Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės suprasti kosmetiką,

merginos, ka manote apie sio prausiklio sudeti:
O.D.A. Aktyvus prausiklis

7% Glikolio rūgšties, Fl oz. 6.75 e 200 ml

Ingredientai: distilled water, glycolic acid, Green Tea Extract, sodium hydroxide, xanthan gum, salicycic acid, propylene glycol, 2-Bromo-2-nitropropane-1,3-diol, Miranol, Gluconolactone.

Atsakyti
QUOTE(charisma2121 @ 2010 08 31, 08:58)
merginos, ka manote apie sio prausiklio sudeti:
O.D.A. Aktyvus prausiklis

7% Glikolio rūgšties, Fl oz. 6.75 e 200 ml

Ingredientai: distilled water, glycolic acid, Green Tea Extract, sodium hydroxide, xanthan gum, salicycic acid, propylene glycol, 2-Bromo-2-nitropropane-1,3-diol, Miranol, Gluconolactone.


Jau anksčiau himalaia komentavo, kad sudėtis labai gera.
Atsakyti
QUOTE(Terezza @ 2010 08 31, 12:12)
Jau anksčiau himalaia komentavo, kad sudėtis labai gera.



maciau, kad rasyta buvo apie O.D.A. Detergentas Lactic 5%, bet apie 7% su glikoliu nemaciau rolleyes.gif
Atsakyti
deceth-7 - kas čia per daiktas? doh.gif nerandu
Atsakyti
magnesium chloride - ?
magnesium nitrate - ?

Kas šitie? Irgi nerandu normalaus,suprantamo paaiškinimo
Atsakyti
welniūkštė, juk pirmam puslapyje yra nuorodos į kosmetikos ingredientų žodynus.

Pirmas- surfaktantas, emulsiklis.
Kiti du ingredientai- druskos- dažniausiai naudojamos kaip tirštikliai.

Truputį vėliau atsakysiu į kitus klausimus temoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 31 rugpjūčio 2010 - 18:53
QUOTE(himalaia @ 2010 08 31, 20:51)
welniūkštė, juk pirmam puslapyje yra nuorodos į kosmetikos ingredientų žodynus.

Pirmas- surfaktantas, emulsiklis.
Kiti du ingredientai- druskos- dažniausiai naudojamos kaip tirštikliai.

Truputį vėliau atsakysiu į kitus klausimus temoje.



tomis nuorodomis gana aktyviai ir sėkmingai naudojuosi, o klausiu tik to, ko iš tiesų nerandu arba randu man nesuprantamą paaiškinimą
Atsakyti
Girdėjau, kad silikonas kosmetikoje nėra gerai. Bet štai ką randu internete anglų kalba:Jis suteikia slydumo, minkštumo jausmą. Oda atrodo lyg šilkas. Padeda odoje išlaikyti drėgmę. Dažnai naudojamas žaisdų gydymui ir siekiant išvengti spuogų atsiradimo. O ką blogo jis daro? g.gif

O kodėl kremuose naudojamas ne vienas parabenas, o kartais net penki? Negi jie atlieka skirtingas gunkcijas, kad vieno tarkim methylparaben nepakanka? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo welniūkštė: 31 rugpjūčio 2010 - 22:37
Taigi šiandien skambinau į sandėlį TP, tai pasirodo LT nėra ir nebuvo Olaz Regenerist serijos kremų. O gaila. Teks žvalgytis po internete...
Atsakyti
QUOTE(Sunreja @ 2010 08 30, 16:12)
Renkuosi tarp dvieju priemoniu, gal himalaios komentaras pades apsispresti?..  ax.gif

DECLEOR TONIFYING LOTION

Water (Aqua), Butylene Glycol, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Water, Actinidia Chinensis (Kiwi) Fruit Water, Sodium PCA, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Tilia Cordata Flower Extract, Malva Sylvestris (Mallow) Extract, Oleth-20, Fragrance (Parfum), Citric Acid, Tetrasodium EDTA, Red 33 (CI 17200), Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, Propylparaben

ARBA

Clarins Water Comfort One-Step Cleanser

Water - Dipropylene Glycol - Glycerin - Methyl Gluceth-20 - PPG-5-Ceteth-20 - Sodium Chloride - Propylene Glycol - Panthenol - Methylparaben - Disodium EDTA - Ethylhexyl Glycerin - Honey Extract (Mel) - Fragrance (Parfum) - Plantago Ovata Seed Extract - Tetrasodium EDTA - Phenoxyethanol - Moringa Pterygosperma Seed Extract - Prunus Persica (Peach) Fruit Extract - Disodium Phosphate - Citric Acid - Propylparaben - Yellow 6 (CI 15985) - Red 33 (CI 17200)

Zadu naudoti rytais atsikelus, nuvalyti veiduka  4u.gif


Pasikartoju, nes nesulaukiau atsakymo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Maserati @ 2010 08 27, 02:28)
Natinuel 15 %

Natinuel 15% prausiklis- normalus rūgštinis prausiklis riebesnei odai.

