Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(adi@v @ 2010 10 23, 15:25)
Sveikos  4u.gif
Mano mazylis kazko pradejo skystai, daznokai ir zalsvai tustinti unsure.gif  Manau, kad jis man cia pradejo viduriuoti... Pieno turiu daug... Vienur skaiciau, kad permaitinti vaikai viduriuoja. O kitam straipsnyje perskaiciau, kad maitinami krutimi vaikai negali buti permaitinti  g.gif Kazi ar gali buti, kad jis persivalgo? Siandien jam menesiukas  wub.gif  Gime 3900 g, is ligonines parsivezem 3650g, o dabar sveriam 5400 g. Viena gydytoja pasake, kad per daug maitinu, bet kaip sunormuosi jam pienuka, juk mierkos ant spenelio nera  blink.gif

Žalios išmatos yra kudikėliui visai normalu. Kad skystos tai pat nes jus dar mažiukai. Žalia spalva rodo kad maisto turinys pergreitai slenka virškinimo traktu irnepilnai suvirškinamas. Taip buna mažiems kudikiams ir kai daug pieno prisiryja. Viskas čia gerai mirksiukas.gif
QUOTE(MonaSaule @ 2010 10 23, 16:25)
PADEKITE!
Kai gime leliukas pienas verzesi per krastus, nezinojau kur detis. Pientraukis... ledas... pientraukis... Krutys buvo kietos, dar temperatura pakilo.
Gydytoja israse vaistu 7 diena po gimdymo (bromokriptino) po puse tabletes 4 kartus dienoj 2 d. kad siek tiek pieno gamyba sumazetu. Isgeriau tik 3 tabletes (vietoj 4)  is viso, o pienukas beveik dingo.. nebezinau nei ka daryti.  Pirma negalejau gerti daug skysciu nors be proto troskino,o dabar geriu viska - ir Hip Hip maitinanciom arbata, kmynus su pienu... o pienuko truksta. Gal kas susiduret su tokia beda? patarkit. Noriu maitinti pati, bet nezinau dabar ko griebtis verysad.gif  ka daryti kad pienuko padaugetu?

Esu pasibaisėjus dėl tokių gydytojų doh.gif doh.gif doh.gif kaip taip galima. juk viskas būtų gerai ir be vaistų g.gif

QUOTE(Unregistered @ 2010 10 25, 10:08)
Sveikos, mamytes. Noriu pasikonsultuoti dėl tokios situacijos:
vakarais ir dienos metu mūsų 3.5 mėn. pupa ima krūtį, kiek patraukia, meta, ima rėkti, riestis, atmeta rankas į "pasiduodu" pozą, spiria kojytėmis, mosikuoja rakomis, pirsnoja, barasi... Imu ant ranku, nešioju, tai zirzia, skundžiasi, kiša burnon kumštį, vėl pyksta. Vėliau bandom vėl maitintis, tai tokia situacija gali ir kelis kartus kartotis, o būna, traukia pienelį šnopuodama, pasitampydama ir nurimsta, ir krūties ilgai nebepaleidžia...

Unregistered pas mane buvo tas pats su suneliu. Jums svarbiausia reikia stebeti kad nuolat išsituštintumėte, ir duoti lašiukų nuo vidurių putimo + mankšta, masažai. kai susitvarkysit pilvuka pradės normaliai valgyti. Blogai valgo nes trukdo pilvuko skausmai 4u.gif

Papildyta:
ast_alaus labai ačiū tau už patarimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif man pienuko pagaliau vėl atsirado reikiamas kiekis. Ačiū dievui kad nepradėjau duoti mišinuko thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
QUOTE(maskanyte @ 2010 10 25, 10:09)
thumbup.gif agam! Jetau tai tau da gerai,mano mazasis apzoriukas tai vienu met valgo is abieju krutu ir mazdaug po 30min doh.gif Labai megsta pasnausti apziojas papuli lotuliukas.gif o atiduoti nenori schmoll.gif  Kai buvom ligoninei popkytes nereikejo, o db negali be popkytes schmoll.gif Taciau as ir neatimineju,eik jam tai reik ka jau padarysi ax.gif

O man turbut vakar buvo pieno krize! Kas dvi valandas reikalavo, bet snd jau viskas atrodo normaliai. Esu girdejusi apie tas krizes, bet nuo ko jos priklauso? Kaip daznai jos kartojasi?
QUOTE(garra @ 2010 10 26, 11:54)
Žalios išmatos yra kudikėliui visai normalu. Kad skystos tai pat nes jus dar mažiukai. Žalia spalva rodo kad maisto turinys pergreitai slenka virškinimo traktu irnepilnai suvirškinamas. Taip buna mažiems kudikiams ir kai daug pieno prisiryja. Viskas čia gerai  mirksiukas.gif

Nu va, visi ramina, kad viskas normalu, bet man vis kazkas neduoda ramybes del jo tustinimosi... Kaip suprantu, tai turime paaugti ir viskas bus ciki, ane? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adi@v @ 2010 10 26, 15:58)
O man turbut vakar buvo pieno krize! Kas dvi valandas reikalavo, bet snd jau viskas atrodo normaliai. Esu girdejusi apie tas krizes, bet nuo ko jos priklauso? Kaip daznai jos kartojasi?

