Įkraunama...
Įkraunama...

Marinuotos paprikos

QUOTE(daivasen @ 2009 09 08, 11:58)
Na ant pakelio  kai pirkau seklas tai buvo parasyta misnys


aišku.Dažniausia mišinys būna vienos rūšies visos sėklos ir 2 kitos smile.gif

Mano meduotos paprikos:
user posted image
O čia pomodorai su medum:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 09 rugsėjo 2009 - 08:14
QUOTE(merga @ 2009 09 09, 10:10)
O čia pomodorai su medum:

Marinatas toks pat?
Atsakyti
QUOTE(Agniska @ 2009 09 09, 09:19)
Marinatas toks pat?


Aga,jau sakai,kad man liko marinato nuo paprikų.Na,o kadangi jos su pomidorais draiuagauja,tai ir užpyliau doh.gif .MB sakė,kad skanu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2009 09 09, 10:32)
Aga,jau sakai,kad man liko marinato nuo paprikų.Na,o kadangi jos su pomidorais draiuagauja,tai ir užpyliau  doh.gif  .MB sakė,kad skanu  blush2.gif

O dėjai česnaką ir medų į stiklainiuką?Žodžiu viskas tas pats,tik vietoj paprikų pomidorai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 09 07, 20:53)
O as vis dar nespeju marinuoti papriku,tai gal ir prinoks jos per ta laika. biggrin.gif


Kaip sakoma, viskas tik į gerą. Orai šilti, tai gal įvyks stebuklas ir žalios paprikos pakeis spalvą, o jei nepakeis, tai gal bent paaugs. Mes palikome šiltnamyje tik labai mažas nesunokusias paprikas, bet didelio augimo tempo jau nepastebima, tačiau ir susirgimo požymių kol kas nesimato.
Atsakyti
Na maniskes tai grazios tokios nemazos,bet spalvos nekeicia.Gali buti,kad as susivelinau jas pasodinti is pavasario,tai nespejo prinokti.Bet zinau,kad budavo nors viena bet pakeicia spalva,o dabar visos kaip uzsispyre-zalios. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 09 09, 15:00)
Na maniskes tai grazios tokios nemazos,bet spalvos nekeicia.Gali buti,kad as susivelinau jas pasodinti is pavasario,tai nespejo prinokti.Bet zinau,kad budavo nors viena bet pakeicia spalva,o dabar visos kaip uzsispyre-zalios. biggrin.gif

pas mane ir mano kaimynka ir tas pats...nesirpsta ir viskas...nervai jau ima...taip noriu marinuot ir nesulaukiu niekaip savo paprikyciu...
Atsakyti
Paguodei. biggrin.gif Reiskia ne pas mane viena paprikos vis dar zalios.
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 09 09, 20:57)
Paguodei. biggrin.gif Reiskia ne pas mane viena paprikos vis dar zalios.

AveM,o tu tikrai žinai,kad jos turi keisti spalvą{jos gal turi būti žalios spalvos} Ką? 4u.gif
Atsakyti
Sejau geltonas,o ar jos tokios bus tikrai nezinau.Bet kol graziai auga,neserga,lai pabuna. biggrin.gif
Atsakyti
o aš triju spalvu sodinau...ir visos tokios pat...nesirpsta ir viskas...
Atsakyti
QUOTE(daliuk @ 2009 09 09, 22:46)
o aš triju spalvu sodinau...ir visos tokios pat...nesirpsta ir viskas...



Mes užaugintus namie paprikų sodinukus (maždaug 20 cm. aukščio) į šiltnamį pasodinome gegužės 18 d., šiltnamis iš plėvelės, tai visos paprikos (oranžinės, geltonos, raudonos) puikiai užaugo ir prinoko, na o žalios ir liko žalios.

Pagal Agniskos receptą (šioje temoje buvo ir labai panašus paprikų su medumi receptas kitos forumietės, kurios vardo neatsimenu, pagal tą receptą paprikos su svogūnais ir morkomis buvo pasterizuojamos), aš irgi eksperimentuoju: su įvairių rūšių actu (vakar pagaminau su vynuogių actu, jis švelnesnio skonio ir rusvos spalvos), pridedu šiek tiek daugiau druskytės, česnaką pjaustau, prie paprikų įdedu ir kitų daržovių - svogūnų, morkų, cukinijų, skirtingų prieskonių, bet daržovių neapverdu, o pasterizuoju įstačius į puodą su nestipriai verdančiu vandeniu (ant puodo, kuriame pasterizuoju, dugno būtinai įdedu rankšluostį). 0,5 l stiklainius pasterizuoju maždaug 15 min. Stiklainiai kol kas stovi balkone, stipriai atšalus orui užnešiu į butą. Pasterizuoti konservai bute paskui puikiai laikosi. Pasterizavime matau tokius pliusus:
1. Didesnė išlaikymo garantija.
2. Nereikia sterilizuoti nei dangtelių, nei stiklainių prieš sudedant daržoves, o tik gerai išplauti prieš tai,stiklainių net šluostyti nereikia po plovimo.
3. Daržovės lieka traškios, nepraranda formos.
Pagamintų stiklainiuose daržovių pagal šį receptuką dar neragavusi, bet kadangi marinatas ne tik skanus, bet ir universalus, net neabejoju, kad viskas bus labai skanu.
Tik stiklainius su pomidorais niekada nepasterizuoju, nes prarastų savo formą ir atitinkamai, skonį.
Žiūriu, labai populiarus šis paprikų su medumi receptas. Sudaro didelį lauką kulinariniams eksperimentams. thumbup.gif
Atsakyti