QUOTE(Meskala @ 2010 08 27, 15:23)
čia kaip ir mano asmeninis prašymas himalaiai - kaip manai, kas tas per velnias - gluconolactone? (dažnas ingredientas Neostrata gaminiuose, nurodomas kaip rūgštis, kad ir Exuviance Multi-Protection Day Fluid SPF15).

Kaip gluconolaktoną tiklsliai chemiškai klasifikuoti nepasakysiu, nelabai manau ir svarbu. Bet kad jis veikia panašiai, kaip rūgštis, tai faktas. Kaip suprantu aš, techniškai tai nėra rūgštis, bet odą veikia eksfolijuojančiai, todėl priskiriamas prie PHA. Ne vienoj knygoj esu mačius, kad PHA veikia eksfolijuojančiai, kaip ir AHA, tik teoriškai PHA vos vos mažiau neigiamos reakcijos iššaukia- mažiau dirgina odą (iš tikro, labai nežymiai, bet vistiek).

QUOTE(Madam Butterfly @ 2010 08 27, 16:03)
Norėčiau paklausti, o į ką atsižvelgti, ieškant kremo odai su išsiplėtusiais kapiliarais. Mačiau dėjote sąraša ko vengti, o kas manot padėtų? Esu skaičius kad Vitaminas C.. bet gal visa tai tik mitai? Geriau gal tiesiog geras bet koks kremas? pavyzdžiui Rasos odai su išsiplėtusiais kapiliarais manot vertas dėmesio?

Na, vitaminas C yra geras ingredientas bet kokiai odai, nes tai yra antioksidantas, dideliais kiekiais ir balina odą bei stimuluoja kolageno sintezę odoje. Taip pat jis mažina uždegimą. Tik reiktų turėti omenyje, kad jis gali ir sudirginti odą.

Dėl ingredientų kapiliarams. Kadangi žinote, ko reikia vengti....
Visų pirma tai reiktų ieškoti tinkamos apsaugos nuo saulės. Oda, reaguodama į saulę, kad apsigintų storina viršutinį odos sluoksnį, o saulės žala plonina gilesnius odos sluoksnius, ko pasekoje kapiliarai tampa ryškesni ir trūkinėja.
O šiaip galioja viskas tas pats, kaip ir sveikos odos priežiūrai- antioksidantai, ląstelių komunikaciją gerinantys ingredientai, odai identiški ingredientai (apie juos padarysiu kada atskirą aprašymą). Dar būtų gerai, kad priemonėt turėtų dirglumą mažinančių ingredientų- allantoin, panthenol, bisabolol ir pan.
Dar, yra toks ingredientas- antioksidantas kaip hesperidin (Hesperidin Methyl Chalcone). Yra įrodyta, kad geriant jis stiprina venas, kapiliarus. Kaip jis veikia tepant and odos patikimų mokslinių tyrimų nėra, tačiau pabandyti galima. Nėra jis labai populiarus ingredientas (dažniausiai pasitaiko paakių kremuose, kurie skelbiasi panaikinantys tamsius ratilus), bet jei užmatysit, atkreipkit dėmesį.
Panašiai yra ir su vitaminu K- kosmetikos gamintojai jam stebuklingą etiketę yra prikabinę, bet patikimų tyrimų nėra. Pabandyt vistiek galima...

Dėl Rasos.
RASA Kremas jautriai odai su išsiplėtusiais kapiliarais- šiaip, būtų puiki priemonė, jei ne keli dirginantys ingredientai. Teoriškai, arnika ir hamamelis skatina mikrocirkuliaciją, tačiau tuo pačiu jie gali būti odos dirgikliai. Ir gerai, ir blogai, taip sakant. Su gebene tas pats...