Pavadinimas "pieno krizė" nėra visai tikslus, nes ne pienuko sumažėja, o jo poreikis padidėja smile.gif Tai atsitinka vaikiuko augimo šuolių metu.

Mamos kantrybės gali pareikalauti vadinamieji kūdikių „augimo šuoliai“ (pirmosiomis gyvenimo dienomis, antrą trečią, ketvirtą-šeštą savaitę, trijų, keturių, šešių, devynių mėnesių). Tada gali atrodyti, kad vaikelis neprivalgo, nes tampa irzlus, nekantrus, blaškosi, spjauna krūtį. Tokiomis dienomis reikia pasitelkti kantrybę ir skirti daugiau laiko kūdikiui. Patartina 2-3 dienas praleisti lovoje su kūdikiu, kuo dažniau liestis su kūdikiu nuogu kūnu. Taip yra stimuliuojama pieno gamyba, o dažniau žįsdamas kūdikis duoda mamos organizmui signalus, kiek jam reikia pienuko. Kūdikis mažiau nerimaus ir blaškysis, jei žindysite prieblandoje arba kambaryje, kuriame niekas nepatraukia akies. Nerekomenduotina kalbėti telefonu, nežiūrėti televizorių, dirbti kompiuteriu.
Atsakyti
QUOTE(garra @ 2010 10 26, 11:54)
Unregistered pas mane buvo tas pats su suneliu. Jums svarbiausia reikia stebeti kad nuolat išsituštintumėte, ir duoti lašiukų nuo vidurių putimo + mankšta, masažai. kai susitvarkysit pilvuka pradės normaliai valgyti. Blogai valgo nes trukdo pilvuko skausmai 

Tai, kad prieš kokį mėnesį tie mūsų "pilvai" baigėsi (būdavo, klykdavo ir po 2.5 val.). Ir maitindavomės jau normaliai. Čia pastaruoju metu tas dedasi... Lašiukai mums niekada nepadėjo - nuo jų pilvelis dar labiau "kunkuliuodavo". Naudojom žvakutes. Ir pirsnoja ji be problemų naktį, ryte. Tik dienos, vakaro metu jai užeina tokie neramumai. Neilgam, bet krūties tuo metu neįsiūlysi net jei jau buvo pradėjusi žįsti, tai aš, va, kelias dienas ir nesiūlau, kol nepaprašo ir mergaitė gal kiek ramesnė g.gif ...
Ir dar matau, kad dukrą akivaizdžiai erzina švirkščiantis pienukas, bet visada taip buvo... Naujagimė išlaukdavo tas kelias sekundes, kol pienukas "nurims", maniau, augs - bus tik lengviau, bet, žiūriu, kad ne ir imu galvoti, kad čia gal jau mūsų džiaugsmas charakteriuką rodyti ima biggrin.gif ... Įsižeidžia, pasibara, pasiguodžia ir vėl bando papulį įveikti unsure.gif ...
Atsakyti
Sveikos.. ar galejo nuo persimono uzkietet viduriukai maziukei ? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rabelkyte @ 2010 10 26, 19:11)
Sveikos.. ar galejo nuo persimono uzkietet viduriukai maziukei ?  unsure.gif

Abejoju, gal permažai skysčių geri ax.gif
Atsakyti
Man šiandien nebėr nuotaikos sad.gif toks jausmas, kad mažėja pienuko ax.gif
kadangi nuolat išeidinėju į paskaitas, tai kai būnu namie- žindau pati, o prieš išeidama nusitraukiu...anksčiau pažindydavau ir dar nusitraukdavau, pareidavau iš paskaitų su krūtimis kaip bidonais doh.gif
o dabar tik pažindau vaikelį, o nutraukimui nieko nebėr...galvojau keltis naktį traukt, bet naktį nieko nepritraukiu, nes išvalgo (valgom apie 3 kartus per naktį)..va parėjau po 4 val nemaitinimo (paskaitose buvau), tai mažiuką pamaitinau ir viskas...o norėjau nutraukti užšaldymui dar doh.gif
esu pasimetusi, skaitau Vitkausko knygą, bandau sau įkvėpti optimizmo, bet jau prie protrūkio cry.gif ribos esu.....
kaži kas čia įtakos turi g.gif šiandien buvo be galo sunki diena, bemiegė naktis, o dieną dar ir nervus gerai pagadinau- gal dėl to? g.gif ar čia ta vadinamoji krizė...pasiskaičiau žinutę aukščiau, kad tokios būna ir mums 4 mėnesiai dabar g.gif
priauginėjom svorio iki šiol normaliai (1 mėn- 1100, 2 mėn- 1400, 3 mėn- 1100 )

