - sako įspūdingiau geriau į St. Paul's Cathedral apsilankyti ir ant stogo užlipti...

būtinai aplankykit British Museum ir Natural History Museum - jie nemokami, įspūdžių bus. tik per vieną dieną abu aplankyti neįmanoma, nebent bėgat smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rimkka @ 2011 10 05, 08:51)
būtinai aplankykit British Museum ir Natural History Museum - jie nemokami, įspūdžių bus. tik per vieną dieną abu aplankyti neįmanoma, nebent bėgat smile.gif

drinks_cheers.gif Natural History Museum nebuvau, tačiau British Museum tikrai labai patiko ir verta paaukoti bent dieną thumbup.gif ( mano apsilankymo metu įėjimas buvo nemokamas, tačiau norint patekti gal į porą esančių atskirų muziejų reikėjo mokėti, bet be jų tikrai galima apsieiti mirksiukas.gif ) Per dieną viską galima tik "prabėgti", aš rinkausi detalesnei apžiūrai tik Graikijos ir Egipto ekspozicines sales, o visa kitą spėjau tik pereiti. blush2.gif
Man dar labai patiko karališkuosiuose Kew gardens thumbup.gif

http://www.kew.org/

ir jau ankstesniame puslapyje mano paminėtame The London Dungeon.
http://www.the-dunge...on/en/index.htm

Taip pat labai graži vieta yra prie Tower Bridge- St.Katharine Docks. Čia labai gera pasėdėti jaukioje užeigėlėje The Dickens Inn thumbup.gif
http://www.skdocks.co.uk/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 05 spalio 2011 - 08:53
Sakau pasigirsiu, šiandien pagaliau gavau bilietus į raktų keitimosi ceremoniją Londono toweryje bigsmile.gif O jau bijojau, kad neatsiųs, nes vėlai sugalvojom ir ten sudalyvauti ax.gif
Atsakyti
Gal kuri mamytė atsakytų ar perkant bilietus traukiniu ir atsiskaitant lietuviska kortele taip pat nuima toki patį mokesti kaip perkant lėktuvo bilietus? Galvojau, kad galima paypal, bet ziuriu nėra tokio. Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Lunyte @ 2011 10 14, 10:25)
Gal kuri mamytė atsakytų ar perkant bilietus traukiniu ir atsiskaitant lietuviska kortele taip pat nuima toki patį mokesti kaip perkant lėktuvo bilietus? Galvojau, kad galima paypal, bet ziuriu nėra tokio. Ačiū

nenuima man rodos, arba turi būti parašyta, koks kortelės mokestis, bet tikrai mažesnis nei lėktuvui
Atsakyti
Noriu duoti trumpą patarimą žadantiems naudotis lietuvių vežėjų iš/į Londono oro uostus paslaugomis.
Kadangi į Wizzair skrydį į Vilnių (8:05) sekmadienį laiku nuvykti galimybės labai ribotos, tai greičiausiai teks naudotis taksi paslaugom. Siūlyčiau nepatingėt užeit į bet kokią minikabų kompaniją rajone kur apsistosit - gali būti pigiau nei su tautiečiais.
Lietuvių "vežėjai" niekad neperspėja kad jų "taxi" būsit ne vienintelis keleivis, tai nuo 3 ryto valkioja žmones po Londoną kol surenka visus 5 keleivius. Ir taip iš vieno reiso į Lutoną uždirba 150 svarų (ima po 30 nuo žmogaus). Tuo tarpu Walthamstow minikabų kompanija į Lutona veža už 38 svarus, taigi dviese jau apsimoka labiau.
Atsakyti