QUOTE(blackdress @ 2010 08 28, 03:04)
NEUTROGENA Visibly Clear 2 in 1 Wash and Mask 150 ml
Neutrogena Visibly Clear Šveičiamasis prausiklis 150ml

NEUTROGENA Visibly Clear 2 in 1 Wash and Mask- turi nemažai mentolio, kuris nieko gero odai neduoda, tik dirgina. Kaip prausiklis dar nieko, nes ilgai ant odos nepasilieka, bet kaip kaukės nenaudočiau.

Neutrogena Visibly Clear Šveičiamasis prausiklis- jei grūdeliai ne per daug agresyvūs, tai neblogas prausiklis. Turi hamamelio, kuris yra dirgiklis, bet prausiklyje neturėtų būti didelė problema, jei oda nėra labai jautri. Aišku, visada geriau naudoti priemones be dirgiklių.


QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2010 08 28, 03:16)
Noreciau paklausti jusu nuomones apie Mary Kay priemones? Nes labai priestaringos nuomones apie sia kosmetika  ax.gif
Mary Kay Purifying Freshener Formula 2
Mary Kay Revitalizing Mask Formula 2[/b]
Mary Kay Balancing Moisturizer Formula 2

Tarp Mary Kay priemonių yra ir gerų, yra ir prastų, reiktų į kiekvienos sudėtį konkrečiai žiūrėt.

Mary Kay Purifying Freshener Formula 2- pati turbūt pastebėjot, kad po vandens alkoholis eina. Ilgainiui išsausins ir sudirgins odą.

Mary Kay Revitalizing Mask Formula 2- paprasta kaukė su keista formuluote. Paula rašo, kad ji per daug sunki, drėkinanti riebiai odai ir per daug sausinanti (dėl riebalus sugeriančių ingredientų) sausai odai.

Mary Kay Balancing Moisturizer Formula 2- paprastas drėkiklis sausesnei odai. Be kažkokių odai labai naudingų ingredientų.

Atsakyti
QUOTE(Terezza @ 2010 08 28, 04:46)
Perkeliu iš kitos temos:
Himalaia, pakomentuok prasau Olay Regenerist Rehydrating Lotion with UV Protection sudeti. Ar tiktu sitas daiktas dienai, jei nakciai naudociau Rasos prausikli ir krema-geli probleminei odai? Ar uztenka apsaugos nuo saules? Ir ar iš viso tai geras drėkiklis?

Olay Regenerist Rehydrating Lotion with UV Protection- ar pakaks apsaugos pasakyti sunku, nes neišskirtas SPF skaičius. Bet spėju, kad bus kokie SPF 15. O šiaip, turi ingredientų apsaugančių ir nuo UVA, ir nuo UVB. Turėtų tikti normaliai odai truputį į riebumą ar truputį į sausumą. Kaip ir dauguma Regenerist linijos priemonių šitas produktas labai geras, pakuotė stabili, kaip suprantu. Turi daug odai naudingo niacinamido, odą raminančio pantenolio; peptidų, antioksidantų ir t.t.

QUOTE(Meskala @ 2010 08 28, 07:25)
kad atsukamas, tai pati žinai - išgaruos velniop geri ingredientai, šiuo atžvilgiu tas vienintelis vitaminas E. O kad turi sąrašo pradžioje isopropyl palmitate, lanolin  - tai garantuotai kimš odos poras kuriai nors su problemine ar mišria ar riebia oda. 
tai gan prastas, iš pigių ingredientų kremas mano akimis, skirtas sausai odai. nieko nematau itin drėkinančio išsk. glyceryl stearate, kuris nėra glicerinas, o išvestinis produktas iš jo ir stearic acid. Reiškia, ne taip gerai drėkins, kaip pats glicerinas...

drinks_cheers.gif Reziumuoju, kad būtų patogu redaguojant temą surinkti naudingą informaciją...
The Body Shop Vitamin E Moisture Cream- labai paprastas drėkiklis sausesnei odai, be papildomų gerų priedų. Gali kimšti poras. Dėl indelio ir tas vienintelis antioksidantas vitaminas E sunyks


QUOTE(Tulpelyte @ 2010 08 28, 07:31)
Dar norejau pasiklausti del Barevitamins Skin rever uper... Ar pasikeite jo sudetis? NEs man jis labai patinka, pabaigus pirksiu tikrai, bet jei sakot kad pasikete, tai neverta, niekur neradau naujosios sudteies  g.gif