nu taip liūdna ant dūšios verysad.gif
Papildyta:
nenoriu pasiduot- viskas taip gerai sekėsi (skirtingai nuo pirmos dukrytės patirties)- ka patartumėt g.gif
Papildyta:
QUOTE(MonaSaule @ 2010 10 23, 17:25)
PADEKITE!
Kai gime leliukas pienas verzesi per krastus, nezinojau kur detis. Pientraukis... ledas... pientraukis... Krutys buvo kietos, dar temperatura pakilo.
Gydytoja israse vaistu 7 diena po gimdymo (bromokriptino) po puse tabletes 4 kartus dienoj 2 d. kad siek tiek pieno gamyba sumazetu. Isgeriau tik 3 tabletes (vietoj 4)  is viso, o pienukas beveik dingo..

aš pakraupusi doh.gif mokausi medicinos, tačiau per akušerijos ciklą sakė, kad bromkriptinas skiriamas išimtiniais atvejais, kai dėl ligos, operacijos ir pan reikia nutraukti žindymą, bet ne todėl, kad pienuko per daug doh.gif
bijau būt blogu pranašu, bet bromkriptino veikimas stiprus, kad nebūtų negrįžtamai nutrūkusi ta gamyba doh.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stiklo karoliukai: 27 spalio 2010 - 19:13
Skaitau, visos maitinat dažnai ir po ilgai, o pas mus viskas kitaip doh.gif
Bandau žadinti mažylę kas 3 val, bet, maža to, kad jos beveik neįmanoma pažadinti, bet ir prabudusi ji nenori valgyti doh.gif Būna, kad valgom tik kas 4-4.5 val doh.gif ...
Per pirmą mėnesiuką priaugom 1.5 kg bigsmile.gif

O vat vakar ir šiandien išvis košmaras - nenori ji valgyti doh.gif Paniamnina 2-3 min, išspjauna ir šypsosi doh.gif Ir taip kas kokias 3-4 val doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2010 10 27, 20:12)
Man šiandien nebėr nuotaikos sad.gif toks jausmas, kad mažėja pienuko ax.gif
kadangi nuolat išeidinėju į paskaitas, tai kai būnu namie- žindau pati, o prieš išeidama nusitraukiu...anksčiau pažindydavau ir dar nusitraukdavau, pareidavau iš paskaitų su krūtimis kaip bidonais doh.gif.....

O jei pamegintum per paskaitas nusitraukti g.gif tada dar iki maitinimo pasigamintu ir gal kazkiek paskatintum. Siaip neturiu patirties su nutraukinejimu, bet gal po kazkiek nutraukti pries zindyma, paskui zysdamas vaikelis dar prisisauktu pienuko, cia tik speju, gal pakomentuos ,kas geriau zino gal parasys , os iaip sekmes ir ramybes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(~Beauty~ @ 2010 10 27, 22:21)
Skaitau, visos maitinat dažnai ir po ilgai, o pas mus viskas kitaip doh.gif
Bandau žadinti mažylę kas 3 val, bet, maža to, kad jos beveik neįmanoma pažadinti, bet ir prabudusi ji nenori valgyti doh.gif Būna, kad valgom tik kas 4-4.5 val doh.gif ...
Per pirmą mėnesiuką priaugom 1.5 kg bigsmile.gif
O vat vakar ir šiandien išvis košmaras - nenori ji valgyti doh.gif Paniamnina 2-3 min, išspjauna ir šypsosi doh.gif Ir taip kas kokias 3-4 val doh.gif

maniškis valgo dažnai, bet labai trumpai- mums užtenka 5-6 min blush2.gif iš pradžių nesupratau, kodėl, nerimavau, ar tikrai pavalgo, tačiau iš to, kad krūtis subliūkšta, kad jaučiasi patenkintas, kad priaugam gerai svorio, ir kadnusitraukus matau, jog vos ne per 1 cm nusistovi grietinėlė biggrin.gif sprendžiu, kad jam užtenka tų 5-6 min biggrin.gif beje, sutapimas ar ne, bet dukrytės mait.grafikas buvo lygiai toks pat- dažnai ir po trumpai g.gif
QUOTE(ada21lt @ 2010 10 27, 22:54)
O jei pamegintum per paskaitas nusitraukti  g.gif tada dar iki maitinimo pasigamintu ir gal kazkiek paskatintum. Siaip neturiu patirties su nutraukinejimu, bet gal po kazkiek nutraukti pries zindyma, paskui zysdamas vaikelis dar prisisauktu pienuko, cia tik speju, gal pakomentuos ,kas geriau zino gal parasys , os iaip sekmes ir ramybes  4u.gif

studijuoju mediciną, laiko pertraukoms išvis nėra- po 4-5 val išsėdžiu neišeidama iš auditorijos- nėra net patalpos, kur galėčiau nueit nutraukt (wc man kelia siaubą, tokios higienos nėr doh.gif ir niekasneišleistų taip ilgai, visgi man reiktų 30 min, kol nutraukčiau normaliai, o kur dėtis pientraukius ir pan- ir taip nešiojuos tonas vadovėlių tašikėj doh.gif bėda bėdelė doh.gif

naktį dažniau mažiuką dėjau prie krūties, dabar va ką tik grįžau- lyg ir normaliai pavalgė, bet nusitraukimui nėra blush2.gif tad šiandien, kol nebuvau 3,5 val- palikau be nieko, be atsarginio pieno blush2.gif
Atsakyti
Mielos mergaites, man be galo malonu skaityti, kad mano patarimai bent siek tiek jums suteikia optimizmo ir...padeda 4u.gif 4u.gif Nuosirdziai dziaugiuosi, kad jusu vaikuciai auga gaudami tai, kas svarbiausia ju gyvenimo pradziai - Mamytes Pieneli wub.gif Aukit sveikuciai 4u.gif

QUOTE(rabelkyte @ 2010 10 26, 19:11)
Sveikos.. ar galejo nuo persimono uzkietet viduriukai maziukei ?  unsure.gif
Galbut jau issisprende problemyte ir be atsakymo, taciau... Is ko sprendi, kad viduriukai uzkieteje? g.gif
Persimonu is tiesu nepatariama valgyti tiems, kurie turi problemyciu su viduriu uzkietejimu 4u.gif

QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2010 10 28, 14:12)
naktį dažniau mažiuką dėjau prie krūties, dabar va ką tik grįžau- lyg ir normaliai pavalgė, bet nusitraukimui nėra blush2.gif tad šiandien, kol nebuvau 3,5 val- palikau be nieko, be atsarginio pieno blush2.gif

Pienelis nesibaigs, jei maitinsites dazniau, kai busi namuose mirksiukas.gif Krutys tik pirmais menesiais paprastai buna pilnos ir kietos, veliau pienelio gamyba susireguliuoja (pagal vaikelio poreikius), tad jo gaminasi tiek, kiek vaikelis isvalgo. Jei siuo metu zindai reciau, maziau stimuliuojamos krutys ir pienelio gaminasi maziau. Taciau tai nereiskia, kad jei pamaitinus ilgesni laika ir bandant nutraukti pienelis nebega, krutys 'subliuksta', kad jo...'nebera'. Reiketu su pientraukiu padirbeti ilgesni laika (10-20 minuciu) ar tiesiog dazniau zindyti ir pienuko tikrai pakaks! 4u.gif

Vienas svarbus dalykas nutraukto pienelio pavirsiuje - jokiu budu negalima stipriai 'purtyti' inde MP, kad ta 'grietinele' susimaisytu. Reikia labai atsargiai sumaisyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2010 10 28, 15:12)
maniškis valgo dažnai, bet labai trumpai- mums užtenka 5-6 min blush2.gif iš pradžių nesupratau, kodėl, nerimavau, ar tikrai pavalgo, tačiau iš to, kad krūtis subliūkšta, kad jaučiasi patenkintas, kad priaugam gerai svorio, ir kadnusitraukus matau, jog vos ne per 1 cm nusistovi grietinėlė biggrin.gif sprendžiu, kad jam užtenka tų 5-6 min biggrin.gif beje, sutapimas ar ne, bet dukrytės mait.grafikas buvo lygiai toks pat- dažnai ir po trumpai g.gif

studijuoju mediciną, laiko pertraukoms išvis nėra- po 4-5 val išsėdžiu neišeidama iš auditorijos- nėra net patalpos, kur galėčiau nueit nutraukt (wc man kelia siaubą, tokios higienos nėr doh.gif ir niekasneišleistų taip ilgai, visgi man reiktų 30 min, kol nutraukčiau normaliai, o kur dėtis pientraukius ir pan- ir taip nešiojuos tonas vadovėlių tašikėj doh.gif bėda bėdelė doh.gif

Nesinrvink, nes tai pienuko gamybai tikrai kenkia.
PAvargusi esi matyt, gal todel maziau gaminasi, o gal ir leliukas daugiau isvalgo. Viskas cia normalu. Zindant nebuna viskas 100 proc sklandu. Toks gyvenimas smile.gif
Atsakyti