Taip, pasikeitė. Jie įtraukė į sudėtį kelis odą dirginančius augalų ekstraktus.
Nauja sudėtis tokia:
Water, Ppg-14 Butyl ether, Cetyl Dimethicone, Methyl Gluceth-20, Salicylic Acid, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Extract, Arnica Montana Flower Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract, Hedera Helix (Ivy) Extract, Saponaria Officinalis Extract, Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract, Mel (Honey) Extract, Hypericum Perforatum Extract, Retinyl Palmitate (Vitamin A Palmitate), Tocopheryl Acetate (Vitamin E Acetate), Sodium Hyaluronate, Panthenol, Bisabolol, Allantoin, Peg-100 Stearate, Ceteareth-20, Glycolic acid, Magnesium Aluminum Silicate, Sodium Hydroxide, Xanthan Gum, Diazolidinyl Urea, Tetrasodium Edta, Propylene Glycol, Methylparaben, Propylparaben.

QUOTE(Meskala @ 2010 08 28, 08:15)
vandens, silikono pagrindu pagamintas primeris, skirtas riebiai odai, bet turintis alcohol. denat, kas be abejo, mikliai išsausins odą, dirgins. silica - kaip ir sugeriantysis riebalus. willow bark extract (gluosnio ekstraktas ) natūralus bha šaltinis (antiakninis), bet vėlgi, jis yra gale sąrašo, nėra pH adjuster kaip sodium hydroxide, tai jokios naudos. viskas. visa kita - kondicionavimo agentai, drėkiklio mažai, ir tas sintetinis.
verdiktas:neturėtų kimšt porų. sausins odą. praktiškai silikono kremas. silica, aluminum starch octenylsuccinate absorbuos riebalus, tačiau negarantuoju dėl efektyvumo biggrin.gif

Ne visai sutinku...
Mary Kay Oil Mattifier- turi alkoholio, bet labai mažai, tad odai problemų nesukels (šiuo atveju, nes alkoholis naudojamas kaip tirpiklis ar konservantas). Yra riebalus sugeriančių ingredientų, tad turėtų matizuoti. Gluosnio ekstraktas nėra tas pats, kas BHA, mažais kiekiais jis yra geras odos dirglumą mažinantis, ne eksfolijuojantis ingredientas. Taip, tai labai paprastas silikoninis drėkiklis odos matizavimui. Yra ir geresnių, su odai naudingai ingredientais.

QUOTE(Laimikė @ 2010 08 28, 15:52)
suradau kosmetinių produktų sudeties analizatorių:
http://www.cosdna.co...ingredients.php
Kaip atrodo, ar patikimas daiktas?

Bendram supratimui gerai, nes parašo, kokiai grupei ingredientai priklauso. O dėl saugumo tai žinote... Visi ingredientai, tokiais kiekiais, kokie naudojami kosmetikoje yra saugūs. Kitaip kosmetiką kontroliuojančios institucijos kompanijoms jų neleistų naudoti. Ar jie naudingi, ir ar, pvz., dirgins odą, čia jau kitas klausimas.

QUOTE(Meskala @ 2010 08 29, 02:04)
tik vat, neaišku..ar visuomet hamamelio ekstraktas turi savyj alkoholio?

Jei gamintojas to nerašo, niekaip nesužinosi, nebent namie laboratorija yra smile.gif

QUOTE(welniūkštė @ 2010 08 29, 10:01)
Clinians akių makiažo valiklis su rugiagėlių ekstraktu[/b]

Dysodium edta – Apsaugo ingredientus nuo tekstūros pakitimų. CHELATING  AGENT (ką reiškia?). Reguliuoja produkto lipnumą.

Kaip suprantu, sudėtyje yra nemažai drėkinančių ir raminančių, priešuždegiminių savybių turinčių medžiagų. Alkoholis yra tik vienas ir sudėties pabaigoje. O rugiagėlių vanduo pačioje pradžioje. Surfakantai kaip suprantu švelnūs. Tad mano huomone tokį gal ir būtų galima pirkti antrą kartą. Sakau GAL BŪT, nes nesu tikra, kad geriai čia pasinagrinėjau, tad lauksiu Jūsų nuomonių  ax.gif

Sveikinu išanalizavus, šaunuolė smile.gif
Reziumuoju-
Clinians akių makiažo valiklis su rugiagėlių ekstraktu- geras, švelnus valiklis.

Chelating agent yra tiesiog kokia nors ingredientus surišanti pagalbinė medžiaga.

QUOTE(charisma2121 @ 2010 08 30, 02:42)
himalaia, domina nuomone apie benexere apie Standinamaji, raukšles mažinantis seruma:

Benexere Standinamasis, raukšles mažinantis serumas- gan paprasta, normali priemonė su keliais gerais drėkikliais. Konservantas Methylisothiazolinone yra gana ryškus odos dirgiklis.

QUOTE(Elodie @ 2010 08 30, 08:26)
Perskaičiau pirmąjį skyrių apie drėkiklius su spf, tai išvados būtų tokios (atsižvelgiant į kainos ir kokybės santykį):
1-oji vieta Olay (Olaz) (iš regenerist serijos dauguma)
2-oji Clinique Super Rescue
3-oji Eucerin Hydro Balance bei Forever Living Alpha E Faktor

Į vieną skyrių suplakiau priemones su apsauga nuo saulės ir be, tik nemaišykit. Pvz., Forever priemonė apsaugos nuo saulės neturi.

QUOTE(Sunreja @ 2010 08 30, 09:12)
DECLEOR TONIFYING LOTION
Clarins Water Comfort One-Step Cleanser

DECLEOR TONIFYING LOTION- būtų normalus tonikas, jei ne dirginanti levanda ir apelsino aliejus.

Clarins Water Comfort One-Step Cleanser- geras valiklis odai į sausumą.

Papildyta:
QUOTE(Terezza @ 2010 08 30, 14:59)
Noriu paklausti, ar užtenka priemonės SPF 15, jei iš vakaro naudosiu Rasos prausiklį ir kremą gelį? Ir dar kažkur skaičiau, kad naudojant kremą su hialuronu papildomos apsaugos nuo saulės iš viso nereikia. Ar tai tiesa?

SPF 15 patikimai apsaugai pakanka (jei sudėtyje yra ir nuo UVA apsaugančių ingredientų). Tik jei norite garantuotos apsaugos, reiktų nuolat atnaujint, t.y. vis pasitepti per dieną.
Dėl hialurono, žiūrint, ką turite omenyje. Jei tai, kad naudojant hialuroną nereikia apsaugos, nes jis apsaugo nuo saulės, tai netiesa.
Jei tai, kad hialuronas neveikia kaip kitos rūgštys, tai taip, apsaugos jį naudojant nereikia (aišku, mano nuomone vienokia ar kitokia apsauga nuo saulės ir taip būtina), nes hialuronas nejautrina odos saulei. Tai nėra rūgštis kaip AHA ar BHA, kuri nusluoksniuoja odą. Tai tiesiog labai geras odos drėkiklis.

QUOTE(charisma2121 @ 2010 08 31, 03:58)
merginos, ka manote apie sio prausiklio sudeti:

O.D.A. Aktyvus prausiklis 7% Glikolio rūgšties- geras, normalus rūgštinis prausiklis.

Papildyta:
QUOTE(welniūkštė @ 2010 08 31, 16:11)
Girdėjau, kad silikonas kosmetikoje nėra gerai. Bet štai ką randu internete anglų kalba:Jis suteikia slydumo, minkštumo jausmą. Oda atrodo lyg šilkas. Padeda odoje išlaikyti drėgmę. Dažnai naudojamas žaisdų gydymui ir siekiant išvengti spuogų atsiradimo. O ką blogo jis daro?  g.gif

O kodėl kremuose naudojamas ne vienas parabenas, o kartais net penki? Negi jie atlieka skirtingas funkcijas, kad vieno tarkim methylparaben nepakanka?  g.gif


Silikonas, kaipo toks tikrai nieko blogo nedaro. Aišku, kaip ir bet koks kitas ingredientas, gali sukelti jautrumą, viskas nuo odos priklauso, bet blogybių jame nėra. Porų jis nekemša ir odos “nedusina”, kaip populiaru manyti.

Dėl konservantų- jei jų sąraše yra 5, tai nebūtinai reiškia, kad penkiagubai daugiau jų yra produkte (pvz., gali būti taip, kad viename produkte methylparaben yra ~0.1%, o kitame yra 3 konservantai po 0.03%). Tiesiog nuo produkto ingredientų priklauso, kokią konservantų sistemą yra geriau naudoti. Nes kiekvienas konservantas turi truputį skirtingas savybes. Ir kiekviena ingredientų kombinacija reikalauja skirtingo konservantų pritaikymo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 01 rugsėjo 2010 - 